Eyvah görümcem geliyor??

canım yanlıs anlamıssın sana katıldıgımı belırterek yazını alıntılayıp bende fıkrımı belırttım :KK66: sana olumsuz bısey yazmadım
Bi an konu sahibinin o yazıyı sildiğini de görünce beni mi yanlış anladınız diye korktum valla :)

Kızlar!!!

Daha geçen hafta kv ve görümcemle olan olayları yazmıştım. Eşime çay koy dedim diye görüşmeyi kesmiştik. Şimdi ise sabah bir telefon geldi kv den eşime 'X boşanıyor, kocası aldatmış çabuk gel' adam abar topar kv evine gitti. Ben de sabah hazırlandım işe geldim. 5 gündür annesinde kalıyormuş kocasının tlf bir kızdan mesaj görmüş falan. Az önce eşim aradı 'iş ciddi X ve kızını alıp bize gelicem, sıkıyosa gelsin kocası benden alsın' diyor. Kızıyla tehdit ediyormuş görümcemi. Ya tamam yaşadığı zor birşey ama yani ( Görümcem geçimsiz) Nasıl geçimsiz sevimsiz ve mutsuz olduğunu söylemiştim. Ben şimdi ne yapıcam.. Geldi diyelim ne kadar kalacak?? Bize güvenip mi boşanıyor yaa??? Daha geçen hafta bir sürü olay oldu ne çabuk unutuldu.. Midem bulanıyor kadından resmen.

Sabah sabah aldığım bu haberle ne kadar mutlu olabilirm ki.. Eşime sadece "sen bilirsin" dedim.. Ne olursa olsun kardeşi zor bir durumda ama ben tekrar aynı şeyleri yaşamak İSTEMİYORUM!!!

Arkadaşlar. Sinirli ve mutsuzum yazdıklarım yanlışta olabilir ama ben bana yapılanları da hazmedemiyorum. Onu sevmediğimdendir bazı kelimelerim. Yaşadağı durum da ne kadar ZOR olduğunu üstüne basa basa belirtiyorum. Benim üstüme geliyorsunuz çok fazla :KK43:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ARKADAŞLAR DİP NOT DÜŞMEK İSTİYORUM.
ZAMAN GEÇTİKÇE SAKİNLİĞİYORUM. SABAHKİ ŞOKU ÜSTÜMDEN ATIYORUM YAVAŞ YAVAŞ.
KURDUĞUM CÜMLE YANLIŞ, FARKINDAYIM BİR ARKADAŞIN DÜZELT DEMESİYLE AKLIM BAŞIMA GELDİ DÜZELTTİM.
FAKAT BUNU FIRSAT BİLİP HEP BİR AĞIZDAN BANA YÜKLENMENİZİ DE DOĞRU BULMADIM.
YANLIŞ OLDUĞUNU BANA SÖYLEYİP BÖYLE DÜŞÜNMEMEM GEREKTİĞİNİ DİLE GETİREBİLİRDİNİZ. "SEN KÖTÜSÜN, BENCİLSİN,BAŞINA GELSİN" GİBİ ŞEYLERLE SABAH YAZDIĞIM ŞEY AYNI DÜZEYE GELİYOR.
BUGÜN NE YAPTIĞIM İŞTEN BİR ŞEY ANLADIM NE DE AĞZIMA BİR LOKMA GİRDİ.
TEKRAR SÖYLÜYORUM BEN GELMESİN DEMİYORUM "KARDEŞİ TABİ Kİ ALACAK" DEDİM. BENİM DERDİM KARDEŞİNİN YAPTIĞI ŞEYLERDİ. VE BEN DAHA YENİ EVLİ SAYILIRIM OLMADIK ŞEYLERDEN KÖTÜ GELİN OLDUM. GİTTİĞİMDE BİNBİR SURATLARLA KARŞILAŞIYORUM VE ÇOĞUNLUKLA DA CEVAP VERMİYORUM.
EŞİMLE KONUŞTUM ARKADAN BEN GELMİCEM MERAK ETME SENİNLE YAŞAMAYA MERAKLI DEĞİLİM DİYE BAĞIRDI. KV DE ONU SUSTURMAYA ÇALIŞTI. EŞİME SEN AL GEL DEĞİŞİKLİK OLUR ONUN İÇİNDE DEDİM. BAKALIM.
TEŞEKKÜR EDİYORUM YAPTIĞININ KÖTÜ YORUMLARA DA , KENDİME GETİRDİ BELKİ DE BENİ.

