Eylül dostluğumuza burada devam (:

günaydın
aydasu beni çok üzdü...inşallah bir an önce herşey yoluna girer kendini toparlar ve aramıza döner...

aynen özel mesaj kutusu da dolu acısına anlayamam henüz o duyguyu tatmadım ama acısına ortak olabilirdim mesajımı da iletemedim zaten :KK14:

Dün akşam kaynanamla, un,tuz,su yoğurup, yağsız tavada ince bazlama gibi yaptık.

Gece sahurda tost makinesinde ısıtıp, tereyag sürüp, peynir domates, bide ayran yaptım ohh pis oldu :)

Bu gece çorba içeriz diye düşünüyorum bakalım :S

günaydın kızlar ,

gece sahura kalkamadık biz , davul çalar mı acaba diye bekledim oda çalmadı bu semtte ramazan hiç ramazan gibi yaşanmıyor anlaşılan ... çok heveslenmiştim davula :2:

Belki davulcu ilk gece fire vermiştir. Uyanamamıştır:KK24:
Burdada öyle uzaklardan bi davul sesi duydum. Memleketimin gözünü seveyim resmen davul sesiyle uyanırdı herkes:KK6:

Belki davulcu ilk gece fire vermiştir. Uyanamamıştır:KK24:
Burdada öyle uzaklardan bi davul sesi duydum. Memleketimin gözünü seveyim resmen davul sesiyle uyanırdı herkes:KK6:

bekarken bende davul duyardım sokağımızda , sahura kalmasam bile kalkar davulcuya bakardım ...

herkese hayırlı ramazanlar kızlar..

rabbim öncelikle bu mübarek ay hürmetine bebek bekleyen arkadaşlarıma kolayca bebeklerini kucaklarına almayı,bebek isteyen arkadaşlarıma hayırlı zamanda sağlıkla bebeklerine kavuşmayı,evlerimize bereket,bolluk ve huzuru,ailelerimize ve sevdiklerimize sağlık sıhhati nasip etsin.

öncelikle aydasum yazdıklarını ağlayarak okudum ve sonra arkadaşlarımın yazdıklarını da okuyunca bu kadar duayı rabbim asla geri çevirmez.rabbim bu imtihanını kolaylıkla aşmayı ve sağlıklı,hayırlı ve imanlı evladına bi an önce kavuşmayı nasip etsin inşallah...ama lütfen kısa sürede aramıza geri dön..

bende sahurda haşlanmış yumurta,karpuz,peynir,zeytin,bal hazırladım kendim de nesfit yedim ilk sahurumuz çok güzeldi akşama da güzel bi iftar hazırlamak istiyorum.
menum:domates çorbası-kafkas kebabı-rus salatası-yeşil salata-fırında helva

günaydın kızlar ,

gece sahura kalkamadık biz , davul çalar mı acaba diye bekledim oda çalmadı bu semtte ramazan hiç ramazan gibi yaşanmıyor anlaşılan ... çok heveslenmiştim davula :2:

Biz yine oturma odasına uyuyakalmışız pencereler açık tabi davulcu öyle bi çaldıki sanki evin içinde çalıyo. Biraz uzaklaştı sonra tekrar geldi :KK1: Ama bizim uyanma saatimizden yarım saat önceydi.
öle de yapıyorum normal tepsideki gibi de yapıyorum yumurta koymadan yufkayı seriyorum üzerine yağ süt 3 yufkadan falan oluo 2 bile olur tava küçükse
bende deniycem mutlaka kolaylık olur bi çeşit olur eşim için.

Kızlar bence sahura kahvaltı hazırlamak en güzeli. Ben olsam öyle yapardim :KK1: eşimin oruç tuttuğu bir gün deneyeceğim. Çok özendim :KK9:
Zaten bende genelde kahvaltılık hazırlarım dün yemek var diye ısıtıverdim kendi istedi. Bi h.sonu hazırlarsın sende canım hatta belki uyumazsınız o saate kadar.
günaydın
aydasu beni çok üzdü...inşallah bir an önce herşey yoluna girer kendini toparlar ve aramıza döner...

