• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Eylül,ekim,kasim,aralik :) gibi nisanlanacaklar hadi bizde burda toplanalim

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
walla ben davetiyeleri bastırmadan önce kaç kişi gelir ona göre bastıralım dedim kayınvalideme, biz bastırırız kızım dedi, ben de aaa olur mu hiç, biz bastırırız dedim, tamam dedi onlarda:1::1:
Hiç ne ikram edeceksiniz fln die de sormadılar canım. Salon nasılsa pasta veriyor die düşündüler heralde, ama ben pastadan başka börek poğaça çerez fln da koyduracağım masalara..
Ama bohça getirirken nişan çöreği getireceklermiş, misafirlerimize ikram edelim die. tabi anca eve gelen misafirlere ikram edebiliriz onu da, salon kalabalık olacak çünkü.
Bizde kınada çerezi, lokum ve kınayı kayınvalide alır
Bakalım altın zengini olabilcez mi, heyecanla bekliyorum:60::60:

valla sizin damat pek şanslıymış :9:
benim bitanem yozgatlı ve onlarda yatak odasına arana kadar herşeyi erkek tarafı alır.yatak odasını biz alacağız dediğimizde çok şaşırmışlardı.
nişan için mekan tuttu babam,kayınbabam hemen parasını vermeye çalışmış.keza alışverişte de öyle oldu.normalde bizde kızın yüzüğünü erkek,erkeğinkinide kız alır.
yüzükleri beğendik,kendi payımıza düşn parayı verirken annem,kayınvalidem aynen böyle oldu :53:
:60:
sizin nişan bayağı kapsamlımış canım,bizimki son anda evde olmaktan vazgeçilip,bi yer tutualım dendiği için,paldır küldür oldu.
düğün salonu değilde cafe tarzı bi mekan.ayran pide falan dağıtılacak,pasta kesilecek.
bende çok merak ediyorum acaba altın zengini olcez mi :52:
geçen bi düğüne gittik,halamın gelinde geldi(yeni nişanlılar) kız takmış takıştırmış altınları :27:
burmalar,küpeler,kolyeler...dedim acaba bende böyle olacağım :60:

ya ne güzel siz nişan heyecanı yaşıyorsunuz bense hala sözlenicemde nişanlanıcam :9:
bu arada bizdede nişanı kız tarafı yapar ama takılar hakkında bir bilgim yok yöreye göre değişiyor sanırım ama sanırım nişanda takılan takılar bende kalır çünkü benim erkek arkadaşım adanalı bana hiç öyle birşey bahsetmedi...

bu arada bende söz için pasta siparişimi verdimsonra sözde büyüklere ve gençlere verilecek süsler tamamlandı söz makasım alındı sadece söz yastığımı bekliyorum...günler yaklaştıkca streste giriyorum
:14:

hayırlısı olsun canım :nazar:
Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin
:60: ben sözlüm diyorum ama lafın gelişi:60:
daha resmi bi isteme olmadı,arife günü söz,bayramın 4. günü nişan olacak Allah nasip ederse :32:
yani ben iki heyecanı birden yaşıyorum :27:

Son düzenleme:
canım akşam istendim sözümüde verdiiimmçok şükür :16:
nişanı bilmiyorum canım, bayramda konuşulur artık o
aslında ben hiç istemiyorum
gayet güzel oldu akşam bizbize :46:

çok sevindim canım :nazar:
Allah hayırlı bi şekilde noktalamayıda nasip etsin :nazar:
bişey soracağım?
istenirken duygusal bi ortam oluşuyor mu :17:
annen,sen,baban....?
benim dün kayınvalidemler ziyarete geldi,annem şakasına kayınvalideme dediki ''gelmeyin istemeye haftaya yokuz evde :27: ben vermem kızımı :50: ''
o an içim bi garip oldu....

Merhabaa arkadaşlar ben aranızda yeniyim :)
Nişan - ev - çeyiz hazırlıkları araştırırken ben de foruma gireyim hazırlıkları paylaşayım dedimm

bizim nişanımız 3 aralıkta olacak bir otelle anlaştık 100 kişilik ufak bir yemek..

nişana 1.5 ay öncesinden karar verdik ama herşey su gibi aktı halloldu şu an sadece bekleme aşamasındayız..

