• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikirlerinize çok ihtiyacım var..... Tecrübeli anneler yardımınızı bekliyorum

Yes_Im

Kaktüs ツ
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
2.253
14
66
Bu konuda benden daha dertli annelerde var sanırım. Benim oğlum 4 yaşında. Bezi biraz geç bıraktık. İlk çocuğum olduğu için ben biraz zorlandım alıştırırken anladım ki baya bir sabır gerekiyomuş. En fazla 1 haftada kadar bi süreçte bezi attık. Bu 1 haftalık süreçte büyük tuvaleti altına yapma sıkıntımız olmadı hiç çok şükür ara bi altımıza kaçırdık. Bir de klozetin üstüne çocuk kapağı almıştım o baya benim işime yaradı. Hala da kullanıyoruz. Lazımlıkta daha çok zorlandım erkek olduğu için rahat edememiştim doğrusu. Tuvalet alışkanlığı maceramız böyle başladı.
Gündüze alıştık bi sorunumuz yok çok şükür. Peki ya geceler ? işte benim sorunum bu. :31: neredeyse haftada bir yatağını ıslatıyo oğlum çok üzülüyorum sinirlerimde bozuluyo psikolojisini de etkimek istemiyorum bağırıp çağırıp ama ne yapıcağımı da bilmiyorum :14: kıştan mı kaynaklanıyo acaba diye düşünüyorum. yengemin kızı oğlumdan küçük ve gece tuvaleti geldiğinde kendi kalkıp yapıyomuş böyle söylediklerinde hayret ediyorum hiçten hiçe. acaba ben mi bi yerde hata yapıyorum diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Yatmadan önce mutlaka tuvalete götürürüm. Uyku saatine yakın çok sıvı tüketmesine izin vermiyorum. Gece de kaldırıyorum. Başka ne yapmalıyım bi öneriniz var mı ? Anne istemeden oldu diyo kendi de üzülüyo uykusu mu ağır ne anlayamadım ki :43: Kış ayında da zor oluyo haliyle nevresim, çamaşır ve duş. Düzelmesini çok istiyorum büyüdükçe bi fark olur mu yoksa bazı çocuklarda ergenliğe girene kadar bu durum yaşanıyo mu? :14:

Anne değilim, yorum yazmam doğru değil belki ama çok çocuk baktım.

Geç bırakmışsınız bez bağlamayı, bu yüzden arada altına yapması çok normal.

Kıştan dolayı üşütüyorda olabilir.

Haftada 3-4 kez olsaydı bu durum farklı nedenler olabilirdi ama bu söylediğiniz normal bir zaman bezi bırakma zamanına bakılırsa.

Tabiiki sakın kızmayın.. Bir defa kızdığınız zaman onda utanma duygusundan kaynaklanan bazı içe dönüklükler olacaktır.

Her defasında, böyle şeyler olur arada ama oğlum zamanla yapmayacak ben ona çok güveniyorum deyip bir öpücük kondurun yanaklarına.

Zamanla yapmayacaktır artık.

Son düzenleme:
arkadaşım benimde oğlum var 9 yaşında sıkıntını çok iyi anlıyorum.. biz 2 yaşında bezi bıraktık ama bir süre sonra aynı senin yaşadığın durumu yaşamayı başlayınca pes ettim ve sadece geceleri altını bezledim 4 yaşına kadar.. sonra oğlum bezden rahatsızlık duymaya başlayınca tekrar bezi bıraktık bu sefer yine altına kaçırmaya başladı aynı senin düşündüğün gibi uykusu mu çok ağır neden tuvalet için kalkmıyor diye dertlendim..doktora götürdüm normal bir durum 14 yaşına kadar işeme hakkı var demez mi :53: şaka yapıyorsunuz dedim yooo ciddiyim bi rahatsızlığı yok bu ırsi bir durumda olabilir belki babası belki sizde aynı sorun yaşandı bu kişilerin çocuklarında da olur dedi:52: eşim dedi ki valla ben yapmazdım ben diyorum yemin ederim bende hiç yapmadım :9: neyse sonra sevgili doktorumuz şöyle bir tavsiyede bulundu yatmadan 1 saat önce sıvı tüketmesine izin vermeyin ve uyuduktan 1 saat sonra tuvalete kaldırın.. evet bu işe yarıyor ama çok su içmeyi seven bir çocukta uygulaması zor oluyor (benim oğlumda olduğu gibi) yani diyeceğim şu ki benim oğlumda sizin oğlunuz yaşlarındayken zaman zaman altına kaçırıyordu.. bu yüzden dert etme her çocukta farklı olur.. birde sünnet yaptırmakta işe yarıyor onuda söyliyeyim:34:

