Nişan Eylül,ekim,kasim,aralik :) gibi nisanlanacaklar hadi bizde burda toplanalim

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
eylülde isteme ekim-kasım nişan.. ben de sizdenim :)

nişan elbiseleri konusunda yardım bekliyorum,nerelere bakacaksınız ya da baktınız,ben istanbuldayım.
bir de aranızda ankaralı var mı? adetleri nelerdir,neler yapılması gerekir. benim aileye yabancı gelecek şeyler varsa ben şimdiden öğrenip altyapı hazırlığı yapayım

merhaba canimmm hosgeldin aramiza benim sözlüm ankarali bende yozgatliyim yani ic anadolu dogma büyüme ankaraliyim adetlerimi filan iyi bilirim genelde zaten ic anadolu ayni oluyor sormak istedigin sorularin olursa yardimci olmaya calisirim bildigim kadariyla su an almanyadayim 3 senedir ama daha önce hep ankaradaydim zaten orda dogdum büyüdüm istedigin sorulari sorabilirsin

şükür seni buldum ozaman :) doğruyu söylemek gerekirse bizde öyle pek adet falan yoktur ama bildiğim kadarı ile gelecek aile biraz adet düşkünü. isteme olayları nasıl olur,neler yapmak gerekir,nişan bohçasına konan ekstralar var mı? sanırım istemeye gelirken de bohça yapıyorlarmış, kendilerine bu konuda karışmak ya da sormak pek istemiyorum. yardımcı olursan çok sevinirim

kızlaaar merhabaaa
bende aranıza katıldım:):)
okuyunca daha bi heyecanlandım ya..bizimde temmuz gibi isteme eylülde nişan olucak..
nişan izmirde düğün istada olucak ama
izmirde nişan yapıcack olan varmı ??

:) ankaralilar adetlere düskündür evet gercektende isteme olaylari nasil olur : istemeye geldiklerinde cicek cikolata getirirler bohca olmuyor ama eger sana bohca gelirse sanslisin :) normalde gelmez istemeye gelindiginde cicek cikolata filan getirirler...Bohcada ilk önce erkek tarafi getircek sonra siz onlar ne koyduysa ona göre koyarsiniz genelde kiz verildikten sonra kizin annesi ve oglanin annesi oturup konusurlar kizin annesi bisey istiycekse eger en bastan istemeli hani senin anneni bilemem ama bazi anneler (taki...vb) her seyi basta konusuyorlar eger takinin bi önemi yoksa bohca olaylari konusulmali annen annesiyle sohbet etmeli anneler aralarinda anlasip sadece gelin ve damada bohca yapabilirlerde ya da ikisi anlasip he gelinin evindeki aile bireyleri (kardes,abi,abla,anne,baba) hem damadin aile bireylerine yapilabilir yani söyle söyleyim bazilari gereksiz ve masrafli gördükleri icin sadece gelin ve damada yapiyorlar bazilarida tam tersi evdekilerede yapabilir yani bu tamamiyle size kalmis bisey...Bastan seninde istediklerin varsa annene söylersin sonra ilerde icinde kalmamasi icin annen damadin annesine söyler uygun bi dille...Bu arada istemeye geldiklerinde önce kahve yapilip veriliyor sonra bi 5-10 dakika kadar sonra yiyecekler geliyor mesela damat tarafi sehir disindan gelcekse size muhakkak yemek yapmalisiniz,eger ayni sehirdeyseniz börek,kurabiye,salata,kek...vb gibi yiyecekler olmali eger sehir disindan gelceklerse yemeklere et olarak agirlik verin...Simdilik diyeceklerim bunlar daha soracagin sorun olursa istedigin zaman sorabilirsin canim

önce kahve sonra yemek bu cebe girdi,et yemekleri bu da artık cepte:) sülaleye bohça işi pek mantıklı değil hele bu zamanda,bunu konuşurlar yapılmaz sanırım. istemeye geldiklerinde düşünelim der babam gönderir ablamdan biliyorum bu olayı. yine yemek vermek lazım mı ya da kahve yapmak? yoksa babam vereceği zaman mı yapmak lazım? ne karışık işler bunlar... ya da ben fazla yabancıyım,dediğim gibi bu "adet" olayına fazla yabancıyım.
yardımın için çok teşekkürler canım,hayır duası aldın

