Eyvah görümcem geliyor??

Kızlar!!!

Daha geçen hafta kv ve görümcemle olan olayları yazmıştım. Eşime çay koy dedim diye görüşmeyi kesmiştik. Şimdi ise sabah bir telefon geldi kv den eşime 'X boşanıyor, kocası aldatmış çabuk gel' adam abar topar kv evine gitti. Ben de sabah hazırlandım işe geldim. 5 gündür annesinde kalıyormuş kocasının tlf bir kızdan mesaj görmüş falan. Az önce eşim aradı 'iş ciddi X ve kızını alıp bize gelicem, sıkıyosa gelsin kocası benden alsın' diyor. Kızıyla tehdit ediyormuş görümcemi. Ya tamam yaşadığı zor birşey ama yani ( Görümcem geçimsiz) Nasıl geçimsiz sevimsiz ve mutsuz olduğunu söylemiştim. Ben şimdi ne yapıcam.. Geldi diyelim ne kadar kalacak?? Bize güvenip mi boşanıyor yaa??? Daha geçen hafta bir sürü olay oldu ne çabuk unutuldu.. Midem bulanıyor kadından resmen.

Sabah sabah aldığım bu haberle ne kadar mutlu olabilirm ki.. Eşime sadece "sen bilirsin" dedim.. Ne olursa olsun kardeşi zor bir durumda ama ben tekrar aynı şeyleri yaşamak İSTEMİYORUM!!!

Arkadaşlar. Sinirli ve mutsuzum yazdıklarım yanlışta olabilir ama ben bana yapılanları da hazmedemiyorum. Onu sevmediğimdendir bazı kelimelerim. Yaşadağı durum da ne kadar ZOR olduğunu üstüne basa basa belirtiyorum. Benim üstüme geliyorsunuz çok fazla :KK43:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ARKADAŞLAR DİP NOT DÜŞMEK İSTİYORUM.
ZAMAN GEÇTİKÇE SAKİNLİĞİYORUM. SABAHKİ ŞOKU ÜSTÜMDEN ATIYORUM YAVAŞ YAVAŞ.
KURDUĞUM CÜMLE YANLIŞ, FARKINDAYIM BİR ARKADAŞIN DÜZELT DEMESİYLE AKLIM BAŞIMA GELDİ DÜZELTTİM.
FAKAT BUNU FIRSAT BİLİP HEP BİR AĞIZDAN BANA YÜKLENMENİZİ DE DOĞRU BULMADIM.
YANLIŞ OLDUĞUNU BANA SÖYLEYİP BÖYLE DÜŞÜNMEMEM GEREKTİĞİNİ DİLE GETİREBİLİRDİNİZ. "SEN KÖTÜSÜN, BENCİLSİN,BAŞINA GELSİN" GİBİ ŞEYLERLE SABAH YAZDIĞIM ŞEY AYNI DÜZEYE GELİYOR.
BUGÜN NE YAPTIĞIM İŞTEN BİR ŞEY ANLADIM NE DE AĞZIMA BİR LOKMA GİRDİ.
TEKRAR SÖYLÜYORUM BEN GELMESİN DEMİYORUM "KARDEŞİ TABİ Kİ ALACAK" DEDİM. BENİM DERDİM KARDEŞİNİN YAPTIĞI ŞEYLERDİ. VE BEN DAHA YENİ EVLİ SAYILIRIM OLMADIK ŞEYLERDEN KÖTÜ GELİN OLDUM. GİTTİĞİMDE BİNBİR SURATLARLA KARŞILAŞIYORUM VE ÇOĞUNLUKLA DA CEVAP VERMİYORUM.
EŞİMLE KONUŞTUM ARKADAN BEN GELMİCEM MERAK ETME SENİNLE YAŞAMAYA MERAKLI DEĞİLİM DİYE BAĞIRDI. KV DE ONU SUSTURMAYA ÇALIŞTI. EŞİME SEN AL GEL DEĞİŞİKLİK OLUR ONUN İÇİNDE DEDİM. BAKALIM.
TEŞEKKÜR EDİYORUM YAPTIĞININ KÖTÜ YORUMLARA DA , KENDİME GETİRDİ BELKİ DE BENİ.
Amaaan. Bu ne yaw. Kafam patladı. Yine saldırılar falan... Geçen seferki konunu okumuştum. Görümcene kızmakta haklısın. Yine eşine sesini çıkarmamışsın. Ben eşimin yakın akrabalarından biri bana hafif bir laf etti de, öyle ağır bişey de değil yani. Nikahımın olduğu gündü. Ortalığı birbirine kattım. Ne düğünüme, ne kınama, ne kaynanamın evine gelmeyecek o dedim. Gördüğüm yerde ortalığı birbirine katarım, nişanı da atarım, seni de boşarım dedim. Aslında imkansızı istedim ama oldu yani. Eşinden ayrıldığı için ne dediğini bilmiyor diye savunma yapıyorlar bi de bana. Ayrıldıysa ayrıldı, ben karışmam dedim. Dediğimi de yaptırdım. Kimin neyi olursa olsun, kendime saygısızlık yapan birine tahammül etmek zorunda değilim. Benim görümcemle aramda böyle olaylar yaşansa eşim alıp da onu evime getiremez. Çok hevesse anasının evinde beklesin eniştesini... Senin eşin senden çekinmiyor anladığım kadarıyla. Şimdilik ses etme. Yüz de verme. Yine bişeyler yaparsa eşinin yanında karşılık verme. Zaten kocasından ayrı, sana iftira falan atar o kadın. Dikkatli ol.

