fikir vermek icin okuyun lutfen ,cok uzgunum

terörist olacak kısaca..
böyleyse,arkadaşım hemen ayrıl...

işte ben o kelimeyi kullanmayayım dedim ama öyle yani. uyduruk ideolojileri yaymaya çalışanlardan olabilir, daha aktif olup can yakabilir (misal pakistan'da okula giden genç kızların suratına kezzap atıyorlar bu ara). benzeri bir örgüttür demiyorum ama kalemle savaşmıyorsa, duruşuyla bu tavrı sergilemiyorsa direkt olarak burdan kalkıp başka bir yere gitmesi gerekiyorsa burada misyonerlikten de fazlası var. eylemde bulunacak yani. aktif veya değil ama eylemde bulunmak için gider.

onun cihadı; evini, ailesini geçindirmek.. zaten ekmek parası kazanmak için insanlar resmen savaşıyor. ne cihatı allah aşkına :umursamaz:

eşin büyük cihada mı gidiyor küçük cihada mı gidiyor

büyük cihada gidilmez bildiğim kadarıyla çünkü insanın kendi nefsiyle cihadına denir. hayat boyu sürer ve zor olandır manasında büyük. küçük olan da din düşmanlarıyla yapılan savaştır. şimdi kimle ve nasıl savaşacak bu? tabi cihadı doğru anlamda kullanıyorsa. yok eğer cihad yapıcaz diye örgütlenmiş bir gruba üyeyse de her şeyi yapabilir:1ninca:

Doğru, cihat diye canlı bomba olmayı göze alan insanlar var bu dünyada.

nasıl bi çözüm yolu sunacağımı bilemiyorum sana..gitmesine engel olmak en doğru çözüm olur sanırım..allah yardımcın olsun..ölemeyide isteme ayrıca..

konu sahibi nere gitmiş soruları cevaplamadan
büyük cihat küçük cihat neymiş
cihata nere gidicekmiş
ayy hiçbişey anlamadım
:bbo:

cihat allah yolunda savaş anlamında bir kelime ..filistine felanmı gidecek acaba ..oldu canım sen karını böle zor bi durumda bırak sonrada allah yolunda savaçmaya git geride bıraktıgın günah nolacak bunu hiç düşündünmü.dengesiz..

bence adamı kullanıyorlar müslümanız ayağına farklı şeyler yaptıracaklar çünkü adam gibi müslüman olsaydı evi eşi için uğraşırdı eşini başının tacı yapardı:mymeka:

Bakın netten biraz araştırdım şunu buldum ;

Cihad, Allah düşmanları ile çeşitli yollarla ve çeşitli vasıtalarla mücadele etmek demektir...

Allah düşmanlarının tesirsiz hale gelmesi veya imanla şereflenmesi için, bu uğurda canını, malını feda etmektir.

Cihad üçe ayrılır:
1- Beden ile yani her türlü harp vasıtaları ile kâfirlere karşı yapılır. Silahlı cihadı, savaşı yalnız devlet yapar.(Konu sahibesinin eşi savaşa gidiyor o zaman,büyük bir tarikata üyeyse bu olabilir )

2- Her türlü yayın vasıtası ile, İslamiyet’i insanlara yaymak, duyurmak suretiyle yapılır. Bunu İslam âlimleri yapar. İslam âlimleri olmadığı zaman, misyonerlerin ve bid'at ehlinin saldırısından korunmak için, Müslümanların Ehl-i sünnet âlimlerinin sözlerini, yazılarını, kitaplarla, her türlü basın vasıtasıyla, radyo ve TV ile bütün dünyaya yaymaları, duyurmaları gerekir.

İslam’ın iç ve dış düşmanlarının yıkıcı, aldatıcı, propagandalarına karşı, Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiği hakiki Müslümanlığı yaymak günümüzün en kıymetli cihadıdır. (İslam Ahlakı)

3- Dua ile yapılan cihad. Bu cihad, bütün Müslümanlara farz-ı ayndır. Öteki cihadlar ise farz-ı kifayedir. Bu cihadı yapmamak büyük günah olur.

Bu cihad, beden ile ve din bilgilerini yaymak suretiyle cihad eden Müslümanlara dua etmekle olur. (Leşker-i gaza, leşker-i duanın yardımına muhtaçtır.) [Leşker, asker demektir.]

arkadaşım cevabını bekliyoruz.
nereye gidecek eşin.
vede savaşacakmı.. ne yapacak. açıklarmısın.

afedersin canım ama kocan da pek dengesiz geldi bana akrabanmış ailesi de acayipmiş neden evlendin be güzelim tanımıyor muydun daha önceden
hollandada kalsan ailesi sahip çıkacak mı sana

cihata gitmek ne demek valla ben de cok merak ettim..
cihada nereye gidecekmiş???
bu devirde cihat mı kalmıs yahu..

dinine bağlı insan eşinde allah katında üzülmesinin nekadar günah olduğunu bilir.cihadıda pek anlamadım.

töbe yARabbim :bbo:
neler duyacaam dahaakannehir
resmen terörist gib
yurtdışında malum şahıs bi adam var tarikat lideri kendisi adı lazım değil alsanaalsanasmile
eşin o tarikata üye olmasn sakın
böyle inceden inceye insanların aklına giriyolar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…