• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla Mı Alınganım Sizce?

Expectation393

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2018
230
98
18
26
Merhaba çok kafama taktım. Sizlere danışmak istiyorum. Dün akşam arkadaş grubumla dışarı çıktık. Bir yere oturduk iyi güzel sohbet ettik. Derken konu siyasete geldi. Aramızda bir kız var adına Tuğba diyeyim.Tuğba'nın görüşleri çok sivri ve yanlış. Diğer herkes de farkında ama o kabul etmiyor. Diğer arkadaşlar Tuğba ile tartışmaya başladı. O sırada ben de kendi görüşümü belirteyim dedim Tuğba'ya. Ama ben diğer arkadaşların aksine oldukça hoşgörülü ve yumuşak bir ses tonuyla söyledim görüşümü. Zaten mizaç olarak çok sakin bir insanım. Öbür arkadaşlara hiçbir şey diyemezken bana diklendi ve sesini yükseltti nedense.
Neyse bu bir olay. İkinci olay ise grupta Tuğba'dan hoşlanan bir çocuk var ama Tuğba bunun aşkına karşılık vermiyor. O çocuğun adı da Burak olsun. Artık yerlerimizden kalktık eve doğru yürüyorduk Tuğba'ya bir erkek sarıldı ama normal bir arkadaşıymış yani. Burak da bize, bu kim diye sordu. Bu arada Burak alkollüydü. Ben de espri yapayım Burak sinirlenmesin diye, ne oldu bakıyorum pek bir alakadar oldun dedim. Yürü önden Expectation393,boş yapma dedi sert bir sesle. Daha sonra ise yolda yürürken önümüze köpek çıktı . Benim köpek fobim var refleks olarak kendimi geri çekmeye çalışırken yanlışlıkla Burak'a çarptım. Bana , Expectation393,çekil önümden bir ya diye bir bağırdı ama çok yüksek sesle. Hani bir ses yükseltme değil. Bildiğiniz tüm gücüyle bağırdı çok sinirlendim üzüldüm. Sonuçta bilerek çarpmadım,değil mi? İnsan bir kadınla nasıl konuşması gerektiğini bilir. Tuğba'ya sinirlenip benden mi çıkarıyor sinirini? En çok gücüme giden ise Burak ile bugüne kadar hep seviyeli bir arkadaşlık ilişkimiz olmuştu. Birisi bana bağırınca inanılmaz kırılıyorum ve bir daha ona karşı soğuyorum maalesef. Yolda da bir arkadaşıma bahsettim üzüldüğümü. O da bana bağırdığını duydu çünkü. Onun da tuhaf huyları vardır, tuttu bana Burak'ı savundu yok çocuk çarpınca daralmıştır da vs. vs. Eve gittim ağladım. Bir de size sormak istiyorum.

farklı görüşler birbirine saygı duymayı ögrenmekçe siyaset toplum içinde konuşulmuyor
alkollü birinin sesini yükseltmesi çok da dikkate almamak laxım

Ne tuhaf bı arkadaş çevreniz var bı gözden geçirin derim.. Daha aklı başında insanlarla dostluk kurmanız sizin modunuzu yükseltir..gözyaşı dökmenize değmeyecek bı cevrc bence.size öyle bağırmaya hakkı yok terbiyesiz.

Tuğba’ya da Burak’a da anında tepki vermeliydiniz. Tuğba’ya sakin sakin “benimle aynı şeyleri daha sert söyleyen kimseye sesini çıkartamıyorsun da kibarca söyledim diye bana mı bağırıyorsun? Kibarım diye gücün bana mı yetiyor?” diyebilirdiniz.

Burak’a da “Korkmuş bir insan gelmiş yanlışlıkla sana çarpmış. Tüm gücünle bağırılacak şey mi bu? Başka şeye sinirlenip benden çıkarma” diyebilirdiniz. Sonra yine görüşmezsiniz ama lafınızı da söylemiş olurdunuz.

