- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.625
- 498
- Konu Sahibi yamukprenses
teşekkürederim canımbasarılar canım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
teşekkürederim canımbasarılar canım
çok teşekkürederim sevgili editörümvalla gözüm yolda ne zaman geleceksiniz diye bekliyordum ne yalan söyliyeyim,bana niye yorum yazmamış diye kıskanıyordum,mutlu oldum teşekkürederimEllerinize sağlık yarışmada bol şanslar dillerim
Yok canim gelir gelmez işlerimi halletim ondan,sırayla inceleyip cevap yazdım.Emeginiz herşeye değer helede böylesi zor bir kategoride.bizimle paylaştığınız tekrar teşekkürlerçok teşekkürederim sevgili editörümvalla gözüm yolda ne zaman geleceksiniz diye bekliyordum ne yalan söyliyeyim,bana niye yorum yazmamış diye kıskanıyordum,mutlu oldum teşekkürederim
ben teşekkürederimYok canim gelir gelmez işlerimi halletim ondan,sırayla inceleyip cevap yazdım.Emeginiz herşeye değer helede böylesi zor bir kategoride.bizimle paylaştığınız tekrar teşekkürler
ne oldu bebiş
inanılmaz ötesi süper ellerine sağlık..çok zahmetli bir yemekmiş..Herkese yeniden merhaba arkadaşlar
Bu sefer değişik birşey olsun diye dünya mutfağına oy vermişken bu yarışmaya katılmamak olmazdı diye hemen sıvadım kolları girdim mutfağa.
Meksika mutfağı deyince ilk akla gelen yemeklerden biridir fajita.
Fajitaya daFajitas(Fahitas okunur),Tex-Mex mutfağına ait ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir. Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk, domuz ve karides ile yapılan çeşitlerini bulmak olasıdır. Lokantalarda, et, soğan ve değişik tipteki dolmalık biberlerle birlikte pişirilmektedir. Yanında ise sos olarak avokado sosu, salsa sosu ve kremalı sos gibi soslar ile sunulmaktadır.
Fajita, İspanyolca'da "Etin en güzel bölümü" manasını taşımaktadır. Ki Dana eti ile yapılanı, bonfile kullanılarak yapılır. Türk Damak Tadına, baharat yapısı ve içeriğine eklenen biber, soğan karışımı sebebiyle çok yatkındır.
Evet şimdi gelelim yemeğimize,umarım evinizde bu tarifi dener ve bu harika tatla tanışırsınız.Özellikle yanına yaptığım sosları yemek dışında, başka tavuk ve et yemeklerinin yanına da yapabilirsiniz.Fajitayı fajita yapan biraz da soslarıdır çünkü.Ama önce 1 gece önceden bekletmek için marine sosumuzu hazırlayalım.
MARİNE SOSU İÇİN MALZEMELER
-----------------------------------------------------
1 adet soğan(rendelenmiş)
3 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1,5 yemek kaşığı şeker
Bahartlar(tuz,karabiber,kimyon,pulbiber)
Eki Görüntüle 1520173
soğanları ve sarımsakları rendeleyin,içine diğer malzemeleri ekleyin ve hepsini harmanlayın,tüm bunları yaparken şarkı söylemeyide ihmal etmiyoruzdaha sonra etlerinizi hazırlamış olduğunuz bu marine sosunun içine yatırın,üstünü streçleyip tanışıp kaynaşmaları için bir gece önceden buzdolabına koyun.
Eki Görüntüle 1520181
FAJİTA İÇİN MALZEMELER
--------------------
Yarım kg dana eti (isteğe bağlı bu tavuk eti olarak ve kişi sayına göre gramaj olarak değişebilir)
2 kırmızı biber(acı tercihimizdir ama damak zevkine göre değişir)
2 yeşil dolmalık biber
2 adet soğan
2 tortilla ekmeği(yani bildiğimiz lavaş ama sosyetik ve entel ismi bu)
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
Üstüne serpmek için gözkararı kaşar peyniri
Eki Görüntüle 1520178
Ben eti güzel bir görünüm olsun diye ve internette de gördüğüm kadarıyla önce tost makinesinde bastırdım.
