Fahiş kolej yemek ücretini konusunda yardım

Evet haklisiniz, bencede öyle. Aglamayana meme yok bu memlekette malesef. Inşallah halledicem. Sagolsun bir arkadas burada dilekce yazin mecbur yazili cvp vermek zorunda olduklari icin meb in duzenlemesine uyup yemegi zorunlu tutamazlar dedi, oyle yapicam inşAllah.
Bize sorunsuzca pandemi doneminde yemek ucretini iade etmislerdi ama egitim ucretini hic iade etmediler online egitim sunduklari icin diye hatırlıyorum.

Bizdede durum öyle. Sırf kızım degil arkadaşlarida oyle yapiyor. Ustelik doymuyoruz anne yemekhanede, sadece 1 tabak veriyorlar ikinci tabak istemek yasak diyor.

İş günü hesabı yaparsanız ( okulda tek öğün verildiğini düşünerek hesaplıyorum) 180 iş gününde çocuğunuzun tek öğünü ortalama 500 liraya denk geliyor. Çocuğunuza gerçekten 500 liralık yemek veriyorlar mı?

Bende sırf kırtasiye 50bin tl ve yemek parası yüzünden bu yıl sinirlenip Devlet okuluna verdim . Yemek almayalım dedim kabul etmediler, kuzeninin bir önceki yıl kullandığı kitapları kullanalım dedim olmaz yenisi 50bin almak zorundasın dediler. Bizim yemekler berbattı . Sınıfta öğretmen vitaminlerden, hazir gıda tüketilmesinjn sagliksizligindan bahsediyor, çocuklara paso Nugget ,hazır köfte ,sosis hamburger vs ( en kötüsünden) veriyorlardı .tabaklar iyi yikanmiyordu. kaç kere velilerle okula gittik genel müdürlük kararı dediler. Çocuğum normalde hiç yemek seçmez okulda aç kalıyordu. Valla devlete verince kafam rahat etti. O kadar para verene kadar son 2 yıl kursa gönderirim , online derslere katılır param cebimde kalır hemde sinir olmam diye düşündük. Çünkü artık özel okullar eğitim kurumu olmaktan çıktı ticarethaneye döndü. İnanın devlet okulunda harika öğretmenler var .

Bizdede durum öyle. Sırf kızım degil arkadaşlarida oyle yapiyor. Ustelik doymuyoruz anne yemekhanede, sadece 1 tabak veriyorlar ikinci tabak istemek yasak diyor.
Bizim de aynıydı geçen sene oğlum özeldeydi

Müdür olunca ikinci tabağı veriyorlarmış müdür olmayınca vermiyorlar dedi

Bir de ikinci tabağı istemeye gittiklerinde bizi üzüyorsunuz ama diyormuş yemek dağıtan kadın
Sanki cebinden veriyor yemek parasını

Parasını verdiğimiz yemeği alamıyordu oğlum

Rapor alıp yemeyenler vardı

Şimdi devlette yemek ücreti çok uygun ama oğlum istemiyor evden hazırlıyorum arkadaşları da öyle yapıyormuş beraber yiyorlar

Türkiyede özel okulun bana manası yok gibi geliyor. Düsük ücrete öğretmen çalıştırıyorlar. Hatta hadsizce öğretmenleri toplayıp azarlayabiliyorlar. Onlar da bence verimsiz ders anlatmaya neden oluyor ya da sık öğretmen değişikliğine. Bu arada öğretmen değilim. Bence düzgün bir devlet okuluna gitse daha iyi olur. Oraya verdiğiniz parayla zaten çocuk her türlü kursa yazdırılabilir. Yüzme jimlastik basketbol vs ek ders aldırılabilir hatta üstüne baya para artar

Ben kolejde okudum ve bizde zorunlu değildi. Ailem ilk sene parasını ödedi yedim ama fiyatı yüksekti ve dediğiniz gibi ikinci tabağı vermek istemiyorlardı. İlk tabak çok dolu ve doyurucu imiş gibi sanki. Sonraki seneler kantinden yemeye ve evden götürmeye başlamıştım. Zorunlu olamaz. Para koparmak için yapıyorlar. Nefret ediyorum kolejlerden sadece ticarethane.

Evet zenginler bosuna zengin olmuyorlar bunu anlıyorum. Ben hakkimi cocugumun hakkini helal etmiyorum. En kirtasiye ucreti bile o kadar coktuki ne kadar canim sıkılmıştı.
Peki rapor alanlar devlet dr undanmi ozel dr danmi almislar. Sebep olarak ne yazilmis biliyormusunuz?

Aynen zaten cok dolu dolu tabak veriyorlar gibi birde ikinci tabak yasakmis. Bence ticarethane demek masum bile kaliyor. Artik iyice anladim bunu

Aynen zaten cok dolu dolu tabak veriyorlar gibi birde ikinci tabak yasakmis. Bence ticarethane demek masum bile kaliyor. Artik iyice anladim bunu
Biz istiyorduk ikinci tabağı ama homurdana homurdana veriyorlardı. İyicene cozutmuşlar artık. Ah ne diyim. Ben mezun olurken midem bulanmıştı nefret ettim özel egitim kurumlarından.

Alerji yazılmıştı diye hatırlıyorum ama özel mi devlet mi onu bilmiyorum
Müdür bey kendi söylemişti

Bir kaç raporlu öğrencimiz var yemek almayan diye
Sanırım bir çocukta şeker hastası olduğu için almıyordu
Oğlum derste şimdi gelince sorarım hatırlıyorsa yazarım

Kırtasiye kıyafet hepsi çok yüksek fiyatlardı evet
Biz kurtulduk darısı sizin başınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…