Fikir verin ne olur!!!

Ferda_sayan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2014
103
65
123
Balıkesir
8 aydır nişanlıyım ve daha 1 sene var nasipse düğünümüze. Benim problemimse şu nişanlım il dışında yaşıyor ve mesleği gereği tüm yıl içinde bir kaç kez görüşebiliyoruz. Nişanlım tarih konusunda en baştan bu yana çok uzun nişanlılık istemediğini söyledi ama ailem hemen olmasını istemedi ve bende onları kıramadım. Şimdi nişanlımla problemler yaşamaya başladık benim yeterince sahip çıkmadığımı düşünüyor ilişkimize. Ben vakit buldukça mobilya eşya gelinlik vb. bakmaya heves ediyorum ama nişanlım son derece duyarsız. Ve sürekli tartışma yaşıyoruz ailem ve nişanlım arasında kalmaktan depresyona gireceğim ne olur yardım edin!!!

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ailen neden yakin tarih istemiyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

o problemler emin ol çığ gibi büyüyor. Ağustos ta duğunum vardı ve gecen yıl görmezden geldiğim butun sorunlar düğüne ıkı ay kala ortaya cıktı ve sonuc düğün ıptal. Nişanlın duyarsızsa emin ol aılesınden kaynaklanıyordur. hem düğün isteyıp hem hazırlıklara duyarsız olması da soru ısareti. bende hep ailem ve nısanlım arasında kaldım hep onu tercıh ettım. Ancak o aılesı ıle benım aramda kalınca onları tercıh ettı. Nolursa olsun bız bayanlar daha duygusal oluyoruz ve en ağır uzuntulerıde bız yasıyoruz. Umarım hersey yoluna gırer, mutlu olursun....

Ben ailemin gönlü olsun istiyorum onların rızasıyla olsun herşey. O yüzden onlar bişey istediği zaman kırmak istemiyorum. Nişanlım sırf ben ailemi kırmak istemediğim için kendimi aileme kabul ettiremediğimi düşünüyor ve evlenincede ailemin etkisinin sürebileceğini ima ediyor bana. Düğün tarihi belli olsun önce sonra hazırlıklara başlayalım dedi ne yapacağım bilmiyorum..

nişanlın dügün tarihi konusunda haklı.
nişanlılık ne kadar uzarsa o kadar problem... şuanda yaşadıgınız problemler gibi.
bence aileni ikna edip bi dügün tarihi almaya bakın

nişanlın dügün tarihi konusunda haklı.
nişanlılık ne kadar uzarsa o kadar problem... şuanda yaşadıgınız problemler gibi.
bence aileni ikna edip bi dügün tarihi almaya bakın

Sorun şu ki ailemi kırmakta istemiyorum nişanlıma çok uzun süre nişanlı kalanların olduğunu anlatmaya calıştım ama bizi ilgilendirmez kimin ne kadar beklediği diyor. Belki sürekli görüşebilseydik böyle problemler olmazdı

peki ailen neden bu kadar uzatıyor...

Nisanlilik ne kadar uzarsa o kadar skinti cikar yorucu bi surec cunku. Aileni kirmadan bi tarih belirleyebilirsiniz bence.

✨✨ 🎀 ✨✨

Kpss sınavım var bu seneki kpss olmazsa seneyede denememi istiyorlar evliyken çalışmamın güç olacağını düşünüyorlar.

üfff bu ailelerde herşeyde illa mantıklı olmak zorundalar.
devlet memuru olupda calışan nice evli bayanlarımız varki.
yada özel sektörde evli calışan nice kadınalrımız var.
üstüne cocuklarıda var...

Sonuçta ailen olmaz dememiş sadece ileri bir tarih istemiş onları ikna etmek zor olmayacaktır sevgilin haklı bence isteğinde bu çok doğal bir şey ve sana verdiği değeri gösterir

Bende aynı şekilde sınava hazırlanıyorum 3 yıldır beraberiz 4 aydır nişanlıyız 4 ay sonrada düğün var emin ol zaman kısa bazı şeylerin mücadelesini beraber verilebilir kolay değil elbette ama bence erkek hazırsa ve o güveni veriyorsa. Nişanlılığın uzaması gerçekten zor heleki erkek iş güç olarak hazırsa birde görüşmek sorunsa çekilmez olur sorunlar sizi yıpratır böyle olunca derse çalışılmaz kafanda hep bi yorgunluk olur ailene bu yönde konuşmalısın

