- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.649
- 498
- Konu Sahibi gwencooper
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım benım ıyı de neden ülkeyı bölmek ıstıyen teröristler yetişiyor Türkıye Cumhurıyetınde ırkçılık söz konusu değil herkes kardeş Türk çoğunlugu olan bı memleket ve ısmı de Türkiye Cumhurıyetı ama neden bu düşmanlık ? lazlar yapıyor mu bunu hayır.eee doğal olarak devlet teröristlere karşı tedbir alıyor kürtlere değil TERÖRİSTLERE
Merhaba Dikkatlice okudum yazdıklarınızı. Size, bütün samimiyetimle bir soru sormak istiyorum. Sene 2013 (son satırınıza binaen) bahsettiğiniz sorun (ki bence günümüzdeki hali çok çok daha üzücü ve vahim haller almış durumda) ve şu anda terörist başı ile yapılan görüşmeler ve pazarlıklar -değindiğiniz durumları çözmek adına- tellaffuz edilip durulurken, insanların daha farklı bakması ne kadar mümkün olabilir acaba? Artık tamamen bu iki unsur aleni şekilde birbiriyle özdeşleştirilmiş bir dolu beyanatlar var ülkenin her yerinde, basınında, devlet büyüklerinin dilinde vs. vs. Neden o zaman herkes buna karşı bir ses ve tepki vermiyor. Böyle bir izlenim alenen uyanmış durumda bir dolu insanda. İşin bu yönü hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ben bu konudaki görüşünüzü de almak isterim mümkünse.Canım lazlara 'nesin?' diye soru sorduktan sonra yanlarından çekip gidilmiyor çünkü.. Sene 2002 Ankara'dayım dayımın komşu kızı geldi yanıma henüz 8-9 yaşındayım bana 'nerelisin, nerden geldin?' diye sordu 'Mardin' dedim ve yanımdan gitti.. Sene 1996 Annem Ankara'da ameliyat olcak yanına bi kadın geliyor oturup sohbet ediyolar baya kadın 'nerelisiniz?' diye soruyor annem 'Mardin' deyince hiçbişey demeden çekip gidiyor.. Sene 1999 Okuduğum okulda asker polis çocukları vardı baya, bi gün servis kapısının önünde çocuk durdu ve 'giremezsin sen türk değilsin sen asker kızı değilsin' dedi.. Yengemin babası kızının düğününe gelmedi, korktu, 'ordakiler terörist düğüne baskın olur' diye.. Bunları kim empoze ediyo peki?.. Zihniyete baksana.. Kürtçe şarkılar yasaktı, kim dinleyebilirdi ki?. Bırak Kürtçeyi Ahmet Kaya bile yasaktı.. Ne çabuk unuttuk.. Her terörist kürt değildir çok güzel demişsin ama bu ülkede terörist=Kürt'tü, hala da öyle gören çoğu insan var ne yazık ki
Ben asker cocuguyum. Doguda gorev yapiyordu babam. 1997 yili civariydi. Sinifta kimse benimle ve benim gibi asker cocugu olan iki kisiyle daha konusmazdi. Konusacaklarsa da kurtce konusurlardi. Hic o yillara ait arkadasim yoktur. Bir gun nevruzda sinifin ortasinda ates yaktilar, ogretmen sira dayagi cezasi verdi. Bir arkadasimiz agladi ve gunlerce dalga gectiler onunla. Tabi ki kurt=terorist degil. Teyzemin esi kurttur ve tum sulalemizden de iyidir, ask evliligi yaptilar. Allah mutluluklarini arttirsin. Sadece kafama takilan bir sey var, neden kurdistan kurmak istiyorlar, orada kurt kelimesi gectigi icin soruyorum. Gercekten anlamiyorum. Lazlar, cerkezler, gurculer hic kendilerine ait ulke istemiyorlar, Turk degiliz demiyorlar, kokenini sorsalar gurcuyum der ama Turkum der. O yuzden sanirim biraz kurtlere karsi boyle yargiliyiz.
