• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

Ee artık yanımda annem olur o bilir neyin nasıl olacağını tecrübeli kadın
amin inşallah

ayy gülmekten öldüm yemin ederim havinimm sanki kaşık kaşık yemek yiyecekte:9::9:
ama panik hali işte

bize hemşire soruyo ellerine takmak için eldiven oluyo onu bizde çantaya aceleyle ne kadar önlük varsa doldurmuşuz:)) ama yeğenim aceleci çıktı 1.5 ay erken doğdu velet kesesini patlattı

Ee artık yanımda annem olur o bilir neyin nasıl olacağını tecrübeli kadın
amin inşallah

ayy gülmekten öldüm yemin ederim havinimm sanki kaşık kaşık yemek yiyecekte:9::9:
ama panik hali işte

kız belkim hastane çıkışı setinin önlüğüdür takım halinde koymuşlardır belkim olabilir yaani yaaani :34: bu arada setlerden çıkan beyaz incecik iç zıbınlar oluyo ya ilk onu giyiyolarmış zaten :34: ider gitmez hazırlıycam ben hastane çantamı vallaa annem oğluşun cicilerini yıkamış bugün bidir bidir onlarla uğraştım diyo nevresimleri falan kalmış heralde bi yıkancak kız erken merken gelir hazır olsun dediydim naapiim 31. haftrada doğuranı duyunca tutuştum :18: hazırlıklı olmak lazım her zaman :34:

kız belkim hastane çıkışı setinin önlüğüdür takım halinde koymuşlardır belkim olabilir yaani yaaani :34: bu arada setlerden çıkan beyaz incecik iç zıbınlar oluyo ya ilk onu giyiyolarmış zaten :34: ider gitmez hazırlıycam ben hastane çantamı vallaa annem oğluşun cicilerini yıkamış bugün bidir bidir onlarla uğraştım diyo nevresimleri falan kalmış heralde bi yıkancak kız erken merken gelir hazır olsun dediydim naapiim 31. haftrada doğuranı duyunca tutuştum :18: hazırlıklı olmak lazım her zaman :34:

tabi tabi canım hazırlıklı olmak lazım allah korusun ama sen tedbirini al yinede ne olur ne olmaz
rabbim yaşatmasın amann aman zor valla
ooo annen neler almıştır şimdi ilk torun ya
bizimkilerde heyecanlanıyo valla beşiğini biz alacağız diyo
annem örgülere başlamış bizden heyecanlılar valla

bize hemşire soruyo ellerine takmak için eldiven oluyo onu bizde çantaya aceleyle ne kadar önlük varsa doldurmuşuz:)) ama yeğenim aceleci çıktı 1.5 ay erken doğdu velet kesesini patlattı

o zaman 7. aya geldiğimizde her şeyini hazır etmemiz lazım
hastane bavulumuzu bile ne olur ne olmaz
ee yiğenin kızmıydı erkekmiydi

34. haftadamı geldi ay bayada erken gelmiş canım :26: eldiven lazım tabi bende gider gitmez hazırlıycam dursun hepsi foto makinasına makyaj malzemesine kadar koycam bakalım çantaya :1:

o zaman 7. aya geldiğimizde her şeyini hazır etmemiz lazım
hastane bavulumuzu bile ne olur ne olmaz
ee yiğenin kızmıydı erkekmiydi

ablamın oğluda kızıda erken doğdu oğlan 1.5 ay erken kız 1 ay erken doğdu ama ablamda kızında tansiyon oldu tansiyonu yüzünden doktor erken doğuma aldı onu oğlan keseyi patlattı canım tedbir açısından çanta erken hazırlanmaya başlasa sıkıntı olmaz ama rabbimin izniyle senin meleğin gününde saatinde doğacak annesi

