Fahiş kolej yemek ücretini konusunda yardım

Ece1980

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2024
387
459
İyi akşamlar herkese, mağlum yıl sonu yaklaşıyor, belki sizler de bizim gibi kolej erken kayıt fiyatlarını öğrenmiş olabilirsiniz. Bizim 9kulumuz yemek ücretini iki katına çıkarmış yani sadece yemek 100.000 TL'ye yakın bir rakam 😔. Geçen yılki eğitim ücretinin üzerinede bi 90.000 kadar zam eklemişler ve bunu taksit ile ödemem bile imkansız gözüküyor. Fakat okul çocuk rapor getirirse bunun incelenebileceğini söylüyor ama baştan kesinlikle doktordan rapor getirirseniz yemeği almak zorunda değilsiniz bile demiyorlar. İnceleyecekmiş.

Çocuğumun herhangi bir rahatsızlığı yok ama yemek konusunda çok seçici ayrıyetten yemekhanede kaç kere saç teli çıkmıṣ çocukların yemeğinde. Çocuğumda, arkadaşlarıda yemekhanedeki yemekleri beğenmedikleri icin sık sık kantinden tost vs alıyorlar. Hem o kadar yemek ücretini ödüyoruz hemde hatrı sayılır kantin masrafı oluyor, fiyatlar zaten uçuk.

Doktordan rapor alıp götürmek istiyorum. Sizin bir fikriniz var mıdır devlet hastaneleri sizce bu tarz bir rapor verilirler mi yani arada sırada gluten hassasiyetinden şüpheleniyorum başka da Allah'a şükür bir rahatsızlığı yok. Yeterli bi sebep ne olabilir, sizce nasıl bi rapor alabilirim? Teşekkür şimdiden fikirleriniz için.

Düzeltme yapmak istedim çünkü bir çok arkadaş şaşırmış yemeğin zorunlu olmasına. Biz sanırım bi 6 yıldır bu okuldayız ve durum her zaman böyleydi. Hep yemek ile birlikte sozlesme yaptık. Ama geçen seneden itibaren yemek ücreti fahiş bir fiyat olduğu için yemek almamayı ilk defa sordum. Geçen senede yine rapor demişlerdi ama sonra çocuk yemeği istediği için rapor falan sunmadım yemek aldık. Bu senede artık hem cocuk istemiyor hem fiyat aşırı ucmus durumda. Ama yine rapor diyorlar.
Sanırım bir cok kolej böyle.

Son düzenleme:
Gluten hassasiyeti icin rapor almaniz mumkun olmayabilir, igg igm testlerinin sonucuna gore veriliyor.
Seker hastasi olsa belki ordan birseyler cikar ama ne yapacaksiniz 90 bin vermemek icin cocuga insulin mi yükleyeceksiniz, beklentinizi karsilayacak bir rapor olmayabilir.

Katilim gostermeye mecbur musunuz yemek ucretine?

İyi akşamlar herkese, mağlum yıl sonu yaklaşıyor, belki sizler de bizim gibi kolej erken kayıt fiyatlarını öğrenmiş olabilirsiniz. Bizim 9kulumuz yemek ücretini iki katına çıkarmış yani sadece yemek 100.000 TL'ye yakın bir rakam 😔. Geçen yılki eğitim ücretinin üzerinede bi 90.000 kadar zam eklemişler ve bunu taksit ile ödemem bile imkansız gözüküyor. Fakat okul çocuk rapor getirirse bunun incelenebileceğini söylüyor ama baştan kesinlikle doktordan rapor getirirseniz yemeği almak zorunda değilsiniz bile demiyorlar. İnceleyecekmiş.

Çocuğumun herhangi bir rahatsızlığı yok ama yemek konusunda çok seçici ayrıyetten yemekhanede kaç kere saç teli çıkmıṣ çocukların yemeğinde. Çocuğumda, arkadaşlarıda yemekhanedeki yemekleri beğenmedikleri icin sık sık kantinden tost vs alıyorlar. Hem o kadar yemek ücretini ödüyoruz hemde hatrı sayılır kantin masrafı oluyor, fiyatlar zaten uçuk.

Doktordan rapor alıp götürmek istiyorum. Sizin bir fikriniz var mıdır devlet hastaneleri sizce bu tarz bir rapor verilirler mi yani arada sırada gluten hassasiyetinden şüpheleniyorum başka da Allah'a şükür bir rahatsızlığı yok. Yeterli bi sebep ne olabilir, sizce nasıl bi rapor alabilirim? Teşekkür şimdiden fikirleriniz için
Bunun adı soygun ya ne demek zorunlu yani belki benim çocuğum toplu ortamda yemek yiyemiyor yani bunu bile raporlamak mı lazım

Yemek zorunlu mu? İlk defa duyuyorum böyle bir şey. Ne raporu alacakmışsınız, çok saçma. İstemiyorum ve ordan yedirmeyeceğim bu kadar basit.
Malesef zorunlu. Bir çok kolejde böyle. Gözümün içine baka baka mecbursunuz diyorlar.

