- 9 Kasım 2018
- 316
- 401
- 33
- 43
- Konu Sahibi MuhendisYas
- #1.121
Amin kuzum amin rabbim kolaylıkla nasip etsin kucaklarımızı doldursun ❤Rabbim bu yolda emek harcayan cümlesinin yüzünü güldürdü insaallah.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin kuzum amin rabbim kolaylıkla nasip etsin kucaklarımızı doldursun ❤Rabbim bu yolda emek harcayan cümlesinin yüzünü güldürdü insaallah.
Bu bilgiler altın dan kıymetli , birbirimize ışık olalım derken işte tamda bunu kastediyoruz , Allah sizden de razı olsun sizinde kucağınız tez zamanda dolsun inşaallahArkadaslar size basimdan gecen bir olayi anlatmak istiyorum. Yazmasi bile güc benim icin cunku yazdikca sinirleniyorum hala. Ama belki birileri okur da isine yarar diye yaziyorum.
Benim toplam 21 yumurtam toplanti ve bunlarin 14 tanesi döllendi. 3.gun embriyolog arayip yumurtalarin hepsinin 3.gune kadar yasadigini bazilarini donduracagini soyledi. Ben de niye donduruyorsunuz madem durumlari iyi 5.gune kadar yasasinlar oyle dondurun dedim. sonra gerci bizde ona karar verememistik evet oyle yapalim dediler ve kapadik telefonu.
5.gun oldugunda da aradilar ve 9 tane embriyonun 5.gune geldigini cogunun cok iyi kalitede oldugunu ve donduracaklarini soylediler. Ben de sevindim tesekkur ettim telefonu kapattim. tam o sirada buradan bir arkadasla yazisiyordum ve bana yumurtalari donduracaklari kap sayisini sordu. Dedim ki bilmiyorum. Az once konustum ve 9 taneyi donduracaklarini soylediler.
Sonra icime kurt dustu ve embriyologu aradim. Bana 9 tane yumurtayi sadece 3 tane tupe koyacaklarini soyledi!! Ama ben ikiz istemiyorum tek embriyo transferi olacak neden hepsini ayri ayri koymuyorsunuz dedim. Oo o uzun is oyle yaparsak bizim icin cok kulfetli gibi bir laf etti. Sonra tabi hastanede aramadigim insan kalmadi koordinatorlere kadar aradim. Sonuc ekstra 2 bin lira maliyetle toplm 9 embriyoyu 6 tupte dondurtmayi basardik.
Sonra bolumun koordinatoru beni arayip son anda kurtarmissiniz embriyolarinizi laboratuvar nasil boyel bir hata yapti anlamadik sizi bilgilendirmesi gerekiyordu vs dedi. Ve embriyolog bana gayet labali bir tavirla cozdurdugu ayni tup icindeki embriyolarin birini transfer edip digerinin de ‘cop olmaz ama zaten iyiyse tekrar dondururuz bisey olmaz ehheeh’ gibi bilim disi sacma bir yorum yapti.
Diyecegim o ki embriyolarinizi mutlaka kac tane tupte donduracaklarini iyi ogrenin. Ben Medical Park Goztepe hastanesine gidiyorum.
Transfer tedavisi icin de adetimi bekliyorum.