Not:klavyemde turkce karakterler yok, o yuzden harf hatalari icin ozur dilerim.
iki arkadaş da yaşadıklarını anlatmış.Canım lazlara 'nesin?' diye soru sorduktan sonra yanlarından çekip gidilmiyor çünkü.. Sene 2002 Ankara'dayım dayımın komşu kızı geldi yanıma henüz 8-9 yaşındayım bana 'nerelisin, nerden geldin?' diye sordu 'Mardin' dedim ve yanımdan gitti.. Sene 1996 Annem Ankara'da ameliyat olcak yanına bi kadın geliyor oturup sohbet ediyolar baya kadın 'nerelisiniz?' diye soruyor annem 'Mardin' deyince hiçbişey demeden çekip gidiyor.. Sene 1999 Okuduğum okulda asker polis çocukları vardı baya, bi gün servis kapısının önünde çocuk durdu ve 'giremezsin sen türk değilsin sen asker kızı değilsin' dedi.. Yengemin babası kızının düğününe gelmedi, korktu, 'ordakiler terörist düğüne baskın olur' diye.. Bunları kim empoze ediyo peki?.. Zihniyete baksana.. Kürtçe şarkılar yasaktı, kim dinleyebilirdi ki?. Bırak Kürtçeyi Ahmet Kaya bile yasaktı.. Ne çabuk unuttuk.. Her terörist kürt değildir çok güzel demişsin ama bu ülkede terörist=Kürt'tü, hala da öyle gören çoğu insan var ne yazık ki
iki arkadaş da yaşadıklarını anlatmış.
aklıma gelen ilk şey şu oldu
"filler oynaşırken çimenler ezilir"
hem face yazdım hem kk daki rütbeme yazdım
sosyal medyanın gücü kesinlikle küçümsenemez, utanan buyursun utansın ben Türk olmaktan utanmıyorum, kendime ait sosyal platformlarda açıkcada yazarım
tc yi kaldırmışlar, kaldırmamışlar fark etmez yinede yazarım, ne sakıncası var
bu ne ya, millet bayrak asmaya, türküm demeye korkar oldu, milli bayramlar sabote edildi
mesela 23 nisanda çocuklar makamlara oturmayacakmış artık, çünkü çocukların arasında rekabet olduğundan çok üzülen oluyomuş psikolojileri bozuluyomuş, ne kadarda iyiliğimizi düşünüyorlar ya gözlerim yaşarıyor bu babacan tavırlara
bu özgürlükçü yaklaşım, bu iyi niyet, bu kucaklayış neden her konuda yok acaba!!
Anlamadim ama yine de sagolun cevap verdiniz. Keske bir de yasadiklarimiza degil sorduklarima da aciklik getirseniz, cunku ben gercekten cevabini bilmiyorum.
..........................nası ekledıysem sılınmıyorda :26::26:
Merhaba,Merhaba Dikkatlice okudum yazdıklarınızı. Size, bütün samimiyetimle bir soru sormak istiyorum. Sene 2013 (son satırınıza binaen) bahsettiğiniz sorun (ki bence günümüzdeki hali çok çok daha üzücü ve vahim haller almış durumda) ve şu anda terörist başı ile yapılan görüşmeler ve pazarlıklar -değindiğiniz durumları çözmek adına- tellaffuz edilip durulurken, insanların daha farklı bakması ne kadar mümkün olabilir acaba? Artık tamamen bu iki unsur aleni şekilde birbiriyle özdeşleştirilmiş bir dolu beyanatlar var ülkenin her yerinde, basınında, devlet büyüklerinin dilinde vs. vs. Neden o zaman herkes buna karşı bir ses ve tepki vermiyor. Böyle bir izlenim alenen uyanmış durumda bir dolu insanda. İşin bu yönü hakkında ne düşünüyorsunuz ? Ben bu konudaki görüşünüzü de almak isterim mümkünse.
Ben asker cocuguyum. Doguda gorev yapiyordu babam. 1997 yili civariydi. Sinifta kimse benimle ve benim gibi asker cocugu olan iki kisiyle daha konusmazdi. Konusacaklarsa da kurtce konusurlardi. Hic o yillara ait arkadasim yoktur. Bir gun nevruzda sinifin ortasinda ates yaktilar, ogretmen sira dayagi cezasi verdi. Bir arkadasimiz agladi ve gunlerce dalga gectiler onunla. Tabi ki kurt=terorist degil. Teyzemin esi kurttur ve tum sulalemizden de iyidir, ask evliligi yaptilar. Allah mutluluklarini arttirsin. Sadece kafama takilan bir sey var, neden kurdistan kurmak istiyorlar, orada kurt kelimesi gectigi icin soruyorum. Gercekten anlamiyorum. Lazlar, cerkezler, gurculer hic kendilerine ait ulke istemiyorlar, Turk degiliz demiyorlar, kokenini sorsalar gurcuyum der ama Turkum der. O yuzden sanirim biraz kurtlere karsi boyle yargiliyiz.
