• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliyken okuyanlar var mı

sheldonnn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
58
0
286
Ankara
iyi geceler hanımlar...
evli olup üniversitede okuyanlar var mı, çevremde birkaç kişiyle bu konu hakkında sohbet ettim, hamile bile var dediler. şaşırdım doğrusu...
evliyken üniversitede öğrenci olmak nasıl oluyor. evlilik hayatı ve okul hayatı nasıl yürüyor...
güzel yanları kötü yanları neler

ben okurken evlendim hatta bi okulu bıraktım tekrar yeni bir şehirde yeni bir bölüme başladım şu an çok güzel daha hiçbir sıkıntı yaşamadım şükürler olsun ben engel olarak görmüyorum çünkü ilerde çalışma hayatı okul hayatından daha da yogun gececek yani benm için çok zorlayıcı bi şey değil hem evlenip hem okul okumak

benim sınıf arkadaşım vardı evlenmişti okurken. ev okul aynı anda yürütmek zor oluyor ama imkansız bişey değil diyordu. hamile olan arkadaşım da vardı. hocalar biraz daha töleranslı davranıyorlardı hatta :)

ben okurken evlendim hatta bi okulu bıraktım tekrar yeni bir şehirde yeni bir bölüme başladım şu an çok güzel daha hiçbir sıkıntı yaşamadım şükürler olsun ben engel olarak görmüyorum çünkü ilerde çalışma hayatı okul hayatından daha da yogun gececek yani benm için çok zorlayıcı bi şey değil hem evlenip hem okul okumak

Kaçıncı sınıfta evlendiniz acaba ve cok zorlanıyor musunuz ?

Bu gruba ben de dahil olacağım yakinda sanırım o yüzden ilgimi çekti başlık yorum yapanlar olursa çok sevinirim lutfen

gelen gidene göre, evdeki sorumluluklarına, okulun mesafesine ve ders saatlerine gibi bir çok konuya göre zorluğu değişebilir.

Peki pişman mısınız diye sorsam. Ya da cok zorlandığınz konular oldu mu ???
Sözlümün arabasi var her sabah bırakacak okula. Çocuk falanda düşünmeyecegiz okul süreci boyunca.
pişman değilim niye pişman olayım :)) ama dediğim gibi zorluğu koşullara göre değişir. mesela ben okula yürüyerek 5 dakîkada giriyorum. bir de evlendiğinde kaçıncı. sınıfta olacaksın ? eşimin anlayışı sayesinde çok zorlanmadım. sınav zamanlarımda yemek yapmamı istemez hep dışardan söyler. iş yapmamı istemez. ama karşında anlayışsız biri varsa zorlaşabilir. diğer bir konu misafir konusu. okul olduğu için pek kabul edemem böylece zırt bırt misafir derdim yok. diğer bir avantajım kv ile aynı şehirde değiliz sınav zamanlarımda çok çalışmam gerektiği zamanlarda gelip dursa işim zorlaşabilirdi. bir de kaçıncı sınıfta olduğunu şundan soruyorum oldu ya korunmanıza rağmen hamile kaldın, muhtemelen aldırmayacağın için eğer daha okulun başındaysan bebekler okulunu bitirme şansın çok düşer. hepsini göz önünde bulundurmak lazım.
ekleme: çok sıkı aile ilişkileriniz varsa da zorlaşabilir. eşinin ailesinin anlayışı bile önemli faktör.

Son düzenleme:
Kaçıncı sınıfta evlendiniz acaba ve cok zorlanıyor musunuz ?

ben elektrk elektronik mühendisliği 3 e geçmiştim onu bıraktım tekrar hazrlandım iç mimarlık kazandm kazandıgım yazda düğünüm oldu bazen zorluk olyor her evlilikte oldugu gibi ama eşin anlayışlıysa ve sende gerçekten seviyorsan emin ol herşey daha kolay geliyor cnm

nişanlımın birlikte çalıştığı arkadaşının eşi hem hamile hem üniversiteye gidiyor nişanlım askeri personel olduğu için tayin döneminde rahatlık valla sırf bunun yüzünden ikinci üniverstyi okuyacağım:52:

pişman değilim niye pişman olayım :)) ama dediğim gibi zorluğu koşullara göre değişir. mesela ben okula yürüyerek 5 dakîkada giriyorum. bir de evlendiğinde kaçıncı. sınıfta olacaksın ? eşimin anlayışı sayesinde çok zorlanmadım. sınav zamanlarımda yemek yapmamı istemez hep dışardan söyler. iş yapmamı istemez. ama karşında anlayışsız biri varsa zorlaşabilir. diğer bir konu misafir konusu. okul olduğu için pek kabul edemem böylece zırt bırt misafir derdim yok. diğer bir avantajım kv ile aynı şehirde değiliz sınav zamanlarımda çok çalışmam gerektiği zamanlarda gelip dursa işim zorlaşabilirdi. bir de kaçıncı sınıfta olduğunu şundan soruyorum oldu ya korunmanıza rağmen hamile kaldın, muhtemelen aldırmayacağın için eğer daha okulun başındaysan bebekler okulunu bitirme şansın çok düşer. hepsini göz önünde bulundurmak lazım.
ekleme: çok sıkı aile ilişkileriniz varsa da zorlaşabilir. eşinin ailesinin anlayışı bile önemli faktör.

