eylül 2012'de tüp bebek tedavisine başlayacak olan arkadaşlar!Yola birlikte çıkalım..

selam kızlar,
ben de eylül ya da ekim gibi düşünüyorum, iş yerimdeki yoğunluğa da bağlı, keşke çalışmıyor olsaydım :KK43:(8
bizim sorun, eşimde sayı ve morfoloji sorunu var, dna hasar testi yaptırdık sonuç beklıyoruz, muhtemelen bir şeyler çıkar çünkü zaten varikosel vardı...anlıycagınız moralim sıfır, üstelik bugün adet oldum:KK43:(
aralıkta kendılıgımden hamile kaldım, ama kalbi durunca aldılar, bir de kürtaj geçmişim var, o zamandan beri adetlerim de azaldı, bana bir histeroskopi şart yani, tüplerin durumunu da bilmiyorum, rahim filmi çekinmedim..nedense bir hamileliğim olduğu için dr gerke görmedi, oysa bi kürtaj geçirdim ne oldu sonra bilmiyorum...
genartta aysun hocayla başlıyacagım kısmetse..ama nedense çok umutsuzum kızlar, bana da bir şeyler söyleyin, benimle hamile kalanlarbu aylarda doğuruyor, benden sonra 2 arkadasım hamile kaldı, üstelik yakın arkadasım ben hamile oldugumu söylediğimde hiç sevinmedi ben kürtaj oldum ertesi ay hamile kaldı, koşa koşa bana söylemeye geldi, bu nedir yani? kimseyle de görüşmek istemiyorum, eşimi de suçluyrum offf bilmiyorummm

skyline hoşgeldin. sen bensin galiba!! :)) şimdi ilk cümle hariç (ben aile işindeyim) sen ne yazdıysan bir daha oku, ben de sana aynılarını söylemiş olayım. ama ben düşükten 6 ay sonra rahim filmi çektirdim, polip çıktı 2 tane alındı. iyi şanslar canım. Ramazan ayının hemen ardından en başarılı topic biz olacağız Allahın izniyle.

Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum güzel topicimizin güzel anne adayları :) işallah ramazan boyunca hem kendimize hem birbirmize ettiĞimiz dualar sayesinde eylülde müjdeler alcaz :)

bu arada ben oruç tutamıyorum allah affetsin arada bir tutmaya çalışıcam ama malum izmir çok sıcak susuzluk çok zor oluyo ve de 9a 20 kala iftar.. Allah tutanlara sabır versin..

selam canım. ben tedaviye hazırlananların oruç tutmasının çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum aslında. Allah affetsin ama vücudu yormamak ve düzenli beslenmek gerekiyor sonuçta. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah.

canım hoşgeldin işallah hep birlikte kavuşuruz yavrularımıza. Genelde hep erkek faktörlü dikkat ettimde... Bende ilk zamanlar eşime gıcık oluyodum bazen hem sorun onda olup hem nasıl bu kadar umarsız oluyo diye.. Ama onunda içten içe üzüldüğünü anladığımda bundan vazgeçtim.. Sigarayı bile bırakabildi geçen aralık kii içenler biliyordur senelerce içen kişiler için ne kadar zor bunu yapmak..
Bu arada da dediğin gibi en zoru sosyal çevren en yakın bildiğin insanlar saçma sapan laflar söylerler.. İncitmeye çalışırlar ama işte hepsi sınav bize olduğu kadar o kişilerin insanlığı adına da onlara sınav. Sanıolarki çocuk doğurmak onların marifeti. Allahın bunu nasip ettiğinin farkında bile değiller. Bizimde bu süreçte en çok vakit geçirdiğimiz arkadaşlarımız tüp bebekle çocuk sahibi olan arkadaşlarımız oldu.. Çünkü aynı yollardan geçtiler yargılamadan konuşabiliyolar.. Allahım bizede nasip etsinde işallah başkalarından göremediğim anlayışı ben etrafımdakilere göstercem..

