fikirlerinize ihtiyacim var...

prematurem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
1.186
10
ben fransada yasiyorum parise bagli bir bolge...esim bir kac aydir fransanin baska bir bolgesinde calisiyor cuma aksami gelip pazartesi sabah erkenden gidiyor is icin isi orda...evi oraya tasimak istiyor oturdugum ev bizim kira oder gibi kredi oduyor orda kiraya gecip bu evi kiraya vermek istiyor...sorunuma gelirsek tasinacagim yer aramizda 300 km var..benim ailem akrabalarim burda orda sikilmaktan korkuyorum...2 oglum var ama orda oturursam dupleks bahceli bir evde oturacam kendi evim daire cocuklarim daha rahat edecek daha duzgun yerde buyuyecekler esim herzaman yanimda olacak...ama ya orda yapamazsam cocuklarim alisamazsa oglum anneme cok duskun aslinda bende ailemden uzakta olmak istemiyorum nekadarda olsa birbirimize ihtiyacimiz oluyor oglumda burdaki okulundan herseyinden ayrilacak ama ordada herzaman esim yanimda olacak siz yerimde olsaniz hangisini tercih ederdiniz fikirlerinize gercekten ihtiyacim var...

Valla ben taşınırdım sanırım.Eşe uzak olmaktansa aileye uzak olayım.Bir de ev güzelmiş çocuklar için çok daha iyi.Onlar her şeye daha kolay adapte oluyor...Eşin içinde zordur sizden ayrı olmak...

Valla ben taşınırdım sanırım.Eşe uzak olmaktansa aileye uzak olayım.Bir de ev güzelmiş çocuklar için çok daha iyi.Onlar her şeye daha kolay adapte oluyor...Eşin içinde zordur sizden ayrı olmak...

benimde istedigim cocuklarin kosup oynamasi rahat rahat ben yapamamaktan korkuyorum ilk defa oturdugum yerden uzaga gidecem...

benimde istedigim cocuklarin kosup oynamasi rahat rahat ben yapamamaktan korkuyorum ilk defa oturdugum yerden uzaga gidecem...

kesınlıkle tasınırdım..
kadının yerı kocasının yanıdır..
kocamı sadece hafta sonu görmek mı?? yoksa akrabalarım mı??
tabıkı kocam..hem yenı evınızde cok sırın anlattıgınız kadarıyla,ben olsam uyumsuzluk yasamaz,cocukarımada yasatmazdım..
annanesıde zaman zaman sıze kalmaya gelır,arada özlem olmaz..
ama ne olursa olsun karı koca ayrı durmaz..yoksa araya baska seyler girebılır,allah korusun:KK19:

Ben ailemden 700 km uzaktayım.Yanımda hiç kimse yok.Kızımla bir başımayım evde.Alışıyor insan zor da olsa...Emin ol çocukların rahat rahat koşup oynaması herşeye değecek...Sende zamanla alışırsın...Hem babalarıyla da fazla vakit geçirmiş olacaklar.Yani taşınmanızın avantajları daha çok gibi...

Ailenizden uzak kalmak istemiyorduysanız evlenmeseydiniz. İçgüveysi gelmedi ya kocanız. Boş bir telaştasınız bence. Özellikle aile konusuna şaşırdım. Fazla bağlısınız bence. Aile dediğin beraber olur. Aileniz için kocanızdan uzakta olmanıza anlam veremedim.

siz kendı aile içi huzur ve mutlulugunuza bakın..bulundugunuz yerın neresı oldugunun ne önemı var?
sevgi olduktan sonra heryer cennet gıbıdır..bulundugunuz yer kocanızın yanı olacak..
her zorlugu onunla bırlıkte yenersınız,bırbırınıze destek olursunuz..ki olması gerekende budur..
sız o adaptasyonu saglarsanız emın olun herkes buna sızden daha cok uyum saglar..
olay sızde bıtıyor..mutlu olun,cocuklarınızda mutlu olsun,eşinizde..

cevaplariniz icin tesekkurler ben sadece ailem icin demiyorum...esim orda sirket acti 2 yillik...esimin dusuncesi oraya tasinip isine devam etmek...sirketini ya kapatacak yada devam edecek orda isleri daha iyi olursa orda ev satin alip orda kalacagiz...eger olmadi toparlandiktan sonra buraya geri donecek aslinda oda kararsiz...hakki olarak benden cocuklarindan ayri kalmak istemiyor....tasinacagimiz yerde esimin bir cok arkadasi turk olan insanlar var...ama verdigim karardan pisman olmak istemiyorum...bende esimden ayri olmak istemiyorum zaten istedigim surece ailemin yanina gidip gelirim o sorun degil...ama orda yapamamaktan korkuyorum....yada alisirim...

kesinlikle taşınırdım hem eşime yakın olmayı her şeye tercih ederim hem de çocuklar için bahçeli bir evde büyümek çok daha keyifli olacaktır, ayrıca çocuğum alışır mı diye düşünmeyin çocuklar aile huzurluysa değişen okula ve çevreye çok hızlı uyum sağlarlar bence

Ailenizden uzak kalmak istemiyorduysanız evlenmeseydiniz. İçgüveysi gelmedi ya kocanız. Boş bir telaştasınız bence. Özellikle aile konusuna şaşırdım. Fazla bağlısınız bence. Aile dediğin beraber olur. Aileniz için kocanızdan uzakta olmanıza anlam veremedim.

