• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize çok ihtiyacım var..... Tecrübeli anneler yardımınızı bekliyorum

ben anneyim kızımda hiç sorun yaşamadım ama kendim 14 yaşıma kadar altımı ıslatmıştım çok üzücü bir durum sizden çok bu durumu yaşayan çocuklar için ama elinde olan bir şey değil emin ol bir zaman sonra geçiyor

canım

bir arkadaşın dediği gibi alıştırma kilotlarını deneyebilirsin bir de yatağına alez yani yatak kruyucu alırsan en azından sadece çarşafların kirlenmesiyle durumu kurtarabilirsin.. çünkü yatak kirlendi mi temizlenmesi gerçekten zor oluyor....

kızım için 27 aylıkken başladım bir hafta uğraştım, en son oruç - sıcak ve gün içinde 5. kez yerleri silince :37: tuvalet eğitimini bitirdim ... ardından tayin yerleşme derken kaldı, bakıcım da bu konuda çok istekli olmayınca ben de yanlış bir şey yapmasından dolayı yaz tatiline erteledim kızım 3 yaşını yeni bitirmişti ben artık bez istemiyorum dedi ve bıraktı .. iki senedir kazalarımız toplasan 5 i geçmez :nazar: ama kızımdan sadece 15 gün küçük yeğenim var ve 2 ay sonra 5 yaşına girecek ama maalesef çocukta tık yok. bezi bırakmayı hiç istemiyor altında kakayla geziyor ama bezini değiştirmemekte inat ediyor .. kardeşimin denemediği yöntem kalmadı hatta benim küçük cadım "yusup gel sana çiş yapmasını öğreteyim " diyor :1: ama gel gör ki oğlumuz " istemiyom, öğrenmeyecem" diye inat ediyor:19: çocuk psikoloğuna bile götürdüler ama doktor kesinlikle zorlmayın dedi kardeşim de çaresiz bekliyor...çocukların çişe alışması her çocukta o kadar farklı ki ...

dilerim bu sorunu en kısa zamanda atlatırsınız...

İnşallah... :10:

kesinlikle üstüne gitme canım benim 6 yaşında bi oğlum var
tuvalet alışkanlığını 3,5 yaşında kazandı ama
gece ıslatmayı hiç bırakmadı hala yapıyo:19:
ben bezliyorum tuvalete kaldırsam da yapıyo:50:
dr götürdüm bi ilaç verdi ama araştırdım
yan etkileri oldukça fazla bi ilaç olduğu için almadım:20:
biz de genetik olduğu için de beklemekten ve sabretmekten başka çarem yok:43:

Yani tuvaletini yapması için bir şeyler yemiş de olması gerekir. Benim çocuğum yok ama kardeşimden biliyorum 8-9 yaşına kadar altını ıslattı, hem de uykusu çook hafif olduğu halde. Uykunun ağır olması bir bahane, benim uykum çok ağırdı ama bezi sanırım erken bıraktığımdan hiç öyle sorun yaşamadım. Bir kaç gün çocuğun akşam yediden sonra yemek yemesine izin vermezsen düzelebilir diye umut ediyorum. Bir de naylon çarşaflar vardı eskiden onlardan varsa hala kullanabilirsin iyi olur.

yatak için su geçirmez alez al.çarşafın üstüne canbebenin alt açma bezini ser.yatmadan önce tuvalete tut.ve sabaha kadar dokunma sabah tuvalete tut.kararlı ol.bi bez tak bi çıkar o zaman alışmıyor.geceleri kaldırmaya alıştırıncada öyle.Annem erkek kardeşimi kaldırırdı o da saati tutmazsa kaçırırdı.Ablamda oğlunu gece kaldırıyor o da kaçırıyor.oğlumu gece çişe hiç kaldırmadım alıştı.Şimdi sıra kızımda (2,5 yaşında) bakalım o da alışabilecekmi.Şimdi bebişte geliyor.bide ona zamanı gelince başlıyacağız inşallah. Kolay gelsin.:1:

annem de beni 1 buçuk yaşında alıştırmış.. tuvalete otutturup çakmağı eline alıp yap bakalım yoksa yakarım diyormuş =) bende hemencik alışmışım =) öyle psikolojim falan da bozuk değil çok şükür =)

ama kuzenim ilkokula gidiyordu altını ıslatıyordu teyzem her gece altına naylon çarşaf sererdi.. bize falan kalmaya geldiklerinde yanın da o çarşafı getirirdi hiç unutmam..

Back