2 tane küçük yazı var vucudumda. Ben günah olmadığına inananlardanım her banyomda boy abdestimi almaya devam ediyorum , dövmenin boy abdesti ile ilgisi olduğunu asla düşünmüyorum. Kuranı Kerim de de incelediğimde bu tarz bir ayete rastlamadım çok derin bilmesem de bilen bir kaç kişiye de danıştım yaptırmadan evvel. Ama vucuda işkence etmek tabi ki günah bu beden bize emanet... Ama dövmen var cenabetsin fikri bana göre tamamen yanlış bir düşünce... Bir de eklemek isterim estetik ameliyat günah olur mu arkadaşlar... Bu ilmi veren de Allah o zaman tüm estetik cerrahlar ne günahlar işliyor hayat boyu. Amaç iyi insan olmak , kul hakkı yememek , farzlarımızı elimizden geldiğince yerine getirmek ve kötülüklerden uzak durmak değil mi...
Dövmem yok ama bir ara araştırmıştım ve hiç bir hoca günah demedi.. Sadece acı çektirdiğin için mekruh olduğunu söyledi.. Abdeste gelincede , kabul olmuyor diyenler var bu mantığı hala çözemedim.. Gusül abdesti tüm vücudunu ıslatmak küpelerini bile kımıldatıp deliklerinin islanmasını sağlamak.. Derinin altına yapılan şey nasıl engel olabilir.. Bu açıklamayıda bana bir hoca yapmıştı çokta mantıklı geldi.. Estetik içinde :çok rahatsız oluyorsan yapabilirsin denildi kaç kez.. Düşünüyorumda rahatsız olmayan yaptırmaz herhalde zaten.. Kimse canım istedi bir kendimi kestireyim diye çıkmıo yola..yani söylediklerine kesinlikle katılıyorum :)