Biliyorum şimdi cevap olarak ben insanları kırmak istemem veya söylemeye çekinirim gibi bir şey diyeceksiniz. Peşinen cevap vereyim.Size kötü muamele eden insanlar sonuçlarına katlanmalı. Yoksa bu tarz insanların gücü bir tek size yeter.

Bu arada “Burak sinirlenmesin diye, ‘ne oldu bakıyorum pek bir alakadar oldun’ ” cümlesini kime söylediğinizi yazmamışsınız. Kime söylediyseniz söyleyin yersiz olmuş.

Merhaba çok kafama taktım. Sizlere danışmak istiyorum. Dün akşam arkadaş grubumla dışarı çıktık. Bir yere oturduk iyi güzel sohbet ettik. Derken konu siyasete geldi. Aramızda bir kız var adına Tuğba diyeyim.Tuğba'nın görüşleri çok sivri ve yanlış. Diğer herkes de farkında ama o kabul etmiyor. Diğer arkadaşlar Tuğba ile tartışmaya başladı. O sırada ben de kendi görüşümü belirteyim dedim Tuğba'ya. Ama ben diğer arkadaşların aksine oldukça hoşgörülü ve yumuşak bir ses tonuyla söyledim görüşümü. Zaten mizaç olarak çok sakin bir insanım. Öbür arkadaşlara hiçbir şey diyemezken bana diklendi ve sesini yükseltti nedense.
Neyse bu bir olay. İkinci olay ise grupta Tuğba'dan hoşlanan bir çocuk var ama Tuğba bunun aşkına karşılık vermiyor. O çocuğun adı da Burak olsun. Artık yerlerimizden kalktık eve doğru yürüyorduk Tuğba'ya bir erkek sarıldı ama normal bir arkadaşıymış yani. Burak da bize, bu kim diye sordu. Bu arada Burak alkollüydü. Ben de espri yapayım Burak sinirlenmesin diye, ne oldu bakıyorum pek bir alakadar oldun dedim. Yürü önden Expectation393,boş yapma dedi sert bir sesle. Daha sonra ise yolda yürürken önümüze köpek çıktı . Benim köpek fobim var refleks olarak kendimi geri çekmeye çalışırken yanlışlıkla Burak'a çarptım. Bana , Expectation393,çekil önümden bir ya diye bir bağırdı ama çok yüksek sesle. Hani bir ses yükseltme değil. Bildiğiniz tüm gücüyle bağırdı çok sinirlendim üzüldüm. Sonuçta bilerek çarpmadım,değil mi? İnsan bir kadınla nasıl konuşması gerektiğini bilir. Tuğba'ya sinirlenip benden mi çıkarıyor sinirini? En çok gücüme giden ise Burak ile bugüne kadar hep seviyeli bir arkadaşlık ilişkimiz olmuştu. Birisi bana bağırınca inanılmaz kırılıyorum ve bir daha ona karşı soğuyorum maalesef. Yolda da bir arkadaşıma bahsettim üzüldüğümü. O da bana bağırdığını duydu çünkü. Onun da tuhaf huyları vardır, tuttu bana Burak'ı savundu yok çocuk çarpınca daralmıştır da vs. vs. Eve gittim ağladım. Bir de size sormak istiyorum.

ablacım hadsizlik yapmışsın cevabını almışsın. Bu kim diye efendice sormuş, gereksiz yere topa kendin girmişsin.Niye ilgilendiğini biliyorsun ne diye adama laf sokma gereği duyuyorsun. Sonra doğal olarak sana da sinirlenmiştir. Sen çarpınca da sinirini çıkarmış işte. Siyasi mevzuya bir şey diyemeyeceğim herkesin görüşü kendini bağlar ama en sonu beklediysen konuşmak için o da fazla üstüne gelindiğini düşünüp sinirlenmiş olabilir. zira eleştirilmeyi sevmeyen ve kabul etmeyen bir milletiz. Yani bana göre burak haklı, Tuğba konusuna bir şey diyemeyeceğim. Her şeye alınacaksan girme ortamlara.