neyse sonra sevgili doktorumuz şöyle bir tavsiyede bulundu yatmadan 1 saat önce sıvı tüketmesine izin vermeyin ve uyuduktan 1 saat sonra tuvalete kaldırın.. evet bu işe yarıyor ama çok su içmeyi seven bir çocukta uygulaması zor oluyor (benim oğlumda olduğu gibi) yani diyeceğim şu ki benim oğlumda sizin oğlunuz yaşlarındayken zaman zaman altına kaçırıyordu.. bu yüzden dert etme her çocukta farklı olur.. birde sünnet yaptırmakta işe yarıyor onuda söyliyeyim:34:

Peki uyuduktan bir saat sonra tuvalete kaldırdığınızda alışkanlık yaptı mı bu çocukta ?

Kaldıramadığınız zaman altını ıslattı mı ?
...........

arkadaşım bence geceleri iki kez kaldır,
yani uyuduktan 2 saat sonra, ve sabah 5-6 gibi, zamanla 1 e indir
haftada bir kaçrması normal yeni alışıyor çünkü
zamanla düzelecek sabırlı olman lazım mecbur annelik çok zor ben hergün battaniye yorgan yıkadığımı bilirim
bir iki ay sonra gece kaldırmana bile gerek kalmayacak
üşüyorda olabilir iki kat pijama giydirebilirsin

Anne değilim, yorum yazmam doğru değil belki ama çok çocuk baktım.

Geç bırakmışsınız bez bağlamayı, bu yüzden arada altına yapması çok normal.

Kıştan dolayı üşütüyorda olabilir.

Haftada 3-4 kez olsaydı bu durum farklı nedenler olabilirdi ama bu söylediğiniz normal bir zaman bezi bırakma zamanına bakılırsa.

Tabiiki sakın kızmayın.. Bir defa kızdığınız zaman onda utanma duygusundan kaynaklanan bazı içe dönüklükler olacaktır.

Her defasında, böyle şeyler olur arada ama oğlum zamanla yapmayacak ben ona çok güveniyorum deyip bir öpücük kondurun yanaklarına.

Zamanla yapmayacaktır artık.

Evet bez bağlamayı geç bıraktık. Benim tecrübesizliğimden kaynaklandı biraz. İlk çocuğum bilinçsizdim.

Evimiz sıcak ama kışın sanırım altına kaçırma durumu oluyormuş genel olarak çocuklarda öyle duydum. Doğru mu bilmiyorum.

Kızmıyorum çünkü kendi de üzülüyo bu duruma bende kızarak etkilemek istemiyorum belli ki istemeden yada anlamadan yapıyo veyahutta henüz alışamadı. Ben bi de hastaydı 2ay öncesinde falan ishal diye altına bez takmıştım gece yatarken o zamandan da belki alışkanlık mı oldu acaba diye düşünüyorum..

İnşallah dediğiniz gibi zamanla alışır. Tabi bu zaman ergenlik çağına kadar uzamaz umarım :14:

Bu durumun erkek çocuklarda daha sık olduğunu okumuştum.

Zamanla düzelir.Kesinlikle kızma.
Büyük travma olur oğlun için.
O zaten yeterince suçluluk duyuyordur..