Ben uzun bir süre sonra anladım ki aslında bu insanlar incitmek maksadıyla konuşmuyorlar. Olay şu ki bunu yaşamayan insanlar bunun nasıl birşey olduğunu tahmin bile edemiyorlar. onun için oluyor bunlar. Benim en yakın arkadaşım da tüp bebekle çocuk sahibi olduğu için biz de her daim onlarlayız. Nerdeyse başka kimseyle görüşmüyor gibi birşeyiz yani.

açıkçası ben oruç tutuyorum bunu size de tavsiye ediyorum inanın arkadaşlar Allah nasip edecekse bunun önünde hiçbir şey duramaz ki ramazan da vücudumuz daha iyi dinleniyor daha dinç oluyoruz bence

hoşgeldin cigdem, iyi şanslar sana da. sizde sorun ne?[/QUOTE]

slm çiğdem benimde ikinci denemem olacak hayırlısıyla insan her denemede ilki gibi heycanıyo inşallah hepimiz meleklerimize kavuşacağız

slm arkadaşlar hoşbuldum.bizim sorunumuz asherman sendromu yani rahimde yapışıklık çok da umut yok aslında :KK43: bakalım bu ay adetimi bekliyorum film çekineceğim yapışıklık ne derecede ona bakılacak gerek görürse amaliyat edecek..sizlerde sorun nedir?

canım işallah ilk seferde tutar bizimde.. Biz kentin tüp bebek merkez başkanı israel aruha gittik. Tekrar spermiogram istedi kentte. Aşılamada olabilir tüp de dedi sizin kararınıuz olcak dedi. Bizimde 2 aşılamamız olduğu için tüp dedik artık.. Muhtemelen ilaçlarla falan 6000 civarı bişey tutcak 2500 dolarmış tüp bebek. İlaçlarla 1000 gibi tutar dedi çünkü yaşın genç yumurtalar kendiliğinden gelişiyo fazla ilaç kullanmaya gerek kalmıcak dedi. İşte böle canım.. Sende izmirdemisin

çok teşekkür ederim canım evet bende izmirdeyim ilk aşılamamı smynaya yaptırdım olmadı sonra bi arkadaşımın tavsiyesiyle dokuz eylüle gitmeye başladım devletteki haklarımı kullanmak için memnunum ordakilerdende ama benim için sonuç önemli inşallah inanıyorum bu kez olacak seninde ilk denemende olacak öyle hissediyorum RABBİMİN İZNİYLE:KK15:

skyline hoşgeldin. sen bensin galiba!! :)) şimdi ilk cümle hariç (ben aile işindeyim) sen ne yazdıysan bir daha oku, ben de sana aynılarını söylemiş olayım. ama ben düşükten 6 ay sonra rahim filmi çektirdim, polip çıktı 2 tane alındı. iyi şanslar canım. Ramazan ayının hemen ardından en başarılı topic biz olacağız Allahın izniyle.

selam canım. ben tedaviye hazırlananların oruç tutmasının çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum aslında. Allah affetsin ama vücudu yormamak ve düzenli beslenmek gerekiyor sonuçta. Allah dualarımızı kabul etsin inşallah.

Ben uzun bir süre sonra anladım ki aslında bu insanlar incitmek maksadıyla konuşmuyorlar. Olay şu ki bunu yaşamayan insanlar bunun nasıl birşey olduğunu tahmin bile edemiyorlar. onun için oluyor bunlar. Benim en yakın arkadaşım da tüp bebekle çocuk sahibi olduğu için biz de her daim onlarlayız. Nerdeyse başka kimseyle görüşmüyor gibi birşeyiz yani.
evet canım belki de ne kadar zor bir şey olduğunu bilmediklerinden çıkıveriyo ağızlarından saçma sapan laflar.
mesela bu akşam görümcem aradı kii bu konuda herşeyi konuşuyoruz bir kızı var onun. diyoki telde bana işte alaçatıda şuraya gitcez denize güzelmi falan dedim gidin güzel orası ücreti ne kadar giriş dedi şu kadar dedim. çocuğa alıolarmı ücret dedi. ne biliyim yahu dedim hiç dikkat etmedim dedim.. haa diyo sizin çocuğunuz yok :KK50: :KK14: bu ne yaaaa iyiki dedin bilmiodum... bide biliosun güya uğraştığımızı vs. bu nasıl densizlik bilmioırum sonra gelde paylaş milletle işte... şeytan diyo öle deyince de ki evet kardeşin sağolsun çocuğum yok daha... ama işte goncama kıyamam kiii :KK43:
çok teşekkür ederim canım evet bende izmirdeyim ilk aşılamamı smynaya yaptırdım olmadı sonra bi arkadaşımın tavsiyesiyle dokuz eylüle gitmeye başladım devletteki haklarımı kullanmak için memnunum ordakilerdende ama benim için sonuç önemli inşallah inanıyorum bu kez olacak seninde ilk denemende olacak öyle hissediyorum RABBİMİN İZNİYLE:KK15:

