- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hep böyle olacaksın. Evdeki fazlalık, kapı önüne konulacak bi eşya gibi. Çocuğun doğacak. Sen taşıyıcı anneymişsin, onlara doğurmuşsun gibi davranacakşar. En ufak bir hayırında kıyamet kopacak. Hazırım diyorsan kal o evde. Ama daha çoook ağlarsın.
Sen susarsan düzen değişmez.
İsyan etmen lazım.
Kafa yapınızın uymadığı insanlarla uğraşması zordur canım olan sana olur hem ne zamana kadar böyle yaşayacaksın bilemedim şimdi...
O zaman siz evinizde oturun onlara da inip çıkarsın olmaz mi işleri ni yaparsın felan onları da ihmal etmezsiniz ...
Acı ama gerçek.Ağır oldu biraz ben bide cabuk etkilenen birisiyim hepinizin yorumlarını dikkatlice okuyorum ister istemez moralim cok bozuluyor(((
Haklisinizz.Üzgünüm ama ne eşin onlara yeterli tepkiyi verecek , ne de bebek doğduktan sonra herşey düzelecek...
Korkutmak istemem ama çevremde gördüğüm hep bu yönde ilerlemesiydi olayların. Bir kere sindiriliydiysek sesimiz çıkmayıp taviz verdiysek hep tepemize çıkmaya çalışıyorlar. Sence bebeğinle istediğin gibi ilgilenebilecekmisin ? Herbişeye karışma gereksinimi duyacaklar bebek oluncada.
eşin de hatalı , sırf kayınvalideyle küçük bir sürtüşmeden dolayı , sizi boşarım onlara da başınızın etini yerim demekle hatalı davranmış. Gereksiz ve sizi kötü etkileyen bir davranış sergilemiş üstelik ufak bir sorun için.
Bence kendi evinizde , kendi düzeninizde ve kendi doğrularınızla yaşayın ve doğumunuzu yapıp bebeğinize bakın. Aksi halde çekilmez...
Evi ayırmana, istediğin zaman dışarı çıkmana, annene gitmene kızmadığı zaman affedersin.Fikirleriniz icin cok tesekkur ederim zaman ayirdiniz derdime. Son birsey daha sormak istiyorum. Eşimi bana ailesinin yaninda ettigi o söz yuzunden icten ice affedemiyorum sicak olamiyorum. Ne yapmam lazim ne yapmasi gerekir esimin onu affetmem icin
Diyoruz iştePeki ne yapmaliyim. Bu ettigi sözü kaldiramiyorum sinirle söyledim dese bile herkezin icinde ne hale düştüm. Ki sinirle soyledimde demiyo anlaşmak zorundasınız diyo
Yav he heevet arkadaslar ben gamzenin esiyim su anda esimden gizli bir sekilde yazıyorum bunu da evet gercekten hepiniz cok haklısınz bunu yurekten soyluyorum esimi de gercekten cok seviyorum hatta cok seviyorum ama eksık olan bazı seyler var ailemin hatalı oldugunun ben de farkındayım malesef lakin gamzenin de soyledigi gibi ben ondan en basında bir sene zaman istedim bana bel baglayan bu insanları madur etmemek gonullerini hos etmek icin . istedigimz hayatı bir senenin sonunda yasayamazsak o zaman da canlar ailem icin calacak. o farkında degil ama benim icinde bulundugum durumu da goz onunde bulundurmanızı rica ediyorum ailenle konusurken esini savun esinle konusurken aileni savun gercekten tahmin ettiginizden cok daha zor emin olun.birazdan gamze de illlaki okuyacak bu yazıyı ona da not. SENİ SEVİYORUM :.) hepinize saygılar
Bunları sen hakettiğin için söylemedim. Yanlış anlama lütfen. Ama evde gördüğün muamele bu. Bi kadın yada bir adam neden eşini doğurmadığı yada büyütmediği için anne babadan daha az değerli oluyor? Halbuki sende hayatının geri kalanını veriyorsun eşine. Bu kadar kolay mı hamile bi kadından bahsederken kesin bi dille vazgeçebileceğini söylemek?Ağır oldu biraz ben bide cabuk etkilenen birisiyim hepinizin yorumlarını dikkatlice okuyorum ister istemez moralim cok bozuluyor(((
Bunları sen hakettiğin için söylemedim. Yanlış anlama lütfen. Ama evde gördüğün muamele bu. Bi kadın yada bir adam neden eşini doğurmadığı yada büyütmediği için anne babadan daha az değerli oluyor? Halbuki sende hayatının geri kalanını veriyorsun eşine. Bu kadar kolay mı hamile bi kadından bahsederken kesin bi dille vazgeçebileceğini söylemek?