Bizim okulda da ilkokulda yemek zorunlu malesef. Geçen sene 90.000di sadece öğle yemeği üstelik. Bu sene ne olur bilmiyorum
Zorunlu olmasa pek çok insan özelde devam edebilecek..

Özel okul yamyamlığı hiç bitmiyor. Şöyle sağlam bir denetleme yeseler keşke. İçi kıllı tüylü yemeği çocuğuma yedirmek için 100000₺ vermem.
Sanırım yemek almıyorum denincede, kayıt yapmayacaklar. Çünkü tek çözüm rapor diye konuşuyorlar. Çocuğumda arkadaşları ile mutlu üstelik son senesi. Başka okul hic iyi olmaz bu açıdan diye elim kolum bağlı 😔

Valla kanka madem kil cikti, ya razi olurlar ya da guzelce haber kanalina haber veririsin ozel okulda fahis fiyata hijyen rezaleti diye... git soyle o mudure boylece. Fazla sakin kaliyorsun o yuzden ustune ustune geliyorlar ama bunlari yemeyecek soyle disli bir tanidik yok mu, kocan veya kardesin onunla git.
Açıkçası bende işte kaç kere saç teli çıktığını, üstelik hiçbir lezzetinin olmadığını ve bunlara rağmen bu paranın verilmesinin zorunlu tutmalarını asla etik bulmadığımı vesaire söylemek istiyorum Ben de diyorum hani acaba insana göre muamele ediyor da olabilirler mi. Belki tmm siz ödemeyin dedikleride oluyordur. Ama bugün telefonda aldığım bilgiye göre çokta bir işe yaramayacak gibi gözüküyor tepki göstermek.

Meb yonetmeliklerine tabi değil mi yahu bu okullar? Bizim kiz okulda 2 tam ogun 1 ara ogun yiyor, 1 lira ekstra para vermiyoruz. Ben anlamadim, bizim okul fazla mi iyi niyetli?

baktım ben şimdi.
özel okul yönetmeliği 53. madde yemek bedeli zorunlu kılınamaz diyor.
Bunu bende okudum nette şimdi... MEB in yeni duzenlemesinde kolejlerde yemek almak zorunlu olamaz yaziyormus . Buna her kolej uymak zorunda. Sadece yani kayıtı yenileyemeyiz bu durumda derler mi diye çekiniyorum. Ben bu tarz argümanlarla gideceğim, işe yaramazsa da yapacak bir şey yok, çocuğumun son senesi, okul değişikliğide cok kotu olur. Kaldiki bir cok kolej boyle yapiyor muhtemelen.
Çocugumu son senesi diye okuldan alamam ama hakkımı da haram edip mecbur o parayı ödeyeceğim raporuda, soylediklerimide kabul etmezlerse ama aylık taksitleri nasıl yetiştireceğim hiç bilmiyorum

Benim kısımda 8.sınıfta bizim de zorunlu.Çok yemek seçiyor doğru düzgün yemiyor,beğenmiyor ama zorunlu tutuyorlar maalesef.Bizim henüz fiyatlar belli olmadı

Meb yonetmeliklerine tabi değil mi yahu bu okullar? Bizim kiz okulda 2 tam ogun 1 ara ogun yiyor, 1 lira ekstra para vermiyoruz. Ben anlamadim, bizim okul fazla mi iyi niyetli?
Sizin okulun ucreti peki nasil diğer kolejlerden çok farklımı? Yani belki şu kadar yemek ûcreti demiyorlardır ve sadece bir rakam söylüyorlardır ama o rakamın içinde kesinlikle yemek ücreti vardır. Sonuçta onda bedava veremezler.

Benim kısımda 8.sınıfta bizim de zorunlu.Çok yemek seçiyor doğru düzgün yemiyor,beğenmiyor ama zorunlu tutuyorlar maalesef.Bizim henüz fiyatlar belli olmadı
Bilmeyenlere inanilmaz geliyor cunku gerçekten inanılmaz bi haksizlik bu. Ama o yonetmelik ile bi sansimi deneyecegim. Sizde deneyin dilerseniz.

Sizin okulun ucreti peki nasil diğer kolejlerden çok farklımı? Yani belki şu kadar yemek ûcreti demiyorlardır ve sadece bir rakam söylüyorlardır ama o rakamın içinde kesinlikle yemek ücreti vardır. Sonuçta onda bedava veremezler.
Ankara ortalamasında bir ucret oduyoruz, bizden ucuz olan yerlerde var pahali olanlarda, ama o kadar okul gezdim kimse ekstra yemek ucreti diye bahsetmedi bize.

Ekstra olarak sene basinda tek seferlik kirtasiye odedik, onu da mecbur kilmadilar, isterseniz listeyi verelim siz halledin dediler. Bir de geziler ve disardan gelen etkinlik hocalari icin ara ara cuzi rakamlar oduyoruz.

Bu arada bizimki kres belki bu yuzden farklidir sistem bilemedim simdi.

X