fikirlerine ihtiyacim var

Ne biçim insanlar bunlar, ailece beş para etmezler demek.
Şu an hamileliğinize ve doğacak yavrularınıza odaklanın, bunları düşünerek daha fazla strese girmeyin sağlığınız daha önemli. Aileniz yanınızda dilerim sağlıcakla kucağınıza alırsınız.

Ya almanya dogumlusun dimi? Öyle anladım senin butun haklardan herseydwn haberin var yani esinde ki bu cesaret nerden geliyor anlamadım cocuk parası nı da istemek sankı sen alıp saklıycan cocukların ihtiyaçlarını Bile tam karsilamaz ki

Bütün herseyi o ödedigi icin cocuk parasini istiyormus cünkü alisveris yapinca diyelim mama bez falan alindi ozaman kendi parasindan gitcekmis eger cocuk parasini ben alirsam kasada ayri ayri ödeyemeyiz diyor..onun icin istiyor parayi hani kendi maasindan gitmesin o cocuk parasindan da gitsin istiyor onun icin destek olcakmis..ve bana para lazim omursa cünkü benim hic bir gelirim olmicak ozaman bana gelit sunu alcam bunu alcam dersin diyor alirim sanki seni parasiz birakcam diyor.. yani bunu istiyot bende kabul etmeyince hemen kafanda neler planliyorsun diyor hemen

tam anlayamadim sen simdi almanyada ailenin yanindasin, esinde tr de mi?

Esin Almanya dogumlumu? Sen 2.5 sene süt hakkı denwm para var onu da alıcan biliyor sun dimi

Konusu yazıyor kızlar ve gerçekten çok üzüldüm

Yok ikimizde almanyada yasiyoruz.. ama ailem bana 500 km uzaklikda yasiyor yani uzak sehire gelin gittim
Allah kolaylık versin inşAllah canım sakın kararından vazgeçme.. Böyle merhamet yoksunu paragözlerle ömür geçmez Allah daha güzel günler görmeyi nasip etsin inşAllah

Ben esinize doğum yaptıktan sonra aldığınız çocuk parasını vermeyin orada yasalar nasıl bilmem ama velayetleri zaten sizde olacak paranın da size gelmesi lazim

Evet almanya dogumlu.. onu hic duymadim ilk defa duyuyorum.. almanyada blyle birsey varmi ?
Ben de Avrupa da yasıyorum kanunları az cok bilirim Sen orda dogup buyume ragmen nasıl bu kadar kendini ezdirdin anlamıyorum yanlış anlama evet var herkes alır almanyada

Yok ikimizde almanyada yasiyoruz.. ama ailem bana 500 km uzaklikda yasiyor yani uzak sehire gelin gittim

anladim, o cimriye dönme yoluna kul köle olmadan. bana aylik su kadar para yollicaksin hesabima keyfim icin, cocuklar icinde su kadar, ev icinde su kadar. ailen bidaha asla hakkimda yorum yapmicak karismicaklar. cocuk parasina, eltergeld mutterschutzgeld asla karismicaksin. cocuklar x yasina girdigi anda ise kita ya yada kindiye verip calisicam, o zaman eve destek olurmuyum, olursam ne kadar olurum o zaman konusur karar veririm de. kabul ederse ne ala etmezse kapi orda.

meslegin vardir mutlaka. o adam diye ortalikta gezen oglan cocuguna muhtac degilsin.

ha bide sunu ekle, cocuklarin nafaka hakki neyse kurusuna kadar alirim, calisamadigim süre icinde kendim icinde nafaka alirim. almanyada anlasmali cekismeli yok, zaten bir sene en azindan ayri yasamaniz sart.

Evet almanya dogumlu.. onu hic duymadim ilk defa duyuyorum.. almanyada blyle birsey varmi ?

süt hakki diye bisey yok, dogumdan 6 hafta önce ve 8 hafta ikizlerde 12 mutterschutz var, ondan sonra maddi destek yani elterngeld cocuklar 12 aylik olana kadar. eger calisiyorsan elterzeit 3 yasina kadar, yine eger calisiyorsan is yerine göre bir sene daha izin alma hakkin var cocuk basi cocuklar 7 yasina gelene kadar oda familienjahr oluyorm

Meslegim var cok sükür..mutterschaftsgelde karismiyor gözü cocuk parasinda..eltern geldi bile söylemedim alacagimi yoksa ona da almak ister..bende ona dedim en az bi sene ayri kalcaz diyr ama o yinede ayni avukkatan vahsediyor ayri ayri avukat tutarsak pahali olur diye.. dönmeye niyetim yok kafam rahat onsuz hersesime karisan bi es yok belki böylesi daha hayirlidir benim icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…