FEMEN bu kez İslam konferansını bastı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
FEMEN bu kez İslam konferansını bastı
Ehttp://www.sozcu.com.tr/2015/dunya/femen-bu-kez-islam-konferansini-basti-934726/
Üstsüz protesto gösterileriyle tanınan feminist aktivist grup FEMEN, bu kez Fransa'da bir İslam konferansında eylem yaptı.

sozcu.com.tr/DIŞ HABERLER

FEMEN üyeleri İslam’da çokça tartışmalı olan “kocalar eşlerini uygun görürse dövebilir” konusu konuşulduğu sırada sahneye fırladı.

İki FEMEN aktivisti, göğüslerinin üzerine yazdıkları “Kimse bana boyun eğdiremez” mesajlarıyla dikkat çekti. Aktivistlerin bu mesajla, İslam’daki ‘teslimiyet’ anlayışını eleştirdikleri tahmin ediliyor.

Gösteri, güvenlik görevlilerinin FEMEN üyelerini tartaklayarak sahneden indirmesiyle sona erdi. Gözaltına alınan FEMEN aktivistlerinin kimlikleri ise henüz açıklanmadı.

Ukrayna merkezli radikal feminist kadınlar topluluğu FEMEN, üstsüz provokatif eylemleriyle tanınıyor.

FEMEN 1 Mayıs’ta Fransa’da eylem yaptı

Sırf çıplak oldukları için dışlanıyorlar, oysa çokta Anlamlı bir protesto yapmışlar.

"Kocalar eşlerini uygun görürse dövebilir" fikrine karşı çıkmışlar tüm kadınlar adına.

Ne yani kocalar eşlerini uygun görürse dövebilir mi? Mesela bu uygun görme hangi hallerde oluyor? Yemek istenilen sıcaklıkta olmadığı zaman, bebek ağladığında susturumadı diye, anneme gitmek istiyorum dediğinde, sevgili kocanın annesinin evini temizlemediğinde, altınlarını vermediğinde???
Zira bu erkekler dövmek için gayette uygunluk oluşturuyorlar kendilerince, FEMEN'de bunu protesto etmiş bizler için ama tabii çıplaklar ya, deli ya da kaale alınmaz ahlaksızlar olarak nitelendiriliyorlar.

Ciplak olmasalar bir islam konferansinda belki yapilan protesto yerli olabilirdi.
Peki haberde veya yapilan konusmanin kadina siddetle alakali olup olmadigini belirten bir bolumu var mi ceviri yapilsa haberin dogrulugunu daha cok one cikarirdi bence havada kalmis konu

Biz o müslümanım diye geçinen kendini müslüman diye nitelendiren 'YOBAZ'ları desteklemiyoruz.soyulmadan yapılan bi protesto olsaydı emin ol destek çıkan olur su femen olmak memeni göstermek değil...ben femenliğe kötü bakıyorum tersine soyunmayan,femenliği meme gösterme olduğunu düşünmeyen femenlere gıpta ediyorum.

Biz şu an haberin bu haline yorum yapıyoruz değil mi
Başka haberlerde oluyor, orijinallerinin yerine Türkçe çevirisini kabul ediyoruz, bunu da bu şekilde kabul ettik, taa ki aksi ispat edilene kadar.

FEMEN çıplak oldukları için ses getirdi, çıplaklıkları kendilerini ilgilendirir bizi değil.
Sonuçta protestolarını yapıyorlar, keşke başkaları da sesini çıkarsaydı da tek kalmasalardı ve ben şahsen bu protestolarını yerli yerinde buldum.
Kadına şiddet uygulanmamalı.

Al bayragimi ne sekilde protestoda kullanmislar
Buda berbat bir protesto bence

tatlım.
Femen üyeleri Feminist değil zaten. kendileri defalarca söylediler bunu. zaten Feministler de Femen örgütüne karşı bir çok eleştiri getirir.
Femen'in eylem şekli budur. kadınlara yapılan ayrımcılığa/şiddete ilgi çeken bir yöntemle protesto getirirler. amaçları çıplaklığın tepki çekmesi nedeniyle göğüslerini gösterip protestolarının basında yer bulması ve bu sayede seslerini duyurmak.
pek çok Feminist kadın bedenini teşhir edip meta haline getirdikleri için tepki gösterir.
bir kısım Liberal Feministse eylem şeklini doğru bulmamakla birlikte yaptıklarının "anlaşılır" olduğunu söyler.
anladığım kadarıyla Femen üyeleri İslamiyetteki kendilerine göre "ayrımcı" olarak gördükleri bazı şeyleri protesto etmişler.
bildiğin gibi kadın dövme, çok eşlilik vs gibi konularda getirilen eleştiriler var.
onlar da bu gibi söylemleri protesto etmişler.
yani çıplıklıkları İslami Konferansa özgü değil
Türkiye'yi protesto ederken de çıplaklardı, Facebook'u protesto ederken de.
yöntemleri bu, tıpkı GreenPeace'in köprülere binalara çıkıp büyük pankart asması gibi.

Tabiki abla bu sitede kadina siddete evet diyecek insan oldugunu zannetmiyrm hepimizin temennisi bu mor catisi diger orgutler ama kimse mahremini acip sergilemiyor yada mahrem acmayla kadina siddet durmuyor.

Çıplaklıklarının bu konferansa özgü olmadığını biliyorum.
Ama marilyn 'BENİM'düşünceme,inanışına aykırı bu...
Soyunmadanda protesto edilebilir...
Ben kesinlikle doğru bulmuyorum bu benim düşüncem

anlıyorum, şekerim. elbette muhafazakar birinin bu protesto yöntemini doğru bulmaması çok normal. kaldı ki ben de çok manalı bir protesto yöntemi olarak görmüyorum, bu yöntemi.

:) bu femenler beni gülümsetiyor :)
baksan bir avuç insan ama her yaptıkları eylem ses getiriyor kadınlarında amaçları bu zaten.
Her türlü şiddete hayır bu arada. Kadına da erkeğe de diğer canlılara da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…