ben ailem icin esimden uzak degilimki...yurt disinda kimsenin kimseye hayri yok...gerci bu bircok yerdede oyledir...ama annemin cocuklarimda cok emegi var...bir randevum olsa isim olsa esimle bir yere gitmek istesem yardimci olur...esimde ailemden uzaga gitmek istemiyor oda bunun farkinda cunku onun hic kimsesi yok...burda en buyuk destekcimiz manevi konuda ailem...

esını yanlız bırakma ... hep beraber olmak daha ıyı bence

bir yandan burdan gitmeyi bende istiyorum...cunku farkli farkli insanlar var...oturdugum bolgede her ulkeden....cocuklarimin onlar gibi onlara bakipta birsey yapmasini istemiyorum....bir zenci gibi yada arap gibi...burda herkes sikayetci bunlardan...her okula gittiginde yada sokakta oynadiginda onlarin kulturune ozenmesini istemiyorum...en azindan ordaki ev bahceli olacak cikip evin bahcesinde oynayacaklar...orda her kesimden insan cok az var burasi gibi dolup tasmis degil...elbet bende esimden ayri olmak istemiyorum...cocuklarim bilsin her aksam eve gelen bir babalari var kendimize ait kulturumuz var....avrupada cocuk yetistirmek cok zor....herseyimle oraya tasinmak istiyorum...daha sonrada pisman olup geri donmekten korkuyorum cunku esimde benim gibi olurda isler iyi gitmezse korkusunda...ama suanda cok iyi....ama sansimi denemekte fayda var...en azindan esim her ozledigi eve gelecek...ama orasi nasildir degildir hic bilmiyorum belkide tahmin ettigimden cok daha guzel olacak....

En mantiklisi tasinmak...
esin suanda bekar hayatini suruyo Allah korusun disari daldi mi gider....
Yani cocuklarin icin esinden olabilirsin..Halbuki Yeni yerde bi sekilde alisirlar ve okullarina gider...

Sizin su anda düsünmeniz gereken kendi aileniz. Anne olduktan sonra öncelik her zaman cocuklarimizin olmali. Geri kalan herkes yetiskin. Anne baba kardesimizin basimizin ustunde yeri var. Ama soruyorum size basimiza birsey gelince veya bir hastalik söz konusu oldugunda aklimiza hemen cocugumuz geliyor degil mi? Bana birsey olura cocugum ne olacak deriz. Onlari dunyaya biz getirdik. Fiziksel ve ruhsal olarak saglikli gelismelerinden sorumluyuz. Iki kucuk cocugunuz var ve babayi sadece hafta sonu gorebiliyorlar. Niye? Babalariyla yasiyor sayilmiyorlar bana göre. Böyle devam ederse ergen-asi dönemlerinde babayi dislayabilirler.

Normal olani babanin sabah kalkip ise gitmesi, aksam da isten gelmesi ve ailece aksam yemegi degil mi? Kavganiz anlasmazliginiz yok, elle tutulur bir sorununuz yok esinizle. Tek neden ailenizden uzak olmak mi? Yapmayin lütfen, cogumuz ailesinin dibinde yasayamiyor. Ben 4.000 km uzakta ve yalnizim. Aman ne iyi ne güzel yapiyorum olarak algilamayin. Benim de annem cok üzüldü ilk basta ama sonra sonra söylemeye basladi. Senin kadar onun da cocuklari tabi yaninda ister hakki diye.

Ya esim ayda 2-3 kere gelecekti bizi gormeye ya da biz yanina gidecektik. Sadece kendi adima karar veremem ki. Bu cocuklarin da haklari var. 300 km nedir ki? Trenle 1,5-2 saat. Ailenizi cok rahat görürsünüz. Bahceli, dublex falan bunu degil de cocuklarin babalariyla baglantisini önemseyin.

ben fransada yasiyorum parise bagli bir bolge...esim bir kac aydir fransanin baska bir bolgesinde calisiyor cuma aksami gelip pazartesi sabah erkenden gidiyor is icin isi orda...evi oraya tasimak istiyor oturdugum ev bizim kira oder gibi kredi oduyor orda kiraya gecip bu evi kiraya vermek istiyor...sorunuma gelirsek tasinacagim yer aramizda 300 km var..benim ailem akrabalarim burda orda sikilmaktan korkuyorum...2 oglum var ama orda oturursam dupleks bahceli bir evde oturacam kendi evim daire cocuklarim daha rahat edecek daha duzgun yerde buyuyecekler esim herzaman yanimda olacak...ama ya orda yapamazsam cocuklarim alisamazsa oglum anneme cok duskun aslinda bende ailemden uzakta olmak istemiyorum nekadarda olsa birbirimize ihtiyacimiz oluyor oglumda burdaki okulundan herseyinden ayrilacak ama ordada herzaman esim yanimda olacak siz yerimde olsaniz hangisini tercih ederdiniz fikirlerinize gercekten ihtiyacim var...

bende olsam kesınlıkle tasınırdım saglık olduktan sonra sen gıdersın aılen gelır?cocuklarını babalarından ayrı tutmamalısın anneye ıhtıyacı oldu kadar babaya mutlu huzurlu bı yuvayada ıhtıyacları var

Sizin aileniz eşiniz ve cocuklarınız. Haftasonları, tatillerde haftaici kacamaklarıyla vs anne babanızla görüşüp cocuklarla hasret gidermesini sağlayabilirsiniz.

X