34. haftadamı geldi ay bayada erken gelmiş canım :26: eldiven lazım tabi bende gider gitmez hazırlıycam dursun hepsi foto makinasına makyaj malzemesine kadar koycam bakalım çantaya :1:

canım 1kilo900 gram doğdu evet erken doğdu inş sizler vakitli doğumlarınızı yaparsınız canım rabbim gününde saatinde bebeğini kucağına almanı nasip etsin erken doğumun zorlukları çok oluyo dua edin gününde saatinde bebeklerimizi kucağımıza alalım diye ben doğurmadım ama bu konularla fazla içli dışlı olduğumdan az bıraz tecrübem var yani

tabi tabi canım hazırlıklı olmak lazım allah korusun ama sen tedbirini al yinede ne olur ne olmaz
rabbim yaşatmasın amann aman zor valla
ooo annen neler almıştır şimdi ilk torun ya
bizimkilerde heyecanlanıyo valla beşiğini biz alacağız diyo
annem örgülere başlamış bizden heyecanlılar valla

biz daha pek bişi bırakmadıydık bilee bayaa aldıydım kıyafetlerini falan ama gene alındı tabi canım kalan eksikler :34: ay evet erken doğumdan korkuyom vallaa herşeyi hazır olsun 38. haftamdan sonra gelsin yeterki yavrum ee nede olsa rahimde her geçen gün çok önemli yoksa bünyesi falanda çok zayıf oluyo emmekte bile çok zorlanıyo :26: sorma bi 5 tane kaynanam verdi yelek bissürü bizimkiler örmüş yelek annemde sonradan tulum hırka vs. ördü şimdide bebişe kapı süsü şekerlerini sepetini yastığını vs. yapmak için süsleme kursuna gitmeye başladı arkadaşı veriyomuşta kursu annemde arada gidip yapıcak işte :1: şanslıyız vallaa anneler sağolsun :16:

Anaaa çok geç olmuş ben gidiyorum havinim bengişş
sizde çıkın artık:31::31:

bengisu maşallah annene
allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin

canım 1kilo900 gram doğdu evet erken doğdu inş sizler vakitli doğumlarınızı yaparsınız canım rabbim gününde saatinde bebeğini kucağına almanı nasip etsin erken doğumun zorlukları çok oluyo dua edin gününde saatinde bebeklerimizi kucağımıza alalım diye ben doğurmadım ama bu konularla fazla içli dışlı olduğumdan az bıraz tecrübem var yani

ay ben hep ediyom zaten 38.haftamdan sonra gelsin diye ama zamanınıda geçmesin diye sonra kakasını falan yiyo kordonu falan dolanıyo boynuna oda kötü yaani :18::26: ay minnacık doğmuş bebiş yaa oy kıyamam onun bünyeside zayıftır bayaada küvezde yatmıştır dimi? arkadaşımda 2.200 doğurmuştu bebişi ememiyomuş bile bünyeside zayıfmış toparlar inşallah oda biran önce kendini :16: allah sanada nasip eder inşallah canım tez ve en hayırlı zamanda inşallah bundan sonra kendi bebeğinde tecrübelerin olur :34::16:

canım ben şimdi oturdum ben kaçıyorum canlar yazacaktım makinenin bitirmesini bekledim çamaşırlarımı asıp yatacağım canım sana hayırlı geceler öpüyorum seni rabbime emanetsin bengüsu sanada hayırlı geceler canım tanıştığımıza memnun oldum rabbim gününde saatinde bebişini kucağına almanı nasip etsin

amin canım eksik etmesin tabi annelerimizi başımızdan onlar olmasa naapardık :26: bende onu diycektim canım çıkıcam artıkın diye kalp kalbe karşıymış :1: hadi iyi geceler kızlar tatlı rüyalar rüyalarımızda doğacak bebişlerimizi görelim innşallaaaah :16::16:

canım ben şimdi oturdum ben kaçıyorum canlar yazacaktım makinenin bitirmesini bekledim çamaşırlarımı asıp yatacağım canım sana hayırlı geceler öpüyorum seni rabbime emanetsin bengüsu sanada hayırlı geceler canım tanıştığımıza memnun oldum rabbim gününde saatinde bebişini kucağına almanı nasip etsin

bende çok memnun oldum canım inşallah gene karşılaşırız :16: amin canım darısı başına inşallaaah :16: sanada hayırlı geceleer :3:

ay ben hep ediyom zaten 38.haftamdan sonra gelsin diye ama zamanınıda geçmesin diye sonra kakasını falan yiyo kordonu falan dolanıyo boynuna oda kötü yaani :18::26: ay minnacık doğmuş bebiş yaa oy kıyamam onun bünyeside zayıftır bayaada küvezde yatmıştır dimi? arkadaşımda 2.200 doğurmuştu bebişi ememiyomuş bile bünyeside zayıfmış toparlar inşallah oda biran önce kendini :16: allah sanada nasip eder inşallah canım tez ve en hayırlı zamanda inşallah bundan sonra kendi bebeğinde tecrübelerin olur :34::16:

