• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliyken eğitime devam edenlerin alanı

Arkadaşlar ben Yıldız Teknik Üniversitsi Mimarlık mezunuyum. 3 senelik mimarım. 2 yıl önce evlendim ve 6 ay sonra eşimin tayini çıktı Kocaeli'ne. Ve daha 5 aylık evliyken İstanbul'dan ayrılıp,herşeyimi (2.5 sene çalıştığım işimi ve o zamana kadar hiç ayrı kalmadığım ailemi) bırakıp Kocaeli'ne taşındık. Çünkü eşimin her gün İstanbul'dan işe gidip gelmesine gönlüm razı olmadı. Ancak burada iş konusunda çok sıkıntı çektim. 1.5 senedir buradayız ama girdiğim işler hep kısa dönemli oldu. 3 yer değiştirmek zorunda kaldım. Şimdi Eylül'de Kocaeli Ünivesitesi'nde yüksek lisans yapmayı hedefliyorum. Şimdiye kadar yapmadığım için çok pişmanım. Bu sene bitiyor olacaktı. :( Ondan sonra da akademisyen olarak okulda kalmayı istiyorum. Bebeğimiz yok henüz. Sizlerin yazdıklarını okuyunca daha bir cesaretlendim. Çok teşekkür ederim hepinize... Umarım hedefime ulaşırım...

Arkadaşlar ben Yıldız Teknik Üniversitsi Mimarlık mezunuyum. 3 senelik mimarım. 2 yıl önce evlendim ve 6 ay sonra eşimin tayini çıktı Kocaeli'ne. Ve daha 5 aylık evliyken İstanbul'dan ayrılıp,herşeyimi (2.5 sene çalıştığım işimi ve o zamana kadar hiç ayrı kalmadığım ailemi) bırakıp Kocaeli'ne taşındık. Çünkü eşimin her gün İstanbul'dan işe gidip gelmesine gönlüm razı olmadı. Ancak burada iş konusunda çok sıkıntı çektim. 1.5 senedir buradayız ama girdiğim işler hep kısa dönemli oldu. 3 yer değiştirmek zorunda kaldım. Şimdi Eylül'de Kocaeli Ünivesitesi'nde yüksek lisans yapmayı hedefliyorum. Şimdiye kadar yapmadığım için çok pişmanım. Bu sene bitiyor olacaktı. :( Ondan sonra da akademisyen olarak okulda kalmayı istiyorum. Bebeğimiz yok henüz. Sizlerin yazdıklarını okuyunca daha bir cesaretlendim. Çok teşekkür ederim hepinize... Umarım hedefime ulaşırım...

selam
bende mezun olur olmaz başladım mastera
iş bulamayınca vakit kaybetmemek için beklemedim.şimdi 1 ay kaldı inşallah...
dersler lisanstan daha kolay.sınavlarda ise ödev veriyo çoğu hoca
bunda da pek zorlanmadım.ama bilmiyorum diğer okullarda nasıl oluyor.
ingilizcen iyi ise şimdiden aradan çıkar bence madem okulda kalmayıda planlıyorsun
zaten ingilizce sınavına giriyosun başta...
hiç canını sıkma bence
zaman önüne ne çıkarır bilemzsin
kolay gelsin canım sana a.s.

ben 24 yaşındayım unv okuyordum ama ıstemedıgım bır bolumde ve bır turlu bıtıremedım.bu sene evlendım ama bır sekılde okumak ve dıploma almak ıstıyorum.tekrar oss ye gırıcem bu yaz ve esım cocuk cok ıstıyor onu 4-5 yıl bekletmem mumkun degıl.bana tavsıyeleınızı beklıyorum:uhm:

ben 24 yaşındayım unv okuyordum ama ıstemedıgım bır bolumde ve bır turlu bıtıremedım.bu sene evlendım ama bır sekılde okumak ve dıploma almak ıstıyorum.tekrar oss ye gırıcem bu yaz ve esım cocuk cok ıstıyor onu 4-5 yıl bekletmem mumkun degıl.bana tavsıyeleınızı beklıyorum:uhm:
merhaba bende son senemde evlendim hemen yüksek lisansa başladım
mecburen bebeği erteledik.
ben çok fazla erteleme taraftarı değilim.

