- 23 Temmuz 2009
- 3.639
- 8.253
- 773
Ağrıyı da doğru tasvir ediyorsunuz, bahsettiğiniz şikayetlerin hepsi bende de mevcut. Özellikle bazı dönemler (kapalı yağmurlu havalar, kışın veya stresli dönemler) çok çok artıyor..
Korkmayın, doktor doktor da gezmeyin. İlk olarak bir fizik tedavi ve rehabilitasyon doktoru veya romatologa gitmenizi tavsiye ederim. Hastalığın tanısının konması en zor kısım. Siz kendi çabanızla farkına varmışsınız, ne mutlu ki. Bundan sonra (kullanıyor musunuz bilmiyorum) doktor size antidepresanla bir tadavi yolu çizecektir. Onu tercih edebilirsiniz ya da spor ve hafif beslenmeyi hayat biçiminiz haline getirip (siz de farkına varıyorsunuzdur belki, ağır yenirse o gün ağrılar artıyor) hastalığı kontrol etmeye çalışacaksınız.
Bahsettiğim ikinci şık daha meşakkatli ama ben onu tercih ettim. Her fibromiyaljiliye de tavsiyemdir. Fakat ilk önce doktora giderseniz ağrılarınızın sebebini öğrendiğiniz için içiniz de rahatlayacaktır.
Bir de fibromiyalji hassas noktaları var, internetten bakıp görebilirsiniz. O noktalara duyarlılığınız varsa teşhis konuluyor.
çok teşekkür ederim.yıllardır bu belirtilerin nedenini araştırmaktan yoruldum.bazen grip olmuşum gibi grip ilaçları kullanıyordum.antibiyotikler,ishal kesicilr,gaz gidericiler,ağrı kesiciler.kısır döngü devam edip duruyordu.son 3 haftadır,yaşadığım aşırı stresli ve sıkıntılı bir durumda,bağırsak sistemim bozuldu.doktor ishal kesici haplar verdi,2 gün iyi 3. gün kötüyüm.en son gastroentrologdan randevu aldım.gittim.şikayetlerimi anlatıyorum.ellerim ayaklarım sırtım yanıyor,karıncanmalar var diyorum, böyle yüzüme bakıyor ne alaka diye.evet daha önce bir romotolojiye gitmştim ama fibromiyaljiyi pek bilmiyordu galiba,birşey demedi.sizin tanıdığınız fibromiyalji konusunda uzman bir hekim var mı?ben istanbuldayım.ama iyi bir hekime her ay şehir dışına çıkmaya razıyım.yeter ki beni anlasın
bu arada, şu sıralar atak dönemindeyim.bu yüzden antidepresan ,artı beslenme ve sporla başlayıp,sonra antidepresanları bırakabilirim.çünkü şu an stersli bir dönem geçiriyorum,antidepresansız atlatamam sanırım.