Felsefe Kitap ve Makaleleri

hemde çok istiyorum. edebiyat mı okuyosun. bakalım bu sene başvuru yapacam inşallah kazanırım. ben birde kişesel gelişim ve kuantım kitaplaı okumayıda seviyorum. bildiğin kitaplar var mı

hemde çok istiyorum. edebiyat mı okuyosun. bakalım bu sene başvuru yapacam inşallah kazanırım. ben birde kişesel gelişim ve kuantım kitaplaı okumayıda seviyorum. bildiğin kitaplar var mı

hacettepede lisans alman dili edebiyatı ve aynı yerde yüksek lisans türk dili ve edebiyatı
aöf dış ticaret (2.üniversite hakkımdan) ama onu 2 sene daha uzatım ön lisans normalde kamu yönetim lisansa çevireceğim. aöf çok iyi, çevremde çok var evlenmiş çocukları olmuş işi garanti ama hala aöf'den okuyorlar.. derslere girme derdi olmuyor, sadece sınavlar için çalışıyorsun, ama öyle dedikleri gibi kolay değil, bana çok kolay falan demişlerdi, son hafta kitaplara göz gezdirir de girerim sınavlara dedim, iktisattan bütünlemeye kaldım, üç ay iktisat çalışmıştım sonra da, anca öyle geçebildim.. istediğin zaman istediğin saatlerde çalışırsın, günde 2 saatini ayırırsan zorlanmazsın, genelde biz öğrenciler son haftaya son günlere bıraktığımız için zorlanıyoruz işte.. aslında bütün mesele düzenli çalışmakta. düzenli olduktan sonra hiçbir şey zor değil.

felsefe istiyorsan işte burası senin çok işine yarar.. sana o kitapları yazmak için kitaplıktan indirdiğimde kitapları geri yerlerine koyamadım :) dedim ki bunları okumuştum ama (bazılarını okumadım) okumadıklarıma devam edeceğime hepsini sırayla sistematik bir şekilde bir daha el atayım..

Sofhie'nin Dünyası okumuştum ama bana gel gel dedi :) açtım hemen tekrar okumaya başladım, nasıl bir zevktir, çok manyak eğlenceli ve öğretici bir kitap :)) ek olarak Ahmet Cevizci Felsefe Tarihine de başladım. onu da önceden okumuştum, önceden altını çizdiğim yerlerin üzerinde daha çok duruyorum ve notlar alarak. not alarak çalışmayı çok severim de :)

kişisel gelişim kuantum kitaplarını seviyorsan sana önereceğim kitap değil ama muhakkak izlemelisin, iyiki tavsiye etmişsin diyeceksin : what the bleep do we know 1, what the bleep do we know 2.. belgesel film tadında. dünya çapındaki saygın üniversitelerde çalışan dünyaca ünlü bilim adamlarının ürünü, kimisi fizikçi, kimisi teolog, kimisi psikolog, kimisi astronomist... kuantum fiziğinin insan doğası, insan psikolojisi üzerine etkilerini müthiş eğlendirici ve bizim de anlayabileceğimiz şekilde anlatıyorlar, baş kahraman bir kadının hayatındaki iniş çıkışları da anlatıyorlar diğer yandan, kadının kocası aldatıyor ve kadın depresyona giriyor, işi çıkmaza griyor, hayattan nefret ediyor ve filmi devamlıı durdurup işte burada olan şudur, kuantum fiziğine göre..... anlatmaya başlıyorlar, görsel efektler, animasyonlar, similasyonlar da ekleniyor...