Eki Görüntüle 1520174
YAPILIŞI
--------------------
Önce biberleri ve soğanları jülyen usulü doğrayın ve bir tavada hiçbirşey eklemeden yavaş yavaş pişirin.
Eki Görüntüle 1520183
diğer bir tavada ise yine jülyen usulü doğradığınız etleri kısa bir süre kendi sosuyla birşey eklemeden pişirin.(Daha önce tost makinesinde pişirdiğim için fazla pişirmeye gerek kalmadı)Sonra tüm bunları tek tavada birleştirip üstüne tereyağını da ekleyip,2 dk daha pişirin.
Eki Görüntüle 1520184
Ocağınızın altını kapatıp üstüne kaşarı ilave edip kaşarın da üstüne lavaş pardon tortilla ekmeğinizi bastırın.Evettt ana yemeğimiz hazır.
Eki Görüntüle 1520187
Eki Görüntüle 1520188
Gelelim yanında sunacağımız fajitanın olmazsa olmaz soslarına.
GUACAMOLE SOSU(AVOKADO SOS)
------------------------------------------------
1 adet avokado(içi düzgünce çıkarılıp çatalla ezilmiş)
2 ince sivribiber
1 adet domates
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Avokadonun öyle siyah gibi göründüğüne bakmayın bu ermiş olduğunu gösterir,bize de bu makbul,ben özellikle ermiş seçtim,çürük falan değil yani.
Eki Görüntüle 1520193
Biberleri ince ince kıyın,domatesleri ve soğanı küp küp küçük küçük doğrayın,karabiber,limonsuyu,tuzu da ekleyip çatalla ezip püre haline getirmiş olduğunuz avokadoyla birleştirip karıştırın.Bu karışımı bir köşede ayırmış olduğunuz avokado kabuğunun içine doldurup sunum için buzdolabına kaldırın.
Eki Görüntüle 1520195
KREM PEYNİRLİ DİP SOS
1/2 çay kaşığı karabiber
Krem peyniri önce sütle hafif inceltin,içine diğer malzemeleri ekleyip bir kenara kaldırın.Eğer sosunuzun kıvamı katı olursa biraz daha süt ekleyip inceltebilirsiniz yada çok cıvık olursa krem peynir ilave edip koyultabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1520198
SALSA SOS
1/2 demet maydonoz(çok olursa göz kararı)
Çeyrek limon suyu
Tuz
Domatesleri ve soğanı küçük küçük doğrayın,aynı şekilde biberleride minik minik doğrayın,içine ince ince kıydığınız maydonuzu ve diğer malzemeleri ekleyin.
Eki Görüntüle 1520204
ZEYTİNLİ CEVİZLİ DİP SOS
----------------------------------------
2 dilim kızarmış ekmek
1/3 su bardağı süt
1/3 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı içi çıkartılmış zeytin(ister siyah,ister yeşil kullanın,hangisini seviyorsanız)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı ceviz
1 tatlı kaşığı maydonoz
Ekmekleri öncelikle tost makinesinde kızartıyoruz ve elimizle ufalıyoruz,içine sütü yoğurdu,mayonezi,zeytini sarımsağı,cevizi,kıyımış maydonozuda ekleyip bunu blendırda çekiyoruz.Eğer katı olursa biraz daha süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1522559
Soslarımız da hazır olduğuna göre gelelim sunuma
Sunum yapacağınız tabak yada tavaya önce sebzeli harcı üstüne de etimizi ince şeritler hallinde diziyoruz,isterseniz altına tortilla ekmeğini koyup tüm malzemeleri onun üstünede koyabilirsiniz.