arkadaşım benimde oğlum var 9 yaşında sıkıntını çok iyi anlıyorum.. biz 2 yaşında bezi bıraktık ama bir süre sonra aynı senin yaşadığın durumu yaşamayı başlayınca pes ettim ve sadece geceleri altını bezledim 4 yaşına kadar.. sonra oğlum bezden rahatsızlık duymaya başlayınca tekrar bezi bıraktık bu sefer yine altına kaçırmaya başladı aynı senin düşündüğün gibi uykusu mu çok ağır neden tuvalet için kalkmıyor diye dertlendim..doktora götürdüm normal bir durum 14 yaşına kadar işeme hakkı var demez mi :53: şaka yapıyorsunuz dedim yooo ciddiyim bi rahatsızlığı yok bu ırsi bir durumda olabilir belki babası belki sizde aynı sorun yaşandı bu kişilerin çocuklarında da olur dedi:52: eşim dedi ki valla ben yapmazdım ben diyorum yemin ederim bende hiç yapmadım :9: neyse sonra sevgili doktorumuz şöyle bir tavsiyede bulundu yatmadan 1 saat önce sıvı tüketmesine izin vermeyin ve uyuduktan 1 saat sonra tuvalete kaldırın.. evet bu işe yarıyor ama çok su içmeyi seven bir çocukta uygulaması zor oluyor (benim oğlumda olduğu gibi) yani diyeceğim şu ki benim oğlumda sizin oğlunuz yaşlarındayken zaman zaman altına kaçırıyordu.. bu yüzden dert etme her çocukta farklı olur.. birde sünnet yaptırmakta işe yarıyor onuda söyliyeyim:34:

Gerçekten zor bi durum insanın morali bozuluyo ama baya bi sabır gerektiriyo anlaşılan :6: uyumasına yakın sıvı şeyler tüketmesine izin vermiyorum. Çok istediği bişey olursa yarım bardak içiriyorum hemen hevesi kırılsın diye. Ben bıraksam 2bardakta içer :10: bir de dün başıma şu olay geldi uyuyodu ağlamaya başladı. Noldu susadın mı bitanem diyorum kaşlarıyla yok diyo. Sıcakladın mı diyorum yine yok diyo. En son çişin mi geldi dedim evet dedi. Meğersem sıkışmış altına işiycek diye korkmuş ağlıyo gözleri kapalı ama yine de kaldıramıyo başını :9: ne kadar doğru bilmiyorum ama bende bi tane ufak su şişesi ayarladım onu getirdim hemen kucağıma aldım oğlumu yatağın kenarına diktim ayağa hadi annem yap hemen yat uyu tekrar dedim. baktım çeyrek depo doldu :9: O kadar sevindim ki anlatamam yaa.. :8:

Buarada henüz sünnet yaptırmadık 5 yaşında olmasını istiyorum ben seneye inşallah nasip olursa. Umarım onunda faydası olur..

İnşallah düzelir. Sabırlı olmak lazım belli ki..
Evet canım gerçekten çok üzülüyo hatta bi keresinde ben görmeden çamaşır almış çekmecesinden gidip üstünü değiştirmiş :16:

Evet canım gerçekten çok üzülüyo hatta bi keresinde ben görmeden çamaşır almış çekmecesinden gidip üstünü değiştirmiş :16:

arkadaşım bence geceleri iki kez kaldır,
yani uyuduktan 2 saat sonra, ve sabah 5-6 gibi, zamanla 1 e indir
haftada bir kaçrması normal yeni alışıyor çünkü
zamanla düzelecek sabırlı olman lazım mecbur annelik çok zor ben hergün battaniye yorgan yıkadığımı bilirim
bir iki ay sonra gece kaldırmana bile gerek kalmayacak
üşüyorda olabilir iki kat pijama giydirebilirsin

Geceleri 5 gibi kaldırıyorum. Zaten o saate kadar hiç bi vukuat olduğu yok. İnşallah alışır zamanla. Sabırlı olmam lazım yazdıklarınızdan bunu anladım. Evet annelik gerçekten zor. Bunların hepsi bana bi tecrübe. Ben yorgan kullanmıyorum şuara evimiz zaten sıcak oluyo peluş battaniye kullanıyoruz. Enazından makineye atıp yıkaması kolay oluyo. İnşallah dediğiniz gibi olur bir iki ay sonra gece kaldırmama gerek kalmaz. Üşüdüğünü sanmıyorum zaten tayt gibi içlik giydiriyorum çorapta giydiriyorum. Oğlum üstünü pek örtmeyi sevmez ben örterim o açar. Yazın bu dönem bizim için daha kolay geçicek sanırım.

aY KIYAMAM YA.:16:

Benim görümcemin oğlu da geceleri kaçırıyormuş altına.
sabah kalkınca camın önüne oturuyormuş annesi uyanmadan kurusun diye:8:

İki kez kaldırmayı deneyin.
Ben de bezi çok geç bırakmışım.Gece kazalarını da hatırlıyorum annemin o kadar uyandırmasına rağmen.
Annemin tarafında varmış hatta annem sabahtan kıyafetini değiştirip sokağa fırlarmış,:1:o yüzden annem hiç tepki göstermedi bana karşı.