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım bilgiler için. çarşıya inince alacam kitapları malum çocukla biraz zor oluyor. okuduktan sonra da fikirlerimi paylaşırım. sevgiler

Tanrılar Okulu - Stefano E. D'anna
müthiş kitap arkadaşlar. şu an okuyorum, henüz bitirmedim ama şu ana dek okuduğum felsefi kitapların hepsini devirdi gözümde :) felsefenin hayatınızı değiştiren pragmatik yanını görmek istiyorsanız, ya da aslında hayatı, geçmişi ve geleceği, evet geçmişi dahi değiştirmek istiyorsanız mutlaka okuyun :)
(geçmişin nasıl değiştirileceğinin sırrı kitabın içinde) ;)

Tanrılar Okulu - Stefano E. D'anna
müthiş kitap arkadaşlar. şu an okuyorum, henüz bitirmedim ama şu ana dek okuduğum felsefi kitapların hepsini devirdi gözümde :) felsefenin hayatınızı değiştiren pragmatik yanını görmek istiyorsanız, ya da aslında hayatı, geçmişi ve geleceği, evet geçmişi dahi değiştirmek istiyorsanız mutlaka okuyun :)
(geçmişin nasıl değiştirileceğinin sırrı kitabın içinde) ;)

ekliyorum listeye hoşgeldiniz :71:

$felsefe.jpg

28 Ağustos 2011 - 28 Eylül 2011

1. pinaran: ..............1................
1) Jacques Derrida - Khora

2. LadyEvil: ..............................

3. durubulut: ............................

4. nev1bahar .............1..............
1) Tanrılar Okulu - Stefano E. D'anna

5.
.
.
.​

Son düzenleme:
çok güzel bir sayfa olmuş çok beğendim ve aranıza katılmak istiyorum

nev1bahar ve pinaran dışında bu ay felsefeye dair kitap okunmadı, olsun, her ay devamlı felsefe okunacak değil ya :34:
yeni listemizi düzenleyelim..

$dunyafelsefegunu.jpg

1 Ekim 2011 - 1 Kasım 2011

1. pinaran: ..............................

2. LadyEvil: .............................

3. durubulut: ............................

4. nev1bahar: ...........................

5. ameli: .............................

6.
.
.
.​

ben şu an yaşar kemalin bir kitabını okuyorum fakat aranıza katılmak için kitabımı yarım bırakmayı bile düşündüm.politzer'in felsefenin temel ilkeleriyle başlamak istiyorum.bu arada felsefe hakkında hiç kitap okumamış biriyim sizde destek olursanız öğrenmeyi çok istiyorum.

ben şu an yaşar kemalin bir kitabını okuyorum fakat aranıza katılmak için kitabımı yarım bırakmayı bile düşündüm.politzer'in felsefenin temel ilkeleriyle başlamak istiyorum.bu arada felsefe hakkında hiç kitap okumamış biriyim sizde destek olursanız öğrenmeyi çok istiyorum.

çok sevindim, ilk olarak akımları ve düşünürleri tanımak için felsefe tarihi öneririm, ardına size en yakın gelen akımlar doğrultusunda okumalara başlayabilirsiniz, ya da sıraya koyarsınız, insanlık neleri ne zaman düşündü gibi ;)

eğer okumalara yeni başlıyorsanız politzer'in kitabı biraz fazla taraflı olacağı için ileriye saklasanız daha iyi olur, yani tüm diğer akımları ve düşüncelerin temelini (felsefe tarihi) öğrendikten sonra belli bir akıma, size en yakın olana ya da en derinliklerini öğrenmek istediğinize odaklansanız..tabi bu benim düşüncem.

bol düşünceli günler dilerim..

Son düzenleme:

bu arada Yaşar Kemal'i çok severim. onun kitabını yarım bırakırsanız üzülürüm. en iyisi iki kitap da biribirine paralel devam etsin :)

12-13 yaşlarımdayken ilk İnce Memed'i okumuştum. daha doğrusu farklı renklerdeki bu seri muhtemelen konuşamadığım zamanlardan beri kitaplığın önünden gelip geçerken ilgimi çekiyordu. kapaklarındaki tatlı ve yumuşak renkleri cezbetti muhtemelen. birincisini iki günde bitirmiştim. üstelik saçma sapan bir sürü ödev yapmakla sorumlu olduğum o zamanlarda. bilirsiniz çocuklara değil arkadaşlarıyla sosyalleşmeye insanın gelişimi için büyük önemi olan oyuna dahi vakit bırakmazlar okul zamanlarında (bana göre yetişkinlerin de oyuna devam etmesi lazım, büyük olmak sadece ciddiyet gerektirmiyor :)

seri biter bitmez Binboğalar Efsanesi ardına da kütüphaneden diğer kitaplarını bitirmiştim. kitapları son derece etkileyici.