Benim akşam bile aklıma geldi eşimede söyledim o da çok üzüldü. Allahım sabır versin yardımcısı olsun. Dayanması güç bi durum ama aşıcak elbet. Her durumda şükretcek bişeyler bulmak lazım ama çok konuşup onu daha da üzmek istemiyorum. İşallah kısa zamanda toparlanır gelir aramıza canım benim.

rabbim öncelikle bu mübarek ay hürmetine bebek bekleyen arkadaşlarıma kolayca bebeklerini kucaklarına almayı,bebek isteyen arkadaşlarıma hayırlı zamanda sağlıkla bebeklerine kavuşmayı,evlerimize bereket,bolluk ve huzuru,ailelerimize ve sevdiklerimize sağlık sıhhati nasip etsin.

öncelikle aydasum yazdıklarını ağlayarak okudum ve sonra arkadaşlarımın yazdıklarını da okuyunca bu kadar duayı rabbim asla geri çevirmez.rabbim bu imtihanını kolaylıkla aşmayı ve sağlıklı,hayırlı ve imanlı evladına bi an önce kavuşmayı nasip etsin inşallah...ama lütfen kısa sürede aramıza geri dön..

bende sahurda haşlanmış yumurta,karpuz,peynir,zeytin,bal hazırladım kendim de nesfit yedim ilk sahurumuz çok güzeldi akşama da güzel bi iftar hazırlamak istiyorum.

Anamm kız değişik yemekler onlar öyle. Kafkas kebabı nasıl oluyoki?? Fırında helva nasıl oluyo :KK9:

iftarda menünüz nasıl kızlar annemler var benm burada ilk akşam misafirim var :)reglim oruç da tutatmıyorum güzel bi sofra hazırlayım istiyorum

Bu duana çok içten bir şekilde aminn diyorum cannım
Fırında helvamıı ayyy eminim çok güzedir. Nasıl yapılıyo. Bende denemek istiyorum helvaya bayılırımmm

Anamm kız değişik yemekler onlar öyle. Kafkas kebabı nasıl oluyoki?? Fırında helva nasıl oluyo :KK9:

canım kafkas kebabında pataesleri rendeliyorsun ve buzdolabında suyun içinde bekletiyorsun.kuşbaşını salçalı sosla pişiriyorsun tabağa önce kızarmış patatesleri sonra tuzla çırpılmış süzme yoğurt ve soslu eti döküyorsun servise hazıııııırrrrr...

fırında helva ise tahin helvasını eziyoruz içine süt tereyağı ve azıcık limon suyu koyup karıştırıyoruz küçük güveçlere bi porsiyonluk koyuyorum ve fırınaaaa üzeri kızarında çıkarıyoruz tatlımız da hazıııırrr

ay kendimi yemek programı sunuyor gibi hissettim:)))

iftarda menünüz nasıl kızlar annemler var benm burada ilk akşam misafirim var :)reglim oruç da tutatmıyorum güzel bi sofra hazırlayım istiyorum

Ben annemleri aldığımda yapmayı düşündüğüm menüyü söyliyim sana tabi fikrim değişmezse.

Tavuk suyuna şehriye çorbası
Etli patates yemeği
pilav
dolma
Domatesli biber,patates kızartması
Ayran
Salata
Tatlı olarak karar veremedim.

günaydın kızlar ,

adresi ver bizim davulcuyu oraya göndereyim o zaman :KK1:
ben de uzun uzun dikiliyo kapıda çalıyo diye sinir oluyorum 2-3 kere geçiyo sokaktan her ramazan öyle hele annemdeyken evi giriş kattı camın önünde dikilirdi o zaman gıcık oluyo tabi size davulun sesi uzaktan hoş geliyoooo :KK36: :KK60::KK60:

canım kafkas kebabında pataesleri rendeliyorsun ve buzdolabında suyun içinde bekletiyorsun.kuşbaşını salçalı sosla pişiriyorsun tabağa önce kızarmış patatesleri sonra tuzla çırpılmış süzme yoğurt ve soslu eti döküyorsun servise hazıııııırrrrr...

