"Eyvah evde kaldim" diyenler, buyrun dertleselim

narsultan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2011
302
11
Bende durum söyle,
25 yasina girecegim nerdeyse, üniversite bitti, ve issizim simdilik.
Biliyorum simdi, 24-25 yas nedir ki diyenler cikacak. Ben de farkindayim, daha zaman oldugunun.
Ama artik yalniz olmaktan biktim.
Arkadaslarim, kuzenlerim hepsi teker teker evleniyor, yuvalarini kuruyor. Hatta cocuk sahibi oluyorlar.
Ben ise hergün dua ediyorum, Allah'im ne olur kismetimi karsima cikar diye, ama daha zamani gelmedi galiba.

Bu zamana kadar hic sevgilim olmadi, hem ben dogru bulmadim, hem de aile yapimiza uygun degil bu durum. O yüzden hep bir tane olsun, o da tam olsun dedim bekledim. Bu arada tabi gelen talipleri de hep reddetim. Ama ne yapabilirim, hic birini gönlüme bi parca olsun dokunamadi ki.

Ve simdi burdayim, yalniz ve mutsuz.

Ayni durumda olanlar, buyrun anlatin, bu da bizim topigimiz olsun.

Boş ver bekarlık sultanlıktır demişler.

Aynı durumda oldugumu soyleyemeyecegim. Fakat, o "bi dene olsun o da tam olsun" fikrinin aslinda potansiyel vajinismus kariyerinizi ilerletmekten baska bir ise yaramadigini belirtmem gerek.
Masalimsi bir ask icin oylece beklemeyin, herhangi bir ask bulup onu masalimsi yapin, ortaklasa.
Nacizane tavsiyemdir.

Sen 24 yaşında evde kaldım diyorsan ben 28 yaşında fosil Adayı oluyorum evde kaldım da haberim yokmuş.
Dedigim gibi 24ün fazla bi yas olmadiginin farkindayim. Ama mesele eger bi insan 45 yasina gelip hala bekar olsa, ve bunu problem etmese takmasa. ben asla o kisiyie evde kalmis demem. Ama ben halimden memnun degilim, hayalimde mutlu bi yuva kurmak var, ve bunu gerceklestiremiyorum. Bu yüzden kullandm bu kalibi.

Ne yapabilirim, evlenmis olmak icin karsima ilk cikan, ama bana hic uygun olmayan birine nasil evet derim?
demek istediğim önüne gelene evt demen değil ama insanları tanımadan o insanın iyi kötü olduğunun nasıl anlıcaksın.Şu cümlenden ilk görüşte aşk beklediğini çıkarıyorum

Bu şekilde kaç topik açıldı bekarlık sultanlık kıymetini bilin

Bu şekilde kaç topik açıldı bekarlık sultanlık kıymetini bilin

Ben şu bir olsun tam olsun olayını anlayamıyorum malesef. Eğer çok şanslı değilseniz o ilk olan tam olmuyor. İlişki yaşamayı bilmeyen, karşı cinsi tanımayan bir insanın ne mutlu bir ilişki ne de düzgün bir evlilik yürütmesi mümkündür bence. Cinsellik olayına hiç girmiyorum bile, bizim ülkede yasak bu konular.

25 yaş evlilik için, bu kadar yana yakıla kıca istemek içşn çok erken. Yazdıklarınızdan hayattaki tek hedefinizin evlilik olduğu anlaşılıyor. Bu şekilde devam ederseniz mutsuz bir hayat sürmeniz olası. Karşınıza çıkan insanları tanımayı deneyin, tanımadan birilerinden hoşlanabilmeniz çok mümkün değil.

Bana girla talip geldi, ben de hic birini begenmedim, konusmadan postaladim intibasi olustu. Niyeti ciddi olan 3 kisi oldu, onlarlada ya zaten tanidigim icin biliyordum, uygun olmadigimizi, yada bir görüsmeden sonra anlasildi zaten. Kimseyi begenmeyen burnu havada biri oldugum icin degil yani, aciklik getireyim bu konuya.

benden bahsetmiyorsunuz sanırım, zira 29 yaşında hala bekar olan ve halinden de gayet memnun biri olarak evde kalmadım tam tersine sokak sokak geziyorum, spora neyin gidiyorum, daha yurtdışına bile gidemedim, çoluk çocuk zor vallaha. isteyen benim sıramı alabilir.
arkadaşlar değinmiş zaten, bir kez olsun hayatımın aşkı olsun, öyle olmuyor bu işler maalesef. çünkü o dediğinizi "ben bu adamla evlendim ama huyu değişti"den tutun "ben vajinusmusum, ilişkiye giremiyoruz"a kadar yolu var.
karşı cinsi tanımak, flört etmek, öpüşmek, sevişmek ayıp kötü kaka şeyler değil, ilişki reşitlerin arasında ve rıza dahilinde olduğu sürece sağlıklıdır bile.
elbette bu benim fikrim. ben çiftlerin evlenmeden önce aynı evin içinde zaman geçirmesi gerektiğini, beraber yaşamalarının elzem olduğunu düşünüyorum.
ama siz gerek inancınız gerek hayat görüşünüz sebebiyle farklı bir ilişki ve evlilik isteyebilirsiniz, bana saygı duymak düşer.
yalnız insanları tanımadan evleneceğiniz kişi olup olmadığına karar veremezsiniz.
ilk ilişki yaşadığınla evlenmek romantik bir fikir, güzeldir de eminim ama ne yazık ki bir ilişkiyi yürütmeyi öğrenmek ancak tecrübeyle mümkün olan bir şey. karşıdakinin özeline, hayatına saygı duymak, evliliğin/ilişkinin romantik kitaplardaki gibi olmadığını zaman zaman tabağı kocaya/sevgileye atmayı düşünebildiğin ama en nihayetinde aradaki sevgi, saygı, anlayış, hoşgörü sebebiyle masaya koymaya karar verdiğin bir şey olduğunu ancak yaşayarak öğreniyorsunuz.
ama bir ilişki yaşamadan ilk tanıdığınız kişiyle evlendiğinizde evliliğin ve ilk ilişkinin getirdiği sorunlar da ortaya çıkıyor ve çoğunlukla da olduğu gibi kalıyor. illa kötü olacak diye bir şey yok ama iyi olma ihtimali kötü olma ihtimalinden daha düşük bana göre.
size gelince evde kaldım diye bir şey yok, yaşınız 25 evde koca beklemeyin, iş aradığınız süreçte gidin bir kursa mı kaydolursunuz, bir spor salonuna mı yazılırsınız, kendiniz için bir şeyler yapın, zamanı gelince evlenirsiniz de çocuğunuz da olur.

öncellikle dalgaya degil de ciddiye alarak cevap verdiginiz icin tesekkürler. bekar olupta halinden memnun olanlari kast etmiyorum tabiki. onlar aynen devam

söylediklerinizde haklisiniz tabi, ama sizinde dediginiz gibi herkesin hayat görüsü farkli.

Benim hayattan bekledigim masalsi bi ask degil, öyle biseyin var oldugunu zannetmiyorum zaten. Daha cok hayati paylasabilecegim bi insan.

Amaan ne yapacaksin evlenipte yemek yap cocuk dogur haftasonu kv ye git kocanin gönlünü yap boşver. Zaten senin bekledigin beyaz atli prensi biz kaptik. Oda beyaz degililmis yikanainca boyasi akti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…