Son düzenleme:
Arkadaslar bana felsefi kitaplara yeni baslayanlar icin fazla agir olmayan, sIkIlmadan okuyabilecegim kitaplar önerebilir misiniz?

LadyEvil bana zamaninda bir kac kitap ve filozof önermisti, onlari bir kenara not ettim. Bir de baskalarinin önerilerini almak istiyorum.. :107:

Özellikle Sofhie'nin Dünyası'ni cok merak ediyorum. Felsefe tarihi de aklimin bir kösesinde, hangi kaynagi tavsiye edersiniz?..

Baska öneriler... :81:

Schopenhauer - aşka ve kadınlara dair (aşkın metafiziği)... kesinlikle okunmalı, kadınlara çok aşağılayıcı bir bakış açısına sahip, sinirden ne yapacağınızı bilmeden bitirmiş oluyorsunuz

Nietzsche-Böyle Buyurdu Zerdüşt: Herkes ve Hiç kimse için Bir Kitap.. hedef üstinsan defalarca okunabilir.

Halil Cibran- Ermiş... çok çok güzel

şimdilik aklıma gelenler bunlar

ben sofie nin dünyası nı ve oğuz atay - tutunamayanlar eserlerini yarım bırakmış güruhtayım yani tavsiye ettiklerim bir çırpıda okunacak olanlardan :128:

Schopenhauer - aşka ve kadınlara dair (aşkın metafiziği)... kesinlikle okunmalı, kadınlara çok aşağılayıcı bir bakış açısına sahip, sinirden ne yapacağınızı bilmeden bitirmiş oluyorsunuz

Nietzsche-Böyle Buyurdu Zerdüşt: Herkes ve Hiç kimse için Bir Kitap.. hedef üstinsan defalarca okunabilir.

Halil Cibran- Ermiş... çok çok güzel

şimdilik aklıma gelenler bunlar

ben sofie nin dünyası nı ve oğuz atay - tutunamayanlar eserlerini yarım bırakmış güruhtayım yani tavsiye ettiklerim bir çırpıda okunacak olanlardan :128:

Halil Cibran- Ermiş dışında hepsini okudum,Aşkın Metafiziğinde aynı şeyleri hissetmişiz
Ama bir "Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar"ı vardır ki mükemmeldir,İstenç ve Tasarım Olarak Dünya'sını da beğenmiştim
Ama Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmaları şiddetle tavsiye ederim

Arkadaslar bana felsefi kitaplara yeni baslayanlar icin fazla agir olmayan, sIkIlmadan okuyabilecegim kitaplar önerebilir misiniz?

LadyEvil bana zamaninda bir kac kitap ve filozof önermisti, onlari bir kenara not ettim. Bir de baskalarinin önerilerini almak istiyorum.. :107:

Özellikle Sofhie'nin Dünyası'ni cok merak ediyorum. Felsefe tarihi de aklimin bir kösesinde, hangi kaynagi tavsiye edersiniz?..

Baska öneriler... :81:

Okulumda öğretim üyelerinden olan ve seneye benim de hocam olacak Kurtuluş Dinçer'in Kısaca Felsefe adlı kitabını öneririm bir de
Felsefeye giriş dersim için kullanıyoruz,hatta geldiğimde getireyim onu sana
Anlatımı gayet anlaşılır net
Giriş için önereceklerim arasında yani

