- Konu Sahibi MuhendisYas
-
- #1.161
5. Gün embr taze transfer oldu canımKac
Kaçıncı gün embriyosu canim
Kan verdim.Bekliyorum canım.Sonuc kacta çıkacak bilmiyorum.HayırlısıK kristalbardak sen naptın canim
Sağlıkla devam etsin insaallah canim.gözün aydın❤Kizlar benim test sonucu 66 çıktı 10. Gun bugün 4. Gün embriyosu
Yumurtalar için genetik test ilk defa duyuyorum. Nasıl birşey o? Acaba bahsettgnz sizin genetiğinze mi bakılcak karyotik analzi denıyor kandan bakılıyor sizin dediğinz yumurtadan mı bakılcakAltunizade acıbademde. Tutmama sebebini bilemiyoruz. Azospermiden dolayı tüp bebek yaptırdık. Testiste sperm çıkıyor. Doktor spermin testisten çıkması etkilemez dedi. Yumurta da olabilirmiş ya da tutunmayı etkileyen bir faktörde. Bir kaç test yapalım dedik, yumurtalar içinde genetik test.
Ama ben tamamen rahat bırakamadım kendimi3.gün embriyosu için 10.gün testi erken olmuş olabilir mi? İlla ki olsa biraz yüksek çıkardı biliyorum ama hep 12. Gün baktırın denilmiş ısrarla, kafam rahat değil yani.
5.gün embriyosu genelde 8.gün kanda belli oluyo canım.5. Gün embr taze transfer oldu canım
Emriyo genetik pgt deniyor yumurtaya değil 5 ci güne gelen emriyolara yapılıyorYumurtalar için genetik test ilk defa duyuyorum. Nasıl birşey o? Acaba bahsettgnz sizin genetiğinze mi bakılcak karyotik analzi denıyor kandan bakılıyor sizin dediğinz yumurtadan mı bakılcak
Ah sorma aynen artık kafayı yiyeceğizBende sadece maydanoz nane ve çiğ etler salam sosis sucuk kahve kola asıylıler vs d ııye bılıyrm ama merak ettım cok tşk ederım örnegın uzamadan camasır astınız bulaaık yıkadıbızmı yada yerden bısey aldınızmı paranoyak olucaz yakında
Pgt yı bılıyorum canım. Ben yuumurtaya bakılcak sandım ondan merak ettımEmriyo genetik pgt deniyor yumurtaya değil 5 ci güne gelen emriyolara yapılıyor
Canım neyseki durumu değiştirmişsin .. Bir tüpte iki embriyo varsa sadece birini transfer etmek istiyorsak tüp çözdürüldüğünde diğer embriyo bozuluyor mu yani ya da boşa mı gidiyor ? Tekrar dondurulamıyor mu ?Arkadaslar size basimdan gecen bir olayi anlatmak istiyorum. Yazmasi bile güc benim icin cunku yazdikca sinirleniyorum hala. Ama belki birileri okur da isine yarar diye yaziyorum.
Benim toplam 21 yumurtam toplanti ve bunlarin 14 tanesi döllendi. 3.gun embriyolog arayip yumurtalarin hepsinin 3.gune kadar yasadigini bazilarini donduracagini soyledi. Ben de niye donduruyorsunuz madem durumlari iyi 5.gune kadar yasasinlar oyle dondurun dedim. sonra gerci bizde ona karar verememistik evet oyle yapalim dediler ve kapadik telefonu.
5.gun oldugunda da aradilar ve 9 tane embriyonun 5.gune geldigini cogunun cok iyi kalitede oldugunu ve donduracaklarini soylediler. Ben de sevindim tesekkur ettim telefonu kapattim. tam o sirada buradan bir arkadasla yazisiyordum ve bana yumurtalari donduracaklari kap sayisini sordu. Dedim ki bilmiyorum. Az once konustum ve 9 taneyi donduracaklarini soylediler.
Sonra icime kurt dustu ve embriyologu aradim. Bana 9 tane yumurtayi sadece 3 tane tupe koyacaklarini soyledi!! Ama ben ikiz istemiyorum tek embriyo transferi olacak neden hepsini ayri ayri koymuyorsunuz dedim. Oo o uzun is oyle yaparsak bizim icin cok kulfetli gibi bir laf etti. Sonra tabi hastanede aramadigim insan kalmadi koordinatorlere kadar aradim. Sonuc ekstra 2 bin lira maliyetle toplm 9 embriyoyu 6 tupte dondurtmayi basardik.