allahım işallah rabbim söyletmiştir canım işallah ilk denemede yavrularımıza kavuşucaz 2012 sonu bizim dönemimiz olcak :KK49::KK52:

hoşgeldin cigdem, iyi şanslar sana da. sizde sorun ne?

slm arkadaşlar hoşbuldum.bizim sorunumuz asherman sendromu yani rahimde yapışıklık çok da umut yok aslında :KK43: bakalım bu ay adetimi bekliyorum film çekineceğim yapışıklık ne derecede ona bakılacak gerek görürse amaliyat edecek..sizlerde sorun nedir?[/QUOTE]

canım çaresine bakarlar merak etme. topicin ilk sayfasında tablomuz var, orda herkesin bilgilerini görebilirsin.

evet canım belki de ne kadar zor bir şey olduğunu bilmediklerinden çıkıveriyo ağızlarından saçma sapan laflar.
mesela bu akşam görümcem aradı kii bu konuda herşeyi konuşuyoruz bir kızı var onun. diyoki telde bana işte alaçatıda şuraya gitcez denize güzelmi falan dedim gidin güzel orası ücreti ne kadar giriş dedi şu kadar dedim. çocuğa alıolarmı ücret dedi. ne biliyim yahu dedim hiç dikkat etmedim dedim.. haa diyo sizin çocuğunuz yok :KK50: :KK14: bu ne yaaaa iyiki dedin bilmiodum... bide biliosun güya uğraştığımızı vs. bu nasıl densizlik bilmioırum sonra gelde paylaş milletle işte... şeytan diyo öle deyince de ki evet kardeşin sağolsun çocuğum yok daha... ama işte goncama kıyamam kiii :KK43:

allahım işallah rabbim söyletmiştir canım işallah ilk denemede yavrularımıza kavuşucaz 2012 sonu bizim dönemimiz olcak :KK49::KK52:

sakın chablisss, değil söylemek bunu düşünme bile. sorun sende de olabilirdi. iyi günde kötü günde eşlerimizle birlikte olmalıyız. ben bunu öğrendiğimden beri hiç kocamın sorunu gibi görmedim. bu bizim sorunumuz. ve de çözülecek inşallah.

Arkadaşlar merhaba,
Ben 4 yıllık evliyim. 2011 ocak ayında korunmayı bırakıp 3. ayda hamile kaldım. mayıs ayında ise kalbi durduğu için kürtaj oldum. 3 ay korunduk, tekrar korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra hala gebelik olmayınca yumurta takibi yaptırdım. Yine olmayınca spermiogram ve rahim filmi...Bende 2 polip çıktı ve operasyonla alındı. Eşimde ise sperm sayısı düşüktü ve morfoloji bozukluğu çıktı. Şimdi yazı geride bırakıp, sağlam kafayla eylülde tedaviye başlamayı düşünüyoruz. bu yola başlayan herkesin endişelerini, heyecanlarını, sabırsızlıklarını yaşıyorum. Gelin bugünleri duygularımızı paylaşarak geçirelim. Birkaç kişi olunca tablomuzu da oluştururuz.

