Ferritin değeri!

Birde siz ilaç kullanıyor musunuz?
Ben 3 aydır bıraktım ilaçlarımı.
Çok hatalı evvet ama ayağımda geçmeyen bir ağrı var. Sinirlerim bozuldu kaldırıp attım. İltihap değerlerim normal çıkıyor buna rağmen.
İltihap degeri bende de hep öyle ciktigi icin bir türlü tani alamadim..Zaten crp öyle kooay yükselmiyor o kadar agrili geciren var.

Aslında hastaliginizi remisyona yani uyku dönemine sokarsaniz herşey düzelecek hem agrilariniz hem saçınız...Sizde hangi romatizma çeşidi vardi? Hastalıkların duygusal stresleride var Maalesef bunlarla yasamaya alismak lazim hayata pozitif bakmak lazım..yaşamak icin milyonlarca sebep var☺️

İltihaplı romatizma. Romatoid artrit tanım. İnşallah alıştım ağrıyla yaşamaya ama daha kötüsü olmaz umarım.

İltihaplı romatizma. Romatoid artrit tanım. İnşallah alıştım ağrıyla yaşamaya ama daha kötüsü olmaz umarım.
Onuda biliyorum bu ilaclarda baskilayici tedvai veriyorlar eger kortizon kullandiysaniz ekstra saç döker zaten.Yada bir tık ötesi immunsupresif tedavi o dahada beter.Sizin öncelikle moralinizi iyi tutmanız lazim çünkü kanserde dahil hepsinin tetikleyicisi stress,üzüntü..Birde yiyeceklerdej tetiklediğini düşündüğünüz varsa yemeyin sizden sizin sağlığınızdan önemli degil hiç birşey.

Onuda biliyorum bu ilaclarda baskilayici tedvai veriyorlar eger kortizon kullandiysaniz ekstra saç döker zaten.Yada bir tık ötesi immunsupresif tedavi o dahada beter.Sizin öncelikle moralinizi iyi tutmanız lazim çünkü kanserde dahil hepsinin tetikleyicisi stress,üzüntü..Birde yiyeceklerdej tetiklediğini düşündüğünüz varsa yemeyin sizden sizin sağlığınızdan önemli degil hiç birşey.

Kesinlikle çok haklısınız. Evet uzun bi dönem kortizon kullandım. Her şey sağlıkla başlıyor gerçekten stresten olabildiğince uzak kalmak lazım.

Birşey sormak istiyorum. Ferritinim çok çok düşük 13 ama ideali 60-70 2 haftadır başladım kullanıyorum doktor folik asit ve magnezyum verdi açıklık olmadığını erkek tipi de olmadığını söyledi. Ama ben aşırı taktım günde 100 tel dökülüyor. Depolarım dolduğunda dökülenler geri çıkıyormu? Yaşayan varmı?

Birşey sormak istiyorum. Ferritinim çok çok düşük 13 ama ideali 60-70 2 haftadır başladım kullanıyorum doktor folik asit ve magnezyum verdi açıklık olmadığını erkek tipi de olmadığını söyledi. Ama ben aşırı taktım günde 100 tel dökülüyor. Depolarım dolduğunda dökülenler geri çıkıyormu? Yaşayan varmı?
Muhtemelen telogen effluvium sizinkisi.Onda dökülen saçlar geri geliyor ama dökülme devam ettikce incelme devam ediyor özellikle uçlara doğru.Altta yatan sebep neyse ona bağlı aslında tabi burda kansızlık genelde en başta gelen sebeplerden biri.Sebep kansızlıksa o düzeldiginde saçinizada yansır.Sadece folik asit ve magnezyum mu verdi?
Demiriniz kaç bu arada birde demir baglama kapasitesi flnda bakıliyor genelde.

Bu konuyu çok araştırdım. Genellikle altta yatan sebep düzeldiğinde saçların eski haline döndüğünü söylüyorlar. Benim de ferritinim hep düşük.

Bu ferritin olayını çok merak ediyorum.
Saçları çok gür ve sağlıklı bi yakınım var ona sormuştum. Ferritin değeri 30du mesela onun. Zaten her kansızlık herkeste saç dökülmesi de yapmıyormuş. Kişiye göre çok değişen bi konu bence..

