Eylül dostluğumuza burada devam (:

işte siyahdenizcim buda benim yaptığım sadrazam lokumu. ama seninkiyle çok farklı, şeklide tarifide. bide 4 yumurta yazıyordu tarifte, çok kokar diye 3 yumurtayla yaptım ben, ama sanki yine kokuyordu. merak edipte tadına bile bakmadım, akşam misafirlere ikram etsem mi bilmiyorum. belki bugün canım isterse keyfim yerinde olursa elifin brownisinden yaparım. evimi dün silmiştim, bugün mutfağı biraz temizlemem ve balkonları yıkamam lazım, sonrada fasulyemi ayıklar pişiririm.

Eki Görüntüle 445229

Ya canım netten biraz araştırdım sadrazam lokumu ve paşa lokumu farklı şeylermiş, Benimkisi paşa seninkisi sadrazam
:KK1::KK1::KK1::KK1: şaka gibi ya . Bende hatta geçen gün bende sadrazam lokumu yapıyorum zannediyordum halbuki ben paşa lokumu yapıyormuşum. Facebookta bi yemek sayfasında sazdrazam lokumu adı altında benim yaptığım tarif vardı demekki yanlış yazmışlar. İstersen daha sonra benim tarifide dene misafir gelmediği zama amaaaaa riske atma :KK33: bi de bi dahaki sefere ben 1 kaşık kadar margarin koycam soğuduğu zaman daha iyi tutar bence.

landfloves güveç konusunda korkma ben büyük güveç tencereye koyuyorum bütün malzemeleri fırına gönderiyorum varsa fırın gönder güzel oluyor ama tavuk patates de güzel
benim koltuklarım yataklı değil bilerek öyle almadım aç kapa daha çabuk eskiyo bize yatılı çok geldiği için çift kişilik şişme yatağım var yatak odamdaki yatağım kadar hem yüksek hem geniş 3 4 kişi bile yatar yani onu açıyorum misafirler çok rahat ediyo bi gelen bi daha yatıya geliyo :KK37:

evet bizim koltuklarımızında hiçbiri yatak olmuyor. dediğin gibi özellikle almadık öylelerinden. yatak olmayanlar daha rahat geldi bize. sizin aldığınız gibi çift kişilk iki katlı şişme yataklardan alacaktık ama henüz yatılı misafirimizde olmadığı için almamıştık. bunuda çok ucuz olduğu için aldım, tek katlı ve tek kişilik, ama 25 tl baya iyi bir fiyat, pompasıda içindeymiş. yarın şişirir bi bakarız :KK9::KK9:

Birazdan pazara gitcem 4-5 kilo kadar taze fasulye alıp domatesli hazırlayıp buzluğa atacağım. Ramazanda falan kolay olur. Bide aklınıza gelen başka bişey varmı buzluğa atmak için neler olabilir. Kış için 10 paket kadar bezelye hazırladım daha yapsammı acaba :44: bide dönüşte yufka alayım evde bi sürü peynir var bozulmasınlar sigara böreği yapıp atayım dolaba.:KK54:

siyahdeniz görüyormusun, tatlının adını yanlış vermişsin bende gitmiş başka şey yapmışım :KK1::KK1: neyse belki bir ara paşa lokumunuda denerim. biraz önce eşim aradı, annesigil tatlı yapıp getireceklermiş, landfloves tatlı yapmasın demişler :KK1: ohh yırttım, bununda akşam tadına baktırıp ona göre veririm belki.

evet bende merak etmeye başladım jeloyu, inşallah kötü birşeyi yoktur, en son nasıldı? bilen var mı? facesinde olan varsa birde ordan baksın, jelo bende yoktu :26:

Birazdan pazara gitcem 4-5 kilo kadar taze fasulye alıp domatesli hazırlayıp buzluğa atacağım. Ramazanda falan kolay olur. Bide aklınıza gelen başka bişey varmı buzluğa atmak için neler olabilir. Kış için 10 paket kadar bezelye hazırladım daha yapsammı acaba :44: bide dönüşte yufka alayım evde bi sürü peynir var bozulmasınlar sigara böreği yapıp atayım dolaba.:KK54:

bende her hafta 1 kilo fasulye alıp, 3te birini yapıp kalanını iki poşete koyup atıyorum buzluğa, geçen yıl sıcak suda biraz bekletip öyle koymuştum, bir poşette üşenip ayıklamadan koymuştum, ama pişirirken ve tadında hiç bir fark göremedim, o yüzden haşlamayacam bu sene. ayıklayıp öyle koyuyorum. bu haftada kilosunu 1tl den aldım, çok ucuzdu. çok da güzelmiş keşke daha fazla alsaymışım. bezelye benimde kayınvalidem yapıp verdi sağolsun 12 poşet yapmış..

ayy canım kusuruma bakmaya yanılttım seni neyse sen demiş oldun bende yapmam o zaman:KK53:

Aslında kızlar facesi olanlar eklesekya birbirimizi haber alamayınca falan ordan kontrol ederiz en azından:KK34:

jeloyu bende merak ettim facesi yok bende de,burdan msj attım ama gelirse görür ancak tabi inş.iyidir

Son düzenleme:
ayy canım kusuruma bakmaya yanılttım seni neyse sen demiş oldun bende yapmam o zaman:KK53:

Aslında kızlar facesi olanlar eklesekya birbirimizi haber alamayınca falan ordan kontrol ederiz en azından:KK34:

seni face ben de yok galiba özelden versene ekliim ben de ekli olanları görür ordan eklersin sen de

evet bizim koltuklarımızında hiçbiri yatak olmuyor. dediğin gibi özellikle almadık öylelerinden. yatak olmayanlar daha rahat geldi bize. sizin aldığınız gibi çift kişilk iki katlı şişme yataklardan alacaktık ama henüz yatılı misafirimizde olmadığı için almamıştık. bunuda çok ucuz olduğu için aldım, tek katlı ve tek kişilik, ama 25 tl baya iyi bir fiyat, pompasıda içindeymiş. yarın şişirir bi bakarız :KK9::KK9:

benim pompalı değil fişe takıyosun 3 dk.da şişiyo düğmeyi diğer tarafa çevirince havası iniyo 170 mi 180 mi neydi fiyatı ama daha uygunları da vardı

Merhaba eylül dostları :KK70:
Uykusuzluktan ölüyorum resmen, gece uyumadım doğru duzgun sabah da bı cıktım daha yenı geldım eve...

Jeloyu ben de cok merak edıyorum haber alan olursa bıze de yazsın olur mu?

Hanzade tatılden gelınce hem ısler bırıkmıstır hem de cıdden ınsanın canı ıstemıyor, pazartesı ıse gıtmek gıbı bıse :KK1:

Ahsencım bugun nasılsın canım?

Pingum sen nasılsın?

Vafi :KK1: gezmıs gelmıssın canım ıyı gelmıstır degısıklık :KK55:

Landfloves, yonca bır harıka kuzum, Allah sansını bol etsın :nazar:
Menu de bence gayet guzel, oh tatlıdan da yırtmıssın :KK1:
Kuzum senın yaptıgını ben hıc bılmıyorum bızımkınde hıc pandıspanya yok, dırekt muhallebı, ama senın tatlında cok estetık gorunuyor, nasıl tadına bakmadın merak edıp de kız :KK1:

Sıyahdenız, bızım lokum sadece beyaz oluyor ıcınde ne var dersen hıc bılmem, yengem ustasıdır onun, ıyı hatırlattınız bana da bu tatlıyı bı ara tarıfını yengemden alayım barı...

Kıs ıcın ben sımdılık buzluga sadece bezelye attım, taze fasulyeyeı annem güzün al, guz fasulyesı daha lezzetlı olur dedı bakalım artık...
Onun harıcı buzluga vaktı gelınce, patlıcan koz kırmızı bıber, bamya, taze barbunya, haşlanmıs mısır falan atmayı dusunuyorum, gecen ay cılek recelı yaptım, kayısı recelı, seftalı recelı, vısne recelı yapmayı planlıyorum ınsallah...

