• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

canım doktorun haklı bence boşver bunları düşünmeyi sen ilk tedavinde hamile kalacağına odaklan

ben 2 kez denedim dondurmak için hiç biri uygun olmadı embriyoların o yüzden bu konuları takma bence ..
fiyat konuusuna gelince açıkcası hiçbir fikrim yok ama dondurulmak için çok para almıyorlar yıllık cüzi bir miktar sanırım merkeze göre değişiyormuş

tamam haklısın. sormadım ben bu soruyu :)) öyle farzedin...

Bunu hiç düşünmemiştim bir araştırmasını yapayım arkadaşın adına çok sevindim.

ilgin için de teşekkür ederim. :)))

rica ederim arkadaşım...tez zamanda kavuş bebişine inşallah.

kızlar tabloda güncel durumunu yazmayı unuttuğum biri var mı? duruma tahmini başlangıç tarihlerini, gerçek başlangıç tarihlerini, yumurta toplama günlerini, test tarihlerini ve hamilelik haberlerini yazıyor olacağım. dolayısıyla sırasıyla bu adımlara gelenler öncesinden bana bilgi versin ki birbirimizin durumunu takip edebilelim. bilmeyen varsa söyleyelim, tablomus topicimizin ilk sayfasında...

Mrb canım yok telekte başladım çünkü konyada üniversitenin 15 eylüle kdr tüp bebek laboratuvarı kapalıymış benimde rapor 1 aylık olduğu için hemen başladık ama telek umduğumdan farklı bir hastane çok memnunum çok titizler...bende çok öptm tatlım sen naptın?

merhaba canım hayırlsı olsun.beğendıysen ne mutlu.bizler daha başlayamadık reglim daha gelmedı.merkezın ıstedığı testleri yaptırıyorum.idrarda erıtrosıt çıktı neden olduğunu araştırıyorum canım.şimdılık haverler boyle.çok opuyorum senı.goruçmek uzre

ağlama canım allah yardımcın olsun güzelim...inşallah normal yolla hamile kalırsın sonunda:49:

İnsallah cnm ya hepimiz daha fazla yorulmadan anne olalim hayirlisiyla insallah:( mirage in de dedigi gibi normal yolla hamilelik icin cok iyi bir psikoloji gerekiyor sanirim o yuzden normal yol icin cok calismak lazim o da tahammul gerektiriyor o da bu stresle gordugum
Kadariyla cogumuzda yok;(

İnsallah cnm ya hepimiz daha fazla yorulmadan anne olalim hayirlisiyla insallah:( mirage in de dedigi gibi normal yolla hamilelik icin cok iyi bir psikoloji gerekiyor sanirim o yuzden normal yol icin cok calismak lazim o da tahammul gerektiriyor o da bu stresle gordugum
Kadariyla cogumuzda yok;(

anam ben geçtim normal yolu zaten :) tüp bebeği başaracak kadar moral depolasam bana yeter... bak bugün iyiyim, dün berbattım. kendime dengesiz dana demek istiyorum :)

ay canım yaa korkma sakın bende oldum yaklaşık 2 hafta önce genel anestezi altında 15 dk sürdü tabi sonrasında çok hafif bi ağrım oldu ama adet ağrısı gibi sonra zaten ağrı kesici falan veriyolar sıkma kendini bende çok korktum hatta kastım kendimi ama şükür bişey olmadı biraz istirahat edersin sonra normal hayata dönersin varsın bunlarda olsun yeterki şu bayrama müjdeli haberleri verelim inş....

İnsallah canim..zaten dua ediyorum bir sorun varsa burda ciksin ve halledilsin diye..istirahat gibi bir sansim da yok malesef kardesim dogum yapmak uzere dun nişan denilen leke gelmis bebek heran gelebilir..stres sebeplerimden biri de o zaten kimse benim tedavi surecimi bilmiyor umarim yarin dogum yapmaz;( destegin icin cok tesekkur ederim hepimizin yuzu gulsun insallah

günaydın kızlarrr...

benim doktorum bir sonraki adımı düşünmek yok, hep sıradaki adımı düşüneceksin demişti ama ben engel olamıyorum tabi. size birşey sorucam. dondurulmuşlara da aynı fiyat uygulaması mı yapılıyor? bir de diyelim ki 3 sağlam yedek embriyo var, hepsini dondurmak için ayrı ayrı mı para alıyorlar? Ne kadar alıyorlar? son soru :)) dondurulmuşu ne kadar zaman geçince uyguluyorlar?