Ayrımcılık varsa üzücü tabi gerçi kaynananızın çocuguına bakması da özveri .

Eltim evlendiginde kızım dunyaya gelmisti ve ilk torundu ben ise baslayinca kendi teklif etti.Eltimin kizina da bakiyor o kucuk daha 3 yasinda.torunlarini cok sever bişey diyemem hakkını yiyemem.Biz kacarak evlendik cok sevdik birbirimizi halende oyledir.3 gün kapısını bacasini acmadi beni görecek diye. Gene diyorum gelsin bakarım hizmette kusur etmem sayarim ama Sevmek zorunda degilim. esimin annesidir atamam evimin baskosesinde yeridir sadece okadar.Aile içi kararlarimiza kimse karisamaz.

ben yazacaktım aynı şeyi
hakikaten forumda "eksik okuma" huyu var
kaç kadın daha önce konu açtı burada, eşim tehdit ediyor, çocuğunu kaçıracağım diyor, korkuyorum ne olur yardım edin diye
bu çok ciddi bir konu her kadın için

çok merak ediyorum
şimdi bir üye konu açsa
eşim beni aldattı, boşanıyorum, anne-babamın evindeyim, eşim çocuğumla tehdit ediyor, korkuyorum, abim yanıma gel diyor, ben seni korurum diyor ama eşi istemiyor, ne yapayım deseydi
kaç kişi şurada derdi ki hakaret ediyorsan aldatılmayı haketmişsin,
abinin karısı haklı, gitmen yanlış, ne işin var orada diye?
der miydiniz, sen şimdi aldatıldın, boşanıyorsun, onların mutlu evliliklerini görürsen yuvalarını yıkmaya çalışırsın diye?
şu empati kelimesinden de hoşlanmıyorum herkes bi empati peşinde
buna bile gerek yok
insan bir an durup düşünse yeter
maşallah bu yeni nesil kızlarımız hiç dara düşmeyecek zorda kalmayacak dünyada kimseye ihtiyaçları olmayacak
eğitim derken kültür derken okumak çalışmak ayakta durmak derken kazandığın paraya güvenip dünyaya sırtını dönmekten bahsetmiyoruz
ailen dostların komşuların çevren yoksa bencil düşüncesiz vicdansız yalnız bir insan oluyorsun işte hayatta öle yalnız ki 2 gün evine gelen insandan bile rahatsız olup aile krizi çıkarıyorsun

sadece gelini savunmak için bile "gitme" diyenler olur, ben artık o merhametsizliği bekliyorum bazılarından..

şu kv görümce konuları açanların %90 ının sonu boşanma
sonra onca emek verdim hakkımı helal etmiyorum diye yazarlar buraya
vallahi acımıyorum artık
benim anama babama saygı duymayan karı-kocayla ne işim olur ki
erkekler de haklı bi yerde

Kızlar!!!

