Facebook'ta ''TC'' çılgınlığı!

gwencooper

Broken Hearted Girl
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
6.246
50
108
İstanbul
AKP'nin resmî kurumların isimlerinden T.C.'yi kaldırması facebook kullanıcıları tarafından çok ilginç bir şekilde protesto ediliyor.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında değişikliğe gitmişti. Yapılan değişiklikle birlikte sağlık kuruluşlarının tabelalarında Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan "T.C." ibaresinin kaldırılmasına karar verilmişti.

Bu karara karşı düşüncede olan sosyal medya kullanıcıları Facebook'ta TC adında bir sayfa oluşturarak tepkilerini dile getirmek istediler. Sayfada kullanıcıların isimlerinin başına "TC" ibaresini koymaları istendi. Bu örgütlenmeye olumlu yaklaşan bir çok kullanıcı isminin başına "TC" ibaresini koydu.

vatan

İsmin yanına T.C koymakla olacak iş değil.At bile sırtından 1 dakikada attı ama bu ülke bu adamı 10 yıldır sırtında taşıyor.En sonunda T.C ibaresini de kaldırdılar yazıklar olsun sen Türk değilim deme hakkına sahipsin ama neden insanların ben Türk'üm deme hakkını elinden almaya çalışıyorsun, ne hakla?

T.C ibaresini kaldırmaya gücün yetti peki ya yüreklerden kaldırmaya gücün yeter mi sanıyorsun?

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Bence de Ismin basina falan yazmakla olacak is degil ama hicbir sey yapmamaktan iyidir. Ben de yazdim. Ne yaparsak kardir diye. Bir sekilde tepkili oldugumu belli etmek istedim. Icim yaniyor. Bu dunya guzeli ulkemiz ne hale geldi?

Bence de Ismin basina falan yazmakla olacak is degil ama hicbir sey yapmamaktan iyidir. Ben de yazdim. Ne yaparsak kardir diye. Bir sekilde tepkili oldugumu belli etmek istedim. Icim yaniyor. Bu dunya guzeli ulkemiz ne hale geldi?

Askerler terörist diye hapise atılır ama teröristlere şenlik düzenlenir! pkk paçavrasını açana kimsenin gıkı çıkmaz ama Türk bayrağı açana provokatör denir! Milli bayramlarımıza, değerlerimize, Atamıza saygı gösterilmez yazıklar olsun! hayaldi gerçek oldu...

Son düzenleme:

Cok dogru... bunca sehitlerimiz ne icin sehit oldular? Gidip apodan baris dilensin diye mi, onu adam yerine koyan da apo kadar serefsizdir yaa. Milli bayramlarimiz da yasaklandi, bayragimizin adini bile degistirmek istiyorlarmis. Haa, bir de su pkk yanlisi akil adamlar var, cahilleri daha iyi kandirsinlar diye. Yaa, hangi birini anlatsak, bu kadar kotu olur yaa. Tamam, bir hukumet kotu olabilir, ne bileyim, borcumuz artar, o olur bu olur ama milli degerlerimizi bu kadar yok saymak, Turkiye'mizi bu kadar dusurmek asla kabul edilemez. Allah hem bu dunyada, hem diger tarafta sehitlerimizin kaninin her bir damlasini burunlarindan getirsin insallah. Gercekten, hayaldi, gercek oldu (

Gerçek oldu derken umutsuz değiliz istedikleri kadar birşeyi değiştirmeye çalışsınlar ahirette değil gerekirse dünyada burunlarından getirmesinide biliriz.

Klavyeden protesto .. Merkez bankası gibi dolaşıyor herkes, bir iki güne aşk acısı günlerine geri dönecekler..
Bu başına tc koyup gezen vatandaşlar andımız kaldırılırken, öcalana sayın denirken vs vs nerelerdeydiniz o zaman ?
Bu kadar Atatürkçü vardı da bu ülke neden bu halde ?
Boş boş internette klavye delikanlılığı yapacağınıza sandıklarda gösterin Atatürkçülüğünüzü.

Ayrıca kime bu gider ? Facebook listenizdekilerin hepsi türk değil mi isminizin basına tc koyunca mı koruyorsunuz ülkenizi ?

O zaman hepinize zihin açıklığı diliyorum. Aaa bi bakayım ülkem kurtulmuş teşekkürler bordo klavyeliler sizin eseriniz.

