Ya döndüruyorum ama sonra gazı olduğunu hatırlıyor bi sıkışıyor uykusu yine açılıyor. Bu döngü böyle devam ediyor..4. Ay biraz zorlu geçiyor sanırım. Tam uyku atağı dönemi. Siz uykuya döndürmeye devam edin. Bence zamanla düzelecektir.
Ya döndüruyorum ama sonra gazı olduğunu hatırlıyor bi sıkışıyor uykusu yine açılıyor. Bu döngü böyle devam ediyor..
Dimi ya oğlum 1.5 yaşında hala gece uykuları kötü mesela4.ayda bir atak oluyor zaten uyku gerilemesi yaşıyor bebekler. Ama bencede biraz fazla gerilmişsiniz benim bebeğim ilk 6ay gündüz uykularını sadece 30dk uyudu daha sonra herşey düzene oturdu geçici bir durum bu yaşadığınız. Geceleri gayet güzel uyuyormuş bunada şükür demek lazım
Yok mama ile besleniyor malesefEmziriyorsanız gündüz papatya çayı içmeyi deneyin ve süt ürünlerini biraz azaltın derim. Belki biraz rahatlar.
Ya evet çok gerginim. Simdi soyle uyaninca hala uykusu olduğunu görüyorum çünkü esniyor dalgın dalgın bakiyor. Uyumak istiyor yani tekrar uyumayinca mizmiz oluyorÇok gerilmişsiniz bence. Felaket uykusu falan filan.. literatürde adı bu biliyorum ama bana saçma geliyor. Bebeklerin çoğu bu dönemde kısa periyotlarla uyuyor zaten. Zamanla düzelecek, sıkmayın canınızı.
Siz neler yapiyorsunuzaynı durumu biz de yaşıyoruz bende çok gerildim ve yoruldum bu süreçte inşallah biter bir an önce
Ya evet gecesi çok iyi masallah da işte gunduzde uykulu uyanıyor. Uyumak istiyor geri dönüyor uykuya ama işte o sıkışma olmasa4.ayda bir atak oluyor zaten uyku gerilemesi yaşıyor bebekler. Ama bencede biraz fazla gerilmişsiniz benim bebeğim ilk 6ay gündüz uykularını sadece 30dk uyudu daha sonra herşey düzene oturdu geçici bir durum bu yaşadığınız. Geceleri gayet güzel uyuyormuş bunada şükür demek lazım
Onuda yaptım. Cok işe yaramadi4. Ay tamda meme reddi ve uyku gerilemesinin yaşandığı bebeğin artık çevreyi ve kendini, ellerini keşfettiği dönem. Uykularını uzatmak için 40. Dk da uyanıyorsa 39. Dk da yanına gidip hafif bi yerinden oynatıp hangi destekle uyuttuysanız aynı şekilde destekleyin. Bir süre sonra uykularının uzadığını göreceksinşz
doktora götürdünüzmü .cocugada yazık gaz sorunu bebeklerde cok kötü .cok acı cekiyordur .olmadi karnini masaj yapinYa yıldım yeminle bakin bebegim 4 aylık 40 dakika sonra uyanıyor gunduz uykularından (felaket uykusu) uyandığında da bi kıvranıyor iki büklüm oluyor gaz çıkarmaya çalışıyor ve uykusunu iyice açıyor. Uykuya donduruyorum aslında çok cabalamadan tam gözleri gitti gidecek uyuyor hop 5 dakika sonra bidaha iki büklüm. Surekli uykudan uyanınca cocuk iki büklüm bi kıvranma. Gün içinde gazi felan yok aslında uykudan uyanınca yapıyor tek bunu. Valla cok sıkıldım artık ağlayacak durumdayım. Gece hicbirsey yok ne uyanır ne sıkışır. Bunu huy haline mi getirdi artık anlamıyorum ya. Ne guzel uykuya dondurdum diyorum hop 5 dakika sonra yine bükuluyor.
Cok gaz sorunu yok işte aslında gün içinde hiç gazı yok sancisi felan yok kendi çıkarıyor. Ama uykuda sanırım bagirsaklari bi süre hareketsiz kaldığı için birikiyor gazlaridoktora götürdünüzmü .cocugada yazık gaz sorunu bebeklerde cok kötü .cok acı cekiyordur .olmadi karnini masaj yapin
geri uyutmaya çalışıyorum uyursa tekrar uyandığında bi nebze daha sakin oluyor ama uyumazsa bütün gün kıcakta mız mız geziyoruz gece uykusuna dalmadan öncede tam bir kabus yaşıyoruz sonra bütün gece yine mız mız devam yarı uyut yarınuyanık çare bulamadım maalesefSiz neler yapiyorsunuz
Uf geldi yine mükemmel bi anne.. böyle ön yargılı, yazdıklarımdan salakça bi yorum cikaran bi insanın tavsiyelerini zerre dikkate almam boşuna yazmissinNeden bebeği suçlar tarzda cümleler kuruyorsunuz?
Bebek iki büklüm olacak kadar uykusundan uyanacak kadar acı çekiyor, siz hiç ağrıdan bu duruma düşmediniz mi?
Doktora danıştınız mı?
Uyumadan hemen önce beslemeyin, besledikten sonra hareketli oyunlar oynatın, yediğini biraz sindirince yemek sonrası çiş yada kakasını yaptıktan sonra uyutun
Gece o da siz de uyuyorsunuz zaten gündüz uykuları kesintisiz hale gelene kadar yanında kalın elinizi sırtında pıt pıt hissetsin
Uykusuzluk sorununuz da yok neden ufacık bebeğe bu kadar tahammülsüzsünüz? Sizce o çok mu memnun bu halinden?
Biraz daha merhametli olsanız keşke
Yaa aynen bundan iste:) Allah sabır versin o zaman ne diyelimgeri uyutmaya çalışıyorum uyursa tekrar uyandığında bi nebze daha sakin oluyor ama uyumazsa bütün gün kıcakta mız mız geziyoruz gece uykusuna dalmadan öncede tam bir kabus yaşıyoruz sonra bütün gece yine mız mız devam yarı uyut yarınuyanık çare bulamadım maalesef