B
barışgüneşi
Ziyaretçi
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
-
slm candan arkadaşlarım ...hafat sonundan buyana cnm sıkkın...anlamadım ne iş ingilizce ders calışırken
bir türlü kelime ezberi yapamıyorum ..az bi zamanda kaldı konuları cok iyi pekiştirmen de lazım
şu okulun biteceği günleri görebilsem.ah ahhhhhhhhh daha 4 yıl varrrrrrrrr
sevgiyle kalın
ne güzel ya hem evli olup hem egitimine devam eden arkadasların neler yapabildiklerini gormek,duymak...benim gibi karar asamasını gecmis ama neye nerden bi cocukla nasıl baslayacagını bilemeyenlere de yanlız olmadıklarını hissettirmis oldunuz arkadaslar,sagolun,ben henuz yolun basındayım bu sene hazırlanıcam öss ye,ama kararını bile acıkladıgında insanların tepkisi bu oluyor,en yakınındakiler bile bazen destek olması gerekirken hayallerini kürtajlamaya calısıyor,ne isin var cocukla üniversitede,yapamazsın,beceremezsin gibi laflar duyuyorsun,kulak tıkamak kimseyi takmamak ve hayallerinin pesinde gitmek lazım diye dusunuyorum,bende esimi annemi aldım arkama bas koydum bu yola bakalım insallah hersey gonlumce olur ve hepinizin gonlunce olur
slm barış güneşi...ingilizce kelime ezberlemek çok büyük bir sıkıntı, ben hiç oturayım kelimeleri tek tek ezberleyim diye uğraşmadım zaten böyle yapınca hiç bir sonuç alamıyorsun...çalışırken kendiliğinden öğreniyorsun...sen nasıl bir çalışma yöntemi seçtin bilmiyorum, ayrıca zamanının az olduğunu da yazmışsın..büyük ihtimal uzun uzun tekrar yapma şansın da yok...o yüzden sıkıntı çekiyorsun...kolay gelsin valla...
seni o kadar iyi anlıyorum ki..çok benzer şeyler yaşadım.ama ben de bu diploma şart deyip bırakmayı düşünmedim hiç.dediğin gibi dondurmayı çok düşündüm ama sonra onun da süreyi u8zatmaktan başka bir işe yaramayacağını anladım ve devam ettim.tabi bu araqda bütün arkadaşlarım mezun olmuştu.sınavlarda bile okula gitmek zor geliyordu o yüzden.bir de ben devam etmediğim için her sınav dönemine okuldan iyice kopmuş olarak gidiyordum.evimi kocamı bırakıp gidiyordum.çok zor oluyordu ya.ama birşey söyliyeyim mi azimle başarılmayacak şey yok.insan bir şeyi hedeflerse kafasına koyarsa o iş mutlaka oluyor.inanamak başarmaya götürür herzaman.evet zor dea olsa mezun oldum ama artık toplumda bir sıfatım oldu.belki artık çalışamam ama çocuğum büyüdüğünde benim annemin mesleği şu diyebilecek en azından.emin ol sen de bu çalışmalarının karşılağını çok güzel bir şekilde alacaksın.benim çok sevdiğim bir arkadaşım şunu söylerdi:emek zayi olmaz!BRANA malesef benim okulumda devam zorunluluğu varrr.......bu sene son senem ama iki yıldır eşimin tayini sebebiyle ayda bir git gel eşimin yanına 24 saatlik yol bir ayağım izmirde bir ayağım sanki rizede kalıyordu:).).)tam geliyordum evime alışıyordum haydeee hemen geri dönüyordum ........ağlaya ağlayaaa sürüne sürüne gidiyordum okul bırakıcam demedim hiç birzaman aama kayıt dondurmayı düşündüm sonra baktım olacak gibi değil diploma gerçekten önemli hayatta bir sene daha kaybetmek yersiz....arkadaşlarım mezun olup gittiğinde ise okul tadsız tudsuz dedim geldim son seneye .....ama ilk zaman alışmadım tabiii ikinci sınıfın ilk dönemiii bütün notlarım 40 la başlıyordu:):).)bütlere kalamamak lazım git gel yapmamak bir ton uçak masrafı ödememek için deli gibi ders çalıştım...çalıştım çalıştım tam gözüm kapanıyor hemen aklıma aaa eşimi göremiycem kalırım ben bu dersten deyip kahveleri dayayıp uyanık kaldım ......şimdi son sene eşim geliyor yanıma tabi yanıma tayini çıksın diye gece gündüz ağlayan uğraşan gene bizzzz..............hayırlısıyla bir gitmek nasip olsun başka bir şey istemiyorum amaaaa birde şu final ve vizeleri kaldırsalar ne iyi olur:):):).
