Fayans aralar..

Biz yeni taşındığımızda hem derzlerde dengesizlik olduğundan hem de bir türlü inşaat çamurunu arıtamadığımızdan tüm yerlere yeniden derz şerbet yaptırmıştık. Birkaç ay sonra yeni yaptırdığımız derzler pulpul döküldü. Bazı yerde var, bazı yerde yok hale geldi. Renkleri de farklı tabi. Çok çirkin oldu, hepsini yani yeni yapılanları tornavidayla tek tek kazıdım. 30m2 holüm ve 10m2 mutfağım olduğunu düşünürseniz bayağı bir vaktimi aldı tabi. Halının altında kalan bölümleri yapmadım hatta. Şimdi daha iyi ama cillop gibi değil, çünkü sanırım fayansların işçiliği kötü. Ben de ya plastik boya ya da derz kalemini deniycem. Aslında birkez derz kalemi almıştım ama bakmadan gri almışım bir işe yaramadı tabi. Ama azimliyim. En sonunda fayansları komple söktürüp yeniden yaptırıcam o olacak:)

bende banyomdaki fayans aralarını yağlı boyayla boyamıştım çokta güzel olmuştu bembeyaz valla yeni gibi olmuştu tavsi ederim

beyaz kireçlede bu işlemi yapabilirsiniz
fakat tuz ruhu gibi bişeyle tekrar silerseniz kireç kalkıyor

canım aynı şeyı bende düşünmüştüm koşa koşa yağlı beyaz boya aldım daha 2.fayansta kafayı yedım olmıyor çok hassas bır şey,,dümdüz çiemiyorsun olmuyor yanı:((bende o yağlı boyayla oturma odamın kapılarına desenler yaptım boşa gıtmedı en azından

arkadaşlar ben yapı malzemeleri sektöründe çalışıyorum.lütfen fayanslarınızda tuz ruhu gibi detejeanlar kullanmayın!!!fayansınızın sırları atar ayrıca aralardaki derz dolguda çıkar ve fayanslarınız zamanla duvardan düşer.tüm bunlar yerine henkel veya yks nin özel derz dolgu temizleyicileri var yapı marketlerde bulabilirsiniz onları kullanın.yeni fayans yaptıracaklarda renkli ve silikonlu(flex) derz dolgu isteyin alışveriş yaptığınz yerden...

ben o kırler ıcın cillit bang ın kırec sokucusunu aldım.aralara dokuyorum,5 dk baska ısle ılgılenıp lavabo fırcası ıle fırcalamama bıle nerdeyse gerek kalmıyor sonra ıslak bezle ustunden gecıyorum.bembeyaz.mutfak banyo ve antre yerlerım de beyaz olunca temız tutmaz zor oluyor.

amaaan koçtaştan derz dolgusu aldım tek tek derzledim ama sildikçe bir ark. da dediği gibi pul pul döküldüler daha rezil bişey oldu, şimdi hiç kafayı takmıyorum, önemli olan temiz olması AK OLMASA DA PAK OLSUN kendinizi fazla yıpratmayın sonuçta herkes aynı sıkıntıları çekiyor.

ben de elimde diş fırçası o deterjan senin bu deterjan benim hepsini denedim bir kaç hafta sonra tekrar aynı rengine dönüyordu fayanslarım hatta daha a kötü oldular sanırım deterjanlar fayans dolgularımı eritti.en sonunda derz kalemlerinden aldım ve kurtuldum kaç ay oldu bembeyaz duruyolar ben sizlere şiddetle tavsiye ederim.yazık o kadar deterjan dene fırçala ellerim mahfolmuşdu

kızlar 1 senedir kullandığım bioplazma adlı ürün derzlere birebir
mutfağım banyom tuvaletim holüm hep fayans ve hiçbirşeyle temizleyememiştim bu derzleri en son araştırırken bu ürünü gördüm sıcak suya karıştırdım ve süngerle tüm fayansları sildim sonra 5 dk. bekledim ve suyla d8uruladım sonuç fsayanslara zarar vermeden bembeyaz derz araları
inanın çok gidiyor bu ürün bi senedir kullasnıyorum ve yarılayamadım
kokusu da mis gibi deneyin derim..

bende bref diye deterjan var onu öneriyorum fayans aralarına dökün 2 dk bekletin süngerin sert yüzeyiyle bastırmadan silin bembeyaz oluyor.

benim küçük görümcemde derz aralarını boyadı ama olmadı boyalar kavladı veya silindikçe aşındı ...eski halini aldı yani

ben domestosu fayansa döküp araba fırçasıyla her tarafına yayıyorum
daha sonrada tahta fırçasıyla fırçalıyorum pırıl pırıl oluyor
hem tuz ruhu gibi derz aralarını aşındırmıyor

Back
X