Kendine bi iyilik yap bence. Evleri ayır. Rest çekmeyi bil. Tek dışarı çık. Arkadaşlarınla görüş, alışverişe çık. Kayınpederin senin üzerinde söz hakkı yok. Kendini azarlatma. Eşinin alttan al ikazlarına her seferinde susma. Vazgeçebiliyorsa vazgeçsin hadi. O kadar kolay değil o işler.
Ellerin dert gormesin arkadasimHoş geldin Pamuk Prensesin ikinci şubesi. Vallahi artık pamuk prenses mi demeliyiz külkedisi mi köle İsaura mı yoksa kınalı yapıncak mı bilemedim.
Öncelikle 7 aylık evli ve 7 aylık hamile olmanı da ayrıca kutluyorum. Hafta sektirmeden hamile kalmak için muazzam bir motivasyonun olmalı. Her neyse bebiş hayırlarla gelsin.
24 yaşındasın. Hiç küçük değilsin o yüzden biraz daha sert konuşacam hiiç kusura bakma. Profiline baktım, önlisans mezunuymuşsun, yani iyi kötü bi üniversite kapısından içeri girmişsin. Yahu akıl tutulması mı yaşıyorsun sen! Üniversite hayatın boyunca tek başına alışveriş tek başına yolculuk da mı yapmadın. Hele hele bi de iş tecrüben olduğunu yazmışsın ki aman Allaaaahımmm nasıl olur aklım almıyor.
Ayrıca bu kazık kadar kayınpeder ve kayınvalidelerin yeni evli gencecik gelinleriyle bir arada/aynı evde/aynı çatı altında/dip dibe yaşamak için, ve sürekli aynı sofraya oturmak için adeta çıldırmalarını ve can atmalarını hiiiç anlayamadım anlayamayacağım.
Yahu sizi bu yaştan sonra teneşir paklar töbe est, rahat bırakın oğlu kızı gelini de bi arada bi camiye gidin ne biliyim arada bir kahveye arkadaşlarla muhabbete gidin, oturun kapınızın önüne biber domates ekin yaşayın gidin işte ya derdiniz ne yani zehir ediyorsunuz hayatı insanlara.
Eşinin babası senin neden tek başına dışarı çıkmanı istemiyor??? Burada Çüş demek istiyorum
Sebebini bildiğine emin misin?
Yarın çıksan naparlar mesela?
Neden müsaade alıyorsun?
Ve bu olaya ilk tepkin ne oldu?
Eşinin babası sana sesini nasıl yükseltebiliyor? Sen o evin beslemesi misin yoksa onların gelini misin? Sen o insanlara yabancısın unutma, bi kan bağın yok bişeyin yok, oğullarıyla evlenmiş olman sana evcil hayvan muamelesi yapabilecekleri anlamına gelmiyor. Anan değil atan değil. Kendine gel.
Anne baban ayrıymış muhtemelen annen de sıkıntı çekerek büyütüp okuttu sizi. Üstelik annenin yanı sıra bu yaşına kadar onlarca öğretmenin emeği var üzerinde yazık günah değil mi o emeklere? Bütün hepsi bunun için miydi?
Kendine bu muameleyi reva gördüğün için yazık.
Bir de siz anne olacaksınız, çocuğunuzu büyütüp vatana millete insanlığa hayırlı evlat olarak yetiştireceksiniz öyle mi? Çok açık söyleyeceğim kendine hayrı olmayanın kimseye olmaz üzgünüm...
Sizi karnınız burnunuzdayken ağım ağım ağlattılar bi de öyle mi? YUH!
Senin gözünden değil bir damla yaş akıtmak gönlünü hoş etmek için türlü zahmetlere girmesi lazımdı o yalı kazığı kocanın.
Ulan daha ilk evladına hamile kadın bee hiç mi heyecanın yok pes!
