Felaket uykusu ve gaz

Uf geldi yine mükemmel bi anne.. böyle ön yargılı, yazdıklarımdan salakça bi yorum cikaran bi insanın tavsiyelerini zerre dikkate almam boşuna yazmissin
Mükemmel bir anne olduğumu biliyorum da yazdığımda buna dair tek bir ima bile yok
Ne benim anneliğim sizi ilgilendiriyor ne sizinki beni, anneliğinize dair de hiçbirşey söylemedim zaten
Kimbilir belki de iyi bir anne olmadığınızı düşündüğünüz için böyle kendi kendinize triplere girmişsinizdir
Şahsen çocuğumun sağlığı huzuru için bir tavsiye istemiş olsam sizin bile tavsiyenizi oturur düşünürdüm evladım için
Yalnızca bebeğinize karşı merhametsiz değil aynı zamanda terbiyesiz ve saldırgansınız da
Evladınıza şifa huzur diliyorum sizi de Allah ıslah etsin ben edemeyecem

Konu sahibesi gibi saçmasapan birşey anlamayacağınızı düşündüğüm için size bir önerim var
Çocuğum ilk doğduğu günden itibaren günde 16 saat uyanık kalan derin uykuya geçmeyen gözleri kan çanağı gibi büyüyen bir çocuk. Hiçbir derdi yoktu sadece uyumuyordu, şimdi 9 yaşında hala uyumuyor. Çok araştırdık doktorlara gittik en sonunda bir doktor beyninin uykuyu reddettiğini anlattı. Babası ve ben de uyku problemliyiz. Yani uzaktan konuşması kolay filan değil ben de yaşadım aynı şeyi
Bebeğimiz uyumadığında biz de yoruluyoruz, onun için üzülüyoruz gelişimi kötü etkilenecek diye endişeleniyoruz, o kadar onu uyutmaya kitleniyoruz ki zamanla sinirlenmeye bile başlıyoruz
Önce şunu kabullenin evet uyuması en iyisi ama uyumaması yada uyuyamaması da bir felaket değil. Aç büyüyen ve gelişimi etkilenmeyen çocuklar da var uyumadan büyüyen gelişimi etkilenmeyen çocuklar da var. Biz en iyisini istesek de çocuklar uzaktan kumandalı makineler değil, hepsinin vücudu farklı çalışıyor. Aslında işi en zor olanlar anneler babalar değil bebekler. Tüm vaktinizi onun uykusunu gazını beslenmesini düşünerek geçiriyorsunuz, haliyle gergin oluyorsunuz, gerginlik illa tahammülsüz olmak sinirlenmek değildir, örneğin bebek uyandı ve aç ağlıyor siz koşarak mutfağa gidip alelacele mamasını yapmaya çalışıyorsunuz işte bu bir gerginlik, siz onun iyiliği için telaş ederken bu durum ona negatif yansıyor. Mesela böyle yapmak yerine bebeği gülerek yatağından alıp tatlı telaş etmeden konuşarak mutfağa birlikte gidip sen çok mu acıktın hadi biraz sabredelim şimdi maman hazır olacak benim kuzum doyacak filan gibi sakince davranırsanız bir süre sonra ağlamak yerine boncuk gözlerle dizi dinlediğini göreceksiniz, farkında olmadan sabırlı olmayı öğretecek ve öğreneceksiniz.
Daha net anlatabilmek adına söylüyorum bunu ben daha iyi anneyim diye değil, sizin bir türlü uyutamadığınız bebeği ben kolayca uyutabilirim mesela, çünkü ona bugün az uyudu eyvah acaba bu sefer uyuyacakmı, mutlaka uyutmalıyım diye yaklaşmıyorum, burda dünya güzeli bir bebe varmış şöyle öpe koklaya okşaya sakinleştireyim kucağımda uyurken izleyeyim anneside rahat etsin biraz uyumazsada biraz daha severim diye yaklaşıyorum, sorumluluk yok üzerimde beni gerecek birşey olmadığı için bebek de benden pozitif etkileniyor ve bırakıyor kendini uykuya, anlatabiliyor muyum?
Elimde değil üzülüyorum haline diyebilirsiniz haklısınız o zamanda mış gibi yapın, rahat mış gibi uyumak zorunda değil miş gibi…bir süre sonra bu davranışınızı siz kabulleneceksiniz ve ne zaman ki salacaksınız kendinizi bir bakacaksınız herşey yoluna girmiş ufaklık mışıl mışıl uyuyor
Tabii bunlar sağlıklı ve uyumasına engel bir sorun olmayan bebekler için geçerli
Bebeği olmayan uğraşıp her an aklında bu olan kadınlar hep derler ki ne zaman bunu aklımdan sildim kabullendim bir süpriz oldu hamileymişim derlerya aynı mantık

