canım
bir arkadaşın dediği gibi alıştırma kilotlarını deneyebilirsin bir de yatağına alez yani yatak kruyucu alırsan en azından sadece çarşafların kirlenmesiyle durumu kurtarabilirsin.. çünkü yatak kirlendi mi temizlenmesi gerçekten zor oluyor....
kızım için 27 aylıkken başladım bir hafta uğraştım, en son oruç - sıcak ve gün içinde 5. kez yerleri silince
tuvalet eğitimini bitirdim ... ardından tayin yerleşme derken kaldı, bakıcım da bu konuda çok istekli olmayınca ben de yanlış bir şey yapmasından dolayı yaz tatiline erteledim kızım 3 yaşını yeni bitirmişti ben artık bez istemiyorum dedi ve bıraktı .. iki senedir kazalarımız toplasan 5 i geçmez
ama kızımdan sadece 15 gün küçük yeğenim var ve 2 ay sonra 5 yaşına girecek ama maalesef çocukta tık yok. bezi bırakmayı hiç istemiyor altında kakayla geziyor ama bezini değiştirmemekte inat ediyor .. kardeşimin denemediği yöntem kalmadı hatta benim küçük cadım "yusup gel sana çiş yapmasını öğreteyim " diyor
ama gel gör ki oğlumuz " istemiyom, öğrenmeyecem" diye inat ediyor
çocuk psikoloğuna bile götürdüler ama doktor kesinlikle zorlmayın dedi kardeşim de çaresiz bekliyor...çocukların çişe alışması her çocukta o kadar farklı ki ...
dilerim bu sorunu en kısa zamanda atlatırsınız...