Ferritin değeri!

Merhaba benimde Ferritin değerim 11 bulantı iştahsızlık çarpıntı ve nefes açlığı yaşadım nefesim ciğerlerime inmiyor sanki boğazımdan aşağı inmiyor bilmem anlatabildim mi sizdede oldumu

Merhaba benimde Ferritin değerim 11 bulantı iştahsızlık çarpıntı ve nefes açlığı yaşadım nefesim ciğerlerime inmiyor sanki boğazımdan aşağı inmiyor bilmem anlatabildim mi sizdede oldumu
Hayır bende böyle etkiler olmadı. Bende daha Çok halsizlik oluyor düştüğü dönemler. Ne zaman hematoloğa gittim o zaman iyi geldi bana. Korkutmak istemem kimseyi ama bilmekte fayda var. En son hamileliğim de ölümden döndüm kan değerim panik değerde idi.

Panik değer dediğiniz hangisi? Kaça kadar düşmüştü. Benim de ferritin ve demir değerlerim düşük

Panik değer dediğiniz hangisi? Kaça kadar düşmüştü. Benim de ferritin ve demir değerlerim düşük
Ben ikizlere hamile idim. İki tane olunca da çok etkiledi beni. Ama kanım en son 6 da idi diye hatırlıyorum. İlacı ağız yolundan ne kadar alsam da yükselmedi. En son farklı sebeplerden ötürü mecburiyetten hastaneye yattım damardan verdiler ozaman düzeldi. İlaç kullanıyor musunuz ferritin değeriniz kaçtı?

Kullanmıyorum şu an, kullanınca tansiyonum düşüyor. Pekmez içiyorum her gün ama henüz bı etkisi yok. Ferritin 11

Kullanmıyorum şu an, kullanınca tansiyonum düşüyor. Pekmez içiyorum her gün ama henüz bı etkisi yok. Ferritin 11
Doktorunuza danışın bence. Benim burdan birşey söylemem doğru olmaz. Ben en fazla tecrübemi aktarırım. Ben mesela kg kg pekmez bitirdiğim oluyordu ama halsizliğime iyi geliyordu sadece onun dışında bir fark göremedim. Her bünye aynı değil tabi. İlaçların yan etkisi oluyorsa doktorunuz alternatif yöntem illaki söyleyecektir.

Mesajları tam okuyamadım, ben ferritin 5'le ilaca başladım. Yükselince doktor artık besinlerden alabilirsin dedi ama tekrar düştü. İlaca yeniden başladım. Üzgünüm ki bazen öyle pekmezle üzümle olmuyo maalesef

Hepimize şifalar diliyorum şu dönemde hasta bile olmamak lazım ne kadar pahalı her şey. Kolaylıklar diliyorum hepimize.

Merhaba geçmiş olsun benimde düşğk Ferritin 11

Kesinlikle katılıyorum, bende aynı şeyi yaşadım uzun süre tedavi gördüm ama yine eski haline döndü, ama şimdi çok iyiyim elhamdulillah hemde doğum yapmama rağmen ilaçları çıkardım hayatımdan ağrı kesici dahil. Başışıklığım bile daha güçlü rabbim kimseyi o ilaçlara bağlı kılmasın. Ben bitkisel vitamin kullanıyorum artk(özel bir markanın)

Özelden yazabilir misiniz vitamini

Malesef besinlerle olacak şey değil artık beslenme destek ürünü almak şart (vitamin) sağlıcakla kalın

Merhaba benim eskiden hiç dökülmek yokti saglikli,gür,parlak saçlarim vardi ne zamanki 2015 yilinda iltihaplı romatizma belirtileri yaşamaya başladim o zamandan bu yana dökülme başladı inceldi bayağı.
Aslina bakarsaniz ben bu konuyu o kadar arastirdim ki yillar içinde çünkü benim piskolojimi çok etkiledi bu durum.Çünkü kafa şeklim,yüz seklimden dolayı saçimdaki en ufak incelme bile yüzüme yakışmıyor ifademi degistiriyor.
Ben hap kullanmayi sevmeyen biriyim çünkü yatari kadar zararida var özellikle böbreklere.Yillarca yapmadigim kalmadi saçima.Bir ara minoxil flnda aldim kullanmadan pek biraktim.Hep toplamak krepe yapmak zorunda kaldim.En son eşim nişanliyken daha bu durumun canımı cok sıktığını,piskolojimi bozdugunu anlayinca bana yardımcı olmak istedi araştırmış bana pekmez almiş ama öyle market ürünü değil gercegini satan yerlerden karadut pekmezi ve bir tane daha vardi karadut özümü hatirlayamiyorum ikisinin karisimi her sabah aç karina iceceksin bir tatli kaşığı demişti yada iki üç hatırlayamıyorum.İşte o ara basladim ben evlenmemize yakin tahlil yaptirmaya gitmiştim arastirma hastanesine.Hayatimda ilk defa diyorum çünkü oncesi hic kan tahlili yaptirmamiştim (saç dökülmeleri olana kadar)
Demirim fırlamıştı 100 ünde üstüne şok olmuştum saçlarim ciddi anlamda bayagi gürleşmisti ama gel gelelim ki iltihapli romatizma kronik bir hastalik oldugu için öğrendim ki kronik hastaliklar saç dökülmesi yaparmiş hatta (telogen effluvium)Yani vücutta anormal bir sey olduğunda saç hayati bir organ olmadigi için vücut once saçi feda edermiş hastalığın gidişatına bagli olarak arada artma arada durma arada hafif dökülmelerine seyredermiş.Benim saçlarim gürleşmisti pekmez sayesinde ama birseyler eksikti yani saç telim gürleşmis ama dökülen saç devam ettigi için yinede eskisi gibi olamadi hiç bir zaman.
Saç capinda azalma devam ediyormua çünkü.Demem o ki romatizma icin kullandiginiz ilaçlar dökülme yapabllir evet ama romatizmanın asil kendisinide yapıyor bilmenizi isterim Şimdi bende covit dönemi ve hamilelik sonrasi azalan saçlarim için yine pekmeze başlayacağım Maalesef.
Sizin hastaliginiz ne zamandir var ve dökülmeniz.