Kendı tavuk suyumu kendım yapıyorum, tavuk aldıgımda haslama suyunu pet bardaklara bosaltıp buzluga atıyorum, pılava corbaya koyuyorum guzel oluyor...

Benım esım gunduzlerı genelde evde, e halıyle ınsan yıcek bırseyler arıyor, kek, pogaca, kurabıye yapınca tam olcek yapıp yarısını kutulayıp buzluga atıyorum, yıyecegımız zaman cıkarıp oda ısısına getırıyorum, cok ıstersem azcık da fırına atıyorum ılk gunku gıbı oluyor...

aydasucum marifetli gelin seniiii çok beceriklisin canım maşallah:nazar::nazar::nazar:

:KK17::KK17: ay utandım, yok be canım ıddalı degılım dermısım :KK1:
Sevıyorum boyle seylerle ıgılenmeyı cok...

Kızlar sıze kahvaltılık bır tarıf vermek ıstıyorum ben ve esım buna bayılıyoruz kırmızı bıber manyakları olarak :KK1:
Kırmızı bıberı kozluyorum kabugunu soyup kucuk kucuk doğruyorum uzerıne sarımsak rendelıyorum, hanı ıcı bıberlı yesıl zeytınler var ya ondan dılıyorum goz kararı, bır mıktar zeytınyagı, lımon, tuz koyup kavonoza doldurup kahvaltılarda cıkarıyorum, tavsıye ederım hem degısıklık oluyor ozellıkle sarımsak oldugundan ıcınde haftasonuna cok yakısır hos bıze hep haftasonu :KK53:

Bu arada o kadar mutluyum kı onumuzdekı hafta annemle kardesım gelıyorlar bana :KK55:
İlk mısafırlerım olacaklar ınsallah bır hafta doya doya vakıt gecırırız ıns. Kardesım okulunu bıtırdı temmuzde ıse baslayacak bıdaha gelemem dedı kuzum, ablasının evını gormedı daha, aklımda sureklı ne pısırsem nasıl agırlasam, cok mutluyum cok

:KK17::KK17: ay utandım, yok be canım ıddalı degılım dermısım :KK1:
Sevıyorum boyle seylerle ıgılenmeyı cok...

Kızlar sıze kahvaltılık bır tarıf vermek ıstıyorum ben ve esım buna bayılıyoruz kırmızı bıber manyakları olarak :KK1:
Kırmızı bıberı kozluyorum kabugunu soyup kucuk kucuk doğruyorum uzerıne sarımsak rendelıyorum, hanı ıcı bıberlı yesıl zeytınler var ya ondan dılıyorum goz kararı, bır mıktar zeytınyagı, lımon, tuz koyup kavonoza doldurup kahvaltılarda cıkarıyorum, tavsıye ederım hem degısıklık oluyor ozellıkle sarımsak oldugundan ıcınde haftasonuna cok yakısır hos bıze hep haftasonu :KK53:

Bu arada o kadar mutluyum kı onumuzdekı hafta annemle kardesım gelıyorlar bana :KK55:
İlk mısafırlerım olacaklar ınsallah bır hafta doya doya vakıt gecırırız ıns. Kardesım okulunu bıtırdı temmuzde ıse baslayacak bıdaha gelemem dedı kuzum, ablasının evını gormedı daha, aklımda sureklı ne pısırsem nasıl agırlasam, cok mutluyum cok

benim de ilk misafirlerim gelmedi daha canım 10 temmuzda annem babam 2 kardeşim gelcekler bende çok heyecanlıyım ne hazırlasam ne yapsam die inan şimdiden düşünüorum çok değişik geliyo ailemin benm evime misafir olması

hanzade resimlerine bakıyordum bu arada hepsi çok güzel çıkmış canımmm
bu arada saçlarımızıda celal yapmış :KK70:

ayy cemal bey benden bıktı zaten kaçıyodu hep ona yaptırıyorum dolu oluyo genelde ama bi yolunu bulup bekliyodum onu herşeyden çok memnun kaldım valla

siyahdeniz ben de senin saçına ve makyajına baktım bayıldım walla çok güzelsin bebeğim....

X