fırında helva ise tahin helvasını eziyoruz içine süt tereyağı ve azıcık limon suyu koyup karıştırıyoruz küçük güveçlere bi porsiyonluk koyuyorum ve fırınaaaa üzeri kızarında çıkarıyoruz tatlımız da hazıııırrr

patatesler çıtır çıtır oluyodur dimi bizim yemekhanede bodrum köfte olarak çıkıyo köftesi almıorum sadece çıtır patatesini alıyorum aynen yoğurtlu oluyo. demekki etle hazırlananıda kafkas kebebı oluyomuş ama çok lezzetlidir ya eminim afiyet olsun canı.
Helvayada eşim bayılır denemeliyim mutlaka.

Ben annemleri aldığımda yapmayı düşündüğüm menüyü söyliyim sana tabi fikrim değişmezse.

Tavuk suyuna şehriye çorbası
Etli patates yemeği
pilav
dolma
Domatesli biber,patates kızartması
Ayran
Salata
Tatlı olarak karar veremedim.

tavuk dolma közlenmiş patlıcan biber salatası tatlı puding mi yapsam acaba soğuk soğuk güzel olur çorbayı bilemedim şehriye olabilir salata

Miracle canım ben onu çökertme kebabı adıyla biliyordum sizde farklıymış ismi :KK1: iyiki söyledin bende yarına yapabilirim fırın helvaya da bayılırım :KK56:

tavuk dolma közlenmiş patlıcan biber salatası tatlı puding mi yapsam acaba soğuk soğuk güzel olur çorbayı bilemedim şehriye olabilir salata

bütün gün mide boş ya tavuk suyuna çorba iyi gelir kanımca. Közlenmiş patlıcan biber sevenler için güzel alternatif tabi ama ben sevmediğimden hiç yapmak aklıma gelmiyo. etimek tatlısıda yapabilirsin severlerse.

Süper bi yemekmiş ya yapıcam bende mutlaka.
Fırında helvayıda denicem.
Hatta yarınki iftara yapayım ben bunu.

patatesler çıtır çıtır oluyodur dimi bizim yemekhanede bodrum köfte olarak çıkıyo köftesi almıorum sadece çıtır patatesini alıyorum aynen yoğurtlu oluyo. demekki etle hazırlananıda kafkas kebebı oluyomuş ama çok lezzetlidir ya eminim afiyet olsun canı.
Helvayada eşim bayılır denemeliyim mutlaka.

evet pigum çıtır çıtır oluyo hatta şimdi rendeledim güzelce nişastası kalmayacak şekilde yıkadım soğuk suya koydum dolapta bekliyo patatatesler

Miracle canım ben onu çökertme kebabı adıyla biliyordum sizde farklıymış ismi :KK1: iyiki söyledin bende yarına yapabilirim fırın helvaya da bayılırım :KK56:

citlenbikim nete baktım da çökertme kebabı olarak da var aynısı galiba önce patates sonra yoğurt sonra soslu et olarak servis ediyorum genelde bunun sırası değişik yapılabiliyo galiba

Süper bi yemekmiş ya yapıcam bende mutlaka.
Fırında helvayıda denicem.
Hatta yarınki iftara yapayım ben bunu.

yap sofişim güzel güzel iftarlar yapalım kocişlerle

adresi ver bizim davulcuyu oraya göndereyim o zaman :KK1:
ben de uzun uzun dikiliyo kapıda çalıyo diye sinir oluyorum 2-3 kere geçiyo sokaktan her ramazan öyle hele annemdeyken evi giriş kattı camın önünde dikilirdi o zaman gıcık oluyo tabi size davulun sesi uzaktan hoş geliyoooo :KK36: :KK60::KK60:

versem gelir mi acaba ya:KK1:

X