Sen yapacağını yapmışsın, eşine al getir bile demişsin yani. Onların seni iyi veya kötü ilan etmeleri seni ne yüceltir ne alçaltır. Bırak ne düşünüyorlarsa düşünsünler. Sen eşinle iyi olmaya bak. Senin bir tek eşine karşı bir sorumluluğun var. Kim ne yapıyorsa, ne düşünüyorsa düşünsün, sen niye kendine dert ediyorsun ki. Önemli olan eşinle mutlu olman

Düşen kadına önce kadının vurduğu bir memleket.. Bu ülkede kadına şiddet de bitmez, kadın cinayetleri de..

Size hiçbir tavsiye işe yaramaz hanfendi. Bu yaşa kadar çoktan kazanmış olmaniz gereken vasiflar için geç kalmişsiniz. İçinizden ne geliyorsa onu yapin. Tavsiyelerle en fazla 3 gün idare edersiniz..

ne mutlu destek olmuşsunuz Allah razı olsun şimdi ne sorunu var sakıncası yoksa
Cezaevinde iki çocuk 2 aydır annesizler :KK61:Biz o çocuklar mutlu olsun diye çırpınıyoruz ama faydasız:KK43: KV yanlarında onlara bakıyor bende eltimin oğluna bakıyorum destek olmaya çalışıyoruz birbirimize

gerçekten anlamıyorum ya neden okuduğunuzu anlamıyorsunuz
madem konuya girdiniz neden okumuyorsunuz
kadın zaten anne babasının evinde
kardeşi diyor ki kocası tehdit ediyor ben alayım evime bakalım beni de edebilecek mi
ömür boyu beraber yaşanamayacağını herhalde görümce de kardeş de gelin de anne bana da biliyordur
geçici bir süreç bu
anlamak çok mu zor

'bağzı nickler' benim de gözümden kaçmadı maşallahları var

ARKADAŞLAR DİP NOT DÜŞMEK İSTİYORUM.
ZAMAN GEÇTİKÇE SAKİNLİĞİYORUM. SABAHKİ ŞOKU ÜSTÜMDEN ATIYORUM YAVAŞ YAVAŞ.
KURDUĞUM CÜMLE YANLIŞ, FARKINDAYIM BİR ARKADAŞIN DÜZELT DEMESİYLE AKLIM BAŞIMA GELDİ DÜZELTTİM.
FAKAT BUNU FIRSAT BİLİP HEP BİR AĞIZDAN BANA YÜKLENMENİZİ DE DOĞRU BULMADIM.
YANLIŞ OLDUĞUNU BANA SÖYLEYİP BÖYLE DÜŞÜNMEMEM GEREKTİĞİNİ DİLE GETİREBİLİRDİNİZ. "SEN KÖTÜSÜN, BENCİLSİN,BAŞINA GELSİN" GİBİ ŞEYLERLE SABAH YAZDIĞIM ŞEY AYNI DÜZEYE GELİYOR.
BUGÜN NE YAPTIĞIM İŞTEN BİR ŞEY ANLADIM NE DE AĞZIMA BİR LOKMA GİRDİ.
TEKRAR SÖYLÜYORUM BEN GELMESİN DEMİYORUM "KARDEŞİ TABİ Kİ ALACAK" DEDİM. BENİM DERDİM KARDEŞİNİN YAPTIĞI ŞEYLERDİ. VE BEN DAHA YENİ EVLİ SAYILIRIM OLMADIK ŞEYLERDEN KÖTÜ GELİN OLDUM. GİTTİĞİMDE BİNBİR SURATLARLA KARŞILAŞIYORUM VE ÇOĞUNLUKLA DA CEVAP VERMİYORUM.
EŞİMLE KONUŞTUM ARKADAN BEN GELMİCEM MERAK ETME SENİNLE YAŞAMAYA MERAKLI DEĞİLİM DİYE BAĞIRDI. KV DE ONU SUSTURMAYA ÇALIŞTI. EŞİME SEN AL GEL DEĞİŞİKLİK OLUR ONUN İÇİNDE DEDİM. BAKALIM.
TEŞEKKÜR EDİYORUM YAPTIĞININ KÖTÜ YORUMLARA DA , KENDİME GETİRDİ BELKİ DE BENİ.
bakın o zaman demek ki niyetiniz iyi olsa da seçtiğiniz kelimeler ve kurduğunuz cümlelerden dolayı farklı algılanıyorsunuz.bu durumda kk önemlli değil,kendi sosyal ve özel hayatınızda da aynı durum vardır.kv veya görümce sizi yanlış algılıyor olabilirler..
bu bir süreçytir görümceniz içn.siz sakin olun bu duruma da hiç karışmayın..gördüğüm kadarıyla her cümleniz batacak onlara..siz konuya girmeden destek olduğunuzu belirtin yeterli.gerisini abi kardeş konuşsunlar..

