eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

Gercekten cok kızıyorum
bızım gıbı cocuk sahıbı olmak ıcın cırpınan ınsanları harcadıkları ıcın
hem merkezlere
hemde doktorlara..
1.cısı tup bebek ısını tıcarete dokmusler....nasıl olsa cocuk ıstıyor gelıp enınde sonunda yaptırıcaklar careıszler dusuncesı var cogu hastanelerde.
ınsanın umutlarının tukenmesını hıce sayıolar.
Sorunun neyden kaynaklandıgını ,
neden bır kac tup bebek denemesının tutunamadıgını,
arastrmak bıle zorlarına gıdıyor
ılk tedavımde yaptıgım hataları sımdı yapmıcam
sonuc ne olursa olsun
telefonlan sperm ve tahlıl sonuclarımızı soluyolardı
elımıze hc bır tahlıl sonucunu bıle vermedıler
nerden bılım ben neyın dogru neyın yanlıs oldugunu....

yok cnm bizde rapor alamayız 3 yılı doldurmadık daha

3) Sağlık kurulu raporunda erkek ve/ veya kadın faktörü belirtilecektir.
a) Erkek faktörü: Üro-androlojik tedaviye rağmen, en az 15 gün aralarla yapılan üç ayrı spermiyogramın hepsinde total progresif motil sperm sayısının 5 milyondan az olduğu oligoastenospermi olguları ile azoospermi olguları.
b) Kadın faktörü:
1- Tubal faktör: Primer silier diskinezi - Kartegener Sendromu varlığı, laparoskopi ile onaylanmış bilateral tam tubal tıkanıklık saptanan (ağır distal tubal hastalık, bilateral organik proksimal tubal tıkanıklık, bilateral tubal tıkanıklık veya tüp yokluğu olan) olgular, ağır pelvik yapışıklık belirlenen veya tubal cerrahi (laparoskopi veya açık cerrahi ile ) sonrasında gebe kalamayan olgular.
2- Endometriozis: Hafif ve orta derece endometriozis, ileri evre (evre 3-4) endometriozis.
3- Hormonal - ovulatuar bozukluklar: DSÖ Grup I-II hastalarda anovulasyonda standart tedaviye yanıtsız olgular.
c) Açıklanamayan infertilite: Hem erkek, hem de kadının tetkiklerinin normal olmasına ve en az iki deneme gonadotropinlerle OI + IUI uygulanmasına rağmen evlilik tarihinden itibaren 3 yıl veya daha uzun süreli gebe kalamama halidir.
d) Diğer endikasyonlar: Azalmış over rezervli olgulardır.
(4)SUT'un4.5.4.K.1(1)d bendi gereği üç yıllık sürenin dolmuş olması şartıyla, IVF tedavisi öncesinde sağlık kurulu raporunda;
a) Erkek faktörü için; Oligoastenozoospermide total progresif motil sperm sayısı 5 milyondan yüksek olan olgularda iki deneme gonadotropin verilerek uygulanmış "OI + IUI" tedavisinin yapılmış olmasına rağmen gebe kalınamadığının (5 milyondan az olan oligoastenozoospermi olguları ile azoospermi olgularında bu şart aranmaz),
b) İleri evre (evre 3-4) endometriozis olgularında; Endometriozis cerrahisi tedavisinden sonra bir yıl gebeliğin sağlanamadığının veya cerrahi tedavi sonrası iki deneme gonadotropin verilerek uygulanmış "OI + IUI" tedavisi sonrası gebelik elde edilemediğinin,
c) Hafif ve orta derece endometriozis olgularında; En az iki deneme gonadotropinlerle "OI + IUI" tedavisi sonrası gebelik elde edilemediğinin,
ç) Açıklanamayan infertilite olgularında; En az iki deneme gonadotropinlerle "OI + IUI" tedavisi sonrası gebelik elde edilemediğinin,
belirtilmiş olması halinde IVF giderleri Kurumca karşılanır.
(5) Ancak;
a) Primer silier diskinezi-Kartegener Sendromu varlığında,
b) Laparoskopi ile onaylanmış bilateral tam tubal tıkanıklık saptanan (ağır distal tubal hastalık, bilateral organik proksimal tubal tıkanıklık, bilateral tubal tıkanıklık veya tüp yokluğu olan) olgularda,
c) Ağır pelvik yapışıklık belirlenen veya tubal cerrahi (laparoskopi veya açık cerrahi ile) sonrasında bir yıl içinde gebe kalamayan olgularda,
ç) DSÖ Grup I-II hastalarda anovulasyonda standart tedaviye yanıtsız olgularda;
tanıya dayanak teşkil eden klinik ve laboratuar bulgularının sağlık kurulu raporunda belirtilmesi koşuluyla, IVF öncesinde "OI+IUI" tedavisi yapılma şartı aranmaz.
(6) Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 (altı) ay içinde tedaviye başlanmaması halinde yeniden sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gereklidir.
(7) İkinci IVF tedavisi için de yeniden sağlık raporu düzenlenmesi gereklidir.
4.5.4.K.1.2. IVF Tedavisinde İlaç Kullanım İlkeleri
(1) SUT eki ilaç listelerinde yer almak kaydıyla IVF tedavisi için düzenlenen sağlık kurulu raporunda belirtilen ilaçlar, tedavinin yapıldığı üremeye yardımcı tedavi merkezi kadın hastalıkları uzman hekimlerince reçete edilecektir.
(2) En fazla 2 (iki) deneme için toplamda 6000 üniteye kadar kullanılacak gonadotropin bedelleri Kurumca karşılanır.
(3) IVF tedavisinde kullanılan ilaçlar katılım payından muaf değildir.

