Merhaba Kızlarrrrr
"O" diye isimlendirdiğin kişi : hayatınızda konuşmak, söylemek isteyip; kelimeleri yüzüne söyleyemediğiniz herhangi biri olabilir.
Farzedin o şimdi burayı okuyacak, yüreğinizden neler geçiyor ? ne söylemek isterdiniz ?
"Annen gittiğinden beri cebim para gördü, rahatladım." diyen üstüne utanmadan bana "İşin gücün masraf, bir boka yaradığın yok. Bari kardeşinin okul taksidini öde de bir işe yara." diyen sevgili babam.....
Evden elimi eteğimi çekeli sadece 8 ay oldu, taksitlerini ödediğim peşinatını verdiğim arabanı satsan ödeyemeyeceğin borcun içindesin. Sana müstehak, hiç acımıyorum. Bak ben gittim annem de yok bütün gereksiz masrafların bitti, hani para nerde? Bir ödemediğim 1500 lira okul taksidi ve 8500 kirayla bu borcu edinmiş olamazsın değil mi?
Bak benim canım babam, düğünsüz evlendim sana yük olmadım. Çıkarıp bir çeyrek takmak bir kenarda dursun insanlar takı için sıraya girdiğinde sen duvarın arkasına saklanırken ben hala evindeki buzdolabını nasıl yenileyeceğimi düşünüyordum. El iyisi olduğundan varını yoğunu arkadaşlarının yollarına döktüğünü bildiğimden bunu hiçbir yerde söylemeyeceğim. Ama benden az bir zaman önce evlenen arkadaşına taktıkların da gözümün önünden asla gitmeyecek.
Bütün yükün masrafın bendim ya baba, üç kuruş mutfak masrafını da bir zahmet veriyordum ya onunla kimse kurtulamazdı hani.... Araban için ödediğim taksitleri, ödediğim borçlarını, faturalarını, benzin masrafını, ben masraf olmasın diye işten eve evden işe gidip gelirken yine de her hafta gittiğin meyhaneyi kredi kartıyla ödeyip ekstreni ödeyeyim diye bana göndermelerini her şeyi yok sayıyordun ya noldu şimdi?
Senin eve aldığın ikinci el buzdolabı bozuldu da buzluğuna doldurduğum onca yiyecek çürürken yine gelmedim aklına değil mi?
Çünkü niye geleyim ..... Hiç bir işe yaramayan kızın buzdolabı haricinde evde ne var yoksa her şeyi alan kızın, bunu da alacaktı da durumu kocasına nasıl izah edeceğini bilemedi bugün.....
Aile şans işiymiş. Tek şansım kardeşimdi benim, bravo onu da kendine benzetmişsin. Hemen her hareketi sen. Aynı senin gibi sarhoş olup banyonun ortasına çişini yapıp sonra da gelip temizlememi isterse diye ödüm kopuyor.
Ama teşekkür etmek istediğim de bir konu var... İyi ki senin nasıl bir insan olduğunu görmüşüm de sana hiç benzemeyen biriyle evlenmişim.
Ben senin harcayacağın parayı kazanmak için işe binlerce kez onarılmış kıyafetler, paramparça ayakkabılarla giderken seni bir kez bile eski bir ayakkabıyla görmedim.
Şimdi elin adamı ayağında sigara yanığı olan eşofmanı ve en az 10 yıllık ayakkabıyla gidip en güzel mağazalardan bana en güzel kıyafetleri alıyor biliyor musun?
Üniversitede kendi kazandığım parayla bursumu birleştirip bilgisayar aldığımda beni yerden yere vurmuştun, şimdi yine aynı elin adamı hiçbir gerekliliği yokken mutfakta dizi izlemeyi seviyorum diye bana tablet aldı, bunu da bilmiyorsun değil mi....
Baba, ben seni artık hiç sevmiyorum. 32 yaşındayım ve seni hiç sevmiyorum. Bana söylediğin her şeyi de aynen iade ediyorum sana: "Hiçbir işe yaradığın yok. Beş kuruş faydan yok. Gençliğimi tükettim senin yüzünden."
Üstelik ben senin gibi yalan da söylemiyorum... Dümdüz (ne yazık ki) gerçekler böyle ....