Kazanacağım fakülteye yakin bir yerde oturmaya çalışacağız olmazsa kendisi bırakacak . Bana diyor ki bi tas çorba olsun gerisi mühim degil yani o konuda korkmuyorm sınav dönemlerinde bana bırak mutfağı sen hallederm yalnız değilsin ben de varım her zaman diyo . İçim ferah yani

Kaynana başka şehirde bizim memlekette ablası var sadece . Çok sıkı değiller onla da. Bide baska akrabalari da var ama pek sevmez akrabalarni yıllardır gitmiyorum çoğuna diyo . Oyle yani
Kaçıncı sınıfta olacağıma gelince univ 1 olacağım :/
Sınava yeniden hazırlanıyorm Bölümümü sevmiyorum zaten .

ben elektrk elektronik mühendisliği 3 e geçmiştim onu bıraktım tekrar hazrlandım iç mimarlık kazandm kazandıgım yazda düğünüm oldu bazen zorluk olyor her evlilikte oldugu gibi ama eşin anlayışlıysa ve sende gerçekten seviyorsan emin ol herşey daha kolay geliyor cnm

Gerçekten seviyorum :)
O da anlayışli
Sözleriniz içime su serpti
Olumsuz konuşan bisuru kişinin sesini yok etti
Teşekkür ederim
:)

Yani düşünüyorum çalışan bir bayan gibi olacağım sanki diyorum
Elbette okumak zor olabilir bazılarına göre
Ama gün içinde bes altı saat dışarda olacağım eve gelip yemek yapacagm haftasonu temizlik falan :)
Aynen çalışan bayan temposu bence
Ek olarak sadece sınav dönemi var
Onu da atlatırım bi sekilde inşallah degil mi

Canım bende rvlenınce yuksek Yapıcam ıns ama çoğu arkadaşın dediği gıbı karsı tarafın anlayışına bglı.

Gerçekten seviyorum :)
O da anlayışli
Sözleriniz içime su serpti
Olumsuz konuşan bisuru kişinin sesini yok etti
Teşekkür ederim
:)

Yani düşünüyorum çalışan bir bayan gibi olacağım sanki diyorum
Elbette okumak zor olabilir bazılarına göre
Ama gün içinde bes altı saat dışarda olacağım eve gelip yemek yapacagm haftasonu temizlik falan :)
Aynen çalışan bayan temposu bence
Ek olarak sadece sınav dönemi var
Onu da atlatırım bi sekilde inşallah degil mi

aynen canım zaten dediğin gibi olyo okula gidyosun gelnce yemegını yapıosun müsait oldugun günlerde temzliğini yapyosun ki bu genellikle hafta sonları olyor ilerde de çalşmayı düşnyosan zaten bu aslnda senn için avantajlı olyo çalışan bayan temposuna önceden alışmış olyosun :) içinin rahatladıgına sevindm cnm :)

aynen canım zaten dediğin gibi olyo okula gidyosun gelnce yemegını yapıosun müsait oldugun günlerde temzliğini yapyosun ki bu genellikle hafta sonları olyor ilerde de çalşmayı düşnyosan zaten bu aslnda senn için avantajlı olyo çalışan bayan temposuna önceden alışmış olyosun :) içinin rahatladıgına sevindm cnm :)

Çok çok teşekkür ederim :)

Kazanacağım fakülteye yakin bir yerde oturmaya çalışacağız olmazsa kendisi bırakacak . Bana diyor ki bi tas çorba olsun gerisi mühim degil yani o konuda korkmuyorm sınav dönemlerinde bana bırak mutfağı sen hallederm yalnız değilsin ben de varım her zaman diyo . İçim ferah yani

Kaynana başka şehirde bizim memlekette ablası var sadece . Çok sıkı değiller onla da. Bide baska akrabalari da var ama pek sevmez akrabalarni yıllardır gitmiyorum çoğuna diyo . Oyle yani
Kaçıncı sınıfta olacağıma gelince univ 1 olacağım :/
Sınava yeniden hazırlanıyorm Bölümümü sevmiyorum zaten .
sakıncası yoksa merak ettim, yaşın ve bölümün ne? bir de hedefin ne? şimdi gireceğim kazanacağım evin yakınında olacak diyorsun da, en azından kazanmadan okulunu bırakmayacaksın değil mi?

bahsettiklerin iyi birer avantaj. özellikle müstakbel eşin ve ailesi konusu. bir de bölümün de önemli. bazı bölümler çok fazla araştırmaya yönelikken bazılarında ders kitaplarıyla sınırlı oluyorsun çoğunlukla. eğer akademik olarak ilerleyebileceğin bölümler düşünüyorsan çok zor olur.

Back