Görüşmek zorunda değilsin. Burak öküzün teki. Öfkeli olsa bile bir kadına bağırmak çok abes.
Bir diğer husus. Her konuda şaka yapmak zorunda değilsin. Sana bu kim denilmişse bilmiyorum de geç.

Görüşmek zorunda değilsin. Burak öküzün teki. Öfkeli olsa bile bir kadına bağırmak çok abes.
Bir diğer husus. Her konuda şaka yapmak zorunda değilsin. Sana bu kim denilmişse bilmiyorum de geç.
İnanın iyi niyetimden yaptım. Hani Burak iyice sinirlenmesin ortam yumuşasın kafasını dağıtayım diye. Ama demek ki üç maymunu oynamak gerekiyor.

ablacım hadsizlik yapmışsın cevabını almışsın. Bu kim diye efendice sormuş, gereksiz yere topa kendin girmişsin.Niye ilgilendiğini biliyorsun ne diye adama laf sokma gereği duyuyorsun. Sonra doğal olarak sana da sinirlenmiştir. Sen çarpınca da sinirini çıkarmış işte. Siyasi mevzuya bir şey diyemeyeceğim herkesin görüşü kendini bağlar ama en sonu beklediysen konuşmak için o da fazla üstüne gelindiğini düşünüp sinirlenmiş olabilir. zira eleştirilmeyi sevmeyen ve kabul etmeyen bir milletiz. Yani bana göre burak haklı, Tuğba konusuna bir şey diyemeyeceğim. Her şeye alınacaksan girme ortamlara.
İyi de Burak'ın Tuğba'dan hoşlandığını aramızda bilmeyen yok ki. Burak alkollü haliyle sinirlenip Tuğba'ya bir şey diyecek diye yumuşatmak için espri katayım dedim ama olmadı. Bir daha da bana ne zaten ne hali varsa görsün.

İyi de Burak'ın Tuğba'dan hoşlandığını aramızda bilmeyen yok ki. Burak alkollü haliyle sinirlenip Tuğba'ya bir şey diyecek diye yumuşatmak için espri katayım dedim ama olmadı. Bir daha da bana ne zaten ne hali varsa görsün.
Olmamis iste o espri. Madem hoslandigini biliyordunuz normal sekilde cevap vermeliydiniz. Gereksiz olmus. Dolayisiyla sacmasapan bir de cevap almissiniz

Sakin yapılısınız diye güç yetiriyolar. Ezdirmeyin kendinizi. Görüşmeyin bence. Herhangi bir arkadaşım bana sesini yükseltemez, denerse alır cevabını. Bana kocam azcık yüksek sesle konuşsa gözüm seğiriyo sinirden yere göğe molotof atasım geliyo, arkadaş tribini hiç çekemem. Siz de çekmeyin.

İnanın iyi niyetimden yaptım. Hani Burak iyice sinirlenmesin ortam yumuşasın kafasını dağıtayım diye. Ama demek ki üç maymunu oynamak gerekiyor.

Aşık olan Burak. Alkollü olan Burak. Kıskanan adama “ne oldu bakıyorum pek bir alakadar oldun” demek nasıl ortamı yumuşatmak oluyor? Tam tersine ateşe benzin dökmüşsünüz.

Üç maymunu oynamaya gerek yok. Ortamı yumuşatmak için “normal bir arkadaşıdır” diyebilirdiniz. Adamın durumla çok alakadar olduğunu vurgulayıp, kıskandığını ima etmemin nasıl bir yumuşatıcı etkisi olabilir?

