Fark Ne Yahu

anabelmontero

idare edemem anne !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
2.284
1.248
163
Kizlar şu 3 kart arasindaki fark ne biri bana anlatabilir mi :KK64:
●paso
●akbil
●istanbul kart

Ve acaba hangisi daha avantajli, hesapli.(öğrenciyim)
Metro, otobüs, minibus ne varsa kullanicam

Simdiden tesekkurleer:)

İstanbulkart kullanıyorum. Fiyat olarak diğerlerini bilmiyorum ama tramvayda öğrenci olduğun için ist.kart 1 lira diye hatırlıyodum 1.10 diyo site. Aktarmada 40 kuruş alıyodu. Mesela sınavdan çıkıyodum geri dönüş 40 kuruş. Sanırım ilk bi saat içindeki basımdan alıyo 40 kuruşu.

Tüm öğrenciler istanbulkart kullanıyo. Başka kullanan varsa da ben bilmiyorum:)

Paso ve akbil eski isimler. Suan sadece istanbulkart var. Tam i var, indirimlisi var.

Ayrica minibuste istanbulkart gecmez. Para verirsin. Onun disinda bazi umumi wc lerde bile istanbulkart gecerli:) basiyorsun bakiyenden düşüyor.

İstanbulkart kullanıyorum. Fiyat olarak diğerlerini bilmiyorum ama tramvayda öğrenci olduğun için ist.kart 1 lira diye hatırlıyodum 1.10 diyo site. Aktarmada 40 kuruş alıyodu. Mesela sınavdan çıkıyodum geri dönüş 40 kuruş. Sanırım ilk bi saat içindeki basımdan alıyo 40 kuruşu.

Tüm öğrenciler istanbulkart kullanıyo. Başka kullanan varsa da ben bilmiyorum:)

Acaba metrobuste,metroda da gecerli mi nekadara gelir :KK64: bi gidiş 4tl ya cok fazla:KK62:

Bütün öğrenciler bunu kullaniyosa heralde en hesaplisi bu, acaba nerden nekadar surede cikartilir
Cok tesekkur ederim:KK68:

Paso ve akbil eski isimler. Suan sadece istanbulkart var. Tam i var, indirimlisi var.

Ayrica minibuste istanbulkart gecmez. Para verirsin. Onun disinda bazi umumi wc lerde bile istanbulkart gecerli:) basiyorsun bakiyenden düşüyor.

Peki indirimlisini nasil alabiliriz acaba, ben hergun otobus, metro falan kullanmak zorunda kalicam malesef en indirimlisi lazim banao_O

chorichtoplu basvupost: 36683644 .!.:
Peki indirimlisini nasil alabiliriz acaba, ben hergun otobus, metro falan kullanmak zorunda kdegisikliesef en indirimlisi lazim banao_O

Bazen okullar toplu basvuru yapar, bireysel de yapabilirsin. Iett nin sitesine gir mutlaka basvuru formu falan vardir. Ogrencilik biteli epey oldu, bi degisiklik oldugunu sanmiyorum ama.
Ayrica dedigim gibi, gecmeyen yer cok az artik.

Kizlar şu 3 kart arasindaki fark ne biri bana anlatabilir mi :KK64:
●paso
●akbil
●istanbul kart

Ve acaba hangisi daha avantajli, hesapli.(öğrenciyim)
Metro, otobüs, minibus ne varsa kullanicam

Simdiden tesekkurleer:)
hepsiaynı sey ama farklı sekilde isimleri var paso belkı ögrencı ıcın anlamında soruyorsan en uygunu ögrencı kartı olarak alman ki bu da ögrencıysen tabı ögrencı değilsen 2.15 otobus ucretı ögrencı olunca daha az anadolu yakasında hasanpaşa dan ögrencı belgen nufus cuzdanın ve kart cıkarma ucretıyle öğrenci akbilini(indirimli istanbul kartını) çıkartabılırsın avrupa yakasında ise karaköy diye biliyorum sen onu çıkarda bazen minibus otobusten daha avantajlı oluyor

