Fibroadenom olan var mı

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar kontrol amaçlı 6 ay önce meme ultrasonu çektirdim bi sürü kist çıktı iyihuylu bugün tekrar kontrole gittim elle muayenede fibroadenom buldu doktor ultrason çekelim dedi bu ne demek iyi huylu dedi ama bilemedim var mı basına gelen

vardı bende ameliyatla aldılar . sorun degildi ileride risk olusturmasın diye almıslardı.

Benim gogsumde vardi aldirdim ama benim ki yunurya kadar buyuktu gogsumun alt lobunu tamamen kapliyordu aldirdim patolojide de kotu cikmadi zaten . Ama doktor emziremeyebilirsin o gigsinden demisti. Sut orani doger gogsume gore daha az oldu o gogsumde.

Bende de var aldirmadim eskiden 6 ayda bir kontrole gidiyordum. Ya da senede bir. Son zamanlarda yogunluktan unuttum en kisa surede kontrole gitmem lazim.

Kaç doktora gittim özellikle sol mememde bisürü 10 11 tane kist fibroadenom çıktı çok iyi doktorlara gittim önemsenen bisey değil ve kötüye donusmez dedi. Ama bir yer biyopsi istedi gitmedim çünkü herkese gereksiz yapıyorlar sgk dan para almak için dediler yıllardır aynı kistlerle yaşıyorum önemli bisey yok. Her kadın gibi gerekli zamanda kontrollerimi yapıp kontrole gidiyorum o kadar.

Benim de iki göğsümde de ondan fazla var.
Kimi elime gelecek kadar büyük..
6 ayda bir düzenli ultrason takibi yapılıyor.
Çok dr gezdim her biri başka bir şey dedi.
Kimi aldır, onlarla mı yaşayacaksın dedi.
Kimi alsan da tekrar çıkabilir dedi.
Kimi hangi birini alacaksın delik deşik olur göğüslerin dedi.
Biyopsi isteyen oldu. Yaptırmadım onu.
Mr da çekilmiştim.
En temizi iyi bir dr bulup hep onunla ilerlemek.
İnsanın kafasını çorba ediyorlar.

Bende iki gün önce öğrendim birkaçtane kist varmış her iki göğsümde de 6 ay sonra bi daha bakılacak zararsız dedi doktorum ama insan gerçekten tedirgin oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…