Ahırdaki inek buzağılamayacak ya da evcil hayvanın yavrulamıyor, evlat bu. Bu nasıl bir gözü dönmektir ki kapıya koyarım dedi sana. Suçun neydi? HİÇ.
Bak güzel arkadaşım, bak kızkardeşim senin için gerçekten üzgünüm ve hiç normal değil ortamınız. İnsanlar böyle yaşamıyorlar. En azından olması gereken, sizin bu hayatınızın yanından bile geçmez.
Kışın başından beri üst katta beraber yaşıyormuşsunuz. Ehh bahar gelene havalar tamamen ısınana kadar belki bir ay daha sizin için iyi olabilir bu, hasta olmayın diye biraz daha idare edebilirsiniz belki ama şimdiden aşağıya geçeceğinizin yerini yapmaya başlasanız iyi olur.
Bebek doğunca sen memeni çıkarıp şöyle miydi böyle miydi diye emzirme denemeleri yaparken kayınpeder şakk diye girecek odaya zaten niye girmesin adamın kendi evi.
Ve sen lohusa olacaksın, uzun müddet rahat kıyafetler giymen gerekecek ve onların yanında rahat edemeyeceksin.
Bu potansiyeldeki insanların senden müsaade isteyerek odaya girmelerini filan beklemek aptallık olur zaten. Sürekli tek bir odaya tıkılacaksın belki bu yüzden. Sütün var mı, bebeğin gazı mı var, aç mı bıraktın çocuğu, niye ağlıyor baskılarını geçtim onlar zaten cepte ki kaynana şimdiden yerini yapmış; bebek düşünce sana bağırdığımızda da ağlayacak mısın diye! Pes
Şimdi buraya kadar okuduysan çözümler kısmına geçelim.
Bir, kocana diyeceksin ki senin anan ana baban bana da benimkiler değil mi. Ben kaya yarığından mı çıktım, benim anam da benim başımın tacı istediğimde giderim. Bebeğin beşiğini aşağıya hazırlayacaz ben bir ay sonra inelim dediğimde inmezsen, ayrı bir aile olduğumuzu kabul ettirmezsen dediğin gibi kapıya koymana gerek kalmaz ben kendim giderim zaten zahmet ettirmem
İkiiii, o peder sesini yükselttiğinde heheeeyt diyeceksin ehhh bee yetti ben de insan evladıyım bana bağırıp duramazsın diyeceksin evet burada celallendim çok fena. Evet. Sana nasıl bağırır yaa kocaman adam saygısızlığın bu kadarı. Eşin nasıl müdahale etmez buna?
Varan Üç, kaynana belli ki yolunu bulmuş fenalaştım kötü oldum öldüm bittim diye diye vicdan yaptırıyor eşine. Merak etme bi üzüntüyle kimse ölmez buna inan önce.
Yahu insanların gencecik evlatları kör kurşunlara geliyor şehit oluyor, anneler ne acılar yaşıyor hiç mi duymuyorsun? Seninki akşam yemeğini aşağı katta, kendi evinde yedin diye ölmez muhtemelen. Herkesin anası babası hasta, eşin de tutturmuş yok bana bel bağlayan insanlar yok yaşlı insanlar diye ... ulan bizimkiler 18 yaşında mı? O zaman evlenmeyecekti ki şu an uzaktan bakınca hiiiç o yeterliliğe sahip bir adam gibi durmuyor zaten.
Hamileyken ağlatıldığın için, kapının önüne konmakla tehdit edildiğin için, eğitimi olan üniversite mezunu bir kadın olmana rağmen tek başına pazara bile gitmeyi nimetten saydığın ve hapis hayatı yaşadığın için, üzgünüm. çok üzgünüm. Evet. Zaten hiç derdim yoktu.