canim sehir disi sanirim anladigim kadariyla o yüzden bi degisiklik yapilabilir misafirler yorgun olacagi icin belki aksamdan erken gelebilirler ikindi gibi filan yani aksam olmadan o yüzden yol yorgunlugu filan olcagindan yemek önce verilip sonra istemeye geciledebilir onu siz kendiniz ayarlarsiniz annenle...bohca isi icin tamam demissin o tamam,ikinci defa istenilcek mi o var bide yani sehir disindaysa damat eger o yüzden onu annen babana uygun bi dille anlatir cünkü insanlarada gel git olmaz sürekli bizde öyle yani kuzenlerimden biliyorum izmitten gelmislerdi taaa ankaraya o yüzden bi kerede istenildi ve verildi,onu annene söylersin o da babana güzelce anlatir sanirim itiraz etmez anlayis gösterir ama tabi yine adetten muhakkak baban diyecektir kizimla bi konusayim sen ne düsünüyorsun diye ... eger olmaz ikinci defa gelinilir derseniz yine yemek hazirlamak gerekiyor tabi ki cünkü insanlar yol yorgunu olacaklardir sizin karariniz ailecek ama bence ailenle öncelik olarak annenle konus tabi hallet bu isi ilk geldiklerinde istenilir bir kac hafta sonra tekrar gelirler söz olur ya da söz yapmak istemeyip direk nisan yapmak isterseniz zaten yine gelmeleri sart olcak senin nisan alisverisin icin...yemek olayini yapmaniz lazim kahve sart degil cünkü zaten kahveyi bi kere yapcaksin o ani bi kere yasiyacaksiniz o duyguyu kahvenin icine tuz katmayi sakin unutma bu arada ön tanisma oldu mu aileler arasinda yoksa ilk defa tanisip direk istemeye mi gelincek ? Bu arada hayir duan icin cok tesekkür ederim canim insallah sözlüm askerden bir an önce sag selamet gelirde bizde nisanimizi yapariz :)

Son düzenleme:

canım tanışmadılar daha önce ama dolaylı olarak babam dışında birbirlerini gördüler,okul mezuniyetinde,okadar yani. babam ilk defa görecek,daha önceden tanışmayı kabul edecek bir baba değil ne yazık ki,bu konularda biraz tutucu. dediğin doğru en mantıklısı annemin babamı dizginlemesi olacak. benim 5-6 ayım var,seni ozamana kadar tekrar rahatsız edebilirim. Allah kavuştursun asker yolu beklemek zordur,nişanın hayırlısı ile olsun inşallah

desene babalarimizda ayni benimkide öyle babam kabullenmiyor hic bi sekilde malesef benim kizim evlenmiycek diye tutturuyor benimkide ayri bi dert...Ama devreye annem geciyor :) ne zaman istersen canim ne demek lafi bile olmaz =))

kızlar ii geceler hadi katılım çok olsun topiğimiz çoşsun aklınızda bulunsun tesettürlü nişan elbiselerine rastlarsanız bana haber verirmisiniz kızlar yada bu konuda fikri olan resim eklerse sevinirim ayşecim bnde senin gb asker bekleyenlerdenim inşallah gelince nişan yapacağız bu aralar nişan bohçalarına bakıyorum beğendğim olrsa sizede gösteririm

bende sürekli nisan dügün her seyin en ince detayina kadar bakiyorum kaderlerimiz ayniymis bak ikimizde asker yolu bekliyoruz...Bende bakiyorum tesettürlü nisanliklara bulursam bende sana gösteririm canim

siyah incim hadi bakalım burda da karşılaştık tatlım yapalım tabii çığırtkanlık canlansın topğimiz
ayşecim canım bugün çarşıdaydım ben ve bir elbise beğendm ki sorma çoook hoşştuu ve 170 tl dedi ama süper abiyeler vardı ben ne yapcağımı bilemiyorum şimdilik diktirmek de istiyorum falan bakalım kısmetimiz ne olcak canım senin ne kadar kaldı askernin gelmesne bnm az kaldı artık yani bana göre bayram gelmeden yanımda sevdiceğimm

canim bennim bizim safagimizda az kaldi 134 günümüz kaldi su an almanyadayim o gelince bende hurraaaaaa ANKARA ya ama benden heyecan yapiyorum her gün saatlerce mobilyalara kiyafetlere nikah sekeri davetiye salon fotografci gelinlik...vb seylere bakiyorum mobilyalara bile simdiden bakiyorum bizim evimiz hazir sadece esyalari alip yerlestircez o yüzden bu kadar telas sardi beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…