Bari işgüzarlık ettim, ağzımdan kaçtı vs yazsaydınız. Ortamı yumuşatmak için yaptım yazınca çok mantıksız olmuş.

o espri katmak olmamış. Alkollü adama laf sokmuşsun dediğinin meali şu; "Burak, tuğbadan hoşlandığını hepimiz biliyoruz. ama o seni red etti. Yani istediğine sarılır sende bir şey diyemezsin". Ki bence bu lafında gizli hafif alayda var. O ortamda o lafları diyecek insan tuğba, sen değilsin. Burnunu üstüne vazife olmayan bir işe sokmuşsun. Burak gidip tuğbaya bir şey diyip hadsizlik yaparsa da onu ortamdan dışlarsınız bu kadar basit. Ki belkide sevgilisi deseniz adam vaz geçecek, bilmiyordum deyip özür dileyecek. illaki herkes hanzoluk yapmak zorunda değil.

Ha senin lafının üstüne, o da burnunu sokma bas git demiş. Üstüne sen çarpınca da demin benimle alay ediyordun madem bende intikamımı alırım diyerek bağırmış.

Aşık olan Burak. Alkollü olan Burak. Kıskanan adama “ne oldu bakıyorum pek bir alakadar oldun” demek nasıl ortamı yumuşatmak oluyor? Tam tersine ateşe benzin dökmüşsünüz.

Üç maymunu oynamaya gerek yok. Ortamı yumuşatmak için “normal bir arkadaşıdır” diyebilirdiniz. Adamın durumla çok alakadar olduğunu vurgulayıp, kıskandığını ima etmemin nasıl bir yumuşatıcı etkisi olabilir?

Bari işgüzarlık ettim, ağzımdan kaçtı vs yazsaydınız. Ortamı yumuşatmak için yaptım yazınca çok mantıksız olmuş.
Bilmiyorum Burak çok dengesiz bir çocuk gider saldırır diye korktum ki geçmişte de onun yüzünden başımıza böyle işler geldi. Haklısınız ortamı yumuşatmak değil de o an ne diyeceğimi bilemedim ağzımdan bu kaçtı. Kötü niyetim asla yoktu ama.

Arkadaş çevrenizi drğiştirin. Kimse azar yemek terslenmek için dışarı çıkmıyor.

Bana iyi gelmeyen herkesi hayatımdan çıkardım.

Kuzum iyi niyetin yuzunden surekli hata yapiyorsun sosyal iliskilerinde

Bu iyi niyet olayini abarttigini dusuniyorum
Cevrendeki insanlari da bu rahatsiz ediyor olabilir , bu yuzden sana ani ve daha ofkeli tepkiler veriyorlardir

Siyasi gorus yanlis diye birsey olamaz , herkesin dogrusu kendine bi kere bunu bi kabullen once , karsinda agresif sekilde fikrini savunan insana cok kibarca olsa bile aksini iddia etme , siyaset karsilikli sakin sekilde konusulunca guzeldir ama tugba zaten dolmus tasmis herkes ustune gidince , sana da patlamis , orda cevap verip uzatmaman gerekir bunda aglanacak bisey yok

Burak tabi ki bagirmakta cok haksiz ama senin yaptogin espiri de cok yersiz

Ya mizacınızdan dolayı grubun şamar oğlanı olmuşsunuz,
Yada yersiz konuşmak huyunuz yüzünden insanların tahammülü kalmamış..
Tugba’nın Görüşü kesin yanlış olamaz. Neye göre kime göre? Hayata bakış açısı için kimseye hesap verecek değil. Ona da ayar verirken böyle ayar verdiyseniz size patlamış...
Burak konusunda da zaten yangına körükle gitmişsiniz... he yine de bir kadına sesini yükseltmesi kabul edilemez. Alkollu ise de ağzıyla içsin. Kendini kaybedecek kadar degil...
belliki uyumlu değilsiniz çevrenizle, uzaklaşmaya bakın.

Siz espri katmamissiniz alenen adamla dalga gecmissiniz, gercekten espri anlayisiniz buysa bi daha espri yapmayin.
Adamin kizdan hoslandigini herkes biliyor, ortamda baska bi erkegin ismi gecince nooldu pek bi alakadar oldun gibi densiz bi laf soyleniyo sonra vay efendim adam niye kizdi

Back
X