öğrencı oldugunu da okudum bitane daha cevap yazayım dedım paso eskiden şimdinin indirimli kart(ÖGRENCI,ÖGRETMEN VS GIBI KİŞİLERE VERILEN KARTTI) AKBİL İSE İSTANBUL KART CIKMADAN ÖNCE BUTONLU SEYLER VARDI ONLARA SÖYLENIYORDU İETT BİR DÖNEM SONRA İSTANBUL KART VE İNDİRİMLİ KARTLARI CIKARDI TEMASSIZ GECİŞ GİBİ DİÜŞÜN OKUTUM GECIYORSUN İŞTE HERNEYSE SONUC OLARAK METRO VE OTOBUS KULLANCAKSAN HELEKI ISTANBULDA YASAYACAKSAN YADA YASIYORSAN BU KARTIN CEBINDE olması gerekir heran lazım olabılır metro,metrobüs,tramvay,şehiriçi tren,vapur ,otobüslerde gecerli olan bu kartları minibüs dolmus takside kullanamazsın tabii ki :D minibüs,dolmus ücretleri değişiklik gösterır gidecegın mesafeye göreki minibüs ve dolmuslar tek hat kulananlar için bazen en ideali olabiliyor.Senin alman gereken kart indirimli kart ve iett nin sitesine girip gerekli detayları alabilirsin ögrenci belgesi belli bir ücret karsılıgı bu karta sahip olabilirsin

Son düzenleme:
Kizlar cok zahmetli bisey saniyodum ama hemen alo153ten cok yardimci oldular gerekli bilgileri aldim öğrenci kart diye bisey varmi. Sizi de yordum ozur diliyorum. Hepinize tesekkurler :KK68:

öğrencı oldugunu da okudum bitane daha cevap yazayım dedım paso eskiden şimdinin indirimli kart(ÖGRENCI,ÖGRETMEN VS GIBI KİŞİLERE VERILEN KARTTI) AKBİL İSE İSTANBUL KART CIKMADAN ÖNCE

Iettyi aradim ogrenci kartı diye bişey cikmis onu onerdiler bana.
Cok tesekkur ediyorum cevaplariniz icin :KK68:

Hepsinin adi bir oldu Istanbulkart ve Karaköy'e gidip cikartabilirsiniz ama yaninizda ogrenci belgeniz ya da barkodlu öğrenci kimlik kartiniz olmanız lazim. Belli bir ucret karşılığı cikartiyorlar ha 2 3 tane de fotograf lazim..
Minibüs icin gecerli degil. Fakat diger butun toplu taşıma araclarinda gecerlidir. Ve ikk bastıktan sonraki 2 saat indirimden faydalanirsin. Ilk basmada 1.10 kuruş alir. Daha sonra 45 kurus sonra da 25 kurustu galiba. Yani ogrenciysen neden faydanlamayasin ki degil mi?
Ha metro tuvaletlerinde de geciyor istanbulkart...

Iettyi aradim ogrenci kartı diye bişey cikmis onu onerdiler bana.
Cok tesekkur ediyorum cevaplariniz icin :KK68:
ögrenci kartı hep vardı zaten :) rica ederiz sitesine girip bakarsan istediğin bilgiyi edinirsin tarifesine kadar seferlere kadar ve nereye nasıl gidecegıne kadar hersey var ben bazen metrobus yerıne karsıya gecerken vapuru bile tercıh edıyorum hem denız havası hem metrobusun tıkış pıkıs olması sinir bozuyor birde marmaray var tabi o da anadolu yakasındaki üsküdar kadıköy den avrupa yakasındakı sirkecı ve diğer duraklara kadar gidiyor ona da bakarsan belkı işine yarar ulasım acısından cok secenek var yani

İnternetten yap başvurunu kartın basıldığında gidip al:)

Kaybedersen alo 153 e bildirmeyi unutma. Biri kullanırsa usulsüz kullanım bedeli mi ne var onu ödemen gerekiyo. Şiödiden bilgin olsun:)

İnternetten yap başvurunu kartın basıldığında gidip al:)

Kaybedersen alo 153 e bildirmeyi unutma. Biri kullanırsa usulsüz kullanım bedeli mi ne var onu ödemen gerekiyo. Şiödiden bilgin olsun:)

Ben bilgileri taa gidip yerinden karakoyden alabiliyoruz sanmistim :oops: halbuki çok kolaymis 153u de ilk defa duydum
Cok tesekkurler:KK68:

istanbulun otobüsü bile bi dert.. yok randevuyla gidicen de kartı çıkarcan da aktarma şu kadar da ..
bizim adana'da bi kentkart var herşeye onla binilir, o olmadan da binilir gerçi :KK53: kentkart bakkallarda bile satılıyor :KK53:

Back
X