- 26 Ağustos 2015
- 41
- 21
- 38
- 34
- Konu Sahibi Hakuna_matata
-
Evet gelinlik secimi provasi vs
Gelinle sizi kendi gelinlik provasına beraber gitme,sizinde gelinle kendi provanıza gitme gibi bir zorunluluğunuz yok.Merhaba kizlar. Farkedeceginiz gibi yeni uyeyim fakat genel olarak forumun takipcisiydin. Her neyse cogunuzun insanlara yardim edebilecek tavsiyeler verdiginizi farkettim ve size bir sorayim dedim. Kizlar benim abim 2 yil once evlendi. Kiz istemeden sonra gelinimizin buyuk yardimlariyla!! abim tam bir salak gibi kiz ne istediyse ona gore yapmaya basladi. Ozellikle belirtmek isterim gelinle evlenmelerinden yaklasik 2 yil onceden tanistik kaynastik yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi. Istemeden sonra gelinimiz bir kasildi bi afra tafra yapmaya basladi. Neyse dugun hazirliklari yapilirken ailem yasli oldugu icin kendi ailesi de garip (nasil tabir edecegimi bilemedim asagilamiyorum yanlis anlamayin. Su yonden garip tutucu degiller fakat herseyi kendi istedikleri gibi olsun istiyorlar) gelinimizde anneleri ceyiz disinda gelinlik, salon vs hicbiseye karistirmadilar. Fakat beni kiran sey suydu gelinimiz gelinlik provasina kardesi ve 2 arkadasiyla gitti, her seyi aralarinda kararlastirip yaptilar bozuldugum konu ise kendi kardesi yaklasik 9 saatlik bir sehirde okuyodu ben yarim saatlik mesafedeydim. Her neyse ben bu duruma bozuldum dugun zaten bir fiyaskoydu ailem abimin yaptiklarindan sonra gitmeyi istemedi ben aglaya aglaya ikna ettimde gittiler. Sonra gelin evlenince bi duzeldi canim cicim oldu. Sorum ise su ben insallah 1 yil kadar sonra evleniyorum annem gelinde senle gelinlik bakmaya provaya vs gelsin senle ablan sayilir diyo fakat ben yasananlardan dolayi cok kirginim gelinimize ama 1 yildir cok iyi sayiliriz ama unutamiyorum bu durumu sizce ne yapmaliyim ben ??
Not:biraz uzun oldu ama okuyanlara tesekkur ederim.
Mesaj tekrari degil cunku yeni uye oldum ve gordugum sayfalarda yaklasik 15 sayfada boyle bisey okumadim okusaydim zaten yazmayip oradaki yorumlari okumayi tercih ederdim.Mesaj tekrari
Abim esini ezdirmedi fakat tum ailemizi ezdirdi malesef. Evet kiskanc biriyim ben bunu biliyorum bende tabiki isterdim abimin dugunune azda olsa katkim olsun yardim ediyim ama bizim ailemiz sadece maddi yonden yardimci oldu kendilerine. Ben hala da gelinimize karsi cok iyiyim hicbir yonden rahatsiz olcagini zannetmiyorum bu konuda. Fikir almak istedigim sey benim cagirip cagirmamam ailemi etkiler mi benim yuzumden ne ailemin nede gelinimizin arasinin bozulmasini istemiyorum.Gelinlik provasına tabi ki kardeş ve en yakın arkadaşlarla gidilir.
Akraba, görümce, elti vb kişilere o işlerde girilmez.
Siz de evlenecekmişsiniz, yanınızda gelecekler mi bu şahıslar?
Gelmesin provanıza da, arkadaşlarınızla gidin.
Yengenizin ne işi var sizin provanızda?
Ne kadar güzel ki damat bey eşinin kıymetini biliyor ve kırmıyor onu.
Ayrıca zaten kız ve erkek evi hiçbir şeye karışmaz.
Gençler karar verir ve onların istedikleri olur.
Normali budur.
Evlendikten sonra düzeldiğine göre de sorun yok.
Sizin düşünce biçimizini normal bulmadım, biraz kıskançlık sezdim.
Ama inşallah abiniz gibi sizi üzmeyen, taleplerinizi yerine getiren, ailesine ezdirmeyen biriyle evleniyorsunuzdur.
Mesaj tekrari degil cunku yeni uye oldum ve gordugum sayfalarda yaklasik 15 sayfada boyle bisey okumadim okusaydim zaten yazmayip oradaki yorumlari okumayi tercih ederdim.
Yanlış anladın. Ben aynı mesajı 2 kez yayınladığım için öyle yazdimMesaj tekrari degil cunku yeni uye oldum ve gordugum sayfalarda yaklasik 15 sayfada boyle bisey okumadim okusaydim zaten yazmayip oradaki yorumlari okumayi tercih ederdim.
Ozur dilerim o zamanYanlış anladın. Ben aynı mesajı 2 kez yayınladığım için öyle yazdim
Sorun değilOzur dilerim o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?