Daha geçen hafta kv ve görümcemle olan olayları yazmıştım. Eşime çay koy dedim diye görüşmeyi kesmiştik. Şimdi ise sabah bir telefon geldi kv den eşime 'X boşanıyor, kocası aldatmış çabuk gel' adam abar topar kv evine gitti. Ben de sabah hazırlandım işe geldim. 5 gündür annesinde kalıyormuş kocasının tlf bir kızdan mesaj görmüş falan. Az önce eşim aradı 'iş ciddi X ve kızını alıp bize gelicem, sıkıyosa gelsin kocası benden alsın' diyor. Kızıyla tehdit ediyormuş görümcemi. Ya tamam yaşadığı zor birşey ama yani ( Görümcem geçimsiz) Nasıl geçimsiz sevimsiz ve mutsuz olduğunu söylemiştim. Ben şimdi ne yapıcam.. Geldi diyelim ne kadar kalacak?? Bize güvenip mi boşanıyor yaa??? Daha geçen hafta bir sürü olay oldu ne çabuk unutuldu.. Midem bulanıyor kadından resmen.

Sabah sabah aldığım bu haberle ne kadar mutlu olabilirm ki.. Eşime sadece "sen bilirsin" dedim.. Ne olursa olsun kardeşi zor bir durumda ama ben tekrar aynı şeyleri yaşamak İSTEMİYORUM!!!

Arkadaşlar. Sinirli ve mutsuzum yazdıklarım yanlışta olabilir ama ben bana yapılanları da hazmedemiyorum. Onu sevmediğimdendir bazı kelimelerim. Yaşadağı durum da ne kadar ZOR olduğunu üstüne basa basa belirtiyorum. Benim üstüme geliyorsunuz çok fazla :KK43:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ARKADAŞLAR DİP NOT DÜŞMEK İSTİYORUM.
ZAMAN GEÇTİKÇE SAKİNLİĞİYORUM. SABAHKİ ŞOKU ÜSTÜMDEN ATIYORUM YAVAŞ YAVAŞ.
KURDUĞUM CÜMLE YANLIŞ, FARKINDAYIM BİR ARKADAŞIN DÜZELT DEMESİYLE AKLIM BAŞIMA GELDİ DÜZELTTİM.
FAKAT BUNU FIRSAT BİLİP HEP BİR AĞIZDAN BANA YÜKLENMENİZİ DE DOĞRU BULMADIM.
YANLIŞ OLDUĞUNU BANA SÖYLEYİP BÖYLE DÜŞÜNMEMEM GEREKTİĞİNİ DİLE GETİREBİLİRDİNİZ. "SEN KÖTÜSÜN, BENCİLSİN,BAŞINA GELSİN" GİBİ ŞEYLERLE SABAH YAZDIĞIM ŞEY AYNI DÜZEYE GELİYOR.
BUGÜN NE YAPTIĞIM İŞTEN BİR ŞEY ANLADIM NE DE AĞZIMA BİR LOKMA GİRDİ.
TEKRAR SÖYLÜYORUM BEN GELMESİN DEMİYORUM "KARDEŞİ TABİ Kİ ALACAK" DEDİM. BENİM DERDİM KARDEŞİNİN YAPTIĞI ŞEYLERDİ. VE BEN DAHA YENİ EVLİ SAYILIRIM OLMADIK ŞEYLERDEN KÖTÜ GELİN OLDUM. GİTTİĞİMDE BİNBİR SURATLARLA KARŞILAŞIYORUM VE ÇOĞUNLUKLA DA CEVAP VERMİYORUM.
EŞİMLE KONUŞTUM ARKADAN BEN GELMİCEM MERAK ETME SENİNLE YAŞAMAYA MERAKLI DEĞİLİM DİYE BAĞIRDI. KV DE ONU SUSTURMAYA ÇALIŞTI. EŞİME SEN AL GEL DEĞİŞİKLİK OLUR ONUN İÇİNDE DEDİM. BAKALIM.
TEŞEKKÜR EDİYORUM YAPTIĞININ KÖTÜ YORUMLARA DA , KENDİME GETİRDİ BELKİ DE BENİ.
ben sana hak veriyorum.. dusunuyorum da, o eski gorumce basina bsy gelip siginsa belki insanlik namina kardesinin yardim etmesine bsy demezdim ama asla da gidip sirtini sivazlayip dostane olmazdim..o kadar merhametli olmama ragmen. insan yapilanlari (hele iftira, hakaret, fitne) unutamiyor..
hak vermedigim nokta; 'gorumce zaten gecimsiz, haketti' tarzi konusman.. Allah korusun, bu sekilde ifadeler hos degil..
sen yine de Allah rizasi icin ses cikarma.. evine gelirse gelsin, netice de esin sana destek olmustu diger meselede.. ablasi, kardes onlar.esin destek olsun.. sen de yaninda dur.. kendi evinin huzurunu bozma bir de..

