Nişan Eylül,ekim,kasim,aralik :) gibi nisanlanacaklar hadi bizde burda toplanalim

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

çok teşekkür ederim canım
seninkide hayırlı olsun şimdiden
umarım çok güzel olur nişanın.adetlerimiz uyuşuyor sizle.bizde de nişanda takı yok normalde ama burda bazı konularda nişanda saat veya altın takanları görünce içime kurt düştü.
hatta anneme kızıyordum anne sen yoksa cimriye mi yatıyosun diye
içime su serptin valla
ne zor işmiş bunlar ya,heleki adetleri tam bilmeyince
herşeye aklım takılıyor.ne yapacağımı şaşırdım.
nişana 2 ay kaldı.nişan alışverişi ne zaman yapılacak,nişan elbisesi ne zaman alınacak belli değil daha :96:
ben mi çok telaş yapıyorum acaba :44:

yok canım sen haklısın. bizim söz haziranda oldu ben temmuzda aldım elbisemi ekimdeki nişana gayet yazlık bi elbisem var şimdi ama olsun ev nasılsa

benim nişanımla baştan sona sadece ben uğraşıorum o yüzden erken halletmek ii oluo son güne kalsın istemiyorum. plan yaptım bu gün bu bitsin bu gün bu hazır olsun gibi. böyle yormamış oluyo. Takı ve bohça işi içten gelmeli bence. yani bana bunu al demek bana hep garip gelmiştir. 5 bilezzik yoksa varmam oğluna gibi yapacaksa zaten yapar takar. dimi dimi dimi

benim boy ve kilom on yıldır aynı olduğu için elbisem ayakkabım ve çantam hazır. ikramlarımı sipariş edeceğim yerler de hazır (Topiği gelio) 2 ay çok da uzun bi süre değil bence elbisenden başla derim

canım bizde de nişanda takı takılmaz aslında, en yakınları takar sadece, damada pek takılmaz da, bizim salonda olcak, illa bişi takanlar olur, bide saat takılırmı normalde, ama ben daha yeni aldım saatini, o yüzden bizimkiler altın takacak damadıma
biz konuşmadık ne takcan fln die çünkü isteyen istediğini takar gücüne göre...
ama kayınvalidem kendiliğinden söyledi nişanda şunu düğünde bunu takcam die..
Tabi o zaman altın fiyatları bukadar uçuk değildi, vazgeçmiş olabilir şuan, bakalım göreceğiz neler takacağını..
Bohçalarımızı daha hazırlamadık çünkü ramazan münasebeti ile çarşıya çıkamadık. ama bizde amcalara dayılara fln da ufak yollu bohça yapılır, ama bazıları bu bohçaları düğünde ya da düğünden sonra yapar. Biz zaten düğünde fazla masraf olacağı için nişanda yapıp yükü hafifletelim dedik.
Düğünden sonra gelin yemeği olur bizde, en yakın akrabalar yemeğe çağırır gelini, ve gelin her gittiğine bohça götürür, işte bu bohçalar o bohçalar...
Her yörenin adeti farkıdır tabi, anlaşmak da önemli. Bursanın adetleri biraz detaylıdır, ben çok anlamam ama annem teyzelerim yengem fln çok güzel yürütüolar bu bohça hazırlama işini, tamamen onlara bıraktım

takıya bohçaya bende karışmam,gönüllerinden ne koparsa artık
ama elbise işini halletmek istiyorum
da nasıl diyeceğimki bunu sözlüme :26: utanırım ben yaaa :78:

biz bohça hazırlayacaktık normalde ama sözlüm tarafında öyle bi adet yokmuş.o yüzden bizde hazırlayamayacağız
iki tarafta düğünde bohça hazırlayacak.
benim kayınvalidemde ne takacağını söyledi.
onların adetine göre kız hiç bişeye karışmazmış.erkeğin yüzüğünü,elbisesini bile kendileri alırmış.hatta ev düzmede de kız hiç bişey yapmazmış
bizde öyle değil.illaki kız tarafıda yapar bişeyler.biz anlattık,bayağı şaşırdılar.hatta şakası bile yapıldı,biz bundan sonra sizin taraftan alalım kızları diye
bizde nişanda takılmıyormuş erkeğe bişey.
ama ne bileyim onlar takacakya bi sürü bişey,kendimi mahçup hissedeceğim :78:

canım takılmıyorsa takmazsınız, sonuçta adet böyle, mahçup olunacak bişi yok. ama yok içim rahat etmez diosan ufak yollu bişi takarsınız, size kalmış bişey.
Walla ben de bilseydim o taralardan birini bulurdum, iyiymiş walla onların adetleri

ben dedim anneme bi çeyrek veya yarım takalım.
çünkü sözlüm başka şehirde ve her gelmesine paalı pahalı şeyler alıyor,e bende öğrenciyim haliyle onun harcadığı kadar harcayamıyorum,mahçup oluyorum
kayınvalideme ne sorsak biz alacağız diyor,yozgatlılarda herşeyi erkek tarafı alırmış,kızlar elini hiçbişeye sürmezmiş.yozgatlılardan kız alanlar yandı valla

hadi yaa, yozgatlı bi talibim vardı zamanında, kaçırmışız desene
ayyy yok bee, ben herşeyi almaya razıyım, yeterki aşkım benimle olsun

hadi yaa, yozgatlı bi talibim vardı zamanında, kaçırmışız desene
ayyy yok bee, ben herşeyi almaya razıyım, yeterki aşkım benimle olsun

demi yaaa
gönül sevdiğiyle olsunda 3 kuruş az oluversin
benimki ikisi birarada gibi oldu gerçi ama olsun artık napalım

Muğlada da kız tarafı yapıo.. bizim erkek kuzen muğladan kız aldı, altındaki araba dahil ev çeyiz düğün nişan herşeyi kız tarafı yaptı muğladan bi kız yozgattan bi erkekle evlensin. seyret düğündeki kargaşayı

ama hakkaten kargaşa çıkıyor yaa
neye elimizi atsak o bize ait biz yapacağız diyorlar,bizde bakakalıyoruz
zar zor ikna ettik yatak odası ve mutfak eşyalarının bazılarını almaya :97:

kavga çıkar wallahi

sağol canım,sende çok şanslısın,sevdiceğinle yuva kuracaksın sonuçta
ewet yaa, ben de şanslıyım maşallahh

kızlarrr 2eylülde nişanım oldu. gayet güzel geçti. konulmayı dayım yaptı yüzükleri amcam taktı:) gerçi hala prmağımdaki halkaya alışamadım ama....artık düğün hazırlıkları başlayacak..

tebrık ederım cnnm hersey gonlunce olur ıns bundan sonrada

bende bu kervana katıldım:)

pazar günü istemeye geliyorlar benide.ekim gibide nişan düşünüyoruz evde...
herkese şimdiden mutluluklar kızlar.
..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…