Klavyeden protesto, evet dogru. Ama oyle yapmayalim, anlami yok, boyle yapmayalim cozum degil diye de biraz sessiz kaliniyor. Hicbir sey yapmamaktansa, yada yaptiklarimizin yaninda ek olarak artik ne denirse, ismimizin basina TC yazmanin zarari olacagini sanmiyorum. Sandigi beklemek bence cok gec olabilir, simdi bile gec. Ki sandiga bile guven olmuyor, yok sahte oylar, olmayan kisilerin oylari gibi... Klavyeden de mi konusmayalim, yani hep mi boyun egelim? Goruldugu uzere, evet, kimse sesini cikarmiyor, kimse birlik olamiyor. Peki oyleyse, madem burdan yazmanin anlami yok, yazmayalim. Birakalim, sandigi bekleyelim sessizce. Cok gec olmasin da...

Son düzenleme:
sosyal medya bence cogu konuda etkili tepkini sanal dunyadan bu sekilde belli ediyorsun eh onu yapma ne faydası var der biri baskası yuruyossunuz ne faydası var der onemli olan herkesin kendi imkanları dahilinde katkıda bulunması cunku eleştirilere bakıcak olursanız siz cıkıp eylemde yapsanız ona bile laf soyleyen olur insanlar hergun faceden twitterdan dunyayı kurtarıyor problem yok isimlerinin basına tc eklediler diye bosa ugrasmı oluyor yani ilginc

Son düzenleme:
Ayrica ismin onune TC yazilmasinin sebebi Turk oldugunu gostermek degil, saglik bakanligi levhalarindaki TC ibaresinin kaldirilmasi. Her neyse, nasilsa ulke boyle abuk subuk seylerle kurtulmuyor, sebebinin ne onemi var...

Cumhuriyetle çok büyük dertleri var.Hem Türkiye hem Cumhuriyet yanyana ağır geliyor kaldıramıyorlar.
Protesto edelim imzalarımızı,rütbelerimizi T.C.yapabiliriz.

Son düzenleme:
Sandıktada gösteririz sen merak etme heryerde de gösteririm onu yapma yararı yok, bunu yapma yararı yok kim veriyor böyle akılları merak ediyorum.Herkes gücü yettiği kadar tepkisini belli ediyor en ufak şeyde konu açılır bir sürü yorum ama biz burda iki kelime yazınca boş verin işe yaramaz.

böyle konularda, partinin savunucuları gelip bir şey yaz(a)mıyorlar ya, bayılıyorum. normalde cak cak cak savunurlar hatta savunmak için olmayan şeyleri uydururlar. e nerdesiniz? her şeye öyle değil, böyle değil, asparagas haber, uydurma derken, kanıtı olan konularda pek sus puslar bakıyorum.

Kim veriyor bu akılları derken ? Kendi fikrimizi söyleyince başkası mı vermiş oluyor bu aklı. Böyle yazarak olmuyor bu işler. Bir ton şey yapıldı geçmişte de çözüldü mü biz tepki koyunca olaylar ?
Neyse kimseye bir şey demiyorum yerinizde sayan sizsiniz duyarlılık böyle olmaz.
Koltukta oturup yazmak kolay hanginiz bir kez Atatürkçü Düş. Derneği'ne gittiniz bir şeyler yapmak için mesela icraat yok kimsede bu tür konularda boşuna klavyeden adamlık yapıyor herkes!

Hepinize bol tartışmalar.

Kendi fikirleriniz?doğru sizin fikirleriniz sizde kalsın çünkü bizi tanımadan ne yaptığımızı bilmeden oturduğunuz yerden yorum yapmak kolay!oturduğumuz yerden bizim gibi. heryerde olduğu gibi burdada olay çıkıyor işte kendi düşüncelerinizi mümkünse kimseye laf atmadan yazsaydınız karşılığını almazdınız.Şu zamana kadar kimseyle tartışma ortamı yaratmak gibi bir niyetim olmadı, olmazda sözünüzün alıp altına yorum da yapmadım.

benimde anlamadıgım boyle konularda neden hep köstek olmaya calısılıyor tamam 9 milyon kişi birsey yapmıyor ya digerleri burda isminin basına Tc koyanların boş iş pesinde oldugunu iddaa eden sanaldan bu tarz olayların olmayacagını soyleyen kişiler neler yapıyor..bir yontemleri varmı peki yoksa onlarında işi gucu sadece klavye basında eleştirmekmi herseyi

Peki her şey iyi güzel ama yine incicilerin yaptırdığı bir şey olduğunu biliyor muydunuz bilmiyordunuz o zaman biraz araştırma biraz araştırma ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…