canım ablam boşanınca yeğenime hep annem baktı halende bakıyor.annem yeğenime 1,5yaşında öğretti tuveleti.evet çok sabır istiyor.
gelelim gece çişine.
ben ordayken hep onlarla beraber aynı odada yatıyorum.
yatmadan evvel götürüyorlar,sonra gece kendisi kalkıyor birkaçdefa anne diyor ablam duymazsa zırlamaya başlıyor:40:
sonra çişini yapr.
ama çocuklar hoşlanmıyorlar gecenin köründe karanlıkta tuvalete gitmeyi.hep sorun çıkarıyorlar
bu yüzden,annem bir çiş şişesi yaptı yeğenime:60:
çişi gelince oraya yapıyor.şimdi 3yaşına girdi.bir problem yok şükür
fakat okuduğum bir yazıda,bir filozofun anlattığı ;bırakın çocukları altlarına yaparsa yapsın yazıyordu.bu onların seçimiymiş.
eğer müdahele edilirse,ileride eli ya çok açık,yada çok pinti olurmuş.ilgimi çekmişti

bütün söylenecekler bu şekilde uzar ama ben sana alıştırma külodu giydir derim çünki çiş yapınca yatak ıslanmadı için üzülmüyorlar birde her çocuk farklıdır diyerek kendini rahatlat yoksa çok üzülürsün

bütün söylenecekler bu şekilde uzar ama ben sana alıştırma külodu giydir derim çünki çiş yapınca yatak ıslanmadı için üzülmüyorlar birde her çocuk farklıdır diyerek kendini rahatlat yoksa çok üzülürsün

Alıştırma külodu hiç kullanmadım bugüne kadar kullanışlı mı ? hiç dışa taşırma falan yapmıyo mu ? 2 yaşında ki çocuklarda falan kullandıklarını biliyorum ilk alıştırmak için. Eğer tavsiye ediyosanız denerim. Fakat bu seferde çocuğa rahat gelmesin bu durum. Altına işe ve kupkuru alışkanlık olmasın... :44:

aY KIYAMAM YA.:16:

Benim görümcemin oğlu da geceleri kaçırıyormuş altına.
sabah kalkınca camın önüne oturuyormuş annesi uyanmadan kurusun diye:8:

şimdi ki çocuklar cin gibi valla ya :27:
inşallah üşütüp hasta olmaz kurutana kadar canım velet bunlar ya :10:

bencede alıştırma külotu giydir rahatlığa alışır diye korkma ıslaklığı hissettirmeyeni varmı bilmiyorum ama sen rahat edersin yatak yorgan batmaz ama gece yine kaldır tuvalete

canım

bir arkadaşın dediği gibi alıştırma kilotlarını deneyebilirsin bir de yatağına alez yani yatak kruyucu alırsan en azından sadece çarşafların kirlenmesiyle durumu kurtarabilirsin.. çünkü yatak kirlendi mi temizlenmesi gerçekten zor oluyor....

kızım için 27 aylıkken başladım bir hafta uğraştım, en son oruç - sıcak ve gün içinde 5. kez yerleri silince :37: tuvalet eğitimini bitirdim ... ardından tayin yerleşme derken kaldı, bakıcım da bu konuda çok istekli olmayınca ben de yanlış bir şey yapmasından dolayı yaz tatiline erteledim kızım 3 yaşını yeni bitirmişti ben artık bez istemiyorum dedi ve bıraktı .. iki senedir kazalarımız toplasan 5 i geçmez :nazar: ama kızımdan sadece 15 gün küçük yeğenim var ve 2 ay sonra 5 yaşına girecek ama maalesef çocukta tık yok. bezi bırakmayı hiç istemiyor altında kakayla geziyor ama bezini değiştirmemekte inat ediyor .. kardeşimin denemediği yöntem kalmadı hatta benim küçük cadım "yusup gel sana çiş yapmasını öğreteyim " diyor :1: ama gel gör ki oğlumuz " istemiyom, öğrenmeyecem" diye inat ediyor:19: çocuk psikoloğuna bile götürdüler ama doktor kesinlikle zorlmayın dedi kardeşim de çaresiz bekliyor...çocukların çişe alışması her çocukta o kadar farklı ki ...

dilerim bu sorunu en kısa zamanda atlatırsınız...

Back