• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fayans aralar..

Melerud marka temizlik malzemeleri var , ben Bauhause dan almıştım. Sprey kapaklı , temizlik yapan kadına verdim , speyleymiş heryeri , bekletmiş bayağı sonrada silivermiş , akşam süperdi yerler. :) Fırçalamak vb. yok.

Sadece derz aralarında boşluk olan yerler koyu görünüyordu oralarada beyaz derz malzemesi aldım azıcık yapıverdim süper oldu :)

hım hemen bakmam lazımmmm bu ürüne saoalsın fikir için

off gerçekten başbelası bir sorun bu geçen yıl annemle beraber fayans aralarını tek tek derzle doldurmuştuk ama canımız çıktı :( şuanda çok temizler mis gibi ama büyük yürek istiyor yapması.

Arkadaşlar ben geçenlerde pazardayken pazarcı çocuğun bağırmasına yanına gittim mavi su diye bir sıvı fayans aralarını temizlediğini fakat tuz ruhu gibi zarar vermediğini söyledi,1 tl aldım kesinlikle zarar vermiyor elimle rahatlıkla uyguluyorum ve fırçalamaya gerek yok beklet ve sil,bembeyaz oldular,kesinlikle deneyin,açık deterjan satan yerlerde bulunabilir

Yahu mawi su olayını bende duydum hem ucuzmuş hemde tuz ruhu gibi zarar wermiomuş bi arkadaş demişti ama ben bi türlü denk gelemdim şu suyla kafamçokkarıştı

off gerçekten başbelası bir sorun bu geçen yıl annemle beraber fayans aralarını tek tek derzle doldurmuştuk ama canımız çıktı :( şuanda çok temizler mis gibi ama büyük yürek istiyor yapması.

nerden ve ne kadara aldın canım? kötü görünmesinden iyidir mirmirmirmir

Arkadaşlar mavi su dedikleri madde FAYANS TEMıZLıYıCıLERı o madde deyi her açıkta deterjan satan dükkanlardan bula bilirsinz.Evet doğru fayansları temizliyor ama çok üstüste (yani her haftagibi bir zamanda) silerseniz aralardaki derzlerde (yani beyaz alçı diyelim sizin anlıyacağınız gibi) yavaş yavaş kalkar :tavsiyem seyrek olarak yapın tavsiye ederim.yerimseniben

ben kireç sökücü döküyorum valla biraz köpürtüyor zedeliyor ama tertemiz oluyor...fazla bekletmeden hemen fırçalayı yıkayınca bişi olmaz :sm_confused:

Cilitbang in fayans arası için olanını kullanıyorum çokda iyi bembeyaz yapıyor.yalnız biraz zahmetli oluyor tabi.sprey kapaklı olanlarından fayans aralarına sıkıp yaka fırçasıyla fırçalıyorum denemenizi tavsiye ederim.çok işe yarıyor.yalnız şu hani tahta fırçası denilen fırçalardan degil plastik yaka fırçası yani gömlek yakalarını filan temizlemek için satılanlardan kullanın.diger fırçalar derzlere zarar veriyor.

fayans aralarını boyamak icin büyük yapı marketlerde özel kalemler satılıyor bılgınıze

15 tlye satılıyor o kalemler yanlış hatırlamıyorsam:lepi: kullanımı kolay

bizim akıllı ev sahibide kartopiyer alçısıyla sıvamış tekrar bede derz yaptırdı sandım fırçayla yıkadımdıııııkafamçokkarıştıkaydirigubbakcemile3 hepsi aktıııııııı
Yapacak bişey yok artık su tutunca bile akıyor...

bende bir yapı marketten derz temizleyici aldım camsil şişesine koydum aralara sıktım az beklettim sildim bembeyaz oldu hem fazla kokusuda yok

Ben tuz ruhuyla daha kolay beyazlatıyorum. Deterjanlar acayip ayar ediyor çünkü hem bekliyor hem çıkmıyor hem 1 saat ovalamak gerekiyor:oklava:

Kireç çözücüler kesinlikle derzleri çıkartıyor,dikkat edin...Alt kat komşum,su sızıyor diye gelmişti birgün...aaah ahhh,herşey para:Bir dekorasyon dergisinde vardı:simli,gece fosforlu parlayan,renk renk derzler.........nerdeeeeee bizde onu yaptırmak.

annemde bıkmıştı artık elinde telle uğraşmaktan..
denemediği deterjan vs kalmamıştı..
ama artık çözümü buldu..

bimde satılan bi yağ çözücü var, fiyatıda 2.5 gibi çok uygun bişe.. süper oluo, sıkıosunuz biraz bekletip süngerle üzerini silip suyla akıtıosunuz.. sonuç mükemmel..

duşkabin içinde kullanıo, sıkıo ve bezle silio okadarr..

önceden banyo temizliği saatlerini alırdı şimdi hertaraf banyo duşakabin lavoba vs yarm saatte bitio..

annemde bıkmıştı artık elinde telle uğraşmaktan..
denemediği deterjan vs kalmamıştı..
ama artık çözümü buldu..

bimde satılan bi yağ çözücü var, fiyatıda 2.5 gibi çok uygun bişe.. süper oluo, sıkıosunuz biraz bekletip süngerle üzerini silip suyla akıtıosunuz.. sonuç mükemmel..

duşkabin içinde kullanıo, sıkıo ve bezle silio okadarr..

önceden banyo temizliği saatlerini alırdı şimdi hertaraf banyo duşakabin lavoba vs yarm saatte bitio..
canım ismini yazabilirsin tam olarak merak ettim. yağ çözücümü kireç çözücümü ?

Fayans aralari icin alcilar var arkadaslar yapimi cok basit.
esimle bazen insaata gittigimden örendim.
Az bir miktar suyla karistirip parmakla aralarini doldurabilirsiniz.
Bir kac saat sonra kuruyor, etrafina bulusan alcilarda hemen temizleniyor.
Hatta bu alcilarin renkleride var.

Benden demesi deneyinyerimsenibenyerimseniben​

Ben gecenlerde domestos doktüm ve biraz beklettikten sonra bir firca yardimi ile fircaladim fayans aralarini ...netice mükemmel di!

Rengi baya baya acildi!

derz kalemi ile boyadım tüm fayans aralarını fiyatı 10 lira boya boya bitmedi hala var 1 yıl gider bana yapı marketlerde bulabilirsiniz kimyasallar ile uğraşmayın arkadaşlar

Evet iyi fikir.

Ben de fayans aralarına cif döküyorum sonra sert halı forçasıyla fırçalıyorum mükemmel oluyorlar bayanssulusmile

Back
X