Selametle
Sizin simdi hormonlar tavan oldugu icin yanlista anlarsiniz alinirsiniz duygusallasirsiniz. Siz ustunuze alinmayin bence. Esiniz ailesine bilerek demistir o sozleri.merhaba. buraya ilk kez yazıyorum cunku tanımadıgım ınsanlarla dertlesmeye ıhtıyacım var fıkırlerınıze ıhtıyacım var. bıraz uzun yazabılırım okursanız sevınırım.
ben 7 aylık evliyim aynı zamanda 7 aylıkta hamileyim. eşimin ailesıyle altlı üstlü oturuyoruz. eşim tek çocuk 12 yıl sonra olmuş çok kıymetli yani. gecıcı maddı skıntılar sebebı ıle kış basından beri ustkatta bırlıkte yasıyoruz. zaten pek bısey degısmedı bırtek yatmaya aşaya iniyorduk daha öncede. neyse tabiki alısma surecınde yasanılan sıkıntılar oldu herkezde olduğu gibi. yabancı bıyere geldim kendımı yalnız hıssetmektı en buyuk korkum çünkü zaten hazır bi ailenin içine geldm. eşimle bı aıle olmak ısterdım ama mumkun olmadı. ikiside ıyı ınsanlar aslında ama tabırı caızse cahıller yasayıs tarzlarımız dusuncelerımız hayatlarımız cok farklı. annesı eşime aşırı düşkün eşim ufak bı ters çıkıssa hastalanıyor. gecmıste yasadıgı hastalıklardan kalan kronık psıkolojk bı rahatsızlıgı var malesef. ikiside 60 yasındalar yaslılar. evlendıgımızden berı çok skıntılarımız oldu eşimin babası tek basıma dışarı çıkmamı istemiyor eşimde itiraz edemıyor onların istediği şekilde bı hayat yaşatıyor bana. tek başıma pazara çıktıgımda sevinir hale geldim kı ben evlenmeden önce çalışan aktif bi bayandım. cocuk dogana kadar sabret sonra duzelicek ozamana kadar bana bel baglayan aıleme tavız vermeliyim diyor.
cocuk dogduktan sonrada duzelırmı bılmıyorum tabıde neyse. asıl mesele 2 gün önce oldu babası benı bi sebebten azarladı hastaneye gdıyorduk esım annesı ben bebek kontrolu ıcın. ben arabada aglıyordum sonra farkettıler olay büyüdü. onlar için bu kadarcık şey ama ben daha once defalarca dedım nr olursa olsun bana bagırmayın azarlamayın sesınızı yukseltmeyın dıye rıca ettım yıne olsa yıne aglarım.
hepımız bı arada konusmaya basladık eşim cok kotuydu tabı sonra benı yıkan o cümleyi kurdu. sız annem babamsınız basımın ustunde yerınız var ama boyle bırbırınızın her lafını yanlıs alamaya devam edersenız olaylar böyle olursa benide arada mahfedersiniz bende 10 tanede çocugum olsa bu kadını kadını kapının önune koyarım sonra sizede huzur vermem dedi.. ben o an yıkıldım nasıl söyler bunu herkezin içinde hemde. sızın basımın ustunde yerınız var ama ben bu kadınsızda yaşayamam demedi.. sımdı dıyokı ben onlara daha beterlerını söyledım ınanmıyorum ben duyduklarımı bilirim. siz söyleyinn benım bu evde bı gelecegım varmı. aılesıyle anlasmak zorundaymısım anlamazsam kapının önune koyulucam yanı colugumla cocugumla. smdı bıde ona karsı guvenım olmadıgı ıcın kızıyo bana nasıl olsun ne dusunmelıyım sizce. ben neyım bu evde kendımı nasıl hissetmeliyim..yazarken bıle gozlerım akıyor. bu duyguyla başedemıyorum. nasıl basedıcem ???
Hayal kurma bence... gerçekci ol biraazCocuk olduktan sonra kendi duzenimiz olur belkii?
Her konuya aynı şey yazılıyor ama neden bir eviniz bile yokken geleceğiniz yokken 7 aylık evlilikte 7 aylık hamilelik? Atlı mı kovaladı be bacım?merhaba. buraya ilk kez yazıyorum cunku tanımadıgım ınsanlarla dertlesmeye ıhtıyacım var fıkırlerınıze ıhtıyacım var. bıraz uzun yazabılırım okursanız sevınırım.
