bunu tamamen bitirmek için yapıyorum belkide..ondan nefret etmek için sebebe ihtiyacım var.
Ayrılık söz konusuysa, bitirmek için ille nefrete gerek olduğunu sanmıyorum. Karar verirsiniz, üzülürsünüz, elbette belli bir süre etkisinde kalırsınız ayrılığın, yasını tutarsınız. Belki ağlar sızlanırsınız, ama yeterli zaman geçtikten sonra elbette yeniden ayağa kalkarsınız.
Acı çekmekten korkmayın. Ne geliyorsa kadınların başına bence öncelikle acı çekmekten korkmalarından geliyor, olmadık insanlara bu yüzden tahammül ediyor hep kadın zaten. Oysa acı insani bir duygudur. Gereklidir. İnsana deneyim kazandırır, hataların tekrarını engeller. Ve daha pek çok faydası vardır. Tabi acınız dayanılmaz ise mutlaka bir destek alın, çaresiz değilsiniz.
Hesabın çalınması da - siz alınması demiş olsanız da - suçtur. İsterse hesap sahibi eski sevgili değil eşiniz olsun, suçtur. Böyle bir suç işlemenin haklı gerekçeleri yoktur. Gözünüze küçük bir suç olarak görünmesi, haklı nedenleriniz olduğunu düşünmeniz bunu değiştirmez. Bir suçta hafifletici nedenler olabilse dahi, hiç bir suçta haklılık suç niteliğini ortadan kaldırmaz. Ki sizin durumunuzda hafifletici nedenler de elbette yok. Size verilmemiş bir hakkı size iyi gelecek düşüncesi ile almak istiyorsunuz ancak hukuk göreceli ya da kişisel bir şey değildir. Umarım vazgeçersiniz bu düşüncelerden.
Bunlarla uğraşmak yerine unutmaya kararlı olur ve acı çekmekten korkmazsanız, acınızı da daha kolay atlatırsınız diye düşünüyorum.