Not:klavyemde turkce karakterler yok, o yuzden harf hatalari icin ozur dilerim.
Diğer arkadaşın dediği gibi 'Filler oynaşırken çimenler ezilir' ne güzel bi söz.. Bizde ezilenleriz demek ki.. Çocuklara empoze ettikleri şeylere baksanıza.. Ne kadar yazık Ben büyüklerimizi suçluyorum ama.. Kürtlere gözle görülür bi şekilde haksızlık yapıldı, yavaş yavaş iyiye gidiyor ama hala var. Bunu 2. 3. yazışım olcak ama Lazlara,çerkezlere yapılmadı bunlar.. Kürtlere yapıldı.. Bana göre çook eskiden gelen bi kin bi nefret var, başka açıklamasını göremiyorum.. Neden Kürdistan demelerini bende anlayamıyorum acaba bunca yıldır benliklerini rahat rahat yaşamadıkları için midir?.. Bende anlam veremiyorum o isteklerine.. Bir de dikkat ettiyseniz siz başınızdan geçen bi olayı yazmışsınız, size ayırım yapılmış, yorumunuzu 8 kişi beğenmiş, bende başıma gelenleri yazdım beğenen 1 kişi var... Bu da bi ayırım değil mi sizce?.. Neyse yazacaklarım bu kadar, insanların perspektifi değişmiyor maalesef gördüğünüz üzere, bu yüzden anlaşmazlıklar çıkıyor işte
Nasıl yasak değildi ya?.. Kimse cesaret edemezdi batıda kürtçe konuşmaya, benim verdiğim örnekleri okumadınız mı?. Sizin yazdıklarınızda nefret var baksanıza, yok ezilsinler yok ezilmiyolar, yok ayrımı onlar yapıyolar, biraz araştırında ondan sonra bu dediklerinizi tekrar yazın Ben aman banane deseydim 'yazık T.C nasıl kaldırılır' diye yorum yapmazdım, hatta oyumu AKP ye inat MHP'den bile kullanmayı düşünüyorum.. Ama siz kafanıza koymuşsunuz bi kere 'kürtler pis' 'kahrolsun kürtler' yazdıklarınızda da apaçık belli.. Ha birde ben bişey yazdım 'sizin yorumunuzu beğenen kişi sayısı 8 benimkini beğenen 1 ona cevabınızı verin? neden cevapsız bıraktınız?.. Onlar Atatürk'e saygı duymak zorundalarsa sizde onlara saygı duymak zorundasınız, kimse kimseden üstün değildir.. Kürt kökenliyim ama Türküm demek çok mu zor demişsiniz ya, sizin de daha anlayışlı olmanız çok mu zor?.. Size ne kadar örnek verip fikirlerimi belirtsem de boş, milliyetçi insanlardan hiç haz almam Neyse size iyi günlerEger kurtler ayri bayrak ayri devlet istiyorlarsa, ezilsinler tabi. Sizin icin demiyorum, tum kurtlere demiyorum, ama goruyorsunuz, nasil Turk bayragini yakiyorlar, yok aponun resmi bilmem kurt bayragi dedikleri seyleri dalgalandiriyorlar. Biz nasil verelim bir karis topragimizi? Kurtce hem ne zaman yasakti ki? Apo yakalandiginda da dogudaydik. Yakalanmadan once de herkes, hatta kurt ogretmenler bile ara sira (her zaman degil tabi, bazilari o dili anlamayacagindan) kurtce konusurdu, aponun yakalanmasindan sonra da konustular. Ne yasagi yaa, yasaksaydi da kimse takmiyordu. Hatta apo yakalandi diye ertesi gun okulumuz 1 hafta kapatildi cunku tum duvarlarina kurtce yazilar yazmislardi. Kurtlerin hic te ezildigini sanmiyorum. Asil ayrimi yapan kurtler. Siz bile onceki mesajinizda "siz Turkler neden ayaklanmiyorsunuz" gibi seyler soylemissiniz. Siz biz olmamali. Herkes Turkiye'de yasiyorsa, Turk olmayi kabul etmek zorundalar, Turk bayragina, Ataturk'e saygi duymak zorundalar. Kurt kokenliyim ama Turkum demek cok mu zor? Asil ayrimi Biz kurtuz, Turk degil" diyerek kurtler yapiyor. (Tekrar soyluyorum, her kurt degil. Ama nerden bilelim kimin nasil bir kurt oldugunu?)