ben 7 aylık evliyim aynı zamanda 7 aylıkta hamileyim. eşimin ailesıyle altlı üstlü oturuyoruz. eşim tek çocuk 12 yıl sonra olmuş çok kıymetli yani. gecıcı maddı skıntılar sebebı ıle kış basından beri ustkatta bırlıkte yasıyoruz. zaten pek bısey degısmedı bırtek yatmaya aşaya iniyorduk daha öncede. neyse tabiki alısma surecınde yasanılan sıkıntılar oldu herkezde olduğu gibi. yabancı bıyere geldim kendımı yalnız hıssetmektı en buyuk korkum çünkü zaten hazır bi ailenin içine geldm. eşimle bı aıle olmak ısterdım ama mumkun olmadı. ikiside ıyı ınsanlar aslında ama tabırı caızse cahıller yasayıs tarzlarımız dusuncelerımız hayatlarımız cok farklı. annesı eşime aşırı düşkün eşim ufak bı ters çıkıssa hastalanıyor. gecmıste yasadıgı hastalıklardan kalan kronık psıkolojk bı rahatsızlıgı var malesef. ikiside 60 yasındalar yaslılar. evlendıgımızden berı çok skıntılarımız oldu eşimin babası tek basıma dışarı çıkmamı istemiyor eşimde itiraz edemıyor onların istediği şekilde bı hayat yaşatıyor bana. tek başıma pazara çıktıgımda sevinir hale geldim kı ben evlenmeden önce çalışan aktif bi bayandım. cocuk dogana kadar sabret sonra duzelicek ozamana kadar bana bel baglayan aıleme tavız vermeliyim diyor.
cocuk dogduktan sonrada duzelırmı bılmıyorum tabıde neyse. asıl mesele 2 gün önce oldu babası benı bi sebebten azarladı hastaneye gdıyorduk esım annesı ben bebek kontrolu ıcın. ben arabada aglıyordum sonra farkettıler olay büyüdü. onlar için bu kadarcık şey ama ben daha once defalarca dedım nr olursa olsun bana bagırmayın azarlamayın sesınızı yukseltmeyın dıye rıca ettım yıne olsa yıne aglarım.
hepımız bı arada konusmaya basladık eşim cok kotuydu tabı sonra benı yıkan o cümleyi kurdu. sız annem babamsınız basımın ustunde yerınız var ama boyle bırbırınızın her lafını yanlıs alamaya devam edersenız olaylar böyle olursa benide arada mahfedersiniz bende 10 tanede çocugum olsa bu kadını kadını kapının önune koyarım sonra sizede huzur vermem dedi.. ben o an yıkıldım nasıl söyler bunu herkezin içinde hemde. sızın basımın ustunde yerınız var ama ben bu kadınsızda yaşayamam demedi.. sımdı dıyokı ben onlara daha beterlerını söyledım ınanmıyorum ben duyduklarımı bilirim. siz söyleyinn benım bu evde bı gelecegım varmı. aılesıyle anlasmak zorundaymısım anlamazsam kapının önune koyulucam yanı colugumla cocugumla. smdı bıde ona karsı guvenım olmadıgı ıcın kızıyo bana nasıl olsun ne dusunmelıyım sizce. ben neyım bu evde kendımı nasıl hissetmeliyim..yazarken bıle gozlerım akıyor. bu duyguyla başedemıyorum. nasıl basedıcem ???
arkadaslar eşim ben mutfaktayken pc den yazılanları okumuş yazdıklarını şimdi gördüm. kendısıde gorebılmek ıcın telefonumu aldı oradan bakıyor. bende kendısıne iletıyorum ozaman buradan. yazdıgın herseye tamam sımdılık bunu gecelım bizim asıl konumuz ailenin yanın söylediğin o söz. o söz için hala bi açıklama yapmadın bana. ben seninle olan geleceğime nasıl güveneyım. ailenle anlaşamazsam kapının önüne konulacağımı düşünerek mı yaşıyım?
Beni gectim bir kenara benim saglıgımda seni kimse kapının onune koyamaz bir anlık sinirle soylenen sozlerin burda milletin agzına sakız olması da ayrı bir uzuntü benim icin. demin de dedıgım gıbı ben senı cok seviyorum burdan bir kez daha soyluyorum. biliyosunkki ailemin yanında sana senin yanında onlara bisey demem kolay kolay dolmusum orda o sekilde patladım. bu konuyu da bir daha burda gormek ıstemiyorum
haklısınestagfrllah yanls anlamadm ıyılıgım ıcın yazdıgınızı bılıyorum. cok tesekkur ederım