Dün akşam bir yazı yazmıştım hatırlarsanız. Birkaç kişi sanki emir buyurmuşum gibi cevaplar verdi, belki alındılar, belki yazı dilinde ben doğru algılayamadım bilmiyorum. Amacım asla sizi kırmak, sizi hizaya sokmak falan değildi haşa ne haddime. nolur o yorumlarınızda ciddiyseniz sakın ama sakın böyle algılamayın. burada bu kadar zamandır beni tanıyan tanıdı. herkes gibi elbette benim de kusurlarım var. ama elfaesin son yazdıklarından sonra madem yüzgöz olundu, ben de boşu boşuna genellemeler yapıp diğer insanların da huzurunu kaçırmayayım. evet yaptığım açıklamanın adresi elbette ki elfaesti, ben direk kişilere yönelik ithamlarda bulunmayı sevmediğim için dün söylemek istemedim ama baktım ki topic sustu, yazılanlardan anlaşıldığına göre özel mesajlaşmalar başladı, ne konuşulduğunu bilmediğim için açıklama yapma ihtiyacı hissettim.
ben burda kimin sıkıntısı olduysa herkese elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım, burdakiler de bana aynısını yaptı. çok çok güzel bir paylaşım alanı oluşturduk. bu yüzdendir ki birçoğumuz hamile kalmış olmasına rağmen topici terk etmedi. baştan beri tek amacımız var, evlat sahibi olmak. hepimizin hayatında ayrı ayrı dertler var, ama buluşmak için ortak amacımız buydu. bunu başarmak için maddi manevi herşeyimizi ortaya koyuyoruz. ne olacağımız belli değil, ne kadar umutlu da olsak hepimizin kaygısı var acaba anne olacak mıyım diye. elfaes topiğimize geldi, hoş geldi. testini erken yaptırdı, değeri hamile olduğunu gösterdi, ilk önce yükselecek mi diye endişelendi. Allaha şükür yükseldi. sonra ikna olmadı, acaba hamile miyim diye günlerce kendini yedi. sonra doktor kesin hamilelik teşhisi koyunca bu defa da ben kesin bu bebeği düşürücem demeye başladı.
başkalarını işe karıştırmayıp kendi üzerinden gideceğim. benim geçmişte bir düşüğüm var. kalbi durduğu için bebeğimi benden aldılar, üstünden geçti 1,5 sene. eşinde sorun var dediler, tüp bebeğe başladık. tahminimizin çok üzerinde masraflar çıktı. tedavim olumsuz sonuçlandı. şimdi ikinci denememe gidiyorum. bunda da başarısız olursak üçüncüyü denemeye gücümüz yok. birşeylerimizi satmak zorunda kalacağız tedavi için. sen Allaha şükür hamile kalmışsın, Allah sana hepimizin hasretle beklediği bebeği vermiş. tatmin olmamışsın. endişelisin, anlıyoruz yardım etmeye de çalışıyoruz. ama benden de fena bir durumda değilsin herhalde ki ben geceli gündüzlü oturup senin bitmek tükenmek bilmeyen endişelerini okuyup seni ikna etmeye çalışayım. ben yine konuşmazdım. beni bu noktaya getiren bana attığın özel mesaj oldu. Burada bu kadar hamile arkadaşımız varken neden hamilelik takvimi öğrenmek için beni seçtiğini hala çok merak ediyorum. bu kadar da düşüncesizlik olmaz. dışardaki insanlardan bahsediyoruz ya bazen, nasıl sinir bozuyorlar diye, yaptığın hareketin hiçbir farkı yoktu o dışardaki insanlardan. sen bu sorunu birebir yaşayan bir kişisin ve ben ilk kez bu sorunu yaşayıp bu derece düşüncesiz davranan birini gördüm. nispet yaptığını düşünmüyorum, böyle düşünmek saçma olur. ama çok düşüncesizsin. bir de demişin ki hamilelik takvimini öğretir misin hem bana da moral olur. sana moral olur bana ne olur? önemli olan sensin başkası önemli değil. bana burda böyle sinir harbi yaşattın. sonra gelmişsin beni anlayışsız tahammülsüz insan pozisyonuna sokuyorsun. uzaktan izlermiş topici. hamilesin, o yüzden gerginlik yaratmak istemezdim ama ben de tedavideyim, benim daha da çok gerilmemem gerekirken sen beni gerdin kusura bakma.
ne forumun ne topicin tapusu bende değil. istediğin gibi buyur oku, yaz, vesvese yap, napıyorsan artık beni ilgilendirmiyor. dinlemek isteyen buyursun dinlesin. beni düşünmeyeni ben hiç düşünemeyeceğim.