Cezaevinde iki çocuk 2 aydır annesizler :KK61:Biz o çocuklar mutlu olsun diye çırpınıyoruz ama faydasız:KK43: KV yanlarında onlara bakıyor bende eltimin oğluna bakıyorum destek olmaya çalışıyoruz birbirimize
ooowww çok fena :KK43: Allah ım kurtarsın, beterinden korusun, İnşaAllah en kısa zamanda tahliye olur, çok geçmiş olsun:KK43: üzüldüm şimdi :KK43:

ooowww çok fena :KK43: Allah ım kurtarsın, beterinden korusun, İnşaAllah en kısa zamanda tahliye olur, çok geçmiş olsun:KK43: üzüldüm şimdi :KK43:
Hepimiz çok üzgünüz en kötüsü herkezden saklamak adına yalan söylemek zorunda bırakılıyorum:KK43:
Allahdan az ceza aldı Temmuz'da çıkacak,bazen düşünmüyor değilim acaba görümcem benim için yaparmıydı diye asla yapmazdı biliyorum:KK43: Hiç önemli değil eşim kimse bilmicek dedi benim için bitti :KK64:.Konu sahibide hatasını anladı düzeltti çok şükür karşımızdaki ne kadar kötüde olsa zor durumdaysa biz iyi olalım iyiliğimizle vereceksek ders verelim kolay gelsin herkese.

Hepimiz çok üzgünüz en kötüsü herkezden saklamak adına yalan söylemek zorunda bırakılıyorum:KK43:
Allahdan az ceza aldı Temmuz'da çıkacak,bazen düşünmüyor değilim acaba görümcem benim için yaparmıydı diye asla yapmazdı biliyorum:KK43: Hiç önemli değil eşim kimse bilmicek dedi benim için bitti :KK64:.Konu sahibide hatasını anladı düzeltti çok şükür karşımızdaki ne kadar kötüde olsa zor durumdaysa biz iyi olalım iyiliğimizle vereceksek ders verelim kolay gelsin herkese.
evet canım haklısın, gerçekten yaşamayan bilmiyor , düşene vurmak değil elinden tutmak lazım Allah yardımcınız olsun

gerçekten anlamıyorum ya neden okuduğunuzu anlamıyorsunuz
madem konuya girdiniz neden okumuyorsunuz
kadın zaten anne babasının evinde
kardeşi diyor ki kocası tehdit ediyor ben alayım evime bakalım beni de edebilecek mi
ömür boyu beraber yaşanamayacağını herhalde görümce de kardeş de gelin de anne bana da biliyordur
geçici bir süreç bu
anlamak çok mu zor

'bağzı nickler' benim de gözümden kaçmadı maşallahları var

ben yazacaktım aynı şeyi
hakikaten forumda "eksik okuma" huyu var
kaç kadın daha önce konu açtı burada, eşim tehdit ediyor, çocuğunu kaçıracağım diyor, korkuyorum ne olur yardım edin diye
bu çok ciddi bir konu her kadın için

