Bebeğim sağlıklı da doğsa kaybetsem de bu konu hakkında yazacağıma dair söz vermiştim kendi kendime. Yazmakta biraz geç kaldım ama her ne kadar 5000 çocukta 1 de olsa bu hastalığı taşıyan ve çaresiz hisseden anneleri bilgilendirmek adına yazıyorum. 12 haftalık gebeliğimde bebeğimizin karnında bir kist oluşumu olduğunu öğrendik. Kendimizi korkutmak istemedik. Doktorumuzda 4 hafta sonra tekrar bakalım dedi. Tesadüfen 14 haftalıkken kendim rahatsızlandım ve doktora gittim bebeğin karnındaki kist daha da büyümüştü. Doktor bebek alınabilir diyip riskli gebelik doktoruna gönderdi. Orada bebeğimizin gerçek hastalığını öğrendik kist değil idrar kesesi büyümüş idrar yolu tıkalıymış idrarını yapamıyormuş ve bu yüzden de sıvısı da tükenmek üzereymiş. Bebek alınacak dediler. Biz kabullenemedik. bir takım testler önerildi bebekte genetik bir hastalık var mı kontrol etmek için. Bu testler hem bebek için riskli hem çok da pahalıydı. Ola ki bebek kendi kendine düşerse o testler yapılamaz mi dedik para uğruna yapılmaz dediler. Her neyse araştırma yaptık bu hastaligi anne karnında tedavi eden üç doktor bulduk. Garantisi yoktu ama tedavi için Konyaya yola çıktık. çesitli kontroller yapıldı ve böbreklerinin de zarar gördüğünü öğrendik doğsa bile hasta doğacaktı. 16 haftalıkken İğne gibi bir aletle Shunt adı verilen bir parça takıldı bebegimizin karnına. Aradan bir iki gün geçince suyum gelmeye başladı ve bebeğimizin kesesi ne yazık ki yırtılmıştı. Sonuç olarak bebeğimizi kaybettik. öldükten sonra asla yapılamaz dedikleri testler de yapıldı Konyada. Takdir elbette Allahın ancak erken teşhis doktorun dikkati bu gibi meselelerde çok önemli. Umarım hafif veya ağır hiç bir hastalıkla karşılaşmazsınız bebeklerinizle sağlıklı uzun ömürleriniz olsun...