Halil Cibran- Ermiş dışında hepsini okudum,Aşkın Metafiziğinde aynı şeyleri hissetmişiz
Ama bir "Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmalar"ı vardır ki mükemmeldir,İstenç ve Tasarım Olarak Dünya'sını da beğenmiştim
Ama Yaşam Bilgeliği Üzerine Aforizmaları şiddetle tavsiye ederim

ilk okuduğum kitabı Aşkın Metafiziği oldu, kötü bir başlangıç yaptık Schopenhauer ile ama listeme dahil edildi...Ermiş i de mutlaka okumalısın

bu arada Yaşar Kemal'i çok severim. onun kitabını yarım bırakırsanız üzülürüm. en iyisi iki kitap da biribirine paralel devam etsin :)

12-13 yaşlarımdayken ilk İnce Memed'i okumuştum. daha doğrusu farklı renklerdeki bu seri muhtemelen konuşamadığım zamanlardan beri kitaplığın önünden gelip geçerken ilgimi çekiyordu. kapaklarındaki tatlı ve yumuşak renkleri cezbetti muhtemelen. birincisini iki günde bitirmiştim. üstelik saçma sapan bir sürü ödev yapmakla sorumlu olduğum o zamanlarda. bilirsiniz çocuklara değil arkadaşlarıyla sosyalleşmeye insanın gelişimi için büyük önemi olan oyuna dahi vakit bırakmazlar okul zamanlarında (bana göre yetişkinlerin de oyuna devam etmesi lazım, büyük olmak sadece ciddiyet gerektirmiyor :)

seri biter bitmez Binboğalar Efsanesi ardına da kütüphaneden diğer kitaplarını bitirmiştim. kitapları son derece etkileyici.

konu ile alaksız, konu sahibinden özür diliyorum ama arkadaşın"bana göre yetişkinlerin de oyuna devam etmesi lazım, büyük olmak sadece ciddiyet gerektirmiyor " sözüne katıldığımı ifade etmek için yazyorum. keşke bizim içinde mahalle aralarında parklar olsa ne güzel olurdu demi. benimde kaydıraktan kaymaya çok ihtiyacım var:31:

John Locke- Hoşgörü üstüne bir mektup çok beğendiğim ve çok şey anlatan küçük bir eserdi

Tabiki Platon- Devlet

Epiktetos- Sohpetler ve Düşünceler- Bugünün değme kişisel gelişimcileri sulu götürür susuz getirir.

Çok beğendiğim felsefi kitaplar .Başlık çok güzel takipdeyim :))

Şu aralar polisiyeye çok sardım ama felsefe okumaya başlayacağım :)

Son düzenleme:
Eğer felsefe dünyasına yeni adım atmışsanız eğer başlangıç olarak Macit Gökberk'in düşünce tarihi kitabını önerebilirim..

Bunun dışında kesinlikle Nietzsche "Böyle Buyurdu Zerdüşt" okunmalı bence..İnanılmaz..Nietzsche zaten başlıbaşına inanılmaz..
Schopenhauer biraz karamsardır ama ben severim..
Eğer alternatif arasanız Max Stirner..Değişik bir bakış açısı var..
Michel Foucault..Okunması zor ama o da iyidir..

Yeni önerebileceğim bir isim ise..John Zerzan..
Bence okunmalı..

Son düzenleme:
konu ile alaksız, konu sahibinden özür diliyorum ama arkadaşın"bana göre yetişkinlerin de oyuna devam etmesi lazım, büyük olmak sadece ciddiyet gerektirmiyor " sözüne katıldığımı ifade etmek için yazyorum. keşke bizim içinde mahalle aralarında parklar olsa ne güzel olurdu demi. benimde kaydıraktan kaymaya çok ihtiyacım var:31:

her gördüğü oyun parkına dadanan yetişkinlerdenim, napayim içimde bir çocuk var ille de büyümem diyor :9:
salıncaklar favorim olmakla birlikte kaydırak, tahterevalli ve şu hani aniden üstüne zıplayarak oturduğun ve yokuş aşağı bir zincire bağlı olarak hızla kaydığın oturak sona gelince de deli gibi sağa sola savrulduğun, bayılıyorum buna, her parkta yok bundan :52:

bakarlarsa baksınlar, çekinmeyin, elbet çocukları rahatsız etmeyecek, kaçırtmayacak, korkutmayacak şekilde :9:

Back