İSİMYAŞDENEMEMERKEZSEBEPDURUM
mirage79330bahçeci fulyasperm azlığı ve morfoloji bozukluğu1 düşük yaşadı,eylülü bekliyor
gamzear231 aşılamasperm azlığıeylülü bekliyor
hestia342 aşılama+1 tüp bebekege ünv.sebepsiz infertilitekimyasal gebelik,yeni deneme için ekimi bekliyor
tubadefekti251 aşılama+1 tüp bebektek tüp tıkalı+pcos+varikoseleylülü bekliyor
srm1 aşılamaçikolata kisti+sperm hızı+morfolojieylülü bekliyor
aysma312 aşılama+1 tüp bebek9 eylül ünv.pko+morfoloji1 kimyasal gebelik yaşadı,eylülü bekliyor
yesimazra3 tüp bebekkadın+erkek faktörüeylülü bekliyor
ilknurlevent290HŞ Ankarayüksek fsheylülü bekliyor
suer291 tüp bebeksamsun ömürsebepsiz infertilite1 kızı var,eylülü bekliyor
neslihan165300istanbulpco+morfolojieylülü bekliyor
ecrin_mert2 tüp bebekeylülü bekliyor
birsenbirbenbirdebebek300antalya tüp bebektüpler tıkalı2 dış gebelik yaşadı.eylülü bekliyor
bilgecebuk310diyarbakırtüpler tıkalıeylülü bekliyor
redhairedgirl301 aşılama+1 tüp bebeksperm azlığıeylülü bekliyor
Hayal2012303 aşılama+2 tüp bebekAkdeniz ünv.sebepsiz infertiliteeylülü bekliyor
chabliss282 aşılamaizmir kent hst.tek tüpte daralma+spermeylülü bekliyor
yasev311 aşılamahrs ankarasperm hız ve sayı düşüklüğüeylülü bekliyor
hayal_32330samsun ünv.oligospermiağustosu bekliyor

tatlım akay tüp bebek

yine bir tuhafım bu akşam. bütün günü eltimlerle geçirdik. 4 yaşındaki çok sevdiğimiz yeğenimiz ve 3,5 aylık yeni yeğenimizle 4 kişilik bir aile...biz de olabilecek miyiz kocamla bu şekilde bir aile? ya hiç olamazsak? ben ömür boyu bugünkü gibi boş mu hissedeceğim?

Herkese günaydınlarrr iyi haftalar bir haftaya daha başladık ve bebeklerimize bir dım daha yaklaştık :)

slm arkadaşlar hoşbuldum.bizim sorunumuz asherman sendromu yani rahimde yapışıklık çok da umut yok aslında :KK43: bakalım bu ay adetimi bekliyorum film çekineceğim yapışıklık ne derecede ona bakılacak gerek görürse amaliyat edecek..sizlerde sorun nedir?

canım çaresine bakarlar merak etme. topicin ilk sayfasında tablomuz var, orda herkesin bilgilerini görebilirsin.

sakın chablisss, değil söylemek bunu düşünme bile. sorun sende de olabilirdi. iyi günde kötü günde eşlerimizle birlikte olmalıyız. ben bunu öğrendiğimden beri hiç kocamın sorunu gibi görmedim. bu bizim sorunumuz. ve de çözülecek inşallah.[/QUOTE]

yok kuzum yaaa aslında hiç aklımdan geçmiyo böle bişey dediğin gibi bendede sorun olabilrdi.. Sonuçta ben herhangi bir bebek istemiyorum bu adamın bebeğ&ini istiyorum :) öle olmıcaksa olmasın zaten. Ama insan düşünür biraz sorumlu hisseder derki benim kardeşimde sorun var bu kız elinden geleni yapıo yıpranıo vs. Biraz düşünceli olur bilmese bi derece biz tüp bebek diyoruz sen gidiyosun haa sizin çocuğunuz yok diyosun.. Allahım kimseyi evladının acısı yada hasretiyle sınamasın başka bişey demiyorum...