Demir iğnesi benim de çok canımı yaktı ve halen morlukları duruyor ama mecbur katlandım çünkü bulunduğum yerde serum ile olanı çok pahalı ve devlette de yapmiyorlardi herkese.Şu an öldürmeye korkuyorum 10 ay geçti, acaba ne kadar düştü diye .Benim bi komşum var ,çok sağlıksız yaşıyor,yıllardır 2 paket sigara,beslenme düzeni kötü vs yaşı da 60 üzeri.O da ölçtürmuş, 120 çıktı Ferritini durduğu yerde maşallah. Sizin regl den olabilir belki yükselmemesi.
Demir iğnesi morlukları kaç zamandır duruyor sizde? Ve hiç silinme olmadı mı?

Ferrıtın 3 tü feramat kullanıyorum
Ilk ay 8 oldu sonra 12
Ama sımdı farklı hastanede yaptırdım yıne 8 cıktı
Hgb 9
Dıger ay 10’9
Sımdı 11.9
Feramat ı gunde ıkı kez ıc dedıler
Ben kabızlık,mıde agrısı yapmasın dıye ıcmedım ama ıcmek gerek demekkı
Sacım kel kalmış derecede yok
Bu 20 yıla yakındır boyle ..
Endoskopı oldum,romatızma troıd herseye bakıldı bısey yok

D vıt b 12 de cok dusuk
Normal bır bayanın sacı gıbı olamadı
En kucuk bebek lastıgı olur onla baglıyorum sacım parmak kadar bıle degıl

Ilk ay 8 oldu sonra 12
Hgb 9
Dıger ay 10’9
Sımdı 11.9

D vıt b 12 de cok dusuk
B12 ve demiri niye kullanmıyorsunuz o zaman?

Ilk ay 8 oldu sonra 12
Hgb 9
Dıger ay 10’9
Sımdı 11.9

D vıt b 12 de cok dusuk

Dvit eksikliği de saç dökülmesi yapıyor.
Benim de saçımdan yana yüzüm pek gülmedi bu zamana kadar ama şuan birçok şey yapıyorum bakım olarak. Yeni saç çıkışı var oldukça. Demir eksikliği için solgar aldım etkili diye. Yeni kullanmaya başlıcam. Saçımın gür ve güçlü olmasını istiyorum her kadın gibi bende. Instagramdan iki hesap takip ediyorum. Çok güzel değişimler yaşamış insanlar var bana umut oldular açıkçası. Yani saçım hep az olacak belli bi noktadan sonra uzamayacak diye düşünmüyorum artık. Yaptığım bakımların karşılığını alıcam diye düşünüyorum. 😊

Demir iğnesi morlukları kaç zamandır duruyor sizde? Ve hiç silinme olmadı mı?
1 seneyi aşkın oldu ,hafif silinmekle birlikte duruyor halen.Yalniz şu var ki; sağlık ocağında vurdurmuştum ben hep sadece bir keresinde özele gittim sağlık ocakları kapalıydı,özelde vurdurdugum o bir keresinde dediğimin izi bu.Saglik ocağındaki hemşirelerin yaptıkları iz bırakmadı ve onlar epey yüksekten uyguluyorlar enjeksiyonu.Özelde daha alttan yaptılar, bir şey de diyemedim öyle kaldı...

1 seneyi aşkın oldu ,hafif silinmekle birlikte duruyor halen.Yalniz şu var ki; sağlık ocağında vurdurmuştum ben hep sadece bir keresinde özele gittim sağlık ocakları kapalıydı,özelde vurdurdugum o bir keresinde dediğimin izi bu.Saglik ocağındaki hemşirelerin yaptıkları iz bırakmadı ve onlar epey yüksekten uyguluyorlar enjeksiyonu.Özelde daha alttan yaptılar, bir şey de diyemedim öyle kaldı..
Ben 5 kere iğne oldum özelde farklı farklı hemşirelere. Bugünkü hemşirenin yaptığı iğne karartı. Zaten yaparken de bu iğneyi ilk kez kalçadan uygulandığını gördüğünü söyledi. Bilemedi herhalde cilt altına yayıldı. Görüntü kötü ne kadar açılır bilmem 😞

Ben 5 kere iğne oldum özelde farklı farklı hemşirelere. Bugünkü hemşirenin yaptığı iğne karartı. Zaten yaparken de bu iğneyi ilk kez kalçadan uygulandığını gördüğünü söyledi. Bilemedi herhalde cilt altına yayıldı. Görüntü kötü ne kadar açılır bilmem 😞
Evet hemşirenin tecrübesine göre değişiyor bence.Gecmis olsun,önce sağlık 🍀

Her gün bir bardak ısırgan çayı için
Kuru ısırganı koyun bardağa üzerine kaynar su dökün 10 dk sonra içmeye başlayabilirsiniz

Yine her gün bir yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi de yiyin
Andız pekmezi ya da ama andızın tadı kötü keçiboynuzu iyidir😋

X