Beni buradan uyaran ve bu duruma mudahele etmemi saglayan arkadasin da rabbim tez zamanda kucagini doldursun
Beklemedeyim canımGözün aydın
Evet canım, herşeye bakıldı hatta hem türkiyede hem yurtdşnda bakıldı. Dna hasarı da dahil. Şu olabilir diyecekleri bişey çıkmadı. 21 yumurta toplandı 11 tanesi 5. Güne gitti donduruldu. Sorun artık embriyonun genetiğinde mi benim rahimde mi bilinmez. Bir de benim yaşadığım yerde embriyoya genetik test yapılması yasak inşallah hepimizin bu uğraşları hayırlı sonuçlara kavuşur yaSizin sebepsiz interfilite mi yavrum
Canım ben seni başka bir konuda görmüştüm rahim hafif T şeklinde demişsin müdahale edildi mi çünkü bende aynı durumdayım hafif T dendi 15 gün sonra tüp bebek başlicam sorun olur mu diye korkuyorumHem sayı hem morfoloji düşüktü malesef canım. Bahçecide yaptırdık şükür 5. Güne gitti embriyolarımız bir transfer oldu gerisi donduruldu dün
Insallah canim bunca ugrasa hepimizin yuzu gulsun artikBu bilgiler altın dan kıymetli , birbirimize ışık olalım derken işte tamda bunu kastediyoruz , Allah sizden de razı olsun sizinde kucağınız tez zamanda dolsun inşaallah
Bizden 2500 canımKusura bakmayın uyku tutmadı.Merhaba hanımlar bütün herkese Allahım hayırlı evlatlar nasip etsin.Benimde transferin bu çarşamba olacak ben de benzer olay yaşadım 23 tane yumurtam toplandı geçen ay 15tane olgun yumurta oluştu onun içinden 3tanesi 5ci güne ulaştı yaşım 36 2 tane embriyo transfer olucam allah nasip ederse 1 tane yumurta dondurmak için bizden de 2 bin tele aldılar bu durumu yaşayan varmı aranızda?
Bende de kasık ağrısı göğüslerde hassasiyet ve şişlik vardı bu sabah uyandım sol bacağım baya ağrıyo mesela her gün bi ağrı ekleniyoMerhaba bende 7 eylül trasnferiyim. Yanı ne gibi belirti olması lazım onu da bilmiyorum ama geceleri bacak agrım oluyor uyuyamiyirum uzun süre. Belirti olarak algılamalı miyim sanmıyorum ilaç etkisi olabilir. Ilaç olarak da crino jel 2 kere, estrofem günde 6, coraspin, oksapar, folik asit, pruloton depot igne toplamda 3 kere test gününe kadar. Sende durum nasil
benmde rahım dardı T selkı gıbı demıstı doktor uc ay once amlıyat oldm . Doktor cocuk olmaya engel degıl ama genede oladabılır dedı . Sadece erken doguma ve düşük yapmaya neden oluyormus.Canım ben seni başka bir konuda görmüştüm rahim hafif T şeklinde demişsin müdahale edildi mi çünkü bende aynı durumdayım hafif T dendi 15 gün sonra tüp bebek başlicam sorun olur mu diye korkuyorum
Dün gece bende bacak ağrısından uyuyamadımBende de kasık ağrısı göğüslerde hassasiyet ve şişlik vardı bu sabah uyandım sol bacağım baya ağrıyo mesela her gün bi ağrı ekleniyo
Bence olumsuza yorma böyle ağrısı çok olup pozitifi görende var hiç belirti olmayıp pozitifi görende. Belirtiler herkeste farklıDün gece bende bacak ağrısından uyuyamadım
Bende zaten varis var oyuzden de çok ağrım olur , hele adetten önce çıldırtır o denli , dün gece o şiddette agriyinca biran tutmadı galiba yine adet geliyor o yüzden ağrıyor dedim kendimce öyle yorumladım işteBence olumsuza yorma böyle ağrısı çok olup pozitifi görende var hiç belirti olmayıp pozitifi görende. Belirtiler herkeste farklı
Gebelik belirtileri adete çok benzer Diyolar. Benim adet öncesi hiç böyle belirtilerim olmaz sadece göğüslerim hassaslaşır o kdr bacak ağrısı hiç yaşamadım meselaBende zaten varis var oyuzden de çok ağrım olur , hele adetten önce çıldırtır o denli , dün gece o şiddette agriyinca biran tutmadı galiba yine adet geliyor o yüzden ağrıyor dedim kendimce öyle yorumladım işte
Sen ne zaman kan testi verceksinGebelik belirtileri adete çok benzer Diyolar. Benim adet öncesi hiç böyle belirtilerim olmaz sadece göğüslerim hassaslaşır o kdr bacak ağrısı hiç yaşamadım mesela
Benimde adet öncesi göğüs hassasiyetim hep olur , ilk kez gögüslerimde hiç bir şey yok , ya herkesde durum belirti farklı olacak elbette , neyse inşaallah kırmızı kart görmeyizGebelik belirtileri adete çok benzer Diyolar. Benim adet öncesi hiç böyle belirtilerim olmaz sadece göğüslerim hassaslaşır o kdr bacak ağrısı hiç yaşamadım mesela