yine bir tuhafım bu akşam. bütün günü eltimlerle geçirdik. 4 yaşındaki çok sevdiğimiz yeğenimiz ve 3,5 aylık yeni yeğenimizle 4 kişilik bir aile...biz de olabilecek miyiz kocamla bu şekilde bir aile? ya hiç olamazsak? ben ömür boyu bugünkü gibi boş mu hissedeceğim?
ahhh canım benim işallah hakkımızda hayırlı olan öyle bir aile tablosudur da tez zamanda kavuşuruz hepimiz.. Rabbim işallah kendimiz için ve birbirimiz için ettiğimiz duaları kabul edicek ve eylülde bizi hayırlısıyla yavrularımıza kavuşturcak.. Bende bazen öle kötü şeyler düşünüyorum. Sonra diyorumki hayatta ne sorunlar ne mutsuzluklar var sağlığımız yerinde olsunda allahım bu dertleri aratmasın diyorum.. Umutsuz olmak yok bu topicte miragecım herkes eylüle bomba gibi yüksek moralle gircek:)

Mirage canım bu arada tabloya baktımda benim tüpte daralma düzeltildi canım laporoskopi ile onu silebilirsin şu an tek problem sperm..

mirage79 inan ki şu yazdıklarını şimdi okurken aklımdan geçen tek şey ''mirage79 ileride bu yazdıklarını kucağında yavrusuyla okuyup gülümseyecek''canım ben eminimki yavruların olacak. içime yazdıklarını okurken doğan tek şey bunlar oldu.hem ne kadar şanslısınki sende bir sorun yok ve yine ne kadar şanslısınki en azından 1 kere hamile kalabilmişsin ben hiç kalamadım. ikimizinde sorunu sperm. tüp bebeğin eşlerde sorun olunca tutma olasılığı daha fazla oluyormuş.daha şimdiden hamişimmm hamişşş yazılarını görebiliyorum.

açıkçası ben oruç tutuyorum bunu size de tavsiye ediyorum inanın arkadaşlar Allah nasip edecekse bunun önünde hiçbir şey duramaz ki ramazan da vücudumuz daha iyi dinleniyor daha dinç oluyoruz bence

bende herkesin oruç tutmasını tavsiye ediyorum.rabbim ol dedi mi ne oruç tutmak ne sigara içmek ne çok iş yapıp kendini yormak hiç ama hiçbirşey önüne geçemez.valla eylüle az kaldı ama eşimde bende oruç ( Allah kabul etsin) tutuyoruz.yüce rabbim tuttuğumuz oruçların yüzü suyu hürmetine belki bir evlat nasip eder...kim bilebilir ki...

mirage79 inan ki şu yazdıklarını şimdi okurken aklımdan geçen tek şey ''mirage79 ileride bu yazdıklarını kucağında yavrusuyla okuyup gülümseyecek''canım ben eminimki yavruların olacak. içime yazdıklarını okurken doğan tek şey bunlar oldu.hem ne kadar şanslısınki sende bir sorun yok ve yine ne kadar şanslısınki en azından 1 kere hamile kalabilmişsin ben hiç kalamadım. ikimizinde sorunu sperm. tüp bebeğin eşlerde sorun olunca tutma olasılığı daha fazla oluyormuş.daha şimdiden hamişimmm hamişşş yazılarını görebiliyorum.

yasevcim yüreğinw sağlık, ağzından bal damlıyor :)) inşallah canım hepimizin bu yazdıkları bir anı olarak geride kalır. önce hamileliliğimi sonra da bebeklerimizin büyüdüklerini, hikayelerini paylaşırız burada. İnşallah hepimize mutlu günler nasip olur. bugün bahçeciye gittim psikoloğuma. bir çift doktordan randevu alıyorlardı yanımda, yüzlerinden hikayelerini okudum. karı koca o kadar yorgun ve hüzünlüydüler ki! Allahım isteyen herkesin kucaklarını doldursun inşallah.

bende herkesin oruç tutmasını tavsiye ediyorum.rabbim ol dedi mi ne oruç tutmak ne sigara içmek ne çok iş yapıp kendini yormak hiç ama hiçbirşey önüne geçemez.valla eylüle az kaldı ama eşimde bende oruç ( Allah kabul etsin) tutuyoruz.yüce rabbim tuttuğumuz oruçların yüzü suyu hürmetine belki bir evlat nasip eder...kim bilebilir ki...

Haklısın canım. Herşey Allah'ın elinde...Allah kabul etsin niyetinizi canım...

X