Gebeliğe Hazırlık Ferritini düşük olup bu şekilde hamile kalan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

QueenM77

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2022
135
46
27
Benim ferritin değerim sürekli 3.24 çıkıyor doktor ilaç verdi hep kullandım ama yükselmiyor ne yaptıysam. Hemoglobin değerim 12.6.. Demir serum 46 çıktı. Kansız olduğum için sürekli gebeliği erteledik ama artık ciddi anlamda bebek istiyoruz. Doktoruma sordum bu değerlerle hamile kalsam bişey olurmu diye. Hemoglobinin iyi dedi. Hamile kalırsanda takip altında olursun falan dedi. Benim gibi olup hamile olan varmı nasıl bi süreç geçirdiniz?

Ben kendimi bildim bileli feritinim düşüktür, demir ilacı kullanıyorum yıllardır çok şükür bebek bekliyorum ama sürekli takip edin demir gebelikte çok önemli bir vitamin. Dr yardımıyla gebeliğinizi takip edin o size yol gösterir

Ben kendimi bildim bileli feritinim düşüktür, demir ilacı kullanıyorum yıllardır çok şükür bebek bekliyorum ama sürekli takip edin demir gebelikte çok önemli bir vitamin. Dr yardımıyla gebeliğinizi takip edin o size yol gösterir
Sizin ferritin değerleriniz kaç oluyordu? Hamile kaldığınızda kaçtı ve size ferinject verdiler mi?

Her gittiğimde dr a demir depoların boş diyordu kutu kutu ilaç bitirip gittiğimdede normal değerin bir altı çıktı hep. O dediğiniz ilacı kullanmadım ben bilmiyorum o yüzden, demir bağlama serumu yapıyor hastaneler eğer sizinde tamamen boşsa dra danışıp serum taktırabilirsiniz

Her gittiğimde dr a demir depoların boş diyordu kutu kutu ilaç bitirip gittiğimdede normal değerin bir altı çıktı hep. O dediğiniz ilacı kullanmadım ben bilmiyorum o yüzden, demir bağlama serumu yapıyor hastaneler eğer sizinde tamamen boşsa dra danışıp serum taktırabilirsiniz
Sorucam doktorada. Peki size serum takıldı mı?

Benim ferritin değerim sürekli 3.24 çıkıyor doktor ilaç verdi hep kullandım ama yükselmiyor ne yaptıysam. Hemoglobin değerim 12.6.. Demir serum 46 çıktı. Kansız olduğum için sürekli gebeliği erteledik ama artık ciddi anlamda bebek istiyoruz. Doktoruma sordum bu değerlerle hamile kalsam bişey olurmu diye. Hemoglobinin iyi dedi. Hamile kalırsanda takip altında olursun falan dedi. Benim gibi olup hamile olan varmı nasıl bi süreç geçirdiniz?
Çocukluğumdan beri ciddi boyutta kansızlık demir eksikliği sorunu yaşadım. Biara saraçoplunun demir kürü olan ıspanak kereviz kürünğ yaptım ve hayatımda ilk defa demirim ideal seviyeye geldi. 1 sene sonrasında 42 yalımda evlenip 43 te doğum yaptım çok şükür sorun yaşamadım. İmkan varsa Doğal beslenmeye dikkat edin düzelir allahın izniyle. sağlık diliyorum.

Ferritini çok düşük bir insan olarak 2 tane sağlıklı çocuğum oldu ama hamileliklerde demir ilaçlarını eksik etmedik hatta 2.doğumda kan takviyesi yapıldı.

Ferritini çok düşük bir insan olarak 2 tane sağlıklı çocuğum oldu ama hamileliklerde demir ilaçlarını eksik etmedik hatta 2.doğumda kan takviyesi yapıldı.
Öncelikle Allah bağışlasın evlatlarınızı ve tüm isteyen herkese nasip etsin bu mübarek günde bende dahil. Size sorum olacaktı. Hamile kalmadan öncede ferritin değeriniz benimki gibi yerlerde miydi? Hamile kaldığınızda değeriniz kaçtı ve bu düşük değer sizde bi sıkıntı yarattı mı? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim teşekkürler

Öncelikle Allah bağışlasın evlatlarınızı ve tüm isteyen herkese nasip etsin bu mübarek günde bende dahil. Size sorum olacaktı. Hamile kalmadan öncede ferritin değeriniz benimki gibi yerlerde miydi? Hamile kaldığınızda değeriniz kaçtı ve bu düşük değer sizde bi sıkıntı yarattı mı? Benimle paylaşırsanız çok sevinirim teşekkürler
Çokça Amiiin. Aradan 8 sene geçtiği için tam değer miktarını hatırlamıyorum ama daha hamileliğin 5.haftasında doktorum kan değerimin kan takviyesi yapılacak kadar düşük olduğunu söylemişti, kan ilacı ile sıkı beslenme verdi ve harfi harfine yapmamı söylemişti 2 hafta sonra değerim daha iyiydi ama iki doğumum arasında çok küçük ara olduğu için değerlerim bir türlü düzelmedi istenilen düzeyde, sadece kan takviyesinden sonra değerlerim normale çıktı. Açıkçası çok büyük sıkıntı yaratmadı sadece halsizlik ve üşüme biraz daha fazlaydı. Çevremde çok çok düşük ferritine rağmen hamile kalıp sağlıklı doğum yapanlar var hatta bunlardan biri Akdeniz anemisinden muzdaripti. Kendi rahatınız için elbette ihmal etmeyin ama korkmayın sağlıklı gebelik yaşamınıza engel değil.

X