Son düzenleme:
Bazı bazı diye diye laf söyleyen hanımlar, "bazılarınız" hala konuyu okuyor, okuyanlar okumayanlara desin ki, konudan sapıp üye hedefleyerek yorum yapılırsa Mune çatır çatır banlayacakmış.
müdürüm yeni çıktım
tıp:KK17:

konu sahibinin yanlış bir kelimesi nerelere gelmiş ki görümcesini daha önce okuduk burda..akli melekeleri yerinde değil bana göre..tamam abisi yalnız bırakmayacak ama kardeşini eve getirir getirmez kız bunlarıda boşatacak...konu sahibi bir süre ailenin yanına git bence...görümcede abisiyle sizde rahat kafayla kalsın..herhangi bir hareketiniz mimiğiniz vs..bahane bulup hır çıkaramaz en azından sessiz sessiz bekler.

Bazen sinirlendiğimiz de ağzımızdan hic istemediğimiz laflar çıkabiliyor. Bunları sinirle yazdığınıza inanıyorum. Canınız yandı ve biliyorsunuz ki gorumceniz ne kadar kötü durumda olursa olsun yine canınızı yakicak.
Bosverin sizi tasla taslayanı siz ekmekle taslayın. Size istesigi kadar zarar vermeye çalışsın. Allah dogrunun yanindadir.

Atalar ata olup bi' gelenek oturtmamışlar ki bu gelinler rahat etsin.
Misal er kişiyle nikah kıyıldıktan sonra mümkünse anası ve bacısı başta olmak üzere sürgüne gönderilmeliydi sülale.
Ha gitmiyor mu, o zaman kurşuna dizilmeliydi.
İşte o zaman burada aldatılan kadına iki satır yazıyla "ah gülüm vay balım, canım da cicim" yazıp destek olanlar; görümceleri aldatıldığında "bana mı güvenip boşanıyor" cümlesini kurmak riyakarlığında bulunmayacaklardı.

ya sinirle yazmışsınız anlıyorum ya görümceniz artık canınızı ne kadar acıttıysa sinirle bunları yazmışsınız demekki evet yazdıklarınız doğru cümleler olmamış ama zaten pişman olmuşsunuz elinizden geldiğince destek olmaya çalışın büyüklük sizde kalsın iyi şanslar

Kv yıllarca hayatı burnumdan getirdi. Hep derim gençliğimi çaldı diye. Amma kp ile sevgilisini gördüğünde tesadüf aradım anne nasılsın demek icin. Ağlıyordu ağlaya ağlaya söyledi. Çık gel kapım sonuna kadar açık beraber yapar beraber yeriz ne olucak hic bir kadın bunu haketmez dedim. Geldi 5 ay kaldı. Hemde tedavi oldu ayaklarından. Hala daha tedavi oluyor yine bende suan. Boyle bir durumda ona sırtımı donemezdim ne kadar kötü olursa olsun o bir kadın tıpkı benim gibi.

nihayet biletini kesmenin yolunu bulmuşsun.. sorun eşinin bir kızla konuşması değil de görümcenin verdiği cevap ise hadi geçmiş olsun.. görümcen yanlış söylemiş aslında o da senin gibi "kadın olsaydın da kocan başkasıyla konuşmasaydı" demeliydi değil mi konu sahibi?
bu çok iyi bir hatırlatma oldu
aynen yaa böyle deseydi daha iyi olurdu sanki :)
ne yapıp edip görümceyi postalamanın yolunu eşinizin yaptığı hata üzerinden bulmuşsunuz..