Aslında sunum döküm tavada yapılıyor ancak maalesef fajita tavam olmadığı için krep yani hamsi tavasında sunum yaptım,içine yemek girince kendisini fajita tavası sandı garibim
Eki Görüntüle 1520245
Eki Görüntüle 1520246
napam kiskandim fajitayi.. Yavrune oldu bebiş
aaa kalp gelmiş,kakaom sana gelsin
aaa çok teşekkürederim cryptic hoşgeldin canım,yeni mi görüyorsun yarışmayıama çok teşekkürederim güzel sözlerin için cansıninanılmaz ötesi süper ellerine sağlık..çok zahmetli bir yemekmiş..
başarılar dilerim prensesim
ben senin yemeklerini hep kıskanıyorum kakaomnapam kiskandim fajitayi.. Yavru
ben senin yemeklerini hep kıskanıyorum kakaom
inanamıyorum ben bunu neden bukadar geç gördüm,Herkese yeniden merhaba arkadaşlar
Bu sefer değişik birşey olsun diye dünya mutfağına oy vermişken bu yarışmaya katılmamak olmazdı diye hemen sıvadım kolları girdim mutfağa.
Meksika mutfağı deyince ilk akla gelen yemeklerden biridir fajita.
Fajitaya daFajitas(Fahitas okunur),Tex-Mex mutfağına ait ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir. Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk, domuz ve karides ile yapılan çeşitlerini bulmak olasıdır. Lokantalarda, et, soğan ve değişik tipteki dolmalık biberlerle birlikte pişirilmektedir. Yanında ise sos olarak avokado sosu, salsa sosu ve kremalı sos gibi soslar ile sunulmaktadır.
Fajita, İspanyolca'da "Etin en güzel bölümü" manasını taşımaktadır. Ki Dana eti ile yapılanı, bonfile kullanılarak yapılır. Türk Damak Tadına, baharat yapısı ve içeriğine eklenen biber, soğan karışımı sebebiyle çok yatkındır.
Evet şimdi gelelim yemeğimize,umarım evinizde bu tarifi dener ve bu harika tatla tanışırsınız.Özellikle yanına yaptığım sosları yemek dışında, başka tavuk ve et yemeklerinin yanına da yapabilirsiniz.Fajitayı fajita yapan biraz da soslarıdır çünkü.Ama önce 1 gece önceden bekletmek için marine sosumuzu hazırlayalım.
MARİNE SOSU İÇİN MALZEMELER
-----------------------------------------------------
1 adet soğan(rendelenmiş)
3 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1,5 yemek kaşığı şeker
Bahartlar(tuz,karabiber,kimyon,pulbiber)
Eki Görüntüle 1520173
soğanları ve sarımsakları rendeleyin,içine diğer malzemeleri ekleyin ve hepsini harmanlayın,tüm bunları yaparken şarkı söylemeyide ihmal etmiyoruzdaha sonra etlerinizi hazırlamış olduğunuz bu marine sosunun içine yatırın,üstünü streçleyip tanışıp kaynaşmaları için bir gece önceden buzdolabına koyun.
Eki Görüntüle 1520181
FAJİTA İÇİN MALZEMELER
--------------------
Yarım kg dana eti (isteğe bağlı bu tavuk eti olarak ve kişi sayına göre gramaj olarak değişebilir)
2 kırmızı biber(acı tercihimizdir ama damak zevkine göre değişir)
2 yeşil dolmalık biber
2 adet soğan
2 tortilla ekmeği(yani bildiğimiz lavaş ama sosyetik ve entel ismi bu)
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
Üstüne serpmek için gözkararı kaşar peyniri
Eki Görüntüle 1520178
Ben eti güzel bir görünüm olsun diye ve internette de gördüğüm kadarıyla önce tost makinesinde bastırdım.
Eki Görüntüle 1520174
YAPILIŞI
--------------------
Önce biberleri ve soğanları jülyen usulü doğrayın ve bir tavada hiçbirşey eklemeden yavaş yavaş pişirin.