İnşallah gerek kalmaz Allahım, ilkinde tutar, sağlıkla doğar inşallah.

canımcım bunları hııcı takma sen yalnız sunun ıcın dua et ınsallah tedavı sonrasına dondurulmusların da olsun ..bak bır arkadas tup bebek negatıf sonuclandı sonrasında hemen ertesı ay hıc beklemeye gerek kalmadan dondurulmusla hamıle kaldı..benım bırıncı tedavıden dondurulmusum malesef olmadıgı ıcın sıl bastan olucak hersey..ınsallah tedavı sonrasına hem olumsuz bır durum ıcın hem de sonrasında ıstersen kardes ıcın dondurulmusların olsun ...ama bıldıgm kadarıyla dondurulmus transferlerı daha ucuz..en azından yenıden ılac parası vermıyorsun kı paranın en buyuk kısmı ılac olayı zaten..her halukarda daha ucuz..dondurlmusların bekleme suresı de 3 ıle 5 yıl arasında degısıyormus sadece o surecte gereklı ılacların parasını verıyormussun bana oyle soylemıslerdı..

İnsallah canim..zaten dua ediyorum bir sorun varsa burda ciksin ve halledilsin diye..istirahat gibi bir sansim da yok malesef kardesim dogum yapmak uzere dun nişan denilen leke gelmis bebek heran gelebilir..stres sebeplerimden biri de o zaten kimse benim tedavi surecimi bilmiyor umarim yarin dogum yapmaz;( destegin icin cok tesekkur ederim hepimizin yuzu gulsun insallah

nasıl herkesten habersiz yürütmeyi başarabiliyorsunuz? çok özeniyorum valla, bravo ya.

anam ben geçtim normal yolu zaten :) tüp bebeği başaracak kadar moral depolasam bana yeter... bak bugün iyiyim, dün berbattım. kendime dengesiz dana demek istiyorum :)

ay miraggeee Allah ıyılıgını versın senın su halde guldurdun benı:) allahım akıl saglıgımızı korusun ya:) denge tamamen sasmıs durumda zaten:)cok uysalken 1 dk sonra bagırıverebılıyorum ben oyle bır huy edındım mayıs ayından bu yana:) sonra da pişman olup esıme sırınlıkler yapmaya baslıyorum..adam yumsuyor az sonra yıne aynı seyı elımde olmaddan yapıyorum..bır guluyorum bır aglıyorum..uyku sıfır gece uykusu kalmadı..bak az once guluyordum sımdı sunları yazarken yıne bır bukuldu boynum aglamaklı oldum..
aman neyse ya..bu arada sanırım senınle tedavı tarıhımız aynı 20 eylul gıbı benım kısmetse..benım ıkıncı deneme tecrubelerımı atarabılırım:)

nasıl herkesten habersiz yürütmeyi başarabiliyorsunuz? çok özeniyorum valla, bravo ya.

cok zor:( cok streslı ve cok yorucu ..bazen herkese ılan edesım gelıyor..ama esıme vebal attım bır allahın kulu bılmeyecek dıye..sadece annem bılıyor canım herkesle aynı sehırdeyız tum aıle burda ıkı taraf da..operasyonlarda annem yanımda olucak dıye sadece o bılıyor babam bıle bılmıyor..en guzelı dr umun tavsıyesıydı..bılen her kısı sıze donecek soru anlamına gelıyor psıkolojınızı koruyun kımseye soylemeyın demıstı..gercekten de oyle sımdı bıle cocuk dusunmuyormusun sorularından nefretım geldı..bu surecı kımse bılmeden atlatmak en guzelı..cok zor ama gercekten en rahatı

cok zor:( cok streslı ve cok yorucu ..bazen herkese ılan edesım gelıyor..ama esıme vebal attım bır allahın kulu bılmeyecek dıye..sadece annem bılıyor canım herkesle aynı sehırdeyız tum aıle burda ıkı taraf da..operasyonlarda annem yanımda olucak dıye sadece o bılıyor babam bıle bılmıyor..en guzelı dr umun tavsıyesıydı..bılen her kısı sıze donecek soru anlamına gelıyor psıkolojınızı koruyun kımseye soylemeyın demıstı..gercekten de oyle sımdı bıle cocuk dusunmuyormusun sorularından nefretım geldı..bu surecı kımse bılmeden atlatmak en guzelı..cok zor ama gercekten en rahatı

Evet bizde kimseye söylemedik bencede en doğrusu bu
Sonuç eğer kötü olursa en azından kimseye birşey anlatmaya gerek yok

ben 10 Eylül de regl olacağım, bu tarihten bir kaç gün önce eşimin sperm tahlilini tekrarlayacağız.
Sonuç yine aynı çıkarsa (daha önce 1 kere test yaptırdık, total sperm sayısı 7 idi), tüp bebek uygulamasına başlayacağız.
Memorial Ataşehir veya Şişli karar veremedim :(
Folik asit dışında bir ilaç kullanmıyorum.

Sana sormak istediğim tüp bebek tedavisinde istenen bazı tahliller varmış(Hepatit,fsh vs.) , onları merkez istediğinde mi yaptırayım, yoksa şimdiden yaptırmalımıyım?

sebepsiz infertilite canım yapılan bütün testlerde birşey çıkmadı tüplerim de açık reglim de gayet düzenli ama olmayınca olmuyor işte :(

Slm cnm sebepsiz infertilite icin balli tarcinli karisimin iyi geldigini deneyenlerin de iyi sonuc aldigini okumustum.

Ne 3000 i yaaa abartmislar uzun protokol sadece tup igneleri(tedavi degil tup bebek ignrleri lukrin gonal-f menegon vs ) 1700 ki ben bunu 1200e mal ettim kisa protokolu de sanirim 700 du tabi ki bu yola cikinca 3-5 demeliyiz de kerizlenmek de hosuma gitmez ayri konu. Yerinde olsam ank ya gidinde hemen bir semen verdirirdim ille erzuruma gitmen gerekmiyor ki ankarada coookk iyi yerler var hatta yerinde olsam dna hasar testi de yaptiririm belki dna da boxulmus olanilir o kadar spermler 0 olduguna gore dna da zarar gormus olabilir.kiii dna hasarliyla ona gore tedavi uygulayscaklar imci yada micro sen bunu yaptir ki dogru teknik yapilsin. Tup bebek merkezlerinde bu islem icin 500 bile isteyen oldu bizden ama biz ankarada gen-art ti sanirim 200 ye hem semene hem de dna ya baktirmistik nitekim dna bozuk cikti:(

cnm bu konuda benim geçmişim olmadığı için ben bilmiyorum sora sora öğreniyorum.. öle duydum yanii... ama eşim ank gitmiyo ben gidiyorum o kimbilir ne zamana izin alcakta gitcek.. o kadar beklemek istemiyorum.. eylülde erzuruma gittiğimizde onuda yaptırırz baksınlar tabii benimde aklımda ama acaba diyorum.. eğer eşimi beklersem aralığa falan kalırız oda kış olur ocak şubat o sıralar olur bilmiyorum aklım karışık işte...karda kışta hiçbir yere çıkamayız bu iş yatar.. buraların karı kışı hiç bitmiyo cnm yani öle yağıp geçmiyo mayıs hazirana kadar buz yerde oluyo bir yere çıkılmıyo...

kızlar tabloda güncel durumunu yazmayı unuttuğum biri var mı? duruma tahmini başlangıç tarihlerini, gerçek başlangıç tarihlerini, yumurta toplama günlerini, test tarihlerini ve hamilelik haberlerini yazıyor olacağım. dolayısıyla sırasıyla bu adımlara gelenler öncesinden bana bilgi versin ki birbirimizin durumunu takip edebilelim. bilmeyen varsa söyleyelim, tablomus topicimizin ilk sayfasında...

cnm benide eklermisin listeye...
yaş 26 ilk deneme olcak merkez kesin değil cnm daha
sebep sperm azlığı+morf+hareket az

ay miraggeee Allah ıyılıgını versın senın su halde guldurdun benı:) allahım akıl saglıgımızı korusun ya:) denge tamamen sasmıs durumda zaten:)cok uysalken 1 dk sonra bagırıverebılıyorum ben oyle bır huy edındım mayıs ayından bu yana:) sonra da pişman olup esıme sırınlıkler yapmaya baslıyorum..adam yumsuyor az sonra yıne aynı seyı elımde olmaddan yapıyorum..bır guluyorum bır aglıyorum..uyku sıfır gece uykusu kalmadı..bak az once guluyordum sımdı sunları yazarken yıne bır bukuldu boynum aglamaklı oldum..
aman neyse ya..bu arada sanırım senınle tedavı tarıhımız aynı 20 eylul gıbı benım kısmetse..benım ıkıncı deneme tecrubelerımı atarabılırım:)

:)) evet ben de 20 eylül gibi bekliyorum. tüp bebek kardeşliği kuralım :)) boşver tecrübeyi falan, unut orda nolduysa şimdi baştan alıyoruz. sil baştan...

benim de bir annemin bilmedi yeter zaten. yatak odamızdaki 3.şahıs vaziyetinde şu anda. benim doktorum da çok uyardı beni söyleme kimseye zorlanırsın diye, beceremedim şimdi çekiyorum işte. ama benim etrafımdaki kimse rahat durmazdı söylemesem. çünkü çok küçük bir aileyiz ve herkesin dikkati benim çocuk yapmam üzerindeydi ben düşüğü yapana kadar.

cnm benide eklermisin listeye...
yaş 26 ilk deneme olcak merkez kesin değil cnm daha
sebep sperm azlığı+morf+hareket az

ekledim canım.

mirage canm ben 30.sıradayım.eylülün 20si gibi baslıyoruz.inş.ama acıbadem değil.dr engin oralle.muanehanesinde.istersen düzeltebilirsin.bide sorunum hipo hipo yazabilirsin.

Birde arkadaşlar ben ilk tüp bebeği kısa protokolde yaptım şimdi uzun acaba ilaçlarda fiyat farkı olucakmı
Tüp bebeği anlaştıkta ilkini 4000 tl ye yaptırmıştım ikinciye 2500 istediler
İkinciyi daha hesaplı diye eşim hemen yaptıralım dedi ama ilaçlar ne olucak bilmiyorum
Adamcağızı bu sene batırdım:111::111::111::111::111::111:
Valla beni değiştirse daha az masrafı olurdu:78::78::78::78::78::84::84::84::84:

Back