Ay şu gaz ve uyku olayi yıldırıyor insanı bende bikkinim. Beslenme sonrası önce ağzından gazını çıkarmanızı öneririm sağlıkçılar bunu tavsiye ediyor. Hoş ben bunu yapsamda öteki gazı yine hep oluyor. İnternette gazla alakalı yün yastık kıraz çekirdeği olan yastık ve çoraplar var onları onerenler oldu. Biz yün yastık kendimiz yaptık kısmen fayda ediyor sanırım önemli olan karnını sıcak tutmak. Gaz damlaları var benim ilk bebek olduğu icin sap simplex onerenler olmustu onu aldık ama daha farklı seçeneklerde var ama bu damlalarda bı yere kadar etki ediyor bence. düzenli masaj yapın internette videolar var onlar biraz rahatlatiyor. Ama gazlı bı bebekse yapı olarak bunların hepsi bı yere kadar işe yarıyor şahsen benimki gazlı bı bebek her şeyi deniyorum ama o gaz hiç bitmiyor tam rahatladık diyorum bir saat geçmeden yine karnı taş gibi oluyor

Cok gaz sorunu yok işte aslında gün içinde hiç gazı yok sancisi felan yok kendi çıkarıyor. Ama uykuda sanırım bagirsaklari bi süre hareketsiz kaldığı için birikiyor gazlari
Doktora danişin bence

Bebeğime karşı merhametsiz olduğumu tahammülsüz olduğumu söylemişsin daha ne söyleyeceksin. Ustelik buna yazi biçiminden kolayca kanaat getiriyorsun. Bu cümlelerden sonra tavsiyeni asla ciddiye almam zira psikolojinin bozuk olunduğunu gösteriyor bence. Sen birine karşı " cocuguna karsi merhametsizsin" diyeceksin oda saldırgan olmayacak oldu canim. Şifa ve huzur için teşekkür ederim. Islah içinde önce kendin ol:)

Of aynen evet. Bide uykusu var ama gazı cikarcam diye uyuyamıyor. Bende sab simplex nurse Harvey biogaia kiraz cekiedegi nerdeyse herseyi denedim dediğiniz gibi bi süre sonra alisiyor bunada. Bizim sorun alttan gaz, üstten kolay çıkarıyor. 3 aylıkken biter dediler ama suan 4 aylık. Nereye kadar sürer bilmem

Her bebekte ürünler aynı etkiyi göstermiyor sanırım ben sadece bir tane gaz damlası aldım o da çok etki etmedi zten. Bizimde problem alttan gaz. Üstü çıkarıyoruz ama alt mahvediyor yeme ve uyku durumunu inanılmaz olumsuz etkiliyor uykusundan kalkıp ağlıyor kıpkırmızı oluyor kendini sıkıyor bazen karnına dokundurmuyor bile canı çok yanıyor sanırım. Bizimde 2 ay olacak 3. Aydan sonra rahatlar diyorlar ama şansa artık

Gayet güzel söylemişim merhametsiz ve tahammülsüz olduğunuz gayet net okunuyor.
Böyle olmak umrunuzda değil de biri bunu dile getirince niye saldırganlaşıyorsunuz? Asıl önemli olan bebek değil mi? Bu nasıl bir kibir ya almayın dikkate bebek perişan olmaya devam etsin siz onu suçlamaya devam edin ne olduğunuz yüzünüze çarpılınca saldırganlaşın hakaret filan edin, en önemlisi sizin egonuz bebek filan değil çünkü mazallah gerçekleri söyleyen birinin tavsiyesine uyarda bebeğiniz huzura kavuşursa bununla nasıl yaşarsınız
Offff valla çok üzülüyorum şu bebelere

Buraya keyfimden yazmadım sorunumu tavsiye almak için yazdım herhalde ben sadece SIZIN yazdıklarınızi ciddiye almayı laik görmüyorum ön yargılarınizdan dolayı..buda sizi kızdırdı sanırım. Umarım bir gün ciddiye alınırsıniz ve egonuz tatmin olur. Bye.

Amin
Birgün ciddiye alınayım da gözyaşlarım dinsin
Ah nasıl kahroluyorum sancıdan iki büklüm olan bir bebeği suçlayan kadın beni ciddiye almıyor diye
Egom yerle bir oldu merhametsiz bir anne bana hakaret etti diye
Layık ile laik i birbirinden ayıramayan bir kadın bana önyargılısın dedi diye travma yaşadım

Siz beni güldürdünüz Allah da evladınızı güldürsün, sonuçta Rabbim için hiçbir imkansızlık yok dimi elbette olabilir biz yeter ki bu şanssız bebelere dua edelim

Bu felaket uykusu gibi garip ve korkutucu isimleri nereden buluyorlar?! Bence bu uyku eğitimi sektörünün olayı kazanç amaçlı abartmasından başka bir şey değil. Eğer uyandıktan ve ıkınıp sıkıntıdan sonra keyfi yerine geliyorsa tamamdır. hayatınıza devam edin. Yok ağlayıp söylenip duruyorsa uykusunu alamamıştır, uzatma yöntemlerini deneyin. ama şunu unutmayın uyku bir beyin fonksiyonu. Büyüdükçe, beyni geliştikçe uykusu da bir yetişkininkine benzeyecek. Bu öyle 2-3 ayda da olmayacak. Yani siz ne kadar çabalarsanız çabalayın uykuları uzamayabilir. Bu ne bir kusur ne de sizin bir eksiğiniz. Nasıl bazı bebeklerin reflüsü, bazılarının gazı var, bazısının da uykusu daha düzensiz ve zor olabiliyor. Elbette bebeği rahatlatmaya çalışın ama bunun esas çaresi zaman. Kimi zaman kabullenmek mücadele etmekten daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…