Sonra bolumun koordinatoru beni arayip son anda kurtarmissiniz embriyolarinizi laboratuvar nasil boyel bir hata yapti anlamadik sizi bilgilendirmesi gerekiyordu vs dedi. Ve embriyolog bana gayet labali bir tavirla cozdurdugu ayni tup icindeki embriyolarin birini transfer edip digerinin de ‘cop olmaz ama zaten iyiyse tekrar dondururuz bisey olmaz ehheeh’ gibi bilim disi sacma bir yorum yapti.
Diyecegim o ki embriyolarinizi mutlaka kac tane tupte donduracaklarini iyi ogrenin. Ben Medical Park Goztepe hastanesine gidiyorum.
Transfer tedavisi icin de adetimi bekliyorum.
Beni buradan uyaran ve bu duruma mudahele etmemi saglayan arkadasin da rabbim tez zamanda kucagini doldursun
5.gün embriyosu genelde 8.gün kanda belli oluyo canım.
Yaa cuma günü test yaptırayım o zaman çok heyecanlı ve sabırsızım5.gün embriyosu genelde 8.gün kanda belli oluyo canım.
Canım bence gününü bekle çok zor biliyorum ama ben erken test yaptım böyle belemek daha zor emin olKızlar 8. Gün kan tahlili yapsam çıkar mı sizce? Benim doktorum ısrarla 12. Günü bekle diyor ama beklemek çok zor
Evet canım, herşeye bakıldı hatta hem türkiyede hem yurtdşnda bakıldı. Dna hasarı da dahil. Şu olabilir diyecekleri bişey çıkmadı. 21 yumurta toplandı 11 tanesi 5. Güne gitti donduruldu. Sorun artık embriyonun genetiğinde mi benim rahimde mi bilinmez. Bir de benim yaşadığım yerde embriyoya genetik test yapılması yasakinşallah hepimizin bu uğraşları hayırlı sonuçlara kavuşur ya
[/QUOTE demekki vaktini bekliyor inşallah tez zamanda alırsın güzel haberlerinimaşallah çok yumurtan var çok yumurta çok şans
Bence yatırabilirsin canım, ama tabiki de karar senin. Dr.lar 5. Gün embriyosu için 10 yada 12. Gün test yapın diyorlar garanti olsun diye. Bu forum da 7. 8. Gün yaptıranlar ve olumlu sonuçlar alanlar var inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırızYaa cuma günü test yaptırayım o zaman çok heyecanlı ve sabırsızım
Sen kaçıncı gün yaptırdın canım kaç çıktı sonuçCanım bence gününü bekle çok zor biliyorum ama ben erken test yaptım böyle belemek daha zor emin ol
Çok sağol yaa Allah razı olsun kafam allak bullak olmuştu her kafadan bi ses çıkıyo üzüntüden düşünmekten uyuyamyodum geceleri.Canım benim rahimde t şeklindeydi ve tüp bebek tedavine ameliyat olmadan geçtim doktorum ameliyatı çok önermedi rahmin doğal yapısı ile oynamanın daha tehlikeli olabileceğini ve birkere ameliyat olursam ikinciyide olmam gerektiğini söyledi Buda daha çok riskli dedi içini ferah tut t rahim gebeliğe engel değil sadece erken doğum ve düşük riskin var ki bu herkeste var sadece senin biraz daha dikkatli olman gerekecek zaten doktorun da bunu bilerek sana gerekli tedavi iğne ve takviyeler verecek ameliyat olmadan rahmini itransferden önce istediği gibi hazır hale getirecek. Biraz uzun yazdım evet ama ben bu konuda en az 3 ay araştırma yaptım ve İstanbulda gitmediğim profesör kalmadı ama hepsi dediğim gibi söyledi canım sende içini ferah tut beni bu konuda bilgilendiren olmadı herkes korkuttu hep ameliyat ol diye ama sen doktorlarını dinle sadece
Bana da aynısını dedi ameliyat olman şart değil ama olursan daha iyi olur dedi ama işte kim ister ki ameliyat olmayıbenmde rahım dardı T selkı gıbı demıstı doktor uc ay once amlıyat oldm . Doktor cocuk olmaya engel degıl ama genede oladabılır dedı . Sadece erken doguma ve düşük yapmaya neden oluyormus.
En iyisi sadece dümdüz yürüyelimBende sadece maydanoz nane ve çiğ etler salam sosis sucuk kahve kola asıylıler vs d ııye bılıyrm ama merak ettım cok tşk ederım örnegın uzamadan camasır astınız bulaaık yıkadıbızmı yada yerden bısey aldınızmı paranoyak olucaz yakında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?