canım küveze hiç girmedi bıraz emme sorunu yaşadı ablam ondan sonra emmeye alışıncada 2.5 yaşına kadar emdi maşallah ama çok küçüktü yağ dokusu oluşmamıştı yaz günü kışlık battaniye ile örtüyorduk onu rabbim cümle bebek bekleyen anne adaylarına gününde saatinde doğum yapmayı nasip etsin canım arkadaşın çocuğu iyi doğmuş o çabuk toparlar 3 ayda en az 7 kiloya gelir erken toparlar yani

amin canım rabbim bizleride sevindirir inş bizde kendi bebişlerimizle yaşadıklarımızı yazarız

Daha çok az şey aldım hatta bunları saymıyorum bile:) cinsiyetini ilk öğrendğimizde almıştım bunları

merve kıyafetler harika :)) kız çocuu başka ya, oyuncağıyla, kıyafetiyle, cilvesiyle başka yani. ama Allahtan ne gelse kabulümdür kız erkek fark etmez tabi.

canım iş yormazmı seni sen iki can besliyon kendine çok dikkat et yorma kendini yeğenlerime iyi bak annesi

canım ben iyiyim inş

canım yaa sen çok tatlısın :34:

Tubaaamm görüşemedk bu ara .:) nasl gidio hamişlk.bulantilar devam mi..

Kizlar geçen fotolarinizi gördüm maşşşşşaaalllaahh artiz misiniz bu ne güzellkler yaaww

Elfaes cnm sen nepiosun.. Bugün kötüymüşsün gerçi sigarayi birakmanin etkisi olabilir birde havanin... Ayyy yaa sende çok güzelsn maaşşallahh..
Kizlar popolari kaşiyin ben renkli gözlüyüm bakın nazarm değer ;)))))) :kkk::kkk:

işe başladığım için akşamları pek enerjim kalmamış oluyor yığılıyorum koltuğa gündüz de kimse olmuyor buralarda bulantılar çok şükür azaldı arada kriz gelio çok şiddetli kusuyorum ama çok şükür geçen haftalara göre daha iyiyim??
az kaldı teste senden nbr???

tubişim napıyosuuun? karlarda dikkatli git gel aman diyyim canım.

napıımm kuzummm yaa uykum var yatmaya iyi alışmıştım tabii :) aman aman kar kabusumuz bi hafta evdeydim tane düşmedi ben işe başladım kapıdan bakılmıyo saolsun eşim evden hastanenin kapısına kadar getiriyo arabayla onun dışında da çıkmıyorum dışarı mümkün olduğunca :) boş vakitlerimi kusarak değerlendiriyorum :1:

yaaa böyle yapma, anladı sen beni. ama valla kaç gündür girmek istemiyorum buraya o kadar sıkıldım yani.

ben bişi kaçırdım mı yoksa sen tedaviye başladın da onun için mi hassasasın kuzummm kıyamam sanaaa :34:

Hepiniz kendınıze cok cok iyi bakın rabbım olmayanlara en kısa zamanda göbüşlerine bebek hamış olanlarında hayırlısıyla kucaklarına bebişlerini almayı nasip etsin..
hakkınızı helal edin hepinizi cok seviyorum rabbım hep iyi haberlerinizi görmek nasip etsin bana hepinizi cok öptüm..hayırlı geceler

aysegulum sanada mjs attım sanırım görmedın senı de cok seviyorum söylemeye gerek yok zaten biliosun öpüldün canım

bu ne şimdi elfaes neyin vedası bu? kızarım bak yapmayın böyleee :20:

Dün akşam bir yazı yazmıştım hatırlarsanız. Birkaç kişi sanki emir buyurmuşum gibi cevaplar verdi, belki alındılar, belki yazı dilinde ben doğru algılayamadım bilmiyorum. Amacım asla sizi kırmak, sizi hizaya sokmak falan değildi haşa ne haddime. nolur o yorumlarınızda ciddiyseniz sakın ama sakın böyle algılamayın. burada bu kadar zamandır beni tanıyan tanıdı. herkes gibi elbette benim de kusurlarım var. ama elfaesin son yazdıklarından sonra madem yüzgöz olundu, ben de boşu boşuna genellemeler yapıp diğer insanların da huzurunu kaçırmayayım. evet yaptığım açıklamanın adresi elbette ki elfaesti, ben direk kişilere yönelik ithamlarda bulunmayı sevmediğim için dün söylemek istemedim ama baktım ki topic sustu, yazılanlardan anlaşıldığına göre özel mesajlaşmalar başladı, ne konuşulduğunu bilmediğim için açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