Günaydın..
Geçenki konumda görümcemin boşanma olayları vardı bize geleceğini söylemiştim. Hepiniz neredeyse yazıklarımdan dolayı beni bir dövmediğiniz kalmıştı. neyse..
Akşam eve gelmem 8'i buluyor. Daha üstümü çıkarmadan mutfağa giriyorum çünkü ortada ne yemek var ne bir hazırlık.. Görümcem kafa dinliyor ya elini bir şeye sürdüğünü görmedim. Etraf dağınık çocuk her yeri birbirine katmış zaten.. Dün akşam oturuyorduk. Facebooktan konuşuyorduk benim ve eşimin face kapalı kullanmıyoruz. ben bi açayım dedi eşim tamam dedim. o sırada bu gezinirken telefonu aldım bakayım bende dedim. mesajlarına girdim bir kızla konuşması var. öyle çok laubali değil ama sen nerelerdesin vs gibi konuşlara var. tarihine baktım bizim nişanlı olduğuumuz dönem. Çıldırdım resmen evde kıyamet koptu eşim sustu kaldı. İşte öyle bir niyetim yoktu, sadece konuştum özür dilerim vs gibi. Orda sinirden küplere binmişim görümcem rahat rahat oturduğu yerden demesin mi ' ne abartıyorsun erkek bu yapar!' Daha beter çıldırdım. Ya sen kocanın mesajını görüp boşanma kararı alan insansın nasıl bunu söyleyebilirsin!! Sen karışma lütfen dedim biz odaya geçtik. Osırada içerden duyuyorum annesini aramış koşa koşa olayları anlatıyor. Eşime dedim ki eğer bir aile faciası daha yaşamamızı istemiyorsan rica ediyorum kardeşini annene götür. Ben artık katlanamıyorum diye... Mahcup bir şekilde tamam dedi.. Bugün gidecekler çıkışta seni de alayım gidelim dedi. hayır dedim bu aralar görüşmesek daha iyi..
Arkadaşlar soruyorum size orda dediği laf ne kadar doğru?? Kendisi böyle bir olay yaşamışken nasıl o şekilde cevap verebiliyor...

Vakana-pan Vakana-pan bak içinde bulunduğun durumu anlıyorum, çok zorlanıyorsun
fakat hata üstüne hata yapıyorsun
ben bile biliyorum görümcenin senin hayatına sürekli burnunu soktuğunu vs
ne diye böyle bir tartışmayı, hem de taaaaaa siz nişanlıyken olmuş bir olay için, görümcenin gözleri önünde yapıyorsun?
olay yeni değil ki, eşine azıcık dolaşalım de, dışarda konuş ya da odada konuş
ya da bekle o kadın gidince konuş

ayrıca, görümcenin sana karşı tavırları normal değil, bunu da biliyorsun, niye hala o kadından normal insan tepkileri bekliyorsun? nasıl "nasıl o şekilde cevap verebiliyor" diye soruyorsun hala?
seni sinirlendirmekten, laf sokmaktan ne kadar büyük keyif alıyor, bile bile neden ona fırsat veriyorsun???

anla artık! sen bu insanlara böyle sinirlenerek tepki verdiğin sürece bu olay böyle devam edecek
görümcene tabiri caizse "sırıtarak" cevap vermeyi öğrenmen lazım
onu kaale almayarak, sinirli tepki vermeyerek yönetebilirsin olayı

şimdiki olay böyle bitmiş, kadın gidiyor
ama sen yine yüz yüze geleceksin, yine sana laf sokacak, yine senin sinirlerinle oynamaya çalışacak
öyle durumlarda yapman gereken tek şey
yüzüne bakıp sırıtıp "komik oluyorsun valla" vb. bir laf söylemek o kadar

yine gelir falan diye şunları da yazayım
görümcen sizdeyken hali tavrı kötü evet
ama bunun muhatabı artık eşin değil, o yapamıyor işte
sabah giderken "bak mutfakta kabak var, onu pişir" de
"dolapta makarna var, onu da yanına yap" de
haaa, yapmıyor mu
o zaman eşine de ki görümcenin duyabileceği şekilde, ablan yapacaktı yapmamış, hadi dışardan birşey getirtelim de
1-3-5, gerekirse hergün yap
tepkini dır dır ederek değil, hareketlerinle ver!