Bu arada ben pekmezi uzun süre kullandim 1- 1.5- yıl sonra devamda ettim baktim işe yariyor.
Biz hemen sacimiza etki etsin isteriz.Ama o demir depolari öyle hemen dolmuyor once demir dolar fazlasi ferritine yani demir deposuna depolanir .
En az 6 ay kullanilmali ki anca etki etsin.

Sanırım teşhis alalı 5 yıl oldu. Benim saçımda da azalma var maalesef. Romatizmada etkiliyordur belki de dediğiniz gibi. Sizin ailenizde var mıydı hiç romatizma hastası. Kronik bi hastalık olduğu için bi çaresi de yok. He aslında var ama çok zahmetli geliyor bana. Oda yeme içme tarzını tamamen değiştirmek, çeşitli kürler, bazı besinleri tamamen hayatından çıkarmakla ilgili aslında. Youtu.be da bunu başaran insanların videoları var. Bazı doktorlar var bu diyetleri kürleri uygulatan. Maddi olarak külfetli bir yoldur diye şimdilik düşünmüyorum ama ileri de denerim belki.

Bizde hiç yok romatizma.Aslina bakarsaniz bende teshisi bile koyulmadi ama ben eminim artık kişi bilir ya kendini dinler sürekli..Yıllardan beri.Bu hastalıkların teşhisi,tanisi zor bildigim icin doktorlara gitmeyi biraktim.Ama anladigik ve araştırdığım kaynaklardan öğrendiğim kadariyla altta yatan hastalık düzelince sorun çözülüyor fakat bu kronik hastalık maalesef geçmediği için ne yaparsan yap sonuç alamayabiliyorsun.Eger hastaliginizin remisyon döneminde kalirsa uzun dönem o zakan toparladigini görürsünüz.Bu tip kronik hastalıklarda kan degerleride önemli.Hastaligin gidisatida.Mesela ferritininizin düşük olmasinin sebebide vücut hastalik için savaşirken demir depolarindan düşer önce (savunmaya geçtigi için) bir nevi ferritini asker gibi görün.Ben o kadar arastirdim ki doktorlarin pdf dosyalarina kadar internetten bulup okudum.Yani bununla ilgili tezleri vs.
Benim şuan yaptiklarim arasinda saçimi yıkarken ki yaptiklarimida soyleyeyim size belki faydasi olur.Siz nasil saçinizi kurutuyorsunuz?
Mesela saçimi eğerek kurutmak hep hacim vermiştir kabartir çok ama sonra sünerdi.Ertesi gün kafama yapışırdı.
Dipten kurutsam direk yapışırdı.
En son makinanin ilik ayarinda hafid nemli kalacak sekilde kuruttum daginik toplayip yatiyordum ertesi gün düzlestirdigimde daha dolgun oluyor.
Sac kurutma seklide cok değiştiriyor.Kafami egerek ilik ayarda cok karistirmadan her yöne eşit dagilacak sekilde kurutuyorum.
Bende üsenmezsem kan tahlili yaptiracagim öyle kullanacagim pekmezi.

Birde siz ilaç kullanıyor musunuz?
Ben 3 aydır bıraktım ilaçlarımı.
Çok hatalı evvet ama ayağımda geçmeyen bir ağrı var. Sinirlerim bozuldu kaldırıp attım. İltihap değerlerim normal çıkıyor buna rağmen.

Ben aslında yeni yeni dikkat etmeye başladım saçlarıma. Şuan doğal haline bırakıyorum kurutma yapmıyorum. Yaparsam da dediğiniz gibi ılık ayarda. Saçlarımı banyodan sonra havluyla değil de t-shört le sarıyorum. mesela. Çok sıcak suda yıkamıyorum. Bazı Bakımlar yapıyorum ilik maskesine başladım saç çıkarıp gürleştiriyor diye. Vitamin falan da kullanıyorum. Ama dediğiniz gibi benim ferritin de çok düşük onun için de ilaç başladık şimdi 6 ay kullanacağım. Yani bu hastalık bende var ama buna teslim olmak istemiyorum. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum aslında kabullenmek ruhen daha çok rahatlıyor insanı. Birde ben bu aralar hastalıkların duygusal sebeplerine taktım. Romatizmanın da var mesela.

Aslında hastaliginizi remisyona yani uyku dönemine sokarsaniz herşey düzelecek hem agrilariniz hem saçınız...Sizde hangi romatizma çeşidi vardi? Hastalıkların duygusal stresleride var Maalesef bunlarla yasamaya alismak lazim hayata pozitif bakmak lazım..yaşamak icin milyonlarca sebep var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…