önce davetiyeleri bastırdım 50 adet davetiye oldugu için bastırmak cok zor oldu, daha pahalıya geliyor az sayıda olunca :(
elbisemi pudra rengi üstü taşlı balık şeklinde satın aldık
ayakkabımı alırken kayınvalidemle bütün gün gezdik yordum onu biraz :) sonunda bi tanesine karar verip aldık

fotoğrafçı ve kameraman işini hallettik yanlız cok büyük bi maliyetmiş bilmiyodum

sözlümün takım elbisesi ve alyanslarımız kaldı birtek.. onun için de sözlümün harekete geçmesini bekliyorumm..

salonda dj olacak sadece
salona giriş- ilk dans- pasta müzigi için önerilere ihtiyacım varr

hepimize kolay gelsinn :)

Nişanlanan sözlenen istenen bütün arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum:34:
benim nişanıma 10 gün kaldı, yarın da sevdiceğim geliyor, çok heyecanlıyım çooookkkk!!!:32::32:

valla sizin damat pek şanslıymış :9:
benim bitanem yozgatlı ve onlarda yatak odasına arana kadar herşeyi erkek tarafı alır.yatak odasını biz alacağız dediğimizde çok şaşırmışlardı.
nişan için mekan tuttu babam,kayınbabam hemen parasını vermeye çalışmış.keza alışverişte de öyle oldu.normalde bizde kızın yüzüğünü erkek,erkeğinkinide kız alır.
yüzükleri beğendik,kendi payımıza düşn parayı verirken annem,kayınvalidem aynen böyle oldu :53:
:60:
sizin nişan bayağı kapsamlımış canım,bizimki son anda evde olmaktan vazgeçilip,bi yer tutualım dendiği için,paldır küldür oldu.
düğün salonu değilde cafe tarzı bi mekan.ayran pide falan dağıtılacak,pasta kesilecek.
bende çok merak ediyorum acaba altın zengini olcez mi :52:
geçen bi düğüne gittik,halamın gelinde geldi(yeni nişanlılar) kız takmış takıştırmış altınları :27:
burmalar,küpeler,kolyeler...dedim acaba bende böyle olacağım :60:
tabiki şanslı canım yaa, benim gibi bi kızı bulmuş, bundan iyi şans mı olur:60::60:

hayırlısı olsun canım :nazar:
Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin
:60: ben sözlüm diyorum ama lafın gelişi:60:
daha resmi bi isteme olmadı,arife günü söz,bayramın 4. günü nişan olacak Allah nasip ederse :32:
yani ben iki heyecanı birden yaşıyorum :27:

çok az bir zamanımız kaldı bir yığın eksiğim var kötü yanıda sanırım ben grip olucam offff:2: söz yastığım hala kargolanmadı çok canım sıkkın derler ya illa aksilikler üst üste gelir diye şuan aksilikler tepemde dolanıyor...haftaya pazartesi sözüm bu hafta kendime zaman ayıracktım güya ama nerdeee kuaföre gidicem dip boyam için kargo gelecek diye evdende ayrılamıyorum ne olcak bilmiyorum zor işler...hadi bakalım cnm seninkinede bişey kalmadı rast gitsin inşallah herşey...
:nazar:

Nişanlanan sözlenen istenen bütün arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum:34:
benim nişanıma 10 gün kaldı, yarın da sevdiceğim geliyor, çok heyecanlıyım çooookkkk!!!:32::32:

canım benimmm hadi gözün aydııınn... Valla sevdiceği uzak olan görüşemeyenler için bu nişandan daha özel daha heyecanlı oluo beklemek.. Onu görüceksin die daha çoks eviniosun. valla bende öleydi aman nişan bi yana eşimi görücem die seviniodum. senede üç kere görebildiğimden her görüş ayrı bi nişan bana zaten :))) Çoks evindim canım uzaktan da olsa takip ediorum. bayramdan sonra güzel fotolarını bekliorummmm..

Bayramda kayınvalideme gidicem bende izmire. iadeyi ziyaret yapiim dimii :)) özledim zaten :24:

çok sevindim canım :nazar:
Allah hayırlı bi şekilde noktalamayıda nasip etsin :nazar:
bişey soracağım?
istenirken duygusal bi ortam oluşuyor mu :17:
annen,sen,baban....?
benim dün kayınvalidemler ziyarete geldi,annem şakasına kayınvalideme dediki ''gelmeyin istemeye haftaya yokuz evde :27: ben vermem kızımı :50: ''
o an içim bi garip oldu....