Kesinlikle haklısın ders çalışamaz oldum nişanlımında artık beni anladığını düşünmüyorum her ne olursa olsun 1 sene beklemek çok mu zor. Onlarda benim annem babam bugünlere onlar sayesinde geldim. Nişanlım çalışmama kesinlikle karşı değil çalışmamı kendiside istiyor. Daha rahat bir yaşam süreceğimizi düşünüyor bunu kendisi ve aileside her fırsatta dile getirdiler. Ancak benim ailem önce işe başlayıp sonra evlenmemi istiyorlar çok mu şey istiyorlar. Ailem ve nişanlım arasında sıkışıp kaldım nefes alamıyorum artık!!!!!

ailen seni düşünürken keşke "önce işini gücünü eline al sonra isteme olsun söz nişan" deselerdi..

hem nişan yapıp hem bu yıl kpssyi dene olmadı seneye dene nişanlın ve ailesi de belli belirsiz beklesinler demek seni arada bırakır..

bunu göremiyor mu ailen? ya da farklı bir isteksizlikleri mi var yokuşa sürüyorlar???

nişanlın düğün tarihi belirsizken hazırlık yapmaya kızıyor olabilir.. bence haklı.. kendini maddi manevi neye göre ayarlayacak?

bizde nişan takılırken düğün tarihi belirlenir ve ona uyulur..

bence ailenle otur konuş.. onların nasıl savunduğunu onları kırmamak için nasıl çabaladığını anlat.. ama'sını da ekle ama..

o aileye nişanlına karşı da zorlandığını ilerdeki mutluluğunu etkiler diye düşünmekten ders çalışamadığını anlamalılar..

nişanlının da gönlünü al.. kendini onun yerine koy bence çok zor.. etraftan "evlilik ne zaman" dediklerinde ne cevap vereceğini şaşırıyordur..

az görüştüğünüz için de zor oluyordur iletişimiz.. 2015 eylül :) güzel tarih.. şaka bi yana bi tarih koymalı artık..

"adını koymak" yüzük takmak değil belli planlarla ilerlemektir bana göre..

herşeyin hayırlısı olsun.. atanın da evlemnin de inş. :)

Eğer ki nişanlın maddi manevi evliliğe düğün hazırlıklarına hazırsa evet onun için çok zor çünkü çalışman için sana o güveni veriyo ama bazı mücadeleleri (sınav gibi) neden onunla veremiceğini düşünüyo aile bi yandan ne zaman diye soruyor aklı karışıyo düşünemiyo ve sana yardımcı olmak konusunda zorlanıyo.heleki mesafeler insanı iyicem yıpratıyo düşünsene vicdanen sınav çalışmak için daha az görüşülüyo ama yinede aklın onda kalıyo yine çalışamıyosun en azından benim öyle.nişan söz yapılırken aşağı yukarı düğün zamanı belli olmalı şu zaman olmazsa bu zaman gibi şeyler hoş olmuyo çünkü karşında hayatına girmiş söz vermiş olduğun insanlar var.ailene gelince elbette onları asla ezemeyiz bende seninki bi arada kalıcağımı düşünmüştüm bunu sakın seçim yapıyorum diyede algılama.bizde sınav için bi yıl bekledik sınava gircem olmazsada önüme bakıcam bu pes ediceğim anlamına gelmiyo tabiAllah kolaylık versin zor bi karar biliyorum

Son düzenleme:

Canım bende hiç bir zaman pes etmeyi düşünmüyorum. Nişanlım yılda iki üç kez gelebileceğini en baştan konuşmuştu ancak ben atlatabiliriz diye düşünmüştüm. Şimdi geldiğimiz noktada buluşup görüşememek çok büyük sıkıntı haline geldi. Aramızdaki iletişim nerdeyse kopma noktasında. Ve ben aileme durumu nasıl anlatacağım bilmiyorum zaman zaman telefondaki tartışmalarımızı ailemde duyuyor.

Nişanlımda aynı şeyi düşünüyor ortada tarih yok biz neye bakacağız diyor bana. Ailemin isteksizliği yok nişanlımı çok seviyorlar toz kondurmuyorlar ancak önce işimin olması gerektiği düşüncesindeler. Nişanlım bir sene bekleyeceğiz kazanamamış olsan benimle evliyken yine çalışacaksın ve yine sınava hazırlanmayacakmısın diyor. Evli olan ve hatta çocuğu olan insanların bile sınava çalışıp atanabildiğini savunuyor. Diğer yandan bu seneki kpss ye girmeme en ufak bir lafıda yok ancak bu sene olmazsa seneye tekrar kpss ye girmem ve sonrasında evlenebilecek olmamız onu bambaşka bir insan haline getirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…