hoşgeldin aramıza...eğer böyle bir karar almışsan, üniversiteyi bitti bil...önemli olan başlamandı...ben bu konuyu açarken açıkcası, evli olan ya da çocuğu olan kişilerin okumakla ilgili çevreden bu tarz tepkiler aldığını hiç düşünmemiştim, insanın başına gelmeden anlamıyor...benle bu konuda sadece eşim uğraşır, ders çalışırken arada bir de yemek yapsan gibi...:) onunda şaka olduğunu biliyorum, zaten evlenmeden önce de ben üniversite yüksek lisans öğrencisiydim...hala da öyleyim...yüksek lisansı geçersem doktora düşündüğümü yazmıştım sanırım. ama geçemezsem de karşıma çıkan bütün fırsatları değerlendireceğim...bizim kurumda açılan sınavlara girmeyi, ingilizce sınavlara girmeyi düşünüyorum. artık alıştım ders çalışmaya duramam çalışmadan. zaten ders çalışmadığım zamanlarda da kitap okuyorum sürekli.
össye girmeyi düşündüğünü yazmışsın...hangi bölümleri yazmayı düşündüğünü falan da belirt. bakalım belki burdan öss tercihlerini yaptığımız günlerde gelir, yardımcı oluruz...
arkadaşlar bende iktisat mezunuyum..seneye tekrar öss sınavına girip ingilizce öğretmenliği düşünüyorum:1shok: umarım başarırım....
teşekkür ederim canım...bende onu düşünmüştüm puanı çok düşük...ama korkularım var..neden dersen...düz lise mezunuyum anadolu mezunu değilim hem puanım düşecek..hemde dershaneye gitmem gerekecek sanırım ..sen ne dersin bu konuda
masal perisi arkadaşım bende ing öğretmenliği düşünmüştüm bunun için meb onaylı üniversiteler sertifika veriyorlar.kpdsden 80 alman gerekiyor.bu yıl 3500 ytl harcı vardı üniversiteye başvuruyorsun 1 yıl sadece akşamları dere giriyorsun ve sene sonunda kpssyi kazanırsan öğretmen olup atanıyorsun ben eğer yüksek lisansım olmazsa böyle yapmayı düşünüyorum bulunduğun ilde üniversiteni bi araştır böyle bi imkan veriyor olabilir
merhaba arkadaşalar
bende sizin gibi hem çalışan hem evli heme okumaya çalışan biriyim dün sitede dolaşırken bu başlığı gördüm tam bana göre dedim:)çünkü yeni bi karar verdim yüksek lisans yapacam ve sınavlara hazırlanıyorum ama nasıl yürüteceğimi bilemedim.günde 12 saat çalışıyorum 2 saatim yolda geçiyor e tabi ev işleride var ha bide ben hamileyim:)yani ciddi bi çaba gerekiyor.ama burda okuduklarımdan baya motivasyon kazandım
umarım hepinizin emeği boşua gitmez ve dilediğiniz yerlere gelirsiniz.hepinize kolay gelsin
bu arada üds çalışan var mı:)
masal perisi arkadaşım bende ing öğretmenliği düşünmüştüm bunun için meb onaylı üniversiteler sertifika veriyorlar.kpdsden 80 alman gerekiyor.bu yıl 3500 ytl harcı vardı üniversiteye başvuruyorsun 1 yıl sadece akşamları dere giriyorsun ve sene sonunda kpssyi kazanırsan öğretmen olup atanıyorsun ben eğer yüksek lisansım olmazsa böyle yapmayı düşünüyorum bulunduğun ilde üniversiteni bi araştır böyle bi imkan veriyor olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?