Eki Görüntüle 1520183
diğer bir tavada ise yine jülyen usulü doğradığınız etleri kısa bir süre kendi sosuyla birşey eklemeden pişirin.(Daha önce tost makinesinde pişirdiğim için fazla pişirmeye gerek kalmadı)Sonra tüm bunları tek tavada birleştirip üstüne tereyağını da ekleyip,2 dk daha pişirin.
Eki Görüntüle 1520184
Ocağınızın altını kapatıp üstüne kaşarı ilave edip kaşarın da üstüne lavaş pardon tortilla ekmeğinizi bastırın.Evettt ana yemeğimiz hazır.
Eki Görüntüle 1520187
Eki Görüntüle 1520188
Gelelim yanında sunacağımız fajitanın olmazsa olmaz soslarına.
GUACAMOLE SOSU(AVOKADO SOS)
------------------------------------------------
1 adet avokado(içi düzgünce çıkarılıp çatalla ezilmiş)
2 ince sivribiber
1 adet domates
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Avokadonun öyle siyah gibi göründüğüne bakmayın bu ermiş olduğunu gösterir,bize de bu makbul,ben özellikle ermiş seçtim,çürük falan değil yani.
Eki Görüntüle 1520193
Biberleri ince ince kıyın,domatesleri ve soğanı küp küp küçük küçük doğrayın,karabiber,limonsuyu,tuzu da ekleyip çatalla ezip püre haline getirmiş olduğunuz avokadoyla birleştirip karıştırın.Bu karışımı bir köşede ayırmış olduğunuz avokado kabuğunun içine doldurup sunum için buzdolabına kaldırın.
Eki Görüntüle 1520195
KREM PEYNİRLİ DİP SOS
1/2 çay kaşığı karabiber
Krem peyniri önce sütle hafif inceltin,içine diğer malzemeleri ekleyip bir kenara kaldırın.Eğer sosunuzun kıvamı katı olursa biraz daha süt ekleyip inceltebilirsiniz yada çok cıvık olursa krem peynir ilave edip koyultabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1520198
SALSA SOS
1/2 demet maydonoz(çok olursa göz kararı)
Çeyrek limon suyu
Tuz
Domatesleri ve soğanı küçük küçük doğrayın,aynı şekilde biberleride minik minik doğrayın,içine ince ince kıydığınız maydonuzu ve diğer malzemeleri ekleyin.
Eki Görüntüle 1520204
ZEYTİNLİ CEVİZLİ DİP SOS
----------------------------------------
2 dilim kızarmış ekmek
1/3 su bardağı süt
1/3 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı içi çıkartılmış zeytin(ister siyah,ister yeşil kullanın,hangisini seviyorsanız)
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı ceviz
1 tatlı kaşığı maydonoz
Ekmekleri öncelikle tost makinesinde kızartıyoruz ve elimizle ufalıyoruz,içine sütü yoğurdu,mayonezi,zeytini sarımsağı,cevizi,kıyımış maydonozuda ekleyip bunu blendırda çekiyoruz.Eğer katı olursa biraz daha süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz.
Eki Görüntüle 1522559
Soslarımız da hazır olduğuna göre gelelim sunuma
Sunum yapacağınız tabak yada tavaya önce sebzeli harcı üstüne de etimizi ince şeritler hallinde diziyoruz,isterseniz altına tortilla ekmeğini koyup tüm malzemeleri onun üstünede koyabilirsiniz.
Aslında sunum döküm tavada yapılıyor ancak maalesef fajita tavam olmadığı için krep yani hamsi tavasında sunum yaptım,içine yemek girince kendisini fajita tavası sandı garibim
Eki Görüntüle 1520245
Eki Görüntüle 1520246
teşekkürederim sare,sosları yapması çok basit ve bir o kadarda lezzetli,denemeni tavsiye ederim,afiyet olsun.inanamıyorum ben bunu neden bukadar geç gördüm,
fajitayı bende yapıyorum ama daha farklı, soslara dibim düştü resmeeennnn
ellerine sağlıkk