canımm tam da öyle oluyor vallaa. babamın gözleri kıpkırmızı, annemin yaşlı.. belli etmemeye çalışıyorlar ama yok çok belli oluyor.
ben de buruktum. benim 2 tane abim var, herkesi öptüm sıra onlara geldi ayyy ne fena oldum yaaa
aktı bir iki damla:2:

ama yine de insanın annesi babası mutlu olduğunu görünce mutlu oluyor, ertesi gün tebrik telefonları geliyor eve,,
babam anneme dedi ki biz akşam naptık yaa, abcde_123ü verdik mi yoksa, nasıl yaptım ben bunu falan dedi, sonra güldü...
napalım doğanın kanunu bu dedi :1:
ayyy kıyamam yaa

bu arada sevgilim bol tuzlu kahvesini bir kerede içtii :16:

canım benimmm hadi gözün aydııınn... Valla sevdiceği uzak olan görüşemeyenler için bu nişandan daha özel daha heyecanlı oluo beklemek.. Onu görüceksin die daha çoks eviniosun. valla bende öleydi aman nişan bi yana eşimi görücem die seviniodum. senede üç kere görebildiğimden her görüş ayrı bi nişan bana zaten :))) Çoks evindim canım uzaktan da olsa takip ediorum. bayramdan sonra güzel fotolarını bekliorummmm..

Bayramda kayınvalideme gidicem bende izmire. iadeyi ziyaret yapiim dimii :)) özledim zaten :24:
ewet tatlım, benim asıl heyecanım aşkımı görmek walla:16:
çok özledim ben onu yaaa:69:

canımm tam da öyle oluyor vallaa. babamın gözleri kıpkırmızı, annemin yaşlı.. belli etmemeye çalışıyorlar ama yok çok belli oluyor.
ben de buruktum. benim 2 tane abim var, herkesi öptüm sıra onlara geldi ayyy ne fena oldum yaaa
aktı bir iki damla:2:

ama yine de insanın annesi babası mutlu olduğunu görünce mutlu oluyor, ertesi gün tebrik telefonları geliyor eve,,
babam anneme dedi ki biz akşam naptık yaa, abcde_123ü verdik mi yoksa, nasıl yaptım ben bunu falan dedi, sonra güldü...
napalım doğanın kanunu bu dedi :1:
ayyy kıyamam yaa

bu arada sevgilim bol tuzlu kahvesini bir kerede içtii :16:

bak şimdi... :5:
ben iyice duygulandım :43:
ben dayanamam ağlarım kesin :5:
benimki nasıl geçecek acaba...
5 gün sonra isteniyorum....
bol tuzlu kahvede yapacağım :27:
merak ediyorum?tuzlukahveyi diğerlerinkinden nasıl ayırt edipte uzatıyorsun?başka biri daha önce yanlışlıkla kapıverirse ya :26:
bide bizim istemede dedeler babaanneler dayılar amcalar falanda olacak.kahveleri vermeye hangi sıradan başladın?
şimdi yaş sıralaması yapacağım ama bu seferde dağınık duruğunuk oturacaklar kesin :57:
dolana dolana mı vercem napcam :50:
(kızlar bu sorumu hepiniz cevaplarsanız sevinirim :54: )

tabiki şanslı canım yaa, benim gibi bi kızı bulmuş, bundan iyi şans mı olur:60::60:

heeeee :27: :86: :27: :86:
damat bey pek şanslı,kaptı güzelim hatunu :23:
bu arada deryam geri sayım başladı :18:
heyecan dorukta :52:
istenmeme 5,nişanıma ise 9 gün kaldıııı :30:

bak şimdi... :5:
ben iyice duygulandım :43:
ben dayanamam ağlarım kesin :5:
benimki nasıl geçecek acaba...
5 gün sonra isteniyorum....
bol tuzlu kahvede yapacağım :27:
merak ediyorum?tuzlukahveyi diğerlerinkinden nasıl ayırt edipte uzatıyorsun?başka biri daha önce yanlışlıkla kapıverirse ya :26:
bide bizim istemede dedeler babaanneler dayılar amcalar falanda olacak.kahveleri vermeye hangi sıradan başladın?
şimdi yaş sıralaması yapacağım ama bu seferde dağınık duruğunuk oturacaklar kesin :57:
dolana dolana mı vercem napcam :50:
(kızlar bu sorumu hepiniz cevaplarsanız sevinirim :54: )
canım ağlayacağın kesin ama geçicek merak etme sonra yüzün gülmeye başlayacak :1:
sevgilimin kahvesini en son verdim ve farklı fincana koydum, yani herkesinkini verdim gittim mutfağa onu aldım öyle verdim
bir de benim sevgilim her tepsiye uzanır biliyorum önceden, ona verdiğimi sanıyorr. uyardım :9: her tepsiye atlama dedim, sen damatsın sana en son verilecek :9:
daha sonrada valla bizde dede falan olmadığı için ben direkt kayınpederimden başladım onun yanından devam ettim. genç yaşlı karışık oldu ama diğer türlü de bi oraya bi buraya dön babam dön oluyor. en son kendi babama verdim. gerçi ben uzattım ama o almadı, önce misafirlere buyurt dedi... öyle...
dilerim en kolay şekilde atlatırsın. o gece hiç bişey hatırlamayacağını da baştan söyleyim sana, sonra konuşuldukça yerleşecek hafızana bişeyler :9:

