fikri olan..

abceee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2015
818
186
bulunduğumuz mahallede çalışan bir kız var.geçenlerde birgün eşimle dertleşmiş.ailesiyle sorunlar olduğunu anlatmış.bu haftada işten ve evden ayrılıp bir yurda yerleşmiş.17 yaşında.bende eşime soralım isterse bizde kalsın hem banada yardımcı olur dedim.haftada bikaç gün yada istediği zamansizce nasıl olur yabancı biriyle evi paylaşmak...

Ben olsam almam evime kimseyi.
Uzaktan takip edersin, yardımcı olursun, bazı işlerine önayak olursum ama evine alırsan biraz başın ağrır bana göre.
Çünkü tecrübelerime dayanarak söylüyorum iyilikten maraz doğar.

Ne cesaret sizdeki, tanımadığınız birini evinize alacaksınız. Hem eşinize nasıl anlatmış problemlerini orasını da anlamadım. Yani sizin bir muhabbetiniz samimiyetiniz olmadı anladığım kadarıyla. Ya benim insanlara güvenim azaldı ve pimpirikliyim ya da siz tam tersisiniz.

ben olsam cesaret edemem.sen iyi niyetlisin ama o kızın nasıl biri olduğunu bilemezsin
4 aydır tanıyoruz çok samimi cana yakın biri.bilmiyorum en azından bisüre belki kendini toparlar.ne yurdunda kalıyor bilmiyorum.yarın arayıp konuşcaktım sizlerdende fikir almak istedim

market çalışanı.market dediysem büyük biyer değil.ben bebekten dolayı pek çıkamıyorum ama hamileliğimde falan yakındı bize.sakin bi zamanda konuşmuş öyle..

4 aydır tanıyoruz çok samimi cana yakın biri.bilmiyorum en azından bisüre belki kendini toparlar.ne yurdunda kalıyor bilmiyorum.yarın arayıp konuşcaktım sizlerdende fikir almak istedim
canım benim fikrim çok olumsuz.belki iyi bi kız ama belkiyle olacak iş değil bu.Allah korusun aklıma türlü çeşit senaryolar geliyor.eve aldığınızda tüm hayatınız tamamen etkilenir.düşünsene banyonuzu bile kullanacak mesela.ben mi kötü niyetliyim bilemedim ama ben olsam asla cesaret edemezdim

Ben buna benzer bir sey tecrube ettim, sonu kotu bitti. tavsiye etmem.

konu sahibi nekadar iyi niyetlisiniz temiz kalpli olduğunuz belli,ama 18 yasından kücük birinin sorumluluğunu almak cok ciddi bir durum,koruyucu aile falan olunsa neyse ozaman yasal ama siz hic bir resmiyet olmadan kızı evinize alırsanız ailesi sikayet etse kızı evinizde alıkoymaktan ceza alırsınız esiniz hapse bile girebilir ciddi cezası var.kızın ailesini tanımıyorsunuz yardım ettiniz kıza diye sinirlenip sikayet etseler basınıza ciddi is alırsınız.yada kızın basına birsey gelse yine Allah korusun,yine sorumlusu sizi bilirler basınıza is alırsınız ciddi cezası var.

Belliki iyi niyetlisin.para yardiminda bulun ama evine alma.o duygulari karmakarisik yasta bir genc kiz...esimde bi erkek..ne kadar rahat hareket edebilir ayni evde.kimin nesi ayrica bu kadar guveniyorsunuz.
Coksey gordum yasadim.esimle sevgili oldugumuz donemde oda arkadasim vardi.yurtta kaliyordu.yerel bi kanalda calisiyordu.haberciydi.ailesidestek olmuyormus.bize oyle iyi oyle temiz gorunuyorduki.ben hasyayken etrafimda pervane olurdu.yedigimiz ictigimiz birdi.
Sonra zamanla sevgilimi yani esimi bana kotulemeye basladi.ama yuzune hep iyi gorundu.ama tabi benim iyiligime yapiyor saniyordum.
Sonra maddi olarak cok sikisikti..oyle yardimlar yaptikki ona saymakla bitmez.
Uzatmayayim.bu kisi daha sonra hirsiz cikti.yurtta atildi.yillardir hirsizlik yaptigi icin sehir sehir dolasmis.gorsen oyle bakimli okumus calisan ama bi o kadarda yardimsever ve samimiydi gorunurde.ama tum kayip esyalarimi ve yurttaki kaybolan esyalari calip benim bazamin altina gizlemis.
Ben bile karalabilirdim
Bi baska ornek 4 yillik ayni sinifi paylastigim cok sevdigim arkadasim esimin aklina girip benden sogutmaya calisti.cok zor gunlerdi.inanasi gelmiyordu insanin.
Neticede hayatimizdan cikarttik bitti gerilerde kaldi.
Bi basla ornek ise ablamin gundelikcisi eviymis birde cocugu var.sizin gibi cok guvendigi bir arkadasini evine aliyor.dusunun kardesi bilmis.sonra ne mi oluyor.suan o arkadasi ve kadinin kocasi evli...yani eski kocasi.
Sidi kadin gunlik temizliklerle evini gecindirmeye calisiyor...
Ha bu kiz oyle olurmu bilinmez.kimse iki cumleyle o kiz hakkinda yorum yapamaz.ama oyle seylere sahit oldumki bu yaptiginiz cok tehlikeli....

yok öle 18 yaşından küçük çocugu kolay kolay eve almak, 18 yaşındaki çocuk eger yurda yerleştiyse devlet size onu vermez zaten , koruyucu aileye verdiğimiz bir kız tecavüze uğradı bu büyük bir sorumluluk, o daha çocuk ve ailesi bakmıyorsa devlet bakımına girecek.

ha egerki almak isterseniz koruyucu aile olarak başvurmanız gerek.

eşime güvenim sonsuz...bilmiyorum arada bi kalıp kafası rahatlasın en azından dedim...bi arkadaşın yazdığı gibi 17 yaşında alıkoymak gibide görünebilir..

yurtta kalıyor dedi çalışma arkadaşı ama devlet yurdumu yoksa başka çeşit biyermi bilmiyorum.onu kendisine sorarım

yurtta kalıyor dedi çalışma arkadaşı ama devlet yurdumu yoksa başka çeşit biyermi bilmiyorum.onu kendisine sorarım
bu bir ihbar durumu bile olabilir yani o kızın bakıma ihtiyacı var , siz iyi niyetle eve almak istiyorsunuz ama insanlara sonuçta güven olmuyor ya iyi niyet yoksa ortada ben de mesleğim gereği şüphelendim doğrusu.

bu bir ihbar durumu bile olabilir yani o kızın bakıma ihtiyacı var , siz iyi niyetle eve almak istiyorsunuz ama insanlara sonuçta güven olmuyor ya iyi niyet yoksa ortada ben de mesleğim gereği şüphelendim doğrusu.
bendemi şüphelendiniz..niyetim kötü olsa buraya neden konu açayım...ben sadece işin biyabancıyla aynı evde kalma kısmını düşünmüştüm ama yazılanları okudukça farklı açılardanda bakar oldum.sorunlu ailenin ne demek olduğunu bildiğimden eşim durumunu anlatınca hiç düşünmeden gelsin bizde kalsın dedim.ama yazılanlardan aklıma takılan şu oldu gerçekten yaşı gereği ailesi kızımı alıkoyuyorlar diyebilir.bende kalmasını değil isterse gündüzleri gelip vakit geçirebileceğini söylerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…