çok merak ediyorum
şimdi bir üye konu açsa
eşim beni aldattı, boşanıyorum, anne-babamın evindeyim, eşim çocuğumla tehdit ediyor, korkuyorum, abim yanıma gel diyor, ben seni korurum diyor ama eşi istemiyor, ne yapayım deseydi
kaç kişi şurada derdi ki hakaret ediyorsan aldatılmayı haketmişsin,
abinin karısı haklı, gitmen yanlış, ne işin var orada diye?
der miydiniz, sen şimdi aldatıldın, boşanıyorsun, onların mutlu evliliklerini görürsen yuvalarını yıkmaya çalışırsın diye?

ben yazacaktım aynı şeyi
hakikaten forumda "eksik okuma" huyu var
kaç kadın daha önce konu açtı burada, eşim tehdit ediyor, çocuğunu kaçıracağım diyor, korkuyorum ne olur yardım edin diye
bu çok ciddi bir konu her kadın için

çok merak ediyorum
şimdi bir üye konu açsa
eşim beni aldattı, boşanıyorum, anne-babamın evindeyim, eşim çocuğumla tehdit ediyor, korkuyorum, abim yanıma gel diyor, ben seni korurum diyor ama eşi istemiyor, ne yapayım deseydi
kaç kişi şurada derdi ki hakaret ediyorsan aldatılmayı haketmişsin,
abinin karısı haklı, gitmen yanlış, ne işin var orada diye?
der miydiniz, sen şimdi aldatıldın, boşanıyorsun, onların mutlu evliliklerini görürsen yuvalarını yıkmaya çalışırsın diye?

sadece gelini savunmak için bile "gitme" diyenler olur, ben artık o merhametsizliği bekliyorum bazılarından..

Konu sahibinin mesajlarından anladığım kadarıyla eşinin kardeşi gerçekten geçimsiz, agresif zor bir kadın. Çok ufak meselelerde çok kolay kalp kırabiliyor ve evet böyle bir kadın evliliğinin bitişinde büyük pay sahibi. Konu sahibinin kalpten bir şekilde onu evinde ağırlamak istememesi de konu sahibini kötü insan yapmaz. Îyi olmadığın insanlara iyilik yapmak çoğu insanın yapmadığı birşey.

buradaki tepkilerin kökü bu değil ki
tepkilerin en büyük sebebi konu sahibinin ilk başta
"kadın olsaydı da aldatılmasaydı" ve "bize mi güvenerek boşanıyor" gibi cümleler kurmasıydı
sonradan, uyarılarla, düzenleme yaptı

Off bu aldatılmayan kadınlar kocaları tarafından adam yerine konmaz, hicbir cümleleri dikkate alınmaz ama aldatılmadıkları icin mikemmel kadın olurlar.

İki tane boynuz insana birşey kaybettirmiyor.

İlk cümleniz ne kadar doğru.

Yalnız iki tane boynuz bir şey kaybettirmez, ama iki tane boynuzu kabul etmek insana bir şeyler kaybettirir.

O halde kişiselleştirmeyeyim konuyu, ben genel anlamda aldatılmayı affetmekten bahsediyordum.

canım o konu sahibine göndermeydi
konu sahibi açtığı konuda o anlama gelen şeyler yazmıştı
sonra düzenledi

buradaki tepkilerin kökü bu değil ki
tepkilerin en büyük sebebi konu sahibinin ilk başta
"kadın olsaydı da aldatılmasaydı" ve "bize mi güvenerek boşanıyor" gibi cümleler kurmasıydı
sonradan, uyarılarla, düzenleme yaptı

canım o konu sahibine göndermeydi
konu sahibi açtığı konuda o anlama gelen şeyler yazmıştı
sonra düzenledi

Okudum yazdıklarınızı zaten, biliyorum.

Sadece boynuz insana bir şey kaybettirmiyor kısmı dikkatimi çektiği için yazmak istedim.

Konu sahibinin algısı çarpılmış zaten.

X