akşam etraf dağınıksa da çocuklara, eğer küçüklerse "hadi bakalım toplayın bunları, sizlere birer çikolata vb. vereceğim" de
yok büyüklerse direkt "hadi bakalım, toplayın da birlikte çekirdek çitleyelim de" birşey de işte
ipleri eline al, kabalaşmadan her istediğini dikte eder gibi söyle

"KADIN OLSAYDI DA......" kısmına girmeyeceğim, hatanı şimdi iyice anlamışsındır herhalde!

Vakana-pan Vakana-pan bak içinde bulunduğun durumu anlıyorum, çok zorlanıyorsun
fakat hata üstüne hata yapıyorsun
ben bile biliyorum görümcenin senin hayatına sürekli burnunu soktuğunu vs
ne diye böyle bir tartışmayı, hem de taaaaaa siz nişanlıyken olmuş bir olay için, görümcenin gözleri önünde yapıyorsun?
olay yeni değil ki, eşine azıcık dolaşalım de, dışarda konuş ya da odada konuş
ya da bekle o kadın gidince konuş

ayrıca, görümcenin sana karşı tavırları normal değil, bunu da biliyorsun, niye hala o kadından normal insan tepkileri bekliyorsun? nasıl "nasıl o şekilde cevap verebiliyor" diye soruyorsun hala?
seni sinirlendirmekten, laf sokmaktan ne kadar büyük keyif alıyor, bile bile neden ona fırsat veriyorsun???

anla artık! sen bu insanlara böyle sinirlenerek tepki verdiğin sürece bu olay böyle devam edecek
görümcene tabiri caizse "sırıtarak" cevap vermeyi öğrenmen lazım
onu kaale almayarak, sinirli tepki vermeyerek yönetebilirsin olayı

şimdiki olay böyle bitmiş, kadın gidiyor
ama sen yine yüz yüze geleceksin, yine sana laf sokacak, yine senin sinirlerinle oynamaya çalışacak
öyle durumlarda yapman gereken tek şey
yüzüne bakıp sırıtıp "komik oluyorsun valla" vb. bir laf söylemek o kadar

yine gelir falan diye şunları da yazayım
görümcen sizdeyken hali tavrı kötü evet
ama bunun muhatabı artık eşin değil, o yapamıyor işte
sabah giderken "bak mutfakta kabak var, onu pişir" de
"dolapta makarna var, onu da yanına yap" de
haaa, yapmıyor mu
o zaman eşine de ki görümcenin duyabileceği şekilde, ablan yapacaktı yapmamış, hadi dışardan birşey getirtelim de
1-3-5, gerekirse hergün yap
tepkini dır dır ederek değil, hareketlerinle ver!

akşam etraf dağınıksa da çocuklara, eğer küçüklerse "hadi bakalım toplayın bunları, sizlere birer çikolata vb. vereceğim" de
yok büyüklerse direkt "hadi bakalım, toplayın da birlikte çekirdek çitleyelim de" birşey de işte
ipleri eline al, kabalaşmadan her istediğini dikte eder gibi söyle

"KADIN OLSAYDI DA......" kısmına girmeyeceğim, hatanı şimdi iyice anlamışsındır herhalde!

Teşekkür ederim, gerçekten içten yazdığına inanıyorum ve kesinlikle dikkate alacağım.

Teşekkür ederim, gerçekten içten yazdığına inanıyorum ve kesinlikle dikkate alacağım.
Kesinlikle al zaten. Cok guzel
Yazmis. Cunku burda bile hakliyken haksiz konu una dustun bak. Gercek hayatta daha beter konuma dusuyorsundur hakkiyken. Gorumcen zaten kendisi dengesiz, dengesizin eline koz verip durma.

X