Eyüp'ü nasil bilirsiniz ?

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.982
is nedeniyle tasinmam gerekli. eyup dusunuyorum net olmamakla birlikte. is yeri nisantasi civarlarinda olacak. yakin ve fiyat olarak uygun ilcelerden biri eyup biri kagithane. kagithane eyupten daha pahali ve yokuslu falan cocuklugumdan beri sevmem eledim.

cocuklar da olduğu icin sitede oturmak istiyordum aslinda ama eyupteki yeni siteler pahali baya.

nerelerde oturulur. hangi mahallesi iyidir. butce olarak max 1800 falan dusunuyorum. internetten bakiyorum surekli ama.. bir de orda yaşayanlardan öğrenmek istiyorum

Eyüp'te çok fazla suriyeli var. Benim açımdan rahatsız edeci tek şey bu. Onun haricinde fena değil.

Eyüp'te çok fazla suriyeli var. Benim açımdan rahatsız edeci tek şey bu. Onun haricinde fena değil.

neresinde var. merkezde mi. alibeykoy yesilpinar falan oralarin fiyati daha uygun oralardan ev çıkıyor hep nette ama hic yasamadim bilmiyorum.

bulundugum ilcede de cok var suriyeli ama benim.mahallemdw yada sokagimda fazla yok.

her ilcenin iyisi var kötüsü var. o yuzden zaten ogrenmek istedim konu acip. cocuklar var çalışıyorum. iyi bir mahallesi olsun istiyorum

O zaman eyüp'ü tavsiye etmeyim. Eyüpte diğer yerlere göre bir tık daha fazla sanki

Eyüpte oturacaksanız en iyi yer yeşilpınar bence. Karadolap mahallesi çok merkezidir okul avm herşey rahat. Kağıthanede de hamidiye mahallesi. Bir araştırın beğenirsiniz buraları belki.

Eyüp de Kağıthane kadar yokuşlu diyebilirim.. Ben Piyerloti'nin bile üstünde kalan bir yerdeyim sen düşün.

Topçular'ı beğeniyorum ben. Ama 1800 e sitede ev bulamazsın. Hem lokasyon olarak konumu çok güzel..

Bu arada artık Eyüp değil Eyüp Sultan oldu.

Nerede yok ki Suriyeli?

eyüp ramide ikamet ediyorum
20 yıldır :)
rami yeni mah (boşnak ve trakyalı insanların ikamet alanıdır) mahalle kültürü vardır
mahalle esnafı; berberi manavı kırtasiyesi vb güzel nezih sakin olaysız mekandır.Civardaki tantavizade ilkokulu yadaAtatürk lisesi eğitim açısından oldukça güzel.
Rami cuma mahallesi yokuşlu ve merdivenli sokaklar çok fazla.Sakin göçmen ağırlıklı insanların oturduğu yerlerdir.
Topçular, düğmeciler site içi evleri güzel nezihtir.Eski sitelerin evleri küçüktür ama çardakta oturması bahçesi komşuluk ilişkileri iyidir.
Yeşilpınar vialand civarına bakıyorsanız
bölge parkının feridun tümer ilkokulu civarı ve orası karadeniz insanlarının ikamet ettiği yerdir.
Az çok Suriyelilerde vardır.
Vialandın yukarısına yeni yapılan siteler karadolap binevler civarı tavsiye edemiyorum.Güvenlik açısından tekin değil.

cok tesekkur ederim detayli yazmissiniz. dediğiniz yerlere bakicam. ozellikle okul tavsiyeleriniz cok iyi oldu. seneye degil.ondan sonraki sene ilkokula baslayacak büyük oglum

1800 lük kiralık ev mi bulunmuyor..

Eyüpe Pierre Loti tepesi ve balata yakın olduğu için sık sık gelirim, en azından güzel bir ilçe. Şehirden sıkıldığınizda gidecek üç beş guzel yeri var .
İki arkadaşım eyupte oturuyor,ikisinin de evinde Haliç manzarası var:) ama evli olan arkadaşım kocasıyla sahilde Elele yürürken oradaki bazı insanlar kavga çıkartmış,agiz dalasi yaşamiş-elele gezdigi icin. Başka zamanlarda da dik dik baktıkları için kız ilçeden soğumuştu.
Kagithane de dediğiniz gibi pek yokuş, doğrudur.
Ama güzel tarafi sadabad mesire alanı var. Orası da yaşam alanı olarak çok güzel, çoluk çocuk mangal yapar,piknik yaparsınız,lunaparka gidersiniz, ramazanda gece yarılarına kadar eğlence olur. Cıvıl cıvıl yani, ben seviyorum. Üstelik şehir tiyatrosu ve cocuk tiyatrosu var merkezinde(sudan ucuz). Cocuklariniza harika bir alışkanlık kazandırabilirsiniz...
Yine de iş yeriniz Nişantaşı'ndaysa başka mekanlar da arayabilirsiniz.
İstediğiniz limite uygun çaglayanda evler var mesela

Rami'yi ve Nişancay'yı tavsiye ederim.

Rami eski bir semt ve yeni evlerde pahalı. Trafiği çok olur, Yılmaz Pastanesinin orası hep kilit. Minibüsle otobüsle Edirnekapı metrobüse ulaşım sağlarsın. Pazartesi günleri sosyete pazarı olur süper bir pazar.

Pierreoti'ye yakın yerler Eyübe yakın ama Gaziosmanpaşa olarak geçiyor ordaki evlerde güzel ama mezarlık manzaralı bir de çok kalabalık ve gürültülüdür.

Bir de Eyüp Nişanca'yı tavsiye ederim, nezih sakin bir mahalle, Edirnekapı metrobüse de yakın.

Malum ulaşım önemli.

Alibeyköy Yeşilpınar ben bildim bileli kalabalıktır, ben oralarda otururmuydum bilemiyorum.

Sakarya mahallesi, Çeltik oralarda da caddeye yakın yerler iyidir. Ulaşımı güzeldir, Eyüp Devlet Hastanesi'ne yakın, otobüsle metrobüs, Eminönü'ne ulaşım var, ya da vapurla Üsküdar'da yapabilirsin.

Eyüp Sultan'da ablam oturyor çook kalabalık ve heryeri yokuş.alibeykoy ve yeşil pinar da nerede oturucaginiz önemli oralarda çok sorunlu yerler var.belli bir kesim belli yerlerde yoğun oturuyor.gazi mahallesi gibi.

Öyle güzel anlatmışsınızki, dizilerdeki mahalleler geldi gözönüme:), Bir an gidip göresim geldi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…