kızlar alışverişten geldim. istanbul turu uzn sürdü baya. perşembe günü elbiseyi ben ablam ve sözlüm gezerek baktık en son 2 seçeneğe indirdik. 2si arasında tercih yapcaz oh derken cuma gün kayınvalide ve teyzelerle alışverişe başlayınca beğenmediler daha canlı tonlar istendi benden daha taşlı falan evde olucak sade bişi olsun diorum yok. sonunda koyu pembe bi elbise alındı sade ama genede içime sindi.
eminönü dağoğluhanı kim demişti bilmiyorum ama orayı dien arkadaşa çok teşekkür ediyorum. herşeyimi içime sine sine aldım. fakat benim hep istediğim olduğundan biraz ortam kızıştı. bilmiş bi gelin oldum. çok zormuş böyle şeyler.. mutsuz ayrıldım ben..

kızlar alışverişten geldim. istanbul turu uzn sürdü baya. perşembe günü elbiseyi ben ablam ve sözlüm gezerek baktık en son 2 seçeneğe indirdik. 2si arasında tercih yapcaz oh derken cuma gün kayınvalide ve teyzelerle alışverişe başlayınca beğenmediler daha canlı tonlar istendi benden daha taşlı falan evde olucak sade bişi olsun diorum yok. sonunda koyu pembe bi elbise alındı sade ama genede içime sindi.
eminönü dağoğluhanı kim demişti bilmiyorum ama orayı dien arkadaşa çok teşekkür ediyorum. herşeyimi içime sine sine aldım. fakat benim hep istediğim olduğundan biraz ortam kızıştı. bilmiş bi gelin oldum. çok zormuş böyle şeyler.. mutsuz ayrıldım ben..

senin istediğin olmalı zaten canım içine sinmeli,içine sinmeyen beğenmediğin bir şeyi alıp mutsuz olmakmı daha iyi içine sinen bişeyi alıp mutlu olmakmı daha iyi bu yüzden bence sıkma canını sen gelinsin istediğini aldır çok zora sokmadan bu işler biraz karışıktır...bende herşeyim tam olsun uyumlu olsun diye çok kasarım kendimi nitekim benimde 5 günüm kaldı sözüme allahın izni ile çok uğraştım değeceğini düşünüyorum kayınvalidemin hazırlıklarım karşısında bana masraflı gelin alacağını düşüneceğinide biliyorum :1:

senin istediğin olmalı zaten canım içine sinmeli,içine sinmeyen beğenmediğin bir şeyi alıp mutsuz olmakmı daha iyi içine sinen bişeyi alıp mutlu olmakmı daha iyi bu yüzden bence sıkma canını sen gelinsin istediğini aldır çok zora sokmadan bu işler biraz karışıktır...bende herşeyim tam olsun uyumlu olsun diye çok kasarım kendimi nitekim benimde 5 günüm kaldı sözüme allahın izni ile çok uğraştım değeceğini düşünüyorum kayınvalidemin hazırlıklarım karşısında bana masraflı gelin alacağını düşüneceğinide biliyorum :1:

öyle ama lafla karşık lafı sokuyolar. böle ağzı açık kalıyosun :) soruyorum bu nasıl sizce die diolarki zaten kendi istediğini alıyosunki niye soruyosun. :D ben masrafsız oldum nerde daha uygun var onu aldırdım ah ah kıymetim bilinmicek beniimmmm :(

öyle ama lafla karşık lafı sokuyolar. böle ağzı açık kalıyosun :) soruyorum bu nasıl sizce die diolarki zaten kendi istediğini alıyosunki niye soruyosun. :D ben masrafsız oldum nerde daha uygun var onu aldırdım ah ah kıymetim bilinmicek beniimmmm :(

hiç öyle düşünme bence sen elinden gelen nezaketi göstermişsin sizin erkek tarafında sorun duymazdan gel birde mümkünse bu tarz alışverişlere erkek arkadaşınla çık istediğiniz gibi alın herşeyinizi araya aileler girince böyle tatsız şeyler olabiliyor anlayışlı olmayan insanlarda var maalesef zaten ne yaparsan yap kayınvalide kıymet bilmez derler ya sanırım doğru benim daha henüz bir şikayetim yok kayınvalidemden zaten kendi halinde bir kadıncağız seviyorum kendisini inşallah ilerdede sorun çıkarmaz sende sıkma kendini anın keyfini çıkar...
:34:

Back