Son düzenleme:
selam
bende mezun olur olmaz başladım mastera
iş bulamayınca vakit kaybetmemek için beklemedim.şimdi 1 ay kaldı inşallah...
dersler lisanstan daha kolay.sınavlarda ise ödev veriyo çoğu hoca
bunda da pek zorlanmadım.ama bilmiyorum diğer okullarda nasıl oluyor.
ingilizcen iyi ise şimdiden aradan çıkar bence madem okulda kalmayıda planlıyorsun
zaten ingilizce sınavına giriyosun başta...
hiç canını sıkma bence
zaman önüne ne çıkarır bilemzsin
kolay gelsin canım sana

sağol canım... Zaten Ales ve KPDS ye girmiştim. Ales ten 86 aldım, KPDS den 56... Belki KPDS notumu yukseltmek için bir daha girebilirim sınava ama Kocaeli Üniv.'de çok sorun olacağını sanmıyorum notumun... Ne güzel sen hiç ara vermemişsin. Benim ara vermemin sebebi okulun son senesinde çalışmaya başlamamdı. Çok memnundum. Ama şehir değiştirince umduğum gibi bir iş bulamadım. Bakalım hayırlısı inşallah başaracağım. Bir de iş bulursam (geçici de olsa) süper olacak...

sağol canım... Zaten Ales ve KPDS ye girmiştim. Ales ten 86 aldım, KPDS den 56... Belki KPDS notumu yukseltmek için bir daha girebilirim sınava ama Kocaeli Üniv.'de çok sorun olacağını sanmıyorum notumun... Ne güzel sen hiç ara vermemişsin. Benim ara vermemin sebebi okulun son senesinde çalışmaya başlamamdı. Çok memnundum. Ama şehir değiştirince umduğum gibi bir iş bulamadım. Bakalım hayırlısı inşallah başaracağım. Bir de iş bulursam (geçici de olsa) süper olacak...

oooo ingilizcen baya iyi
başarılı olursun inş yolun açık olsun :lepi:
üniv.de belki iş bulursun
danışman hocan oluyor ya onun proje çalışması varsa projede çalışabilirsin
bu da çok iyi oluyor a.s

oooo ingilizcen baya iyi
başarılı olursun inş yolun açık olsun
üniv.de belki iş bulursun
danışman hocan oluyor ya onun proje çalışması varsa projede çalışabilirsin
bu da çok iyi oluyor

sağol canım. inşallah bir aksilik çıkmaz da yuksek lisansıma başlayabilirim. Bir başlasam bitiririm zaten, sorun olmaz. şimdi tek engelim geçici de olsa bir iş bulup çalışmak. Harç masrafı ve özellikle de kendimi daha iyi hissetmek için... Mesleğimden uzak kalmak istemiyorum çok fazla...

selam arkadaşlar , bende evliyim ve öss ye gireceğim , öğretmen olmak istiyorum kendim evde çalışıyorum , konu anlamada sorunum yok fakat disiplinsiz çalışıyorum , şimdi bende dersin başına oturuyorum sizlerden ilham aldım.. haydi kızlar dersin başına..

kızlar merhaba...artık okulumun son iki haftası sonunda mezun oluyorum sanırım kalmadan finalleri verebilirsem tabi...malesef kpds 46 geldi:(çok üzüldüm.tezli için okulun açtığı bir sınav oluyormus ama kadro almak için 50 yi geçmek lazım mış:(artık tezsiz yüksek lisans yapayım diyorum:(sizler nasılsınız nasıl gidiyor

selam arkadaşlar , bende evliyim ve öss ye gireceğim , öğretmen olmak istiyorum kendim evde çalışıyorum , konu anlamada sorunum yok fakat disiplinsiz çalışıyorum , şimdi bende dersin başına oturuyorum sizlerden ilham aldım.. haydi kızlar dersin başına..

ınsallah hayırlısı ıle kazanırsın ..tavsiyem terc,hlerinde dikkatli ol bölüm yazma sonra tezsiz yüksek lisans derdi çıkıyor karşına gerçi dersaneler de çalışma imkanı buluyoruz ama bir yıl boyunca yol yemek parasına çalışıyorsun zorlu bir süreç ...bende evlendikten sonra kazandım üniversiteyi son iki haftası okulumuun bitmek üzere.)darısı başına

kızlar merhaba...artık okulumun son iki haftası sonunda mezun oluyorum sanırım kalmadan finalleri verebilirsem tabi...malesef kpds 46 geldi:(çok üzüldüm.tezli için okulun açtığı bir sınav oluyormus ama kadro almak için 50 yi geçmek lazım mış:(artık tezsiz yüksek lisans yapayım diyorum:(sizler nasılsınız nasıl gidiyor

bişey dicem ama...
kpds en hiçte düşük değil yani bildiğim kadarıyla kpds üds den daha zor
zaten ilk yüksek lisansa başlarken okul kendisi ingilizce sınavı yapıyor
onu geçmek kolay oluyor a.s
tezli sadece formasyon için iyi oluyor
yani fen-edebiyat mezunlarına öğretmenlik için

Meğerse benimle aynı sorunu yaşayan ne çok insan varmış:) Ben daha üniversite üçe geçtim de, sevgilimle okul bitince evlenmeyi planlıyoruz. Ben yüksek lisans ve doktora yapmak akedemisyen olmak istiyorum, ama o subay olduğu için nereye tayin olacağımız da belli değil. Bilkentte burslu okuyorum ve açıkçası böyle bir yerden mezun olduktan sonra akademik kariyer fırsatını da kaçırmak istemiyorum. Daha iki sene var, belki o zamana fikirlerim değişecek ama şu anda kafam çok karışık. Evli olup da akademik kariyer yapmak çok zor olsa gerek, değil mi?

Ne güzel, insanın böyle azimli olması gerekiyor gerçekten. Sınavın iyi geçmiştir umarım

artık evli değilim bekarım ama konu benim olduğu için burdan devam etmekte sakınca yok benim için.........ales için mat, kpds için ing. çalışmam lazım...ama dinleniyorum biraz

bende evliyim ancak eğiimimi tamamlayalı 5 yıl oldu. üniversiteyi evli ve bir bebeğim varken kazandım okudum . ancak eşim ve annem olmasaydı zor okurdum hepsine müteşşekürüm :))
sizlerede kolay gelsin kızlar ne kadar zordur bilirim ama inanın okul bitipte yaşadığınız sıkıntılara şöyle dönüp bakınca. yüzünüzde hoş bir tebessümlee bunları ben mı yaşamışım. sanki hikaye gibi diyeceksiniz

slm ben de evli, 1 bebeli 1 kocalı bi hatun kişiyim, böyleyken de okuycam diye kendimi yırtıyorum, bu yıl önlisanstan mezun oldum, kamu yönetimine geçiş yapmayı düşünüyorum, yani hala okuyo sayılırım, beni de aranıza kabul edermüsünüz

ben de açıköğretime dikey geçiş yaptım...4.sınıfa geçicem inşallah....sınava karnım burnumda girdim...ilk gün iyiydi sınavlarım da çok güzeldi.2.gün bi trafik kazası geçirdim ucuz atlattım bebeğime bişey olacak diye çok korktum..sınava giremedim o derslerden kaldım...finallere de bebeğim 1 haftalıkken girdim.tabi hiç çalışmadan :)6 dersten 3 dersim kaldı birini de bütte vercem o zaman geçiyorum 4.sınıfa :))) dua edelim de emeklerimiz boşa gitmesin...

Ben de evliyim çalışıyorum doktoramı bitirmeye çalışıyorum bir yandan da. 25 yaşındayım inşallah 27 olmadan yardımcı doçent oliciimopuyorumnanaktan

Back