ben burda kimin sıkıntısı olduysa herkese elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım, burdakiler de bana aynısını yaptı. çok çok güzel bir paylaşım alanı oluşturduk. bu yüzdendir ki birçoğumuz hamile kalmış olmasına rağmen topici terk etmedi. baştan beri tek amacımız var, evlat sahibi olmak. hepimizin hayatında ayrı ayrı dertler var, ama buluşmak için ortak amacımız buydu. bunu başarmak için maddi manevi herşeyimizi ortaya koyuyoruz. ne olacağımız belli değil, ne kadar umutlu da olsak hepimizin kaygısı var acaba anne olacak mıyım diye. elfaes topiğimize geldi, hoş geldi. testini erken yaptırdı, değeri hamile olduğunu gösterdi, ilk önce yükselecek mi diye endişelendi. Allaha şükür yükseldi. sonra ikna olmadı, acaba hamile miyim diye günlerce kendini yedi. sonra doktor kesin hamilelik teşhisi koyunca bu defa da ben kesin bu bebeği düşürücem demeye başladı.

başkalarını işe karıştırmayıp kendi üzerinden gideceğim. benim geçmişte bir düşüğüm var. kalbi durduğu için bebeğimi benden aldılar, üstünden geçti 1,5 sene. eşinde sorun var dediler, tüp bebeğe başladık. tahminimizin çok üzerinde masraflar çıktı. tedavim olumsuz sonuçlandı. şimdi ikinci denememe gidiyorum. bunda da başarısız olursak üçüncüyü denemeye gücümüz yok. birşeylerimizi satmak zorunda kalacağız tedavi için. sen Allaha şükür hamile kalmışsın, Allah sana hepimizin hasretle beklediği bebeği vermiş. tatmin olmamışsın. endişelisin, anlıyoruz yardım etmeye de çalışıyoruz. ama benden de fena bir durumda değilsin herhalde ki ben geceli gündüzlü oturup senin bitmek tükenmek bilmeyen endişelerini okuyup seni ikna etmeye çalışayım. ben yine konuşmazdım. beni bu noktaya getiren bana attığın özel mesaj oldu. Burada bu kadar hamile arkadaşımız varken neden hamilelik takvimi öğrenmek için beni seçtiğini hala çok merak ediyorum. bu kadar da düşüncesizlik olmaz. dışardaki insanlardan bahsediyoruz ya bazen, nasıl sinir bozuyorlar diye, yaptığın hareketin hiçbir farkı yoktu o dışardaki insanlardan. sen bu sorunu birebir yaşayan bir kişisin ve ben ilk kez bu sorunu yaşayıp bu derece düşüncesiz davranan birini gördüm. nispet yaptığını düşünmüyorum, böyle düşünmek saçma olur. ama çok düşüncesizsin. bir de demişin ki hamilelik takvimini öğretir misin hem bana da moral olur. sana moral olur bana ne olur? önemli olan sensin başkası önemli değil. bana burda böyle sinir harbi yaşattın. sonra gelmişsin beni anlayışsız tahammülsüz insan pozisyonuna sokuyorsun. uzaktan izlermiş topici. hamilesin, o yüzden gerginlik yaratmak istemezdim ama ben de tedavideyim, benim daha da çok gerilmemem gerekirken sen beni gerdin kusura bakma.

ne forumun ne topicin tapusu bende değil. istediğin gibi buyur oku, yaz, vesvese yap, napıyorsan artık beni ilgilendirmiyor. dinlemek isteyen buyursun dinlesin. beni düşünmeyeni ben hiç düşünemeyeceğim.

ben bişi kaçırdım mı yoksa sen tedaviye başladın da onun için mi hassasasın kuzummm kıyamam sanaaa :34:

tedaviden dolayı hassaslaşmış olmanın da payı vardır kesin bilemiyorum ama eğer öyle de olsa etrafımdaki herkese sarıyor değilim. anlattım senin mesajından sonra olanları, okursun.

Back