tahlil sonuçlarını resmi olarak isteyebilirsin. sana vermek zorundalar. vermeyeceklerini soylerlerse saglık bakanlıgının 184 numaralı şikayet hattını arayarak durumu anlatacagını soyle hala vermiyorlarsa ara ve şikayet et. sonuçlarını almak senin hakkın. başka bir merkezde tekrar tedavi olacagın zaman bu sonuçlar sana lazım olacak. vermek zorundalar

slm kızlar benide katın listeye bende başlıcam eylülde kısmetse merkez clinart yaş 27 sorun oligospermi ve rahim yapışıklığı allah yardımcımız olsun

saol cnm bunu söledıgın ıyı oldu

selam kızlar. kırmızılar gelemedi, o yüzden fena bir ruh hali içindeyim. sizin de modunuzu düşürmemek için ortalıklarda gözükmüyorum, haberiniz olsun :) yoksa buralardayım yani...

omega 3 kullanıormusunuz kızlar tedvıden once muhakak kulanın dıolar ama
bzde baslıcaz bayramın 1. gununden ıtıbaren

canım ben 5 yıllık evliyim hemen verdiler bize raporu hiç zorlanmadık ama oligospermi durumunda hemen veriyorlarmı bilgim yok canım...

bna yazan hiç olmamış küstüm işteee zaten gelmedi kırmızılar bayramda tüp bebek merkezi açıkmı daha bilgim yok yarın arıcam herşey ters gidiyor bu aralar neyse iyi geceler arkadaşlar:18:

mirage cnm güncelleme yaparmısın listemizi yaş 24 sorun pko regl bekliyorum telek tüp bebek merkezi..listeye yazarsan beni de sevinirm

merhaba kızlar ilk kez yazıyorum bu arada, 1 buçuk yıllık evliyim daha öncesinden bildiğim için 1 aylık evliyken doğum kontrol hapını bıraktım( kist büyümesini engellemek için içiyordum) ne olacağını görmek için bu yıl mart 9da rahim filmi çekildim tüplerde tıkanıklık vardı ama açıldı dendi ama büyüyen bi çikolata kistim var 6 aylık süre geçmek üzere ve ben aşılamamı yaptırmalıyız yoksa direk tüp bebek mi bilemiyorum artık uyuyamıyorumda düşünmekten aşılamayı okudumda daha öncede ameliyat olmuştum kistten cerrahi işlem yaptıranların türleri açık olsa bile yapışıklıklardan dolayı vs. aşılama olmaz falan yazıyordu kafamı karıştırdı 1 kere aşılama deneyelim diyordum ama zaten kıbrısta yaptıracağım için fazlasıyla pahalı olacak türkiyeye göre, tüp bebekte ilk ne zaman gidilmeli acaba ilaç ücretleri nasıl yani ne ne kadar tutuyor tam olarak?erkek ne zaman gitmeli ayrıca?adana seyhan başkent hastanesinde yaptımayı düşünüyorum memleket antakya oarayada en yakın bildiğim yer adana yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler iyi geceler..

gunaydınnnnnnnnnnnnnnn YA SEHRİ RAMAZANIN SON GUNUNDEN
RABBIM HER SENE